Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Johannes Hahn: Pautes per a la política de cohesió

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

turismePolítica regional El comissari Johannes Hahn prepara l’escenari de la reunió informal dels ministres responsables de la política de cohesió de la UE avui a Atenes (25 d’abril).

"Avui tenim dues qüestions clau. En primer lloc, s'han presentat formalment a la Comissió Europea 27 Acords de col·laboració per establir les estratègies dels fons estructurals i d'inversió de la UE 2014-2020 a Polònia, Letònia, Lituània i Eslovàquia. hem rebut les nostres observacions i esperem adoptar els acords de col·laboració alemanys i danesos en les properes setmanes.

"Tot i que molts estats membres no van presentar els seus acords de col·laboració fins a l'abril, la Comissió farà tot el possible per garantir l'adopció el més aviat possible, per descomptat, això també dependrà del grau en què els estats membres acceptin els comentaris de la Comissió. Però el principi primordial d'aquest exercici hauria de continuar sent que la qualitat no es sacrifica per motius de velocitat. Hem de tenir en compte que es tracta d'estratègies que configuraran les nostres economies durant els propers set a deu anys.

anunci

"Set estats membres també han presentat tots els seus programes de política de cohesió, a més dels PA. En total, han arribat 81 programes. Estimem que la Comissió trigarà entre 2-3 mesos a donar una retroalimentació completa sobre aquests programes i ja podem vegeu que encara hi ha molt marge de millora en la majoria dels programes. Hi ha certs reptes transversals que han sorgit en les negociacions amb els estats membres. Són àmbits on necessitem millores per garantir un ús eficient i eficaç dels diners dels contribuents de la UE .

"En primer lloc, concentració en àrees clau per a un creixement sostenible a cada estat membre i regió. La nova normativa preveu la concentració de finançament en les àrees relacionades amb els objectius d'Europa 2020 i va introduir els requisits de concentració temàtica per al Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i el Fons Social Europeu (FSE). No obstant això, no tot el que legalment sigui possible s’ha de finançar a qualsevol preu. Hem de garantir que les inversions tinguin sentit, que siguin coherents amb una estratègia de desenvolupament específica i que els recursos no es reparteixin massa. Amb massa freqüència, hem de recordar als estats membres que ja no pot ser "el normal": finançar algunes carreteres locals aquí, alguns aeroports regionals allà. Els projectes han de seguir l'estratègia, no al revés.

"En segon lloc, hi ha el desafiament de l'orientació als resultats. Centrar-se en els resultats, ser capaços de mesurar la contribució directa al desenvolupament socioeconòmic a partir dels nostres fons, és una necessitat absoluta. Les noves normatives ho fan realitat i han creat un sistema molt més ferm marc per establir i fer un seguiment dels resultats esperats. El que veiem als esborranys de programes operatius és que encara ens queda un camí per recórrer per assolir objectius específics clars i objectius mesurables i realistes, que constitueixen la base de l’orientació als resultats.

anunci

"En tercer lloc, assegurar-se que hi hagi condicions prèvies per a inversions efectives. La Comissió es va alegrar de veure que el Consell i el Parlament Europeu compartien les seves opinions a l'hora de posar en marxa les condicions prèvies necessàries per a una despesa eficaç i eficient. La Comissió, juntament amb dels estats membres, està fent un gran esforç per determinar si les estratègies necessàries existeixen i són de qualitat suficient, abans de decidir permetre la despesa en àrees clau, com ara la investigació i la innovació, la salut, l’educació, les inversions en infraestructures. Amb pràcticament tota la col·laboració En arribar els acords i els programes operatius, estem plenament dedicats en els propers mesos a negociar el millor resultat possible per a les inversions dels fons estructurals i d'inversió europeus per al període 2014-2020, però cal un compromís per part de totes dues parts per garantir que es posin en marxa programes de bona qualitat. lloc.

"Ara permeteu-me parlar del tema principal de la nostra discussió d'avui. En primer lloc, voldria agrair a la Presidència grega l'organització d'un debat sobre el suport de les pimes en el nou període de programació. Les pimes són fonamentals per a les economies europees i, per desgràcia, , han estat especialment durament afectats per la crisi mundial. El suport a la competitivitat de les pimes és una prioritat fonamental per als Fons Estructurals i d’Inversió Europeus, en particular el Fons Europeu de Desenvolupament Regional. És hora de posar en marxa les mesures correctes per impulsar el seu creixement. i competitivitat.

"Per tant, és important encertar la programació i dissenyar una combinació de polítiques que no només atenguin les necessitats i oportunitats concretes de les pimes, sinó que tinguin el potencial transformador per orientar les pimes cap a nivells de competitivitat més alts, productes i serveis nous i millorats i nous mercats. El millor els programes es basen en una anàlisi i comprensió exhaustiva de quines són les necessitats, oportunitats i colls d’ampolla de les pimes d’un territori determinat, no només a nivell general, sinó en termes del cicle de vida complet d’aquestes empreses i dels diferents sectors en què actuen.

"Els millors programes també mostren una clara lògica d’intervenció des de l’anàlisi de les necessitats fins a la identificació d’objectius específics i mesures necessàries per maximitzar el potencial de creixement de les pimes i la forma en què mesurem l’impacte d’aquestes mesures. Per tant, establint objectius genèrics i per exemple, s’hauria d’evitar clarament repetir les prioritats d’inversió de la regulació i no adaptar-les a les necessitats i oportunitats específiques del territori. Notem una tendència a utilitzar l’objectiu de les pimes (l’anomenat objectiu temàtic 3) com a dipòsit per a varietat de projectes, com ara inversions en infraestructures públiques (per exemple, per a vies d’accés, béns immobles empresarials, subvencions a curt termini a sectors en declivi), que tenen poc a veure amb donar suport a les pimes d’una manera específica i específica a la seva situació. cal que el suport empresarial estigui ben integrat a les àrees identificades en les estratègies d’especialització intel·ligent.

"L'especialització intel·ligent no només significa una decisió sobre el sector empresarial, sinó que es tracta de vincular el teixit empresarial a la investigació, l'administració pública i l'educació segons els actius i els avantatges competitius identificats per les regions.

"Un dels principals colls d'ampolla per a les pimes és l'accés al finançament. Com que els préstecs a les pimes representen per als bancs una categoria de risc més alta que els préstecs a grans empreses o a les llars, els bancs normalment requereixen una sobrecolateralització de préstecs a les pimes. Això, per als emprenedors que comencin un nou El negoci, però també per a les pimes més consolidades, representa un autèntic obstacle per a l’accés al crèdit bancari i a altres formes de finançament. Aquesta situació hauria de canviar. La política de cohesió ofereix molts bons exemples on l’accés de les pimes al finançament s’ha facilitat molt mitjançant els sistemes de garantia finançats pel FEDER. .

"Els instruments financers poden oferir una bona alternativa, ja que les formes de suport públic més eficients poden ajudar a proporcionar finançament a les pimes, especialment en àrees amb mancances demostrades del mercat. Poden servir de catalitzadors per atreure inversions privades en àrees on els rendiments són més baixos o els riscos són més elevats. Per tant, ofereixen el finançament necessari per assolir els objectius de les polítiques públiques on els agents del mercat defugen d’aquestes inversions. Segons la informació preliminar recollida durant les negociacions informals i en les primeres etapes de les negociacions formals, gairebé tots els estats membres preveuen un ús substancial de les inversions financeres. instruments com a part de les opcions de lliurament per finançar inversions d'acord amb les prioritats específiques dels programes.

"Una paraula sobre la iniciativa de les pimes. La Comissió i el BEI ho van proposar com a possible resposta a les dificultats de finançament de les pimes per accedir al crèdit bancari, especialment en el context de la crisi financera i econòmica i de la reorganització dels balanços bancaris en el context dels nous requisits de capital (Basilea III i Directiva sobre requisits de capital). La Comissió considera que, tal com està actualment, la Iniciativa per a les Pimes hauria de tirar endavant sense més demores.

"Finalment, també és crucial millorar les sinergies entre les accions polítiques finançades pel FEDER i el FSE rellevants per a les pimes i les mesures de suport a les pimes en virtut d'altres iniciatives de la UE. Les sinergies a nivell estratègic s'han de promoure directament mitjançant una especialització intel·ligent, amb la creació de capacitats, la innovació i els negocis suport en ment, amb Horizon 2020 i iniciatives europees com ara les associacions europees d'innovació o les plataformes tecnològiques. Els estats membres han de ser prou oberts i flexibles per assignar fons per explotar aquestes sinergies. És important que facin servir totes les opcions relacionades que proporciona la normativa per millorar l’impacte dels seus programes per a les pimes i per al seu posicionament a les cadenes de valor internacionals.

"Permeteu-me concloure dient que la Comissió dóna suport als estats membres per trobar l'enfocament més adequat envers les pimes. Ja s'han posat a disposició una sèrie de documents d'orientació per a les autoritats de gestió i continuarem treballant estretament amb vosaltres. La política regional reformada està centrada donar suport i impulsar l'economia real. Això s'ha d'expressar principalment en el nostre suport a les pimes. Això és vital ".

EU

Setmana següent: l'estat en què ens trobem

publicat

on

La gran peça fixa d’aquesta setmana serà la declaració del president de la Comissió Europea, von der Leyen, sobre l’Estat de la UE (SOTEU) al Parlament Europeu a Estrasburg. És una presumpció manllevada dels Estats Units, quan el president dels Estats Units es dirigeix ​​al Congrés a principis de cada any per exposar els seus plans (i fins ara ha estat sempre actual) per a l'any següent. 

Sempre em sorprèn la confiança en mi mateix i la creença gairebé indestructible que els Estats Units són la nació més gran de la terra. Tot i que pensar que ets fantàstic ha de ser un estat d’ànim agradable, l’estat dolent dels Estats Units a tants nivells en aquest moment em fa pensar que l’ull excessivament crític que els europeus llancen al seu terreny pot ser una perspectiva més sana. Tot i així, de vegades estaria bé que poguéssim reconèixer els molts avantatges de la UE i ser una mica més "europeus i orgullosos".

És difícil avaluar l’interès que SOTEU exerceix fora dels més compromesos amb les activitats de la UE. Com a regla, els europeus, a part d’un petit grup dels més devots, no es dediquen a la molèstia de saber què tan bona és la UE, ni tampoc a entusiasmar-se per la seva direcció. Tot i que podríem haver reflexionat sobre el contrafactual, el Regne Unit ha proporcionat a tots els ciutadans de la UE una mirada molt clara de "i si?" 

anunci

Mirant on el món, la UE sembla que es troba en un estat més saludable que la majoria - això també té un significat literal aquest any, probablement som el continent més vacunat de la terra, hi ha un pla ambiciós de turbo carregar la nostra economia la seva caiguda pandèmica i el continent han traçat la barbeta i han decidit no fer res més que conduir el món a combatre el canvi climàtic. Personalment, sento un gran creixement d’esperança pel fet que sembla que hem decidit prou col·lectivament amb els que pertanyen a la UE que volen retrocedir sobre els valors democràtics i l’estat de dret. 

Aquesta setmana arribaran diverses propostes de la Comissió: Vestager presentarà el pla per a la "dècada digital d'Europa"; Borrell exposarà els plans de la UE per a vincles amb la regió indo-pacífica; Jourova exposarà el pla de la UE sobre protecció dels periodistes; i Schinas presentarà el paquet de la UE sobre resposta i preparació a les emergències sanitàries. 

És, per descomptat, un ple del Parlament. A part de SOTEU, es debatrà sobre la situació humanitària a l'Afganistan i les relacions de la UE amb el govern talibà; la llibertat dels mitjans de comunicació i l’estat de dret a Polònia, la Unió Europea de la Salut, la Targeta Blava de la UE per a immigrants altament qualificats i els drets LGBTIQ estan a debat.

anunci

Seguir llegint

EU

Setmana per endavant: Forewarned és avantatjat

publicat

on

El vicepresident de la Comissió, Maroš Šefčovič, presentarà dimecres (8 de setembre) el segon informe anual de previsió estratègica de la Comissió. L'informe s'avança una setmana abans del discurs anual del president de la Comissió sobre l'estat de la UE. La iniciativa forma part d’un esforç per garantir que la UE sigui resistent davant de reptes, però també sigui capaç de preparar-se incorporant la previsió en tots els aspectes de l’elaboració de polítiques. L’informe 2021 examinarà les megatendències estructurals mundials cap al 2050 que afectaran la UE i identificarà àrees on la UE podria impulsar el seu lideratge mundial. 

Dimarts (7 de setembre), el comissari Hahn celebrarà una conferència de premsa sobre l’adopció del marc dels bons verds. L’EUGBS (l’estàndard europeu de bons verds) vol ser una “eina robusta per demostrar que financen projectes legítims verds alineats amb el Taxonomia de la UE ”.

Parlament

anunci

Margrethe Vestager, vicepresidenta executiva de l’Era Digital i comissària de competència, es reunirà (6 de setembre) amb els presidents de cinc comitès (INGE, ITRE, IMCO, LIBE, AIDA) al parlament per a un intercanvi d’opinions sobre l’agenda digital. 

El Comitè de Drets de les Dones i la delegació per a les relacions amb l'Afganistan es reuniran per debatre sobre la situació dels drets de les dones i les nenes.

El Comitè especial contra la malaltia del càncer es reunirà dijous (9 de setembre) per reunir-se per debatre l’intercanvi de dades sanitàries i la digitalització en prevenció i atenció del càncer, així com una actualització sobre la implementació de l’estratègia de la UE per a la sostenibilitat dels productes químics en el context de prevenció del càncer.

anunci

El subcomitè de seguretat i defensa debatrà sobre la situació a l'Afganistan, així com un estudi sobre la "preparació i respostes de la UE a les amenaces químiques, biològiques, radiològiques i nuclears (CBRN)" i l'avantprojecte de Sven Mikser (S&D, EE) sobre " Reptes i perspectives per a règims multilaterals de control d'armes i desarmament d'armes de destrucció massiva '. 

Tall

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea donarà la seva opinió sobre la recuperació de 2.7 milions d’euros del Regne Unit per la seva manca d’aplicació d’un enfocament basat en el risc en matèria de control duaner, malgrat les reiterades advertències de l’OLAF, l’oficina antifrau independent de la UE. El fet d’abordar aquest problema també va significar que els fabricants de la UE havien de competir amb els productes poc valorats que arribaven a la UE a través de la UE. La xifra de l'OLAF cobreix els anys 2011-2017. S’esperen altres judicis importants en matèria d’asil (C-18/20, C-768/19).

Consell

Els ministres d’Agricultura i Pesca es reuniran de manera informal de 5 a 7. Els ministres d'Economia i Finances tindran una reunió informal per videoconferència el 6 de setembre i tindran una altra reunió informal els dies 10-11. Com és habitual, l'Eurogrup es reunirà abans de la reunió inclusiva del 10. 

BCE

El Banc Central Europeu tindrà una reunió mensual periòdica dijous, amb una inflació que superarà ara el 2% objectiu, tots els ulls fixats en el que farà el BCE a continuació.

Tunísia

L’alt representant de la UE, Josep Borrell, visitarà Tunísia el divendres (10 de setembre). Al juliol, el president tunisià Kais Saied va destituir el primer ministre i va sospitar que el parlament invocava poders d'emergència davant les manifestacions per dificultats econòmiques i l'augment dels casos Covid-19. La UE ha demanat a Tunísia que respecti la seva constitució i l'estat de dret . 

Seguir llegint

EU

De tornada a l'escola, la mirada del reporter de la UE sobre la setmana que ve

publicat

on

Per a aquells de vosaltres que hàgiu aconseguit fugir per fer unes vacances d’estiu reparadores, ben fet, ho necessitareu. El següent trimestre serà (un altre) ocupat. 

Molta legislació ha començat el seu viatge legislatiu a través de la complexa màquina de presa de decisions de la UE, amb moltes propostes molt carnoses en camí de ser tallades a trossos, tallades a daus i especiades, i finalment llançades a la paella del comitè de conciliació que serà presentada a les cinc de la matinada per un polític amb els ulls obscurs com a triomf de la Presidència guanyada amb força. Entre les novetats hi ha les propostes climàtiques Digital i “Fit for 55”. Les propostes climàtiques prometen ser especialment contundents, ja que ja s'ha acordat la "Llei climàtica" que fixa els compromisos de carboni; trobar un equilibri final entre les propostes requerirà un comerç de cavalls d’una escala fins ara desconeguda.

El cinturó de Brussel·les va estar força inactiu a l’agost fins que els fets catastròfics de l’Afganistan van portar 20 anys d’intervenció occidental a una sortida menys que triomfant, plena de pànic i inglesa. L'Occident es troba en un desgavell desordenat, amb una confiança mínima. La Comissió von der Leyen es va presentar com a "geopolítica", l'administració de Biden va declarar "Amèrica ha tornat!" - i, tanmateix, aquí som. Una cosa que he après és que les coses mai són tan dolentes que no poden empitjorar. El triomf dels talibans i el brutal recordatori que l’ISIS no ha desaparegut ajudaran els qui donen suport als seus ideals en altres llocs. No és una imatge bonica, però Europa i l’Occident en general han de tenir el coratge del seu millor jo que defensa els drets, la democràcia, l’estat de dret i la prosperitat tant a casa com a l’estranger. 

anunci

La setmana vinent els ministres d'Afers Exteriors i de Defensa es reuniran per a consells informals per debatre les conseqüències dels fets recents. La greu inestabilitat més propera al nord d’Àfrica, el Líban i Bielorússia –entre d’altres– i, per descomptat, a l’Afganistan.

Els ministres de Defensa es reuniran per debatre la brúixola estratègica de la UE; l'objectiu és tenir un document complet al novembre; els esdeveniments recents han demostrat que la UE necessita assumir més responsabilitats i accions concertades en matèria de seguretat i defensa.

El dimarts (31 d’agost) hi haurà una reunió extraordinària de ministres de Justícia i Assumptes d’Interior que es reuniran per debatre sobre com tractaran l’inevitable moviment de persones procedents de l’Afganistan, el reassentament a la UE i el suport a aquells països veïns que ja ho han fet. acollit a milions de refugiats que necessitaran més suport financer.

anunci

Estat de dret

És difícil ser un far per a l’estat de dret a l’estranger, si les vostres parts constitueixen alegrement les normes, cosa que em porta a Polònia i Hongria, on l’estat d’estasi s’ha mantingut durant l’estiu.

Von der Leyen va rebutjar els eurodiputats i els experts legals en una carta de cinc pàgines en què es detallava com Hongria havia incomplert sis dels vuit principis de l’estat de dret relacionats amb la despesa del pressupost de la UE i, per tant, hauria de desencadenar la recentment encunyada «condicionalitat de l’estat de dret». mecanisme per evitar l’ús indegut de fons. Von der Leyen va escriure que els eurodiputats no havien aportat proves suficients de les infraccions i que la Comissió "no ha estat cridada adequadament a actuar".

El dia de Polònia el 16 d'agost no va ser un esdeveniment, amb una nova prevaricació per part de la seu central de la Comissió. No es pot evitar pensar que hi ha algú al servei jurídic de la Comissió que tingui la cita de Douglas Adams emmarcada al mur: “M’encanten els terminis. M’encanta el soroll que emprenen quan passen ”.

La Comissió va llançar la llauna pel camí mentre "llegien i analitzaven" la resposta de Polònia. El vicepresident Jourova visitarà Polònia el dilluns (30 d'agost). Els sorolls del ministre de Justícia, Zbigniew Ziobro, no són encoratjadors, ja que fa un tuit recentment que la UE participa en una "guerra híbrida" contra la UE. 

Mentrestant, Eslovènia continua frenant la designació de fiscals a la Fiscalia Europea, amb el primer ministre eslovè Jansa bloquejant les candidatures.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències