Connecteu-vos amb nosaltres

La governança econòmica

La celebració de Cooperació territorial europea: Quatre fronteres, quatre problemes, quatre solucions

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Dia CEEls reptes particulars als quals s’enfronta el terç dels ciutadans de la UE que viuen i treballen a les regions frontereres d’Europa es posaran de manifest en un esdeveniment que té com a objectiu mostrar com la política regional de la UE està ajudant els ciutadans locals a trobar solucions mitjançant la cooperació territorial europea.

Entre el 8,000 i el 2007 es van donar suport a més de 2013 projectes ETC a les regions europees, tant en els membres de la UE com en els estats no membres. La majoria d’aquests s’han centrat al voltant de les 60 fronteres internes de la UE i dels ciutadans que hi viuen. Amb un pressupost relativament reduït, els projectes tenen molts resultats concrets: eliminar barreres per a una millor seguretat, transport, educació, energia, atenció sanitària, formació i creació de llocs de treball.

Del 19 al 20 de maig es celebra la reunió anual a Brussel·les de les autoritats de gestió dels programes de cooperació territorial europea (ETC) que supervisen aquests projectes. A ells s’uniran persones que s’han beneficiat de quatre projectes regionals transfronterers emblemàtics i han participat en ells. Viatjant des de diferents parts de la UE, aquests metges, policies, artesans i estudiants s’uniran a representants de les regions frontereres, incloses les Associació de Regions Frontereres Europees, per compartir les seves experiències sobre com els projectes transfronterers de la UE han ajudat a afrontar els reptes de la fuga de cervells, la seguretat, la salut, l’atur i la manca de qualificacions educatives.

anunci

Celebrant el seu 25è aniversari l'any vinent, la Cooperació Territorial Europea, també coneguda com a Interreg, s'ha convertit en una pedra angular important de la política regional europea.

El comissari de política regional de la UE, Johannes Hahn, va dir: "La cooperació territorial està al cor de l'ideal europeu. Aquest tipus de projectes mostren Europa en acció, no només entre governs, sinó cooperant al nivell més local. Hauríem de suportar això en preparació per votar a les eleccions europees. Aquest és un exemple concret del que Europa fa per als seus ciutadans, ja sigui en l'àmbit de la salut, la seguretat, l'educació o la preservació de les nostres tradicions i cultura. generar confiança, de vegades entre veïns que abans eren enemics, reunir la gent en la seva vida diària i garantir que els problemes compartits es resolguin conjuntament.

Va afegir: "Un altre element important d'aquests projectes ha estat el paper que han tingut en la integració dels nous estats membres de la UE. Com que les fronteres externes de la UE estan en constant evolució, la cooperació amb els països veïns no pertanyents a la UE ha jugat i continua jugar un paper crucial en el procés d'ampliació i la creació de vincles més forts per a una major integració, com ara amb els Balcans ".

anunci

Per al 2014-2020, s’assignen prop de 10 milions d’euros a la cooperació territorial europea, dels quals uns 6.6 milions d’euros es destinaran a regions transfrontereres. Tot i que els programes Interreg han creat resultats significatius al llarg dels anys, el nou període requerirà que cada un dels 91 programes estigui més centrat en termes de resultats i prioritats, d’acord amb la nova política de cohesió reformada de la UE. Això hauria d’assegurar el màxim impacte i un ús encara més eficaç de les inversions.

En aquesta reunió del 19 al 20 de maig, es llançarà un concurs de vídeo "Problemes fronterers, solucions frontereres" per ressaltar els resultats i els beneficis de la cooperació regional. Els guanyadors es donaran a conèixer durant les Jornades Europees de Cooperació de mitjans de setembre a Milà (Itàlia). Els participants del projecte i els representants locals també estaran disponibles per parlar amb periodistes durant l'esdeveniment.

Els quatre projectes presentats

El projecte "Universitat de la Gran Regió" - BE / DE / FR / LUX

Mentre que la despesa pública en educació superior es redueix en molts estats membres, sis universitats (Universität des Saarlandes, Université de Liège, Université du Luxembourg, Technische Universität Kaiserslautern, Universität Trier, Université de Lorraine) de quatre països veïns van unir forces per mantenir l’excel·lència a estàndards acadèmics i de recerca per als seus més de 125,000 estudiants i 6,500 investigadors i professors. Aquesta cooperació ha augmentat la mobilitat transfronterera que connecta estudiants i investigadors i desenvoluparà encara més la Gran Regió en un motor de creixement econòmic.

El projecte "De-mine": HU / HR

Les mines terrestres que posaven en perill la vida al llarg de la frontera entre Croàcia i Hongria durant el conflicte de la dècada de 1990 a l'antiga Iugoslàvia es van descobrir el 2011. Les autoritats hongareses van declarar que algunes de les zones frontereres eren un lloc fora de perill. Els fons de la UE han ajudat a eliminar les mines que protegeixen la població i obren el camí a moltes zones de conservació transfrontereres 'Natura2000' que impulsen el turisme sostenible. El projecte forma part de l’Estratègia de la UE per a la regió del Danubi (EUSDR).

Projecte 'Telediag' - RO / SR

Amb el suport de les inversions de la UE, les institucions sanitàries de Romania i Sèrbia es troben ara entre els principals centres mèdics de telemedicina mundial. El projecte consisteix a compartir un sistema de telemedicina únic, que permet als seus metges utilitzar tecnologies innovadores d’informació electrònica per proporcionar assistència sanitària a llarga distància als pacients. Això ha reduït els costos mèdics, proporcionats per obtenir diagnòstics millors, més ràpids i segurs, amb una millora real dels serveis d’assistència sanitària a la frontera romanesa-sèrbia.

Projectes de l'Acadèmia d'Artesania - SI / HU

L'amenaça a la tradició artesanal de llarga data en aquesta part d'Eslovènia i Hongria va impulsar aquest projecte. Menys gent seguia formació professional, cosa que obligava a tancar algunes escoles d’artesania. El projecte "Academy of Crafts" ha contribuït a revertir la creació de noves oportunitats per als joves i la preservació d'aquest patrimoni cultural. Uns 1,000 emprenedors van participar en aquest projecte.

Fons

La cooperació territorial europea és un objectiu fonamental de la política regional de la UE. Es recomana que les ciutats i regions europees treballin juntes i aprenguin les unes de les altres mitjançant programes, projectes i xarxes conjuntes. Els principals tipus de programa de cooperació són:

Més informació

La governança econòmica

Els debats i diputats nacionals van començar a debatre sobre #EconomicGovernance

publicat

on

L'obertura, presidida per la presidenta del Comitè d'Afers Econòmics i Monetaris, Irene Tinagli (S&D, IT), va suposar les intervencions de màxims polítics europeus dirigint la implementació de la governança econòmica i les seves reformes.

Tinagli va posar de relleu els àmbits en els quals el progrés és més pressionant i en què es treballa el Parlament Europeu, com ara completar la unió bancària i la unió dels mercats de capitals, reformar l'arquitectura de la governança econòmica i més particularment, fer la governabilitat econòmica més responsable democràticament.

El vicepresident executiu de la Comissió Dombrovskis i el comissari Gentiloni van presentar els plans de la institució per revisar l'arquitectura de la governança econòmica. El president de l'Eurogrup, Centeno, va exposar quins eren els prioritats dels ministres de Finances en els propers mesos. Zdravko Marić, l'actual president de l'ECOFIN, va presentar les prioritats de la presidència croata del Consell.

anunci

Fabio Panetta, membre del Consell Executiu del BCE, també va presentar les perspectives monetàries de l'Eurozona i va descriure les accions que el BCE encara consideri necessàries per completar la unió econòmica i monetària (UEM).

Pots veure el obert debat aquí.

La reunió continuarà dimarts i dimecres amb debats entre els parlamentaris sobre fiscalitat, serveis financers i la lluita contra la pobresa i el pressupost a llarg termini de la UE (CFP).

anunci

Es pot trobar tota la informació sobre la reunió aquí, incloent-hi tots els enllaços als diferents grups web de les sessions. El programa és aquí.

Fons

La Setmana Parlamentària Europea, tal com és coneguda la reunió, reuneix parlamentaris de tota la UE, països candidats i observadors per debatre sobre qüestions econòmiques, pressupostàries i socials. Consta de la Conferència semestral europea i la Conferència interparlamentària sobre estabilitat, coordinació econòmica i governança a la Unió Europea.

L’objectiu és augmentar la supervisió democràtica de la governança econòmica de la UE i ofereix l’oportunitat d’intercanviar informació sobre les bones pràctiques en l’aplicació dels cicles del semestre.

Seguir llegint

Bancari

#Cryptocurrencies: per utilitzar o refusar?

publicat

on

El mes de novembre el bitcoin 29 ha esclatat un altre rècord aconseguint un preu de $ 11 000. La moneda digital més gran ha augmentat a una quantitat sorprenent de més d'un 1,000 per cent aquest any. Això ha augmentat la capitalització de les criptogràfics totals a $ 300 mil milions, incloent-hi $ 161bn de majúscules i minúscules. La segona moneda digital més gran Etherium és propietària d'un altre $ 46bn de la quota total.

La creixent taxa de creixement de criptocultures està directament relacionada amb campanyes de recaptació de fons digitals (ofertes inicials de monedes, ICO). Més de 200 d'ells van tenir lloc durant 10 mesos de 2017, amb l'import total d'inversions al voltant de $ 3.5bn.

anunci

Els organismes reguladors presten més atenció, ja que la quantitat d'operacions de bloqueig augmenta tant a nivell nacional com transnacional. La postura global pel que fa a les monedes digitals varia lleugerament: Gibraltar, Illa de Man, Illes Caiman i Maurici són partidaris oberts del desenvolupament de les criptocupacions, mentre que altres com Xina, Corea del Sud i Vietnam prohibeixen la circulació interna del diner digital.

La Unió Europea encara no ha desenvolupat un enfocament comú per a la regulació de les monedes criptogràfiques i els procediments ICO, però els organismes nacionals i europeus consideren el desenvolupament dels marcs de seguretat dels especuladors i els inversors privats i les economies nacionals.

El governador del Banc de França, Francois Villeroy de Galhau, va dir al juny que cap institució pública no pot proporcionar la confiança de Bitcoin, vol dir que aquells que fan servir criptoconcies ho fan sota el seu propi risc. El membre de la junta directiva de la Bundesbank, Carl-Ludwig Thiele, va descriure les monedes digitals i Bitcoin com un espectacle més que una forma de pagament. Al mateix temps, el Bundesbank ha estat estudiant activament l'aplicació de la tecnologia blockchain en els seus sistemes de pagament a causa de la vigència de la directiva PSD2. De Nederlandsche Bank, el banc central dels Països Baixos, va crear la seva pròpia criptocurrency anomenada DNBcoin per a la circulació interna per comprendre com funciona i, posteriorment, es podria citar el bloc de bloqueig que podria ser naturalment aplicable en el sistema de transaccions financeres.

anunci

Ewald Nowotny, membre del Consell de Govern del Banc Central Europeu, va esmentar al novembre que els legisladors i banquers centrals discuteixen els models de regulació de criptocupacions. Tanmateix, els marcs legals reals proporcionen la correspondència dels projectes ICO amb la regulació financera i d'inversió. L'Autoritat Europea de Valors i Mercats (ESMA) va ressaltar els riscos relacionats en les seves declaracions per als inversors i les empreses.

"Hi ha els mecanismes que permeten als criptoinversors avaluar els riscos potencials pel que fa als projectes ICO. El més significatiu és la moneda inicial que ofereix l'avaluació del compliment del projecte als requisits regulatoris, incloses directives com 2003/71 / CE (directiva Prospectus), 2015/849 / EP (quarta directiva sobre blanqueig de capitals), 2004/39 / CE (Directiva sobre mercats d’instruments financers - MiFID), 2011/61 / UE (Directiva de gestors de fons d’inversió alternativa - AIFMD) ", va explicar Alexander Zaitsev, director executiu de la companyia d’inversions Threesixty Elements, SA que porta al mercat europeu RAISON, la plataforma mòbil basada en AI dissenyada per gestionar inversions i finances personals.

"Altres factors que poden aprovar la diligència deguda del projecte ICO són ​​l'equip d'executors experts i el pla d'acció elaborat pas a pas descrit en un document complet del llibre blanc", va afegir Zaitsev. "A més d'això, val la pena recordar que les inversions de risc estan relacionades amb riscos i que els projectes que mantenen grans promeses d'ingressos en períodes de temps curts són les escombraries a priori. L'enfocament raonat i un examen exhaustiu dels antecedents del projecte són vitals per assegurar inversions en criptografia".

D'aquesta manera, la responsabilitat del desenvolupador en els marcs reguladors financers i en el compromís de l'assessor professional són les parts d'una estratègia senzilla que assegurarà inversions en projectes europeus de l'ICO dins del sistema legal operatiu de la UE.

La comunitat internacional d'experts i els agents del mercat de monedes digitals suposen que la tendència global per al desenvolupament d'un enfocament regulatiu comú està responent a les necessitats actuals i pot tenir un paper crucial en la seguretat dels interessos dels inversors criptoinversors. Segons el conseller delegat d’US Global Investors, una de les empreses d’inversió tecnològica internacionals més grans, la societat aviat confiarà més en les monedes digitals: "El que ha fet Bitcoin ha despertat tothom amb el poder de la tecnologia blockchain (la llibre major que admet Bitcoin), com els correus electrònics, van despertar tothom a Internet. Al principi la gent no confiava en Internet ".

Seguir llegint

La governança econòmica

#Eurozone: previsió econòmica de la tardor de 2017: creixement continuat en un context de política canviant

publicat

on

L'economia de l'eurozona està en camí de créixer a un ritme més ràpid en una dècada d'aquest any, amb un pronòstic real del creixement del PIB en 2.2%. Això és substancialment superior al previst a la primavera (1.7%). L'economia de la UE en el seu conjunt també està preparada per superar les expectatives amb un fort creixement del 2.3% aquest any (a partir de 1.9% a la primavera).

Segons la previsió de tardor llançada el novembre de 9, la Comissió Europea espera que el creixement continuï tant a la zona de l'euro com a la UE a 2.1% a 2018 ia 1.9% a 2019 (previsió de primavera: 2018: 1.8% a la zona euro, 1.9% a la UE).

El comunicat de premsa complet està disponible en tots els idiomes aquí.

El pronòstic econòmic de la tardor 2017 està disponible aquí.

anunci

Les declaracions del comissari Moscovici estan disponibles aquí.

anunci
Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències