Connecteu-vos amb nosaltres

Conferència de Regions Perifèriques Marítimes d'Europa (CRPM)

Parlaments Europeu adopta els informes sobre la Directiva d'ordenació marítima Fons Europeu Marítim i de Pesca i

COMPARTIR:

publicat

on

©-Airi-Pung-Fotolia.com-4731611© Airi Pung – Fotolia.com
By Hafida

Durant el seu darrer ple, el Parlament Europeu va adoptar tant els Informes sobre el Fons Europeu Marítim i de Pesca (FEMP) com sobre la nova Directiva d'ordenació de l'espai marítim (MSP).Amb un pressupost de 6.5 milions d'euros per al període 2014-2020, el FEMP finançarà projectes per implementar la nova Política Pesquera Comuna (PPC) reformada i oferirà suport financer als pescadors, piscicultors i comunitats costaneres per adaptar-se a les normes modificades. La Conferència de Regions Perifèriques i Marítimes seguirà de prop la implementació del nou FEMP. En aquest context, es prestarà especial atenció a l'anàlisi de les mesures que tracten de: la prohibició dels descarts, la millora de la selectivitat, la facilitació de la recollida i producció de dades, el suport al desenvolupament local de les comunitats costaneres que depenen de la pesca, la potenciació de la creació de xarxes europees de àrees marines protegides. "És millor ordenar al fons del mar que al pont del vaixell", va dir el relator Alain Cadec (PPE-FR) al seu blog, després de l'aprovació del text a Estrasburg i en referència a determinats aspectes de la reforma de la Política Pesquera Comuna que ara ajudaran a “invertir en arts més selectius” i “mitigar les conseqüències de l'obligació de desembarcar les captures”.

Abans d'arribar al seu mandat i a punt per a les noves eleccions, el Parlament Europeu també va aprovar la Directiva sobre un marc d'ordenació de l'espai marítim (MSP), que suposa una fita en la Política Marítima Integrada (PMI) de la UE. Després d'aquesta votació, els estats membres tenen 24 mesos per aplicar la Directiva i han d'establir plans d'espai marítim com a molt tard a l'abril de 2021.

"Aquests plans seran crucials per fomentar el creixement i els estats membres necessiten un procediment de planificació adequat per distribuir l'espai marítim de la manera més eficient possible a les diferents activitats humanes i, quan sigui possible, fomentant usos polivalents, com ara una combinació d'instal·lació d'energia offshore i aqüicultura. Agricultura". La ponent Gesine Meissner (ALDE-DE) ha afirmat també que “el 40% del PIB de la UE ja es produeix a les comunitats costaneres” i “el sector marítim ja arriba a gairebé 500 milions d'euros”, però “encara hi ha un gran potencial per a més creixement i creixement blau”.

La Conferència de Regions Marítimes Perifèriques d'Europa (CRPM) ha participat en el debat sobre aquesta Directiva. Com a part de la seva implementació després de la votació final del Consell, la CRPM dedicarà una atenció especial a contribuir a la seva implementació pel que fa a la vinculació efectiva entre l'ordenació de l'espai marítim i la gestió integrada de les zones costaneres, i amb les accions dutes a terme per les Regions en els seus territoris i en l'àmbit de les estratègies de conca marina.

anunci

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències