Connecteu-vos amb nosaltres

Ocupació

Condicions de treball: Enquesta revela deteriorament i grans disparitats en la satisfacció del treballador

COMPARTIR:

publicat

on

IMG_2144BTot i que poc més de la meitat dels treballadors europeus perceben les condicions laborals del seu país com a bones (53%), la majoria (57%) no obstant això creuen que les seves condicions laborals s’han deteriorat en els darrers cinc anys, segons una enquesta de l’Eurobaròmetre publicada avui, que analitza com la qualitat del treball s’ha vist afectada per la crisi. Tot i que la majoria dels treballadors estan satisfets amb les seves pròpies condicions laborals (77% de mitjana a la UE), hi ha una disparitat molt àmplia entre els estats membres, que oscil·la entre el 94% a Dinamarca i el 38% a Grècia. En general, la majoria dels treballadors expressen alts nivells de satisfacció amb la seva jornada laboral (80%) i la seguretat i salut en el treball (85%).

Els resultats de l’Eurobaròmetre s’alimentaran en debats sobre les perspectives actuals i futures d’acció de la UE en el camp de les condicions laborals a Brussel·les el 28 d’abril. La conferència oferirà una oportunitat per debatre com desenvolupar encara més un enfocament coherent i orientat a les condicions laborals a la UE, per garantir alts nivells de qualitat, seguretat i equitat en el treball.

"Protegir i promoure les condicions laborals a la UE consisteix a tenir cura del nostre capital humà. Tenim un notable patrimoni de lleis i polítiques per garantir unes bones condicions laborals que permetin obtenir alts nivells de satisfacció entre els treballadors europeus. Però també hi ha por, i un risc real, que les condicions laborals es veuran afectades arran de la crisi econòmica. Juntament amb els estats membres i les organitzacions de treballadors i empresaris, hem de renovar els nostres esforços per preservar i millorar les condicions laborals ", va dir el comissari d'Ocupació, Afers Socials i Inclusió László Andor.

L'enquesta de l'Eurobaròmetre, realitzada als 28 estats membres, revela que:

  1. més del 80% dels enquestats a Dinamarca, Luxemburg, Finlàndia i els Països Baixos consideren bones les condicions laborals del seu país. A nivell de treballadors individuals, Dinamarca també és la primera, amb un 94% dels treballadors satisfets de les seves pròpies condicions laborals; Àustria i Bèlgica ocupen el segon lloc, amb 9 de cada 10 treballadors satisfets, seguida de prop de Finlàndia (89%), el Regne Unit i Estònia (ambdós 88%);
  2. a la banda oposada, Grècia té la taxa de satisfacció més baixa a nivell de país (16%) i és l'únic país on menys de la meitat dels enquestats que treballen estan satisfets amb les seves condicions actuals (38%), i;
  3. en menor mesura, els nivells de satisfacció són menors a nivell de països a Croàcia (18%), Espanya (20%), Itàlia (25%), Bulgària (31%), Eslovènia, Portugal i Romania (32% per a cadascun), però també a Eslovàquia (36%) i Polònia (38%).

Una varietat de factors poden explicar aquesta divergència en els nivells de satisfacció: el context social i econòmic influït per la crisi, però també característiques més estructurals en termes de diàleg social, polítiques socials i legislació laboral, que poden ser més forts o més febles segons les situacions nacionals de tot el món. EU.

Altres conclusions clau de l'enquesta indiquen que hi ha marge de millora, sobretot en les àrees següents:

  1. Una sèrie de troballes tendeixen a confirmar un augment de la intensitat del treball. L’estrès apareix clarament com el risc percebut més important a la feina (per al 53% dels enquestats que treballen). A més, la insatisfacció pel que fa a la càrrega de treball, el ritme de treball i les llargues jornades laborals (més de 13 hores) està més estesa que altres qüestions com el desinterès per les tasques o els períodes de descans inadequats setmanalment o anualment;
  2. pel que fa a l’organització del treball, en relació amb la conciliació laboral i familiar, el 40% dels enquestats declara que no se’ls ofereix la possibilitat d’utilitzar mecanismes de treball flexibles i;
  3. a l'àrea de seguretat i salut en el treball, menys d'un de cada tres treballadors va declarar que hi ha mesures al seu lloc de treball per afrontar els riscos emergents (per exemple, causats per nanotecnologies o biotecnologia), o dirigides a treballadors més grans i amb malalties cròniques. Juntament amb l’estrès, la pobra ergonomia es percep com un dels riscos més importants a la feina, amb un 28% dels enquestats que identifiquen moviments repetitius i posicions fatigants o doloroses com a principal risc de salut i seguretat al lloc de treball i un 24% d’aixecament, transport o moviment càrregues diàries.

Pròxima conferència de la UE sobre condicions de treball

anunci

A la conferència del 28 d'abril hi haurà prop de 300 grups d'interès. Cinc tallers permetran debats en profunditat sobre seguretat i salut laboral, reestructuració, conciliació entre la vida laboral i privada, pràctiques i la dimensió internacional de l’acció de la UE en el camp de les condicions laborals.

Es convida als sindicats, les organitzacions empresarials i els responsables polítics, tant a nivell europeu com nacional, a reflexionar i prendre iniciatives comunes per donar suport a les condicions laborals i a la qualitat laboral, que és essencial per assolir els objectius d’Europa 2020. Les bones condicions de treball, inclòs un entorn saludable i segur, sovint s’associen amb una elevada motivació, creativitat i compromís dels treballadors, cosa que condueix en última instància a alts nivells de productivitat.

Fons

Aquesta enquesta es va dur a terme als 28 estats membres entre el 3 i el 5 d'abril de 2014. 26,571 enquestats de diferents grups socials i demogràfics van ser entrevistats per telèfon (telèfon fix i mòbil) en la seva llengua materna.

Les condicions laborals als efectes d’aquest Eurobaròmetre es definien com el temps de treball, l’organització del treball, la seguretat i la salut en el treball, la representació dels empleats i la relació amb l’empresari.

El Estratègia 2020 Europa estableix objectius ambiciosos per augmentar l’ocupació i reduir la pobresa. El semestre europeu, El paquet d'ocupació i la Paquet d'Inversió Social tots contribueixen a abordar els reptes socials i laborals en evolució de manera sistemàtica i des de la perspectiva de l'interès paneuropeu.

La UE es basa en un conjunt integral de polítiques i legislació que té com a objectiu donar suport millors condicions de treball a la UE, inclosos els criteris mínims de dret laboral i seguretat i salut ocupacional. L’any passat, la Comissió Europea també va proposar dos marcs de qualitat en matèria de reestructuració (IP / 13 / 1246) i en pràctiques (IP / 13 / 1200). Aquesta última va ser adoptada pel Consell de Ministres el març de 2014 (IP / 14 / 236).

En 7 2014 abril, l'Agència Europea per a la Seguretat en Salut en el Treball (EU-OSHA) ha llançat els Treballs saludables Administrar campanya d'estrès per augmentar la consciència sobre els riscos psicològics, físics i socials relacionats amb l'estrès en el treball (veure IP / 14 / 386).

Més informació

Eurobaròmetre "Condicions de treball a la UE" i fitxes de països en idiomes nacionals
Conferència sobre les condicions de treball, Brussel·les, abril 28 2014
Drets a la feina
Reestructuració
L'ocupació juvenil
Web de László Andor

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències