Connecteu-vos amb nosaltres

Competència

Fusions: la Comissió aprova l'adquisició del negoci GLSV de DuPont per part del rival Kuraray, subjecte a condicions

COMPARTIR:

publicat

on

vidreLa Comissió Europea ha aprovat, d'acord amb el Reglament de concentracions de la UE, la proposta d'adquisició del negoci de solucions de laminació de vidre / vinils (GLSV) de DuPont (EUA) per part del japonès Kuraray. L’autorització està condicionada a la desinversió de la planta de producció de pel·lícules PVB de GLSV a Uentrop (Alemanya), on l’entitat fusionada hauria enfrontat una restricció competitiva insuficient de l’únic jugador que quedaria, cosa que provocaria preus més alts. Ambdues parts de la transacció participen activament en la fabricació i subministrament dels següents productes que formen part d’una cadena vertical: monòmer d’acetat de vinil (VAM), alcohol polivinílic (PVA), resina de polivinil butiral (PVB) i pel·lícula de PVB. El principal impacte de la transacció es produeix en la pel·lícula PVB, que s’utilitza com a capa intermedia en la fabricació de vidre laminat de seguretat a la indústria arquitectònica i automotriu. La pel·lícula PVB garanteix que quan es trenca el vidre, els fragments queden enganxats a la pel·lícula pel mig.

Després de la investigació del mercat, la Comissió estava preocupada pel fet que l'entitat fusionada afrontés una limitació competitiva insuficient per al subministrament de pel·lícules de PVB per a aplicacions arquitectòniques a l'espai econòmic europeu (EEE). De fet, la transacció, tal com es va notificar inicialment, hauria reduït el nombre de competidors rellevants de tres a dos (és a dir, l'entitat fusionada i Eastman), cosa que provocaria preus més alts.

Per tal de fer front a les preocupacions de la Comissió, Kuraray es va oferir a desinvertir la principal planta de producció de pel·lícules de PVS de GLSV a l’EEE, situada a Uentrop, al nord-oest d’Alemanya, on es produeix la major part de la pel·lícula de PVB per a aplicacions arquitectòniques venudes a l’EEE. A la vista dels compromisos proposats, la Comissió va concloure que la transacció, tal com es va modificar, no plantejaria cap problema de competència. Aquesta decisió està condicionada al compliment total dels compromisos.

La transacció es va notificar a la Comissió el 6 de març de 2014.

Empreses i productes

Kuraray és un fabricant de productes químics especials, fibres i altres materials, incorporat al Japó i cotitzat a la Borsa de Tòquio. Els principals productes de Kuraray són resines i pel·lícules funcionals (que s’utilitzen per produir adhesius, pantalles LCD, capes intermèdies per a vidres laminats de seguretat o envasos d’aliments), productes químics d’isoprè sintètic, pell sintètica, fibra de vinil (un substitut de l’amiant) i fibra de polièster.

DuPont és una empresa de ciència i tecnologia constituïda a Delaware, Estats Units, i cotitzada a la Borsa de Nova York. DuPont es dedica a la investigació, desenvolupament i producció de diversos productes químics, plàstics, pintures, productes agroquímics, llavors, ingredients nutricionals i altres materials.

anunci

El negoci GLSV de DuPont comprèn actius relacionats amb la fabricació i venda de VAM, PVA, resina PVB i pel·lícula PVB, tots formant part de la mateixa cadena de valor integrada verticalment, i el producte intercapat amb marca comercial de DuPont, Sentryglas.

normes i procediments de control de concentracions

La Comissió té l 'obligació d' avaluar les fusions i adquisicions que impliquin empreses amb una facturació superior a determinats llindars (vegeu l 'article 1 del document Reglament de concentracions) I per prevenir concentracions que provoquen de manera significativa la competència efectiva en l'EEE o en una part substancial d'aquest.

La gran majoria de les operacions notificades no plantegen problemes de competència i s'esborren després d'una revisió de rutina. Des del moment en què es notifica l'operació, la Comissió té en general un total de 25 dies hàbils per decidir si es concedeix l'aprovació (Fase I) o per iniciar una investigació en profunditat (fase II).

Més informació estarà disponible al competència lloc web, a la Comissió registre de casos pública sota el nombre de cas M.7115.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències