Connecteu-vos amb nosaltres

Ocupació

Condicions de treball: Enquesta revela deteriorament i grans disparitats en la satisfacció del treballador

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

IMG_2144BTot i que poc més de la meitat dels treballadors europeus perceben les condicions laborals del seu país com a bones (53%), la majoria (57%) no obstant això creuen que les seves condicions laborals s’han deteriorat en els darrers cinc anys, segons una enquesta de l’Eurobaròmetre publicada avui, que analitza com la qualitat del treball s’ha vist afectada per la crisi. Tot i que la majoria dels treballadors estan satisfets amb les seves pròpies condicions laborals (77% de mitjana a la UE), hi ha una disparitat molt àmplia entre els estats membres, que oscil·la entre el 94% a Dinamarca i el 38% a Grècia. En general, la majoria dels treballadors expressen alts nivells de satisfacció amb la seva jornada laboral (80%) i la seguretat i salut en el treball (85%).

Els resultats de l’Eurobaròmetre s’alimentaran en debats sobre les perspectives actuals i futures d’acció de la UE en el camp de les condicions laborals a Brussel·les el 28 d’abril. La conferència oferirà una oportunitat per debatre com desenvolupar encara més un enfocament coherent i orientat a les condicions laborals a la UE, per garantir alts nivells de qualitat, seguretat i equitat en el treball.

"Protegir i promoure les condicions laborals a la UE consisteix a tenir cura del nostre capital humà. Tenim un notable patrimoni de lleis i polítiques per garantir unes bones condicions laborals que permetin obtenir alts nivells de satisfacció entre els treballadors europeus. Però també hi ha por, i un risc real, que les condicions laborals es veuran afectades arran de la crisi econòmica. Juntament amb els estats membres i les organitzacions de treballadors i empresaris, hem de renovar els nostres esforços per preservar i millorar les condicions laborals ", va dir el comissari d'Ocupació, Afers Socials i Inclusió László Andor.

anunci

L'enquesta de l'Eurobaròmetre, realitzada als 28 estats membres, revela que:

  1. més del 80% dels enquestats a Dinamarca, Luxemburg, Finlàndia i els Països Baixos consideren bones les condicions laborals del seu país. A nivell de treballadors individuals, Dinamarca també és la primera, amb un 94% dels treballadors satisfets de les seves pròpies condicions laborals; Àustria i Bèlgica ocupen el segon lloc, amb 9 de cada 10 treballadors satisfets, seguida de prop de Finlàndia (89%), el Regne Unit i Estònia (ambdós 88%);
  2. a la banda oposada, Grècia té la taxa de satisfacció més baixa a nivell de país (16%) i és l'únic país on menys de la meitat dels enquestats que treballen estan satisfets amb les seves condicions actuals (38%), i;
  3. en menor mesura, els nivells de satisfacció són menors a nivell de països a Croàcia (18%), Espanya (20%), Itàlia (25%), Bulgària (31%), Eslovènia, Portugal i Romania (32% per a cadascun), però també a Eslovàquia (36%) i Polònia (38%).

Una varietat de factors poden explicar aquesta divergència en els nivells de satisfacció: el context social i econòmic influït per la crisi, però també característiques més estructurals en termes de diàleg social, polítiques socials i legislació laboral, que poden ser més forts o més febles segons les situacions nacionals de tot el món. EU.

Altres conclusions clau de l'enquesta indiquen que hi ha marge de millora, sobretot en les àrees següents:

anunci
  1. Una sèrie de troballes tendeixen a confirmar un augment de la intensitat del treball. L’estrès apareix clarament com el risc percebut més important a la feina (per al 53% dels enquestats que treballen). A més, la insatisfacció pel que fa a la càrrega de treball, el ritme de treball i les llargues jornades laborals (més de 13 hores) està més estesa que altres qüestions com el desinterès per les tasques o els períodes de descans inadequats setmanalment o anualment;
  2. pel que fa a l’organització del treball, en relació amb la conciliació laboral i familiar, el 40% dels enquestats declara que no se’ls ofereix la possibilitat d’utilitzar mecanismes de treball flexibles i;
  3. a l'àrea de seguretat i salut en el treball, menys d'un de cada tres treballadors va declarar que hi ha mesures al seu lloc de treball per afrontar els riscos emergents (per exemple, causats per nanotecnologies o biotecnologia), o dirigides a treballadors més grans i amb malalties cròniques. Juntament amb l’estrès, la pobra ergonomia es percep com un dels riscos més importants a la feina, amb un 28% dels enquestats que identifiquen moviments repetitius i posicions fatigants o doloroses com a principal risc de salut i seguretat al lloc de treball i un 24% d’aixecament, transport o moviment càrregues diàries.

Pròxima conferència de la UE sobre condicions de treball

A la conferència del 28 d'abril hi haurà prop de 300 grups d'interès. Cinc tallers permetran debats en profunditat sobre seguretat i salut laboral, reestructuració, conciliació entre la vida laboral i privada, pràctiques i la dimensió internacional de l’acció de la UE en el camp de les condicions laborals.

Es convida als sindicats, les organitzacions empresarials i els responsables polítics, tant a nivell europeu com nacional, a reflexionar i prendre iniciatives comunes per donar suport a les condicions laborals i a la qualitat laboral, que és essencial per assolir els objectius d’Europa 2020. Les bones condicions de treball, inclòs un entorn saludable i segur, sovint s’associen amb una elevada motivació, creativitat i compromís dels treballadors, cosa que condueix en última instància a alts nivells de productivitat.

Fons

Aquesta enquesta es va dur a terme als 28 estats membres entre el 3 i el 5 d'abril de 2014. 26,571 enquestats de diferents grups socials i demogràfics van ser entrevistats per telèfon (telèfon fix i mòbil) en la seva llengua materna.

Les condicions laborals als efectes d’aquest Eurobaròmetre es definien com el temps de treball, l’organització del treball, la seguretat i la salut en el treball, la representació dels empleats i la relació amb l’empresari.

L' Estratègia 2020 Europa estableix objectius ambiciosos per augmentar l’ocupació i reduir la pobresa. El semestre europeu, El paquet d'ocupació i la Paquet d'Inversió Social tots contribueixen a abordar els reptes socials i laborals en evolució de manera sistemàtica i des de la perspectiva de l'interès paneuropeu.

La UE es basa en un conjunt integral de polítiques i legislació que té com a objectiu donar suport millors condicions de treball a la UE, inclosos els criteris mínims de dret laboral   seguretat i salut ocupacional. L’any passat, la Comissió Europea també va proposar dos marcs de qualitat en matèria de reestructuració (IP / 13 / 1246) i en pràctiques (IP / 13 / 1200). Aquesta última va ser adoptada pel Consell de Ministres el març de 2014 (IP / 14 / 236).

En 7 2014 abril, l'Agència Europea per a la Seguretat en Salut en el Treball (EU-OSHA) ha llançat els Treballs saludables Administrar campanya d'estrès per augmentar la consciència sobre els riscos psicològics, físics i socials relacionats amb l'estrès en el treball (veure IP / 14 / 386).

Més informació

Eurobaròmetre "Condicions de treball a la UE" i fitxes de països en idiomes nacionals
Conferència sobre les condicions de treball, Brussel·les, abril 28 2014
Drets a la feina
Reestructuració
L'ocupació juvenil
Web de László Andor

Economia

Reduir l’atur: s’expliquen les polítiques de la UE

publicat

on

Després de l’augment constant de l’atur a la UE des del 2013, la pandèmia COVID-19 va provocar un augment el 2020. Esbrineu com funciona la UE per reduir l’atur i combatre la pobresa.

Tot i que les condicions del mercat de treball de la UE i els drets dels treballadors han millorat significativament en els darrers anys, la lluita contra l 'atur i les conseqüències de la malaltia Crisi COVID segueixen sent reptes per a la Unió Europea, tot i que treballen per aconseguir llocs de treball de qualitat i Europa socialment inclusiva.

Per saber més sobre com protegeix la UE els llocs de treball i els treballadors afectats per la pandèmia del coronavirus.

S'han fet esforços en diversos àmbits, com ara ajudar els joves a entrar al mercat laboral, combatre l'atur de llarga durada, millorar les competències i facilitar la mobilitat dels treballadors a la UE.

taxa d'atur de la UE

A l'abril 2021, el taxa d’atur a la zona euro va ser del 8%, des del 8.1% del març del 2021 i del 7.3% a l’abril del 2020.

anunci

Competències de la UE contra els estats membres

Els països de la UE segueixen sent principalment responsables de les polítiques laborals i socials. Tanmateix, la UE complementa i coordina les accions dels estats membres i fomenta l'intercanvi de bones pràctiques.

D'acord amb article nou del Tractat sobre el funcionament de la Unió Europea, la UE hauria de considerar l'objectiu d'un alt nivell d'ocupació a l'hora de definir i aplicar totes les seves polítiques i activitats.

anunci

Estratègia europea d'ocupació 

El 1997 els països de la UE van establir un conjunt d'objectius i objectius comuns per a la política d'ocupació per combatre l'atur i crear més llocs de treball i millors a la UE. Aquesta política també es coneix com a Estratègia europea d'ocupació (EES).

La Comissió Europea supervisa i implementa l’estratègia a través de l’equip semestre europeu, un cicle anual de coordinació de les polítiques econòmiques i laborals a nivell de la UE.

La situació social i laboral a Europa es valora en el context del semestre de la UE i es basa en el Directrius sobre ocupació, prioritats i objectius comuns per a les polítiques nacionals d’ocupació. Per ajudar els països de la UE a avançar, la Comissió emet recomanacions específiques pel país, basades en el seu progrés cap a cada objectiu.

Com es finança

L' Fons Social Europeu (FSE) és el principal instrument d’Europa per garantir oportunitats de treball més justes per a tots els que viuen a la UE: els treballadors, els joves i tots els que busquen feina.

El Parlament Europeu va proposar augmentar el finançament a el pressupost de la UE per al 2021-2027. La nova versió del fons, coneguda com a Fons Social Europeu Plus (FSE +), amb un pressupost de 88 milions d’euros, se centra en l’educació, la formació i l’aprenentatge permanent, així com l’accés igualitari a una ocupació de qualitat, la inclusió social i la lluita contra la pobresa.

El Programa d'Ocupació i Innovació Social (EaSI) té com a objectiu ajudar a modernitzar les polítiques laborals i socials, millorar l'accés al finançament a empreses socials o persones vulnerables que desitgin crear una microempresa i promoure la mobilitat laboral a través de Xarxa EURES. La European Jobs Network facilita la mobilitat proporcionant informació als empresaris i als sol·licitants d'ocupació i també disposa d'una base de dades de llocs de treball i aplicacions a tot Europa.

L' Fons d'Adaptació a la Globalització Europea (EGF) dóna suport als treballadors que perden la feina a causa de la globalització, ja que les empreses poden tancar o traslladar la seva producció a països que no pertanyen a la UE, o la crisi econòmica i financera, a la recerca de nous treballs o la creació de negocis propis.

L' Fons d'Ajuda Europea per als més desfavorits (FEAD) dóna suport a les iniciatives dels estats membres per proporcionar aliments, assistència material bàsica i activitats d’inclusió social als més desfavorits.

La versió actualitzada del Fons Social Europeu Plus combina diversos fons i programes existents (FSE, EaSI, FEAD, la Iniciativa d’Ocupació Juvenil), agrupant els seus recursos i proporcionant un suport més integrat i dirigit als ciutadans.

Lluitar contra l'atur juvenil

Entre les mesures de la UE per combatret la desocupació juvenil és el garantia juvenil, un compromís dels estats membres de garantir que tots els joves menors de 10 anys de 30 rebin una oferta de feina, educació continuada, aprenentatge o pràctiques de bona qualitat en un termini de quatre mesos després d'haver estat aturat o abandonar l'educació formal. La implementació de la garantia juvenil compta amb el suport de la inversió de la UE a través de la Iniciativa per a l’ocupació juvenil.

L' Cos de Solidaritat Europea permet als joves ser voluntaris i treballar en projectes relacionats amb la solidaritat a tot Europa. El La vostra primera plataforma de treball EURES Ajuda als joves amb edat 18 a 35 i estan interessats a obtenir experiència professional a l'estranger, a trobar pràctiques, pràctiques o aprenentatge.

Habilitats correctes, feina adequada

Mitjançant la promoció i la millora de l’adquisició d’habilitats, la qual cosa fa que les qualificacions siguin més comparables i que proporcioni informació sobre les demandes d’habilitats i llocs de treball, la UE dóna suport a les persones a la recerca de llocs de treball de qualitat i amb millors decisions professionals.

L' Nova agenda de competències per a Europa, llançat a 2016, consisteix en mesures 10 per fer que la formació i el suport adequats estiguin a l'abast de la gent i revisar una sèrie d'eines existents, com el format europass de CV europeu).

Repte d'atur de llarga durada

L'atur de llarga durada, quan la gent està a l'atur durant més d'un mes, és una de les causes de la pobresa persistent. Es manté molt alt en alguns països de la UE i segueix representant gairebé 50% de la desocupació total.

Per integrar millor els desocupats de llarga durada al mercat laboral, es van adoptar els països de la UE recomanacions: fomenten el registre d’aturats de llarga durada amb un servei d’ocupació, una avaluació en profunditat individual per identificar les seves necessitats, així com un pla a mida per tornar-los a la feina (un acord d’inserció laboral). Estaria disponible per a tots els aturats durant 18 mesos o més.

L’absència laboral a llarg termini sovint provoca l’atur i els treballadors que abandonen el mercat laboral de manera permanent. Per retenir i reintegrar els treballadors al lloc de treball que pateixen lesions o problemes de salut crònics, a 2018, el Parlament Europeu va formular un conjunt de mesures perquè els estats membres treballin, com fer que els llocs de treball siguin més adaptables a través de programes de desenvolupament d’habilitats, assegurant unes condicions de treball flexibles i donant suport als treballadors (incloent coaching, accés a un psicòleg o terapeuta).

Promoure la mobilitat dels treballadors

Facilitar que la gent pugui treballar en un altre país pot ajudar a combatre l’atur. La UE disposa d'un conjunt de regles comunes per protegir les persones drets socials relacionats amb l’atur, la malaltia, la maternitat / paternitat, les prestacions familiars, etc., quan es mouen a Europa. Normes sobre el desplaçament de treballadors establir el principi de la mateixa remuneració pel mateix treball al mateix lloc de treball.

Per saber més sobre què fa la UE sobre l'impacte de la globalització en l'ocupació.

Més informació sobre les polítiques socials de la UE

Per saber més 

Seguir llegint

Economia

L’escassetat de mà d’obra a Hongria fa que el govern busqui treballadors a l’estranger

publicat

on

El govern generalment reticent a immigrants a Budapest està buscant estrangers per ajudar amb l'escassetat de mà d'obra, escriu Cristian Gherasim, corresponsal de Bucarest.

El ministre d'exteriors hongarès va dir que es permetrà a les empreses contractar mà d'obra qualificada de països no pertanyents a la UE. Peter Szijjarto, el ministre d'Afers Exteriors, va recolzar la decisió dient que això ajudaria a assolir l'objectiu de creixement d'Hongria del 5.5% per a aquest any.

Per exemple, un sector afectat per l’escassetat de mà d’obra és la indústria de l’hostaleria a Hongria, que recentment ha expressat fortes preocupacions per la manca de cuiners i personal de neteja. Tamás Flesch, cap de l'Associació d'Hostaleria i Restauració d'Hongarès, va dir durant una entrevista que els propietaris d'hotels de Budapest s'esforcen per assegurar la força de treball tan necessària, oferint l'exemple del gerent d'hotels que necessita netejar les habitacions.

anunci

Molts altres països de l'Europa central i oriental han estat lluitant amb l'escassetat de mà d'obra enmig d'una recuperació econòmica més ràpida de l'esperada després de les restriccions de la pandèmia.

El govern de Budapest s'ha mostrat reticent a obrir les seves portes fins ara als estrangers enmig de les polítiques antiimmigrants del primer ministre Viktor Orban que han provocat freqüents enfrontaments amb la Unió Europea.

Un altre sector on es fa palesa la manca de mà d'obra hongaresa és l'agricultura. Els agricultors hongaresos lluiten per trobar prou treballadors per collir les seves fruites i verdures, amb només deu anys de destrucció de mercaderies per valor de més de 190 milions d’euros.

anunci

Els experts creuen que la millor manera d’atraure la gent a treballar a les granges és augmentar els salaris. Creuen que la indústria necessitarà almenys una dècada per recuperar-se de les pèrdues de llocs de treball i reorientar-se cap a una nova forma de fer negocis.

I probablement el sector més sorprenent afectat per l'escassetat de mà d'obra a Hongria és el comerç al detall en línia. La crisi laboral restringeix el comerç electrònic, i moltes botigues en línia es veuen obligades a suspendre la publicitat en línia perquè no poden fer front a una demanda més elevada. Kristof Gal, fundador de Klikkmarketing, una empresa de màrqueting en línia amb seu a Budapest, calcula que entre un 30 i un 40% de les botigues en línia es podria veure afectat per aquest problema.

Szijjarto va dir que la nova legislació, inclosa la dels treballadors temporals, té com a objectiu "ajudar a reiniciar ràpidament l'economia i ser la més ràpida a reiniciar-se a Europa".

Com que l'economia hongaresa està millorant el que s'esperava el primer trimestre d'aquest any, malgrat les mesures de bloqueig del coronavirus, el govern de Budapest va anunciar altres mesures, com ara alleujar les càrregues burocràtiques de les petites i mitjanes empreses, així com préstecs econòmics per ajudar les empreses hongareses a expandir-se a l'estranger. o invertir en projectes ecològics.

La UE ha criticat reiteradament el govern de Budapest per la seva postura respecte als migrants, els atacs a la llibertat de premsa i contra la comunitat LGTB. La Comissió Europea i el Parlament Europeu han iniciat prèviament una acció contra l'estat de dret contra Hongria pel que fa a les llibertats civils. Els eurodiputats demanen a la Comissió Europea que tiri endavant amb accions legals i fins i tot es negui a Hongria l'accés al pla de recuperació de la pandèmia Covid-750 de 19 milions d'euros, si el govern d'Orban no inverteix el rumb.

Seguir llegint

Ocupació

Només el 5% del total de sol·licituds de visats de treball qualificat a llarg termini presentats el primer trimestre provenien de ciutadans de la UE, segons les dades

publicat

on

Les xifres publicades pel Ministeri d’Interior del Regne Unit indiquen com el nou sistema d’immigració britànic posterior al Brexit afectarà el nombre de ciutadans de la UE que arribin al Regne Unit a treballar. Entre l’1 de gener i el 31 de març d’aquest any, els ciutadans de la UE van presentar 1,075 sol·licituds de visats de treball qualificat a llarg termini, inclòs el visat de salut i atenció, que representava només el 5% del total de 20,738 sol·licituds d’aquests visats.

L’Observatori de les Migracions de la Universitat d’Oxford va dir: “Encara és massa aviat per dir quin impacte tindrà el sistema d’immigració post-Brexit en el nombre i les característiques de les persones que vénen a viure o treballar al Regne Unit. Fins ara, les sol·licituds de ciutadans de la UE segons el nou sistema han estat molt baixes i representen només un poc per cent de la demanda total de visats del Regne Unit. Tot i això, pot passar un cert temps perquè els possibles sol·licitants o els seus empresaris es familiaritzin amb el nou sistema i els seus requisits ".

Les dades també mostren que el nombre de treballadors sanitaris migrants que vénen a treballar al Regne Unit ha augmentat a nivells rècord. Durant el primer trimestre d’aquest any s’han utilitzat 11,171 certificats de patrocini per a treballadors sanitaris i d’atenció social. Cada certificat equival a un treballador migrant. A principis del 2018, hi havia 3,370. Gairebé el 40 per cent de totes les sol·licituds de visat de treball qualificat eren per a persones del sector de la salut i el treball social. Ara hi ha més titulars de visats sanitaris migrants al Regne Unit que en cap moment des que es van iniciar els registres el 2010. Tot i que el nombre de llicències de patrocinadors per a visats sanitaris va baixar a 280 durant el primer tancament de l'any passat, ha continuat augmentant des de llavors, un patró que no es va veure afectat pel tercer bloqueig d’aquest hivern.

anunci

Per contra, el sector de la informàtica, l’educació, les finances, les assegurances, el professional, el científic i el tècnic han vist caure el nombre d’emigrants ocupats en el que portem d’any, tot i augmentar durant la segona meitat del 2020. El nombre de treballadors migratoris en TI encara és significativament més baixos que els nivells previs a la covidesa. El primer trimestre del 2020 es van expedir 8,066 visats de treball qualificat al sector informàtic, actualment n’hi ha 3,720. El nombre de professionals migrants i de treballadors científics i tècnics també ha caigut lleugerament per sota dels nivells anteriors al covid.

L'expert en visats Yash Dubal, director d'AY & J Solicitors, va dir: "Les dades mostren que la pandèmia encara afecta el moviment de persones que vénen al Regne Unit a treballar, però sí que indica que la demanda de visats de treball qualificat per als treballadors fora de la UE continuar creixent un cop es normalitzin els viatges. Ara hi ha un interès especial pels treballadors britànics en informàtica dels treballadors de l’Índia i esperem que continuï aquest patró ”.

Mentrestant, el Ministeri de l'Interior ha publicat el compromís de permetre el moviment legítim de persones i mercaderies per donar suport a la prosperitat econòmica, mentre s'enfronta a la migració il·legal. Com a part del seu pla de lliurament de resultats per a aquest any, el departament també es compromet a "aprofitar les oportunitats de sortida de la UE, mitjançant la creació de la frontera més eficaç del món per augmentar la prosperitat del Regne Unit i millorar la seguretat", tot reconeixent que els ingressos que cobra per les taxes de visat poden disminuir demanda reduïda.

anunci

El document reitera el pla del Govern per atraure els "més brillants i millors al Regne Unit".

Dubal va dir: "Tot i que les xifres relatives als visats per als treballadors de TI i els dels sectors científics i tècnics no compleixen aquest compromís, encara són primers els dies per al nou sistema d'immigració i la pandèmia ha tingut un efecte profund en els viatges internacionals. Per la nostra experiència ajudant a facilitar visats de treball als migrants, hi ha una demanda acumulada que es realitzarà durant els propers 18 mesos ".

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències