Connecteu-vos amb nosaltres

Blogspot

Opinió: "A les eleccions europees els votants s'enfronten a una elecció senzilla"

COMPARTIR:

publicat

on

Fiona-Saló1-474x234Fotografia: © Fiona Hall MEP

El 22 de maig els electors votaran a les eleccions europees. Amb més del 50% de la legislació britànica que emana de la Unió Europea, aquestes eleccions són molt importants per a les empreses i els particulars del Regne Unit. En les setmanes prèvies a aquestes importants eleccions, publicarem una sèrie d'articles exclusius dels líders dels grups britànics que exposen la seva visió del futur de la UE i per quines polítiques específiques lluiten ells i els seus col·legues a l'Europa. eleccions. El tercer article és de Fiona Hall eurodiputada, eurodiputat del Partit Liberal Demòcrata pel nord-est del Regne Unit i líder del grup eurodiputat demòcrata del Regne Unit al Parlament Europeu.

En el passat, les eleccions europees han acostumat a tractar de qualsevol cosa menys d'Europa. Però això està a punt de canviar. En les últimes setmanes hem començat finalment a veure un debat adequat sobre la relació del Regne Unit amb la UE. Nick Clegg s'ha enfrontat a Nigel Farage i ha exposat els arguments de l'UKIP sobre el que són, tots fanfarronis però sense substància. Perquè siguem honestos, quan se'ls pressiona sobre els fets, UKIP no té cap alternativa realista a la pertinença a la UE. De fet, la seva planificació a llarg termini no sembla allargar-se molt més que comprovar a quina hora tanca el pub. De manera crucial, Farage no té respostes clares sobre com la Gran Bretanya podria prosperar al segle XXI, tant econòmicament com políticament, si ens retiréssim del bloc comercial més important del món.

La veritat és que l'UKIP faria feliçment llençar la recuperació econòmica del Regne Unit i els mitjans de vida de milions de persones pel bé de complir la seva única i única política: sortir de la UE. Les noves xifres clares han posat de relleu quin seria el cost d'aquesta política i el dany que podria fer la retirada del nostre mercat més gran. Un nou estudi actualitzat ha estimat que no són 3 milions, sinó 4.2 milions de llocs de treball al Regne Unit que depenen de les nostres exportacions a la resta de la UE, un total d'un de cada set llocs de treball al Regne Unit. Contràriament a la saviesa popular, ara depenem més de la nostra relació econòmica amb Europa, no menys.

Empreses com Nissan, Siemens i Airbus que han liderat un ressorgiment de la fabricació a Gran Bretanya ja han deixat clar que haurien de pensar-s'ho dues vegades abans de fer més inversions si sortim de la UE. Altres empreses multinacionals que busquen una plataforma per exportar a Europa miraran ràpidament a un altre lloc. I les petites empreses d'exportació, nou de cada deu de les quals comercialitzen amb la UE, de sobte es trobarien fora del seu mercat més gran. No es tracta només de fets i xifres, es tracta de protegir les famílies i comunitats de tot el país els mitjans de vida de les quals estarien en perill si UKIP s'aconsegueix.

Amb el Partit Conservador amargament dividit per Europa, i els laboristes no gosant parlar-ne, correspon als liberals demòcrates assumir UKIP i destacar per què les seves polítiques serien un desastre per a Gran Bretanya. Només estem fent campanya sobre la necessitat de romandre a la UE per mantenir el nostre país fort, pròsper, segur i verd.

Per descomptat, això no vol dir que estem satisfets amb l'statu quo. Els liberals demòcrates són un partit de reforma a tots els nivells de govern, des de Westminster fins al vostre consell local, i la UE no és una excepció. Ens agradaria veure una UE que se centra més en els grans temes: impulsar el comerç, crear llocs de treball i abordar qüestions globals com el crim organitzat i el canvi climàtic. Això significa eliminar les barreres restants al comerç a Europa en àrees com els serveis i les indústries digitals, de manera que les empreses britàniques puguin aprofitar al màxim el mercat únic. Significa més acords comercials amb les principals economies del món, com ara els EUA, el Japó i l'Índia. I significa reformar radicalment el pressupost de la UE perquè es gasti millor en àrees on pugui crear llocs de treball i creixement, com ara la recerca i el desenvolupament d'avantguarda i els projectes d'infraestructures transfrontereres.

anunci

A més, els liberals demòcrates pressionaran per aconseguir objectius ambientals ambiciosos de la UE que beneficiaran el Regne Unit aportant més creixement verd i llocs de treball verds. El sector de les renovables ocupa ara el triple de persones que la indústria del carbó del Regne Unit i hi ha el potencial de crear al voltant de 200,000 llocs de treball nous durant la propera dècada. També volem que la UE utilitzi el seu poder de negociació per forjar un tractat internacional vinculant per lluitar contra el canvi climàtic.

La delinqüència no s'atura a les fronteres nacionals. És per això que els liberals demòcrates han defensat l'ús de l'Ordre de detenció europea (EAW), malgrat l'oposició dels conservadors i de l'UKIP. L'EAW ens permet portar ràpidament els criminals de l'estranger per fer front a la justícia als tribunals britànics; també significa que podem deportar delinqüents perquè siguin jutjats al seu país d'origen. Estar fora de la UE significaria que la nostra policia s'enfrontaria a una gran quantitat de papers en lloc de poder atrapar ràpidament els infractors que han fugit a altres llocs d'Europa.

Aquestes eleccions europees són diferents, perquè els votants ara s'enfronten a una opció senzilla: o assegurar milions de llocs de treball britànics i protegir la nostra recuperació econòmica, o posar-ho en risc tot tirant el pont llevat. A diferència d'altres partits, els liberals demòcrates no esborraran el tema: lluitarem per mantenir el Regne Unit més fort, més verd i més segur, a Europa.

Per seguir Fiona Hall a Twitter: @FionaHallMEP

© Drets d'Autor Procureu assumptes públics 2014

 

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències