Connecteu-vos amb nosaltres

Ocupació

normes d'aplicació ajudaran a prevenir l'explotació dels treballadors desplaçats

COMPARTIR:

publicat

on

treballador d'oficinaEl Parlament Europeu va votar ahir (24 d'abril) aprovar un acord final sobre la legislació de la UE sobre l'aplicació de les normes de la UE sobre treballadors desplaçats.

Els Verds van donar la benvinguda a les noves normes. Elisabeth Schroedter, portaveu d'Ocupació i Afers Socials said: “Aquesta nova legislació és un important pas endavant per als drets dels desplaçats a treballar temporalment en altres estats membres de la UE. L'aplicació adequada de les normes de la UE sobre treballadors desplaçats ajudarà a prevenir l'explotació dels treballadors desplaçats i garantirà que se'ls concedeixin els seus drets. Amb innombrables exemples d'explotació, des del sector de la construcció fins al sector de la transformació d'aliments, era fonamental que la UE actués.

"Les noves normes obligaran els estats membres de la UE a treballar activament contra pràctiques il·legals com les empreses de bústies i el fals treball autònom. Si es descobreixen casos de fals treball autònom, s'introdueix per primera vegada una clàusula de salvaguarda per protegir els treballadors.

“Els treballadors desplaçats tindran dret a la informació sobre els seus drets, amb l'encàrrec dels estats membres de crear òrgans amb aquesta finalitat. Les regles definitives també reforçaran les mans dels estats membres per dur a terme els controls. Els estats membres no estaran obligats, com volia inicialment la Comissió, per una llista tancada de mesures de control, però continuaran tenint el dret de decidir ells mateixos quines mesures de control volen utilitzar per verificar la legalitat de les publicacions.

“La nova directiva també estableix per primera vegada la responsabilitat solidària en el dret de la UE. Tot i que aquestes disposicions són limitades, és un primer pas important. Els estats membres poden mantenir o introduir sistemes de responsabilitat solidària que van més enllà”.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències