Connecteu-vos amb nosaltres

Negocis

Fusions: La Comissió aprova PVC empreses entre INEOS i Solvay, subjecte a les condicions

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

imatgesDesprés d'una investigació en profunditat, la Comissió Europea ha aprovat, segons el Reglament de fusions de la UE, la proposta de la combinació de les empreses europees de clorvinils d'INOS AG de Suïssa i de Solvay SA de Bèlgica en una empresa conjunta de recent creació.

L’aprovació està condicionada a la desinversió d’algunes de les plantes de suspensió de clorur de polivinil (S-PVC) d’INEOS i d’actius relacionats. Aquesta desinversió proporcionarà al seu comprador un negoci autònom de S-PVC capaç de competir amb la nova empresa conjunta. La Comissió estava preocupada pel fet que l’operació, tal com es va notificar originalment, hagués permès a l’entitat fusionada augmentar els preus del S-PVC al nord-oest d’Europa i de l’hipoclorit sòdic ("lleixiu") al Benelux, ja que va combinar els dos principals proveïdors a aquests mercats. Els compromisos oferts responen a aquestes preocupacions.

El vicepresident de la Comissió encarregat de la política de competència, Joaquín Almunia, va dir: "El PVC és una matèria primera important que s'utilitza en el sector de la construcció i en moltes altres indústries. Els compromisos proposats garantiran que la transacció no produeixi preus més alts en detriment de les empreses i consumidors a Europa ". El S-PVC és un tipus de resina que s’utilitza per exemple per produir tubs o marcs de finestres. El lleixiu s’utilitza principalment per al tractament de l’aigua, la desinfecció i el blanqueig de la roba.

anunci

Al mercat de productes S-PVC al nord-oest d’Europa, la transacció, tal com es va notificar originalment, hauria eliminat el competidor més fort d’INEOS, Solvay. L'entitat fusionada s'hauria enfrontat a una restricció competitiva insuficient per part de la resta d'actors molt més petits i, per tant, hauria estat capaç d'augmentar els preus. A més, la Comissió va trobar proves que INEOS tenia, ja abans de la transacció, un cert grau de poder de mercat, que li va permetre augmentar els preus. La investigació de la Comissió també va revelar que els competidors de les parts no haurien tingut ni la capacitat ni els incentius per ampliar la producció suficientment per compensar un augment de preus per la nova empresa conjunta.

A més, les importacions no juguen un paper important en aquest mercat i és poc probable que canviï substancialment en el pròxim futur. Finalment, els clients no tenen poder de compra significatiu i, per tant, haurien patit la reducció de les opcions de subministrament després de la transacció. La Comissió també va constatar que les eficiències reclamades per les parts, fins i tot si s'acceptaven, es limitarien si es compara amb el probable augment de preus resultant de la transacció i, per tant, no seria suficient per compensar els seus efectes negatius sobre els clients.

Al mercat del lleixiu al Benelux, l’operació hauria creat un líder de mercat amb una quota de mercat superior al 60%, mentre que Akzo, l’únic altre jugador que quedava, hauria estat clarament incapaç de limitar prou l’entitat fusionada per evitar clients. Per fer front a aquestes preocupacions, les empreses es van oferir a desinvertir les plantes de S-PVC d’INEOS a Wilhelmshaven, Mazingarbe i Beek Geleen, juntament amb els actius de producció de clor i etilendiclorur ("EDC") a Tessenderlo i Runcorn. L'entitat fusionada i el comprador subscriuran un acord d'empresa conjunta per produir clor a Runcorn. La desinversió proporcionarà al comprador un negoci de S-PVC autònom totalment integrat.

anunci

Aquests compromisos eliminen les superposicions entre les activitats de les parts tant en el mercat de productes bàsics S-PVC al nord-oest d’Europa com en el mercat de lleixiu al Benelux. Les parts s'han compromès a no tancar la transacció proposada abans de concloure un acord vinculant per a la venda del negoci de desinversió a un comprador adequat aprovat per la Comissió. Un conjunt de criteris de comprador assegurarà que aquests actius es venguin a un comprador capaç de dirigir el negoci com a força competitiva al mercat. La Comissió va concloure que l’operació, modificada pels compromisos, deixaria de plantejar problemes de competència. Aquesta decisió està condicionada al compliment total dels compromisos.

Fons

La Comissió ja s'ha ocupat de la indústria del PVC. En particular, la Comissió va aprovar dues adquisicions successives realitzades per INEOS en aquesta indústria en el passat recent: el 2008 la Comissió va aprovar després de revisar a fons l'adquisició de Kerling per part d'INEOS (vegeu IP / 08 / 109) i el 2011 va aprovar l’adquisició per part d’INEOS del negoci de PVC de Tessenderlo (vegeu IP / 11 / 929).

INEOS i Solvay van notificar la transacció prevista a la Comissió sobre 16 2013 de setembre. La Comissió va iniciar una investigació en profunditat sobre 5 novembre 2013 (vegeu IP / 13 / 1040). A 21 2014 de gener, la Comissió va informar a les parts en una declaració d'objeccions que la transacció proposada, tal com es va notificar originalment, va plantejar seriosos problemes de competència en el mercat de S-PVC de productes bàsics al nord-oest d'Europa i en el mercat de lleixiu al Benelux.

La investigació de la Comissió va trobar que la transacció proposada no plantejaria problemes de competència en la resta de mercats on les activitats de les parts es superposin o estiguin relacionades verticalment, en particular als mercats de butadien, raffinat1, clor, sosa càustica, monòmer de clorur de vinil, àcid clorhídric, emulsió de PVC, clorur de metilè i cloroform. Això es deu principalment al canvi limitat de la quota de mercat combinada i a la presència d'altres agents del mercat capaços d'exercir una limitació suficient.

Empreses

INEOS és el pare d’un grup d’empreses actives en la fabricació de productes petroquímics, productes químics especials i productes petrolífers. La seva filial, INEOS ChlorVinyls, és un productor europeu de productes de clor-àlcali i un proveïdor de clorur de polivinil (PVC).

Solvay és el pare d’un grup d’empreses actives internacionalment en la investigació, desenvolupament, producció, comercialització i venda de productes químics i plàstics. La seva filial, SolVin, és un proveïdor europeu de resines de PVC.

La societat conjunta serà controlada conjuntament pels seus dos pares. Segons l’acord entre INEOS i Solvay, no més tard de sis anys després de la seva creació, l’esmentat conjunt passarà sota el control exclusiu d’INEOS. La transacció pot ser sotmesa a una revisió posterior de la Comissió.

normes i procediments de control de concentracions

La Comissió té l 'obligació d' avaluar les fusions i adquisicions que impliquin empreses amb una facturació superior a determinats llindars (vegeu l 'article 1 del document Reglament de concentracions) I per prevenir concentracions que provoquen de manera significativa la competència efectiva en l'EEE o en una part substancial d'aquest.

La gran majoria de les operacions notificades no plantegen problemes de competència i s'esborren després d'una revisió de rutina. Des del moment en què es notifica l'operació, la Comissió té en general un total de 25 dies hàbils per decidir si es concedeix l'aprovació (Fase I) o per iniciar una investigació en profunditat (fase II).

Actualment hi ha altres cinc investigacions en fase de fusió en curs. El primer es refereix a la proposta d 'adquisició de la companyia de ciment alemanya Cemex West pel seu rival Holcim de Suïssa (veure IP / 13 / 986). El termini per a una decisió final en aquest cas és 8 July 2014. La segona investigació en curs, la prevista adquisició de Telefónica Ireland per Hutchison 3G UK (H3G), es refereix als mercats de telefonia mòbil al detall i per a l'accés a l'engròs i la creació de trucades a Irlanda (vegeu IP / 13 / 1048). El termini per a una decisió final en aquest cas és 20 June 2014. El tercer es refereix a la proposta d’adquisició d’E-Plus per part de Telefónica Deutschland (veure IP / 13 / 1304   IP / 14 / 95) amb una data límit suspesa de 5 maig 2014. La quarta investigació de fase II es refereix a l’adquisició prevista per part de Huntsman d’una sèrie d’inversions participades per Rockwood, ambdós Estats Units (vegeu IP / 14 / 220). El termini per a una decisió final en aquest cas és 18 2014 de setembre. L'últim cas en fase II en curs es va inaugurar a l'abril 2014 en la previsió d'adquisició de determinats actius del grup suís de materials de construcció Holcim pel seu rival mexicà Cemex. IP / 14 / 472). El termini per decidir en aquest cas és 5 2014 de setembre.

Més informació estarà disponible al competència lloc web, a la Comissió registre de casos pública sota el nombre de cas M.6905.

economia digital

La Comissió proposa un camí cap a la dècada digital per aconseguir la transformació digital de la UE el 2030

publicat

on

El 15 de setembre, la Comissió va proposar un camí cap a la dècada digital, un pla concret per aconseguir la transformació digital de la nostra societat i economia per al 2030. La proposta de camí cap a la dècada digital es traduirà les ambicions digitals de la UE per al 2030 en un mecanisme de lliurament concret. Establirà un marc de governança basat en un mecanisme de cooperació anual amb els estats membres per arribar al 2030 Objectius de la dècada digital a nivell de la Unió en les àrees de competències digitals, infraestructures digitals, digitalització d’empreses i serveis públics. També pretén identificar i implementar projectes digitals a gran escala que impliquin la Comissió i els estats membres. La pandèmia va destacar el paper central que juga la tecnologia digital en la construcció d’un futur pròsper i sostenible. En particular, la crisi va exposar una divisió entre les empreses amb capacitat digital i les que encara no han adoptat solucions digitals i va posar de manifest la bretxa entre zones urbanes, rurals i remotes ben connectades. La digitalització ofereix moltes oportunitats noves al mercat europeu, on més de 500,000 vacants per a ciberseguretat i experts en dades van quedar sense cobrir el 2020. En línia amb els valors europeus, el camí cap a la dècada digital hauria de reforçar el nostre lideratge digital i promoure polítiques digitals centrades en els humans i sostenibles apoderar els ciutadans i les empreses. Hi ha més informació disponible el comunicat de premsa, Q & A full de dades. L'adreça sobre l'estat de la unió del president von der Leyen també està disponible online.

anunci

Seguir llegint

Banc Europeu d'Inversions

El BEI reforça l’orientació al desenvolupament mundial i dóna suport a un nou finançament de 4.8 milions d’euros per a l’energia, el transport, les vacunes COVID i la inversió empresarial

publicat

on

El Consell d’Administració del Banc Europeu d’Inversions (BEI) ha aprovat plans per reforçar el seu compromís de desenvolupament mundial. També va aprovar 4.8 milions d’euros de nou finançament per a 24 projectes de suport a l’acció climàtica, les vacunes COVID i la resistència econòmica, el transport sostenible i l’educació.

“Al juny, el Consell de Ministres va demanar al Banc de la UE que millorés la seva contribució als esforços de desenvolupament de la Unió mitjançant estratègies específiques, una presència més forta sobre el terreny a nivell mundial i una millor coordinació amb els socis en un enfocament genuí de l’Europa de l’equip. Avui hem respost a la crida del Consell proposant la creació d'una sucursal del BEI centrada en el finançament del desenvolupament, i el Consell va donar suport a aquesta proposta. Com a resultat, el banc de la UE podrà fer una contribució més forta a l’impuls de l’autonomia estratègica d’Europa, posant més experts sobre el terreny i ser un soci més eficaç per a altres bancs de desenvolupament multilaterals i nacionals. I estarem en una millor posició per perseguir la nostra ambició global en termes de lluita contra el canvi climàtic ”, va dir el president del BEI, Werner Hoyer.

Reforç de l’impacte en el desenvolupament del BEI

anunci

El Consell d'Administració del BEI va aprovar la proposta del banc d'establir una sucursal de desenvolupament per augmentar l'impacte de les seves activitats fora de la Unió Europea. Es basa en la resposta del BEI a la crida a l’acció expressada a les "conclusions del Consell sobre l’arquitectura financera europea millorada per al desenvolupament (2021)" adoptades el 14 de juny de 2021. Mitjançant la seva branca de desenvolupament, el BEI reorganitzarà les seves activitats fora de la Unió Europea i augmentar la seva presència sobre el terreny, desenvolupant estratègies i serveis més específics en estreta cooperació amb els socis.

El banc reforçarà les representacions fora de la UE i crearà diversos centres regionals, intensificant la complementarietat i la cooperació amb els bancs multilaterals de desenvolupament, les institucions nacionals de finançament del desenvolupament i els socis locals, en un enfocament de Team Europe. Els centres se centraran en sectors temàtics, competències de productes i serveis que responguin a les necessitats de la regió on es troben. El primer centre regional, que reforça el treball del BEI a l’Àfrica oriental, se situarà a Nairobi.

Un nou grup assessor assessorarà el BEI per a les seves operacions fora de la Unió Europea. Inclourà

anunci

Els responsables de la política de desenvolupament de la UE designats pels Estats membres, la Comissió Europea i el SEAE.

2.2 milions d’euros en concepte d’accions pel clima, energia neta i habitatges amb eficiència energètica

El BEI va acordar un nou finançament per augmentar la generació d’energia eòlica i solar a Espanya i Portugal, millorar les xarxes energètiques nacionals a Polònia i millorar l’eficiència energètica i reduir les factures de calefacció a Hongria i Finlàndia.

També es van aprovar esquemes de finançament específics per accelerar la inversió en projectes d'energia renovable a petita escala i accions climàtiques a Àustria i Polònia, i a tota Amèrica Llatina i Àfrica.

647 milions d’euros per al desplegament, la salut i l’educació de la vacuna COVID

Es va confirmar el suport del Banc Europeu d’Inversions per al desenvolupament i el desplegament de nous programes de vacunes COVID per finançar la compra de vacunes COVID-19 per a la seva distribució a l’Argentina i a tot el sud d’Àsia, inclosos Bangladesh, Bhutan, Nepal, Sri Lanka i les Maldives.

La Junta va decidir donar suport a l'expansió de l'atenció a llarg termini per a pacients amb discapacitat als Països Baixos, també es va acordar el desplegament de la tecnologia d'aprenentatge digital a les escoles primàries i secundàries i la millora de la investigació científica a Croàcia.

752 milions d’euros per al transport urbà, regional, aeri i marítim sostenible

Els passatgers del tramvia a la ciutat eslovaca de Košice i els viatgers de les ciutats poloneses de Gdansk, Gdynia i Sopot i de tota Moldàvia es beneficiaran de la nova inversió recolzada pel BEI per modernitzar i millorar les connexions de transport.

Els ports italians de Gènova i Savona rebran finançament del BEI per millorar l’accés ferroviari i protegir millor els ports contra les inundacions i el clima més extrem mitjançant la construcció d’un nou espigó.

El BEI també va acordar finançar la substitució i l'actualització d'equips de control i navegació del trànsit aeri per mantenir les normes de seguretat a l'espai aeri hongarès.

500 milions d’euros per a inversions del sector privat i resistència econòmica COVID-19

El consell del BEI també va aprovar nous programes de finançament gestionats per bancs locals i socis d'inversió per donar suport a la inversió de les empreses de tot Espanya, Polònia i el sud-est asiàtic que s'enfronten als reptes del COVID-19.

Informació d'antecedents:

L' Banc Europeu d'Inversions (BEI) és la institució de crèdit a llarg termini de la Unió Europea propietat dels seus estats membres. Això fa que el finançament a llarg termini per a inversions viables per tal de contribuir als objectius polítics de la UE. Visió general dels projectes aprovats pel Consell del BEI.

Seguir llegint

Negocis

El programa de Màster en Gestió de GSOM SPbU s’ha inclòs entre els 25 primers dels principals Màsters FT Globals en Gestió 2021

publicat

on

El programa Master in Management (MiM) de la Graduate School of Management de la Universitat de Sant Petersburg (GSOM SPbU) es va classificar en el lloc 25 entre els 100 millors programes de màster del món d'acord amb la Financial Times. GSOM SPbU continua sent l'única escola russa representada en aquest rànquing. 

El 2013 va entrar al programa Màster en Gestió Financial Times classificant-se amb el lloc 65 en la llista dels millors programes per primera vegada. Durant els darrers vuit anys, el programa MiM ha aconseguit millorar la seva posició i augmentar el rànquing de 40 línies, gràcies a la singularitat del contingut educatiu i al suport d’exalumnes i socis corporatius.

“La posició alta al FT la classificació del programa de màster en gestió és el resultat del treball diari de molts departaments, el suport dels socis i la contribució de cada professor que treballa al programa. Per descomptat, ens alegrem del nou resultat assolit, que situa el programa en un lloc especial no només al mercat rus de l’educació empresarial, sinó també al món. Però, per a nosaltres, aquest és, en primer lloc, un indicador que anem pel bon camí, cosa que significa que hauríem de continuar treballant en la millora constant de les disciplines impartides, el suport als estudiants, el desenvolupament de l’entorn internacional, el reforç de la cooperació. amb els empresaris, incloses les empreses que són membres del comitè assessor de GSOM. Felicito sincerament a tothom que participa en la creació i desenvolupament del programa, felicito estudiants i exalumnes, i espero que continuem treballant junts, aconseguirem nous resultats! " dit Yulia Aray, professora associada, Departament de Gestió Estratègica i Internacional, Directora Acadèmica del programa Màster en Gestió.

anunci

Els socis acadèmics de GSOM SPbU - Universitat suïssa de Sant Gall i de l’Escola Superior de Comerç de París van obtenir el primer i el segon lloc al rànquing Global Masters in Management 2021. Altres socis acadèmics de GSOM SPbU han agafat les línies adjacents a la Business School al rànquing: School of Business, University of Mannheim (Alemanya) ocupa la 24a posició; L’Indian Institute of Management (Ahmedabad) és a la 26a línia.

El Financial Times la llista inclou 100 programes educatius. La publicació compila un rànquing basat en una anàlisi de les dades rebudes de les escoles de negocis i comentaris anònims dels antics alumnes. Només poden participar al rànquing escoles de negocis amb almenys una de les acreditacions internacionals: AACSB i EQUIS. Es tenen en compte un total de 17 criteris: la taxa de creixement salarial en tres anys, el creixement professional, el suport a una escola de negocis en desenvolupament professional, el percentatge d’exalumnes que van obtenir feina tres mesos després de la graduació, el nombre de professors estrangers i altres. I, per descomptat, un dels principals indicadors és el salari mitjà dels exalumnes tres anys després de la graduació: a GSOM SPbU supera els 70,000 dòlars a l’any.

Els rànquings del diari internacional de negocis Financial Times (FT) publicat a més de 20 països. Són un indicador generalment acceptat de la qualitat d’una escola de negocis o d’un programa individual.

anunci

GSOM SPbU és una escola de negocis russa líder. Es va fundar el 1993 a la Universitat de Sant Petersburg, que és una de les universitats clàssiques més antigues i el centre més gran de ciència, educació i cultura de Rússia. Avui GSOM SPbU és l’única escola de negocis russa que s’inclou entre les millors 100 escoles europees del rànquing Financial Times i té dues prestigioses acreditacions internacionals: AMBA i EQUIS. El Consell Assessor de GSOM inclou líders empresarials, governamentals i de la comunitat acadèmica internacional.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències