Connecteu-vos amb nosaltres

Competència

Joaquín Almunia: Mantenir el nivell de camp de joc mundial

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Joaquin-Almunia-vice-pres-007Transcripció del discurs pronunciat pel comissari Joaquín Almunia a la 13a conferència anual de l'ICN, Marràqueix, 23 d'abril de 2014

"Estic molt content de rebre el privilegi d'obrir de nou la conferència anual de l'ICN, un dels principals esdeveniments mundials per a la comunitat d'aplicació de la competència. M’agradaria agrair al Consell de la Concurrència l’acollida d’aquesta conferència i al president Benamour per la seva amable invitació a tornar al Marroc i a Marràqueix, un país i una ciutat que són molt propers al meu cor. Els vincles del Marroc amb la meva Espanya natal i amb la resta d’Europa es remunten a molt enrere. Esdeveniments com la conferència ICN d'avui ajuden a mantenir viva aquesta llarga tradició al segle XXI. Espero una reunió amb èxit i reforçar la cooperació entre nosaltres.

"Els països emergents són cada vegada més actius en l'economia mundial i, per tant, en l'etapa de la competència. I el continent africà s'està convertint en un actor econòmic important en l'economia mundial, amb taxes de creixement que creen les condicions adequades per millorar el nivell de vida de milions Els europeus intentem donar suport a aquests desenvolupaments i compartir la nostra experiència sobre la governança de les economies socials de mercat.

anunci

"Tornant a les nostres responsabilitats com a autoritats de competència, estic impressionat per la implementació de la nova llei de competència i de la reforma del Consell de la Concurrència del nostre país amfitrió. Poders de decisió i investigació més forts i una major independència posaran l'autoritat de la competència del Marroc a una millor posició per afirmar el valor de regles de competència sòlides i justes; establir una cultura moderna de compliment més conforme a les normes internacionals i donar suport al desenvolupament econòmic del país.

"El tema principal escollit per a la conferència d'aquest any són les empreses estatals i la competència. El tema és important i oportú i agraeixo a l'ICN que el posi sobre la taula. Permeteu-me dir algunes paraules sobre aquest tema. Des de la perspectiva de la UE, la manera de tractar aquest tema és bastant clara: tots els agents del mercat han de rebre el mateix tractament, sense distincions basades en la propietat o la ubicació geogràfica. Els consumidors i les empreses que compleixen la llei pateixen el mateix perjudici si les pràctiques anticompetitives provenen d’empreses nacionals o estrangeres; d’empreses privades o empreses estatals. Per tant, la responsabilitat d’una autoritat de competència és mantenir els mercats oberts, nivells i disputables, independentment de qui incompleixi les regles.

"El principi de neutralitat competitiva sustenta la política de competència des del començament de la integració europea. El mateix tractat de la UE estableix que el sistema de propietat és una qüestió nacional. La neutralitat competitiva és fonamental per fer complir les normes de competència a Europa. Sense presentar propietats estatals En el cas de les empreses que compleixen les mateixes normes antimonopoli, el mercat únic no podia funcionar, de fet, els beneficis de la neutralitat competitiva són universalment reconeguts per les organitzacions multilaterals i les subvencions públiques també han d’estar controlades per evitar distorsions de la competència.

anunci

"L'OMC i l'OCDE recomanen transparència i controls adequats per evitar els danys causats per subvencions sense restriccions i un tracte favorable per a les empreses estatals. De fet, m'agradaria veure una OMC amb competències més fortes per garantir aquestes condicions de joc iguals. Competitiva la neutralitat també hauria d’estar fermament sobre la taula de les converses multilaterals i els acords comercials. De fet, la UE va començar a incloure mesures de transparència i cert grau de disciplina en matèria de subvencions en la seva nova generació d’acords de lliure comerç. si trobéssim un punt comú mundial sobre aquestes qüestions.

"Mentre els mercats mundials continuen integrant-se, la necessitat de trobar un terreny comú mundial s'estén a tots els aspectes de la política de competència. Per a les autoritats de competència, això significa sobretot reforçar la cooperació bilateral i multilateral. La Comissió treballa amb agències externes a la UE en el 30% dels casos de conducta unilateral, aproximadament la meitat de les seves principals investigacions sobre fusions i el 60% de les decisions sobre càrtels. Deixeu-me donar-vos un parell d’exemples per mostrar què significa això a la pràctica. Al novembre de 2013, vam autoritzar amb condicions l’adquisició de Life Technologies per part de Thermo Fisher, dues empreses de la indústria de les ciències de la vida. Entre les autoritats amb les quals hem treballat en aquest complex cas d’abast mundial, hi ha la Federal Trade Commission als Estats Units, l’ACCC d’Austràlia, el Ministeri de Comerç de la República Popular de la Xina, la Comissió de Comerç Just del Japó, l’Oficina de la Competència del Canadà i la Comissió de Comerç. de Nova Zelanda i la Comissió de Comerç Just de Corea del Sud. El mateix s'aplica a la nostra lluita contra els càrtels, on veiem un nombre creixent de casos internacionals que requereixen la cooperació de diverses agències de competència.

"Les nostres decisions recents en els casos de manipulació del Libor i de l'Euribor i en els casos de peces de vehicles són bons exemples d'aquesta cooperació, que cada vegada s'està convertint en la norma actual. Hem d'assegurar-nos que les diferents autoritats prenguin decisions estretament alineades sobre casos amb implicacions internacionals". Però no és suficient coordinar els nostres esforços en casos individuals. Amb el ràpid creixement dels règims de competència a tot el món, el risc de resultats conflictius és real i s’ha d’abordar en un entorn multilateral. Crec que l’ICN és el lloc perfecte per minimitzar aquest risc i promoure normes comunes per als nostres procediments, polítiques i objectius.

"Finalment, també s'espera que una autoritat de competència moderna promogui una cultura de competència comuna. Hem d'explicar la importància del nostre treball i els beneficis que aporta. Hem de parlar amb tots els nivells de la societat, formals i informals. Hem de participar legisladors, empreses, els tribunals de justícia i el públic en general. En altres paraules, hem d'intensificar els nostres esforços de promoció. L'ICN també ha estat pioner en aquesta àrea i pot ajudar els seus organismes membres a trobar una veu comuna per defensar el nostre cas. Permeteu-me mencionar aquí les directrius que està desenvolupant el grup de treball Advocacy i felicitar la feina que ha fet durant els darrers dos anys. Estic desitjant llegir l'informe que es presentarà en aquesta conferència.

"La Comissió Europea continuarà mantenint-se ferma darrere de l'ICN i projecta; especialment els projectes que ajuden els seus membres menys establerts a consolidar les seves capacitats i guanyar-se el respecte que mereixen. Faig una crida als governs de tots els països i jurisdiccions representats a l’ICN per traduir les seves promeses de suport a polítiques de competència efectives en fets reals. Aquesta és una condició necessària per a un ús intel·ligent i eficient dels fons públics. Aquest és un valor real per als diners dels contribuents. Els responsables de la competència han d’operar en institucions independents i han de disposar dels mitjans i del personal que necessiten per desenvolupar la seva tasca. Aquesta és la meva visió i el meu desig per a l'ICN del futur. Un fòrum global on les autoritats independents, ben finançades i respectades es reuneixen per mantenir els mercats internacionals oberts, competitius i justos ".

Competència

Competència: la Comissió publica els resultats de l'avaluació de l'avís de definició de mercat

publicat

on

La Comissió Europea ha publicat un Document de Treball que resumeix les conclusions de l'avaluació de l'avís de definició de mercat utilitzat a la legislació de la competència de la UE.

L'objectiu de l'avaluació era contribuir a l'avaluació de la Comissió sobre el funcionament de l'avís de definició de mercat, per tal de decidir si derogueu l'avís, el deixeu sense canvis o el reviseu.

La vicepresidenta executiva, Margrethe Vestager, encarregada de la política de competència, va dir: “Hem d’analitzar el mercat i els límits del mercat on competeixen les empreses. L’avís de definició de mercat és molt útil en aquest context. L'avaluació ha confirmat que proporciona claredat i transparència als grups d'interès sobre com enfocem la definició del mercat. Els principis bàsics de l’avís de definició del mercat, basats en la jurisprudència dels tribunals de la UE, continuen sent actuals. Al mateix temps, l'avaluació indica que l'avís no cobreix completament les evolucions recents en la pràctica de definició del mercat, incloses les relacionades amb la digitalització de l'economia. Ara analitzarem si i com s'hauria de revisar l'avís per abordar els problemes que hem identificat ".

anunci

La Comissió va llançar l'avaluació de l'avís de definició de mercat el març de 2020. Durant l'avaluació, la Comissió va recopilar proves per entendre el funcionament de l'avís des de la seva adopció el 1997. Les proves recollides inclouen, entre d'altres, les contribucions dels grups d'interès reunides consulta pública que va tenir lloc entre Juliol i octubre de 2020. A més, la Comissió va consultar les autoritats nacionals de competència de la UE i col·laborar de manera proactiva amb experts i representants de grups d'interès. Finalment, la Comissió va sol·licitar una avaluació externa estudi de suport, que va revisar pràctiques rellevants en altres jurisdiccions, així com literatura jurídica i econòmica, en relació amb quatre aspectes específics de la definició del mercat: (i) digitalització, (ii) innovació, (iii) definició del mercat geogràfic i (iv) tècniques quantitatives.

Les conclusions de l'avaluació

L’avaluació ha demostrat que l’avís de definició de mercat continua sent molt rellevant ja que proporciona claredat i transparència a les empreses i altres parts interessades sobre l’enfocament de la Comissió sobre la definició del mercat, un primer pas important de l’avaluació de la Comissió en molts casos antimonopoli i de fusions.

anunci

Els resultats de l'avaluació indiquen que l'avís de definició del mercat és eficaç per proporcionar una orientació correcta, completa i clara sobre qüestions clau de definició del mercat i sobre l'enfocament de la Comissió sobre aquest tema.

Al mateix temps, l'avaluació també suggereix que l'avís no reflecteix completament l'evolució de les millors pràctiques en la definició del mercat que s'han produït des de 1997, inclosos els darrers desenvolupaments de la jurisprudència de la UE. Per exemple, la Comissió ha refinat el seu enfocament de la definició del mercat en línia amb les condicions de mercat imperants, que avui dia són cada vegada més digitals i interconnectades, i la sofisticació de les eines disponibles, com ara un processament millorat de gran quantitat de documents o tècniques quantitatives refinades. A més, des de l'adopció de l'avís, la Comissió també ha acumulat més experiència en l'anàlisi de mercats potencialment globals o almenys més amplis que l'espai econòmic europeu.

 Segons l’avaluació, les àrees on l’avís de definició de mercat podria no estar completament actualitzat inclouen: (i) l’ús i el propòsit de la prova SSNIP (petit augment significatiu no transitori del preu) en la definició de mercats rellevants; (ii) mercats digitals, en particular pel que fa als productes o serveis comercialitzats a un preu monetari zero i als «ecosistemes» digitals; (iii) l'avaluació dels mercats geogràfics en condicions de globalització i competència en importacions; (iv) tècniques quantitatives; (v) el càlcul de les quotes de mercat; i (vi) competència sense preus (inclosa la innovació).

La Comissió reflexionarà sobre la necessitat i la manera d’abordar els problemes identificats en el context de l’avaluació.

Fons

La definició del mercat és una eina per identificar els límits de la competència entre empreses. L'objectiu de definir el producte i el mercat geogràfic rellevants és identificar els competidors reals que restringeixen les decisions comercials de les empreses interessades, com ara les seves decisions sobre preus. Des d’aquesta perspectiva, la definició del mercat permet, entre altres coses, calcular quotes de mercat que transmetin informació significativa a l’efecte d’avaluar el poder del mercat en el context de procediments de fusió o antimonopoli.

Les definicions de mercat reflecteixen la realitat del mercat. Per tant, difereixen segons els sectors i poden evolucionar amb el pas del temps. Les definicions de mercats geogràfics, per exemple, poden anar des de mercats nacionals o locals (com ara per a la venda al detall de béns de consum) fins a mercats globals, com ara per a la venda de components d’aviació. A mesura que les realitats del mercat evolucionen amb el pas del temps, les definicions de mercat de la Comissió també evolucionen amb el pas del temps.

L' Avís de definició de mercat proporciona orientacions sobre els principis i les millors pràctiques de com la Comissió aplica el concepte de producte i mercat geogràfic rellevant en la seva aplicació de la legislació de la competència de la UE.

Més informació

Vegeu el pàgina web dedicada de la DG Competència, que conté totes les aportacions de les parts interessades presentades en el context de l’avaluació, resums de les diferents activitats de consulta i l’informe final de l’estudi de suport a l’avaluació.

Seguir llegint

Competència

Les empreses automobilístiques van multar 875 milions d’euros per connivència contra tecnologies d’eliminació de NOx

publicat

on

La Comissió Europea ha constatat que Daimler, BMW i el grup Volkswagen (Volkswagen, Audi i Porsche) van incomplir les normes antimonopoli de la UE en col·laborar amb el desenvolupament tècnic en l’àmbit de la neteja de NOx. 

La Comissió ha imposat una multa de 875 milions d'euros. Daimler no va ser multat, ja que va revelar l'existència del càrtel a la Comissió. Totes les parts van reconèixer la seva participació en el càrtel i van acordar resoldre el cas.

La vicepresidenta executiva de la Comissió, Margrethe Vestager, encarregada de la política de competència, va dir: "Els cinc fabricants de vehicles Daimler, BMW, Volkswagen, Audi i Porsche posseïen la tecnologia per reduir les emissions nocives [però] van evitar competir per fer ús del màxim potencial d'aquesta tecnologia. . La competència i la innovació en la gestió de la contaminació dels vehicles són essencials perquè Europa pugui assolir els nostres ambiciosos objectius del Green Deal. " 

anunci

Els fabricants d’automòbils van celebrar reunions tècniques periòdiques per debatre sobre el desenvolupament de la tecnologia de reducció catalítica selectiva (SCR) que elimina les emissions nocives d’òxid de nitrogen (NOx) dels turismes dièsel mitjançant la injecció d’urea (també anomenada “AdBlue”) a l’escapament corrent de gas. Durant més de cinc anys (2009 - 2014), els fabricants d'automòbils van col·laborar per evitar la competència mitjançant aquesta nova tecnologia.

Aquesta és la primera decisió de prohibició del càrtel basada únicament en una restricció del desenvolupament tècnic i no en la fixació de preus, la distribució de mercats o l’assignació de clients.

Eina de denúncia

anunci

La Comissió ha establert una eina per facilitar que les persones alertin sobre conductes anticompetitives tot mantenint el seu anonimat. L’eina protegeix l’anonimat dels denunciants mitjançant un sistema de missatgeria xifrada dissenyat específicament que permet comunicacions bidireccionals. L'eina és accessible a través d'aquesta link.

Seguir llegint

Competència

Competència: la Comissió Europea publica l'informe 2020 sobre la política de competència

publicat

on

La Comissió Europea ha publicat un informe sobre la política de competència per al 2020, que presenta les principals iniciatives legislatives i polítiques adoptades l'any passat, així com una selecció de decisions adoptades. El 2020, la política de competència de la UE va contribuir significativament als esforços de la Comissió per respondre al brot de coronavirus, tant en termes d'emergència sanitària com en el seu impacte en els mitjans de subsistència dels ciutadans. Les ajudes estatals Marc temporal, adoptada al començament de la crisi, ha permès als estats membres utilitzar la plena flexibilitat prevista en les normes sobre ajuts estatals per donar suport a l'economia en el context de la pandèmia del coronavirus. A l'àrea antimonopoli, la Comissió va publicar un document comunicació proporcionant orientació a les empreses que cooperin en projectes destinats a solucionar l'escassetat de subministrament de productes i serveis rellevants per al coronavirus, com ara medicaments i equipament mèdic.

A més, malgrat els reptes que van presentar els canvis en les condicions laborals, el 2020 la Comissió va prendre diverses decisions en aquest camp, entre les quals hi ha tres decisions de càrtel i cinc antimonopoli. També ha llançat un fitxer investigació antimonopoli al sector d'Internet de les coses (IoT) per a productes i serveis relacionats amb el consumidor a la UE. També en l’àmbit del control de fusions, la Comissió va adoptar més de 350 decisions de fusió i va intervenir en 18 casos (incloses 13 fusions autoritzades subjectes a compromisos en la primera fase i 3 autoritzades amb recursos després d’una segona fase). La Comissió també va adoptar una proposta per a Llei de mercats digitals per abordar les conseqüències negatives derivades de certs comportaments de les plataformes que actuen com a "porters" digitals al mercat únic i van publicar un Llibre Blanc, desenvolupar eines i polítiques per abordar millor els efectes distorsionadors de les subvencions estrangeres al mercat interior. El text complet de l'informe (disponible en EN, FR i DE i altres idiomes) i el document de treball del personal adjunt (disponible en EN) estan disponibles aquí.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències