Connecteu-vos amb nosaltres

EU

La Comissió hauria d'aplicar les lliçons apreses del desenvolupament del sistema d'informació Schengen per evitar retards i despeses similars en futurs projectes informàtics, segons els auditors de la UE

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

20130417PHT07402_600Un informe publicat avui (19 de maig) pel Tribunal de Comptes Europeu (CEA) estableix que la Comissió va lliurar el sistema d'informació Schengen (SIS II) de segona generació més de sis anys més tard del previst inicialment i en vuit vegades l'estimació inicial del pressupost. Els retards i les despeses excessives es van produir a causa de debilitats en la gestió de la Comissió en un context de govern desafiant.El sistema d’informació Schengen (SIS) és utilitzat per les autoritats policials, policials, duaneres, de visats i judicials de tota la zona Schengen. Conté informació (alertes) sobre persones que poden haver estat implicades en un delicte greu o que no tenen dret a entrar o quedar-se a la UE. També conté alertes sobre persones desaparegudes i objectes perduts o robats, com ara bitllets de banc, vehicles, armes de foc i documents d’identitat. Les autoritats nacionals introdueixen alertes al sistema

"El 2001, el Consell de la UE va acusar la Comissió del desenvolupament d'una nova versió del sistema d'informació Schengen", va dir el senyor Pietro Russo, membre de la CEA responsable de l'informe, "No obstant això, el termini inicial no era realista i la Comissió no ho va fer". al principi assignar suficient personal amb experiència al projecte. Per tant, la Comissió va ser capaç de gestionar el contracte principal de desenvolupament de manera efectiva només a partir del 2009. A més, la Comissió no va aprofitar prou l'experiència dels usuaris finals i els requisits del sistema van canviar durant la primera part del projecte ".

Les primeres estimacions indicatives dels costos del pressupost de la UE per al sistema central van subestimar significativament l’autèntica escala de la inversió necessària. El cost total del SIS II va ascendir a 189 milions d'euros per al sistema central, al qual s'hauria d'afegir una estimació de més de 330 milions d'euros per als sistemes nacionals. Al mateix temps, el principal benefici que s’esperava inicialment del SIS II va ser menys rellevant amb l’extensió reeixida del SIS 1 als nous països membres. A la llum d'aquests canvis importants en els costos i els beneficis esperats, la Comissió no va demostrar que el SIS II proporcionés plenament la millor relació qualitat-preu per a l'organització.

anunci

No obstant això, la Comissió va aprendre lliçons de la seva experiència durant la primera part del projecte, cosa que li va permetre canviar el seu enfocament durant la fase final del projecte a partir del 2010 i lliurar el SIS II l'abril del 2013. A més, ja ha aplicat algunes lliçons del SIS II en la preparació d'altres projectes informàtics a gran escala.

Al llarg de l'any es publiquen informes especials del Tribunal de Comptes Europeu (CEA), que presenten els resultats de les auditories seleccionades d'àrees pressupostàries específiques de la UE o temes de gestió.

Aquest informe especial (núm. 3/2014) titulat Lliçons del desenvolupament de la Comissió Europea del segon sistema d'informació Schengen (SIS II), va examinar per què la Comissió va lliurar el SIS II més de sis anys més tard del previst i amb un cost molt superior a les estimacions inicials. També es va examinar si hi havia un cas de negoci sòlid per al SIS II al llarg del projecte, que tenia en compte canvis importants en els costos i els beneficis esperats. A més, els auditors de la UE van avaluar si la Comissió havia après i aplicat lliçons de la seva gestió del projecte.

Els auditors de la UE van trobar que el retard i la despesa excessiva es van traduir en deficiències en la gestió de la Comissió en un context de governança desafiant, especialment durant la primera part del projecte fins al 2009. Malgrat canvis importants en els costos i els beneficis previstos durant el projecte, la Comissió va fer no reavaluar el cas empresarial per demostrar que el SIS II continuava sent una prioritat organitzativa que proporcionava un retorn de la inversió més alt que altres oportunitats. No es va prendre cap decisió, basada en una reavaluació de costos i beneficis, sobre si es va continuar o es va aturar el projecte. La Comissió va aprendre lliçons de la seva experiència durant la primera part del projecte per tal de canviar el seu enfocament durant la fase final del projecte a partir del 2010 i lliurar el SIS II a l'abril del 2013.

anunci

Basant-se en les seves conclusions, l'ECA va recomanar que, en gestionar el desenvolupament de sistemes informàtics a gran escala, la Comissió:

  • Basar el calendari en una anàlisi tècnica de les tasques a realitzar;
  • assegurar-se que tots els projectes estiguin integrats en els acords de govern de TI corporatius i fer ple ús de l'experiència pròpia per gestionar la feina dels contractistes de manera efectiva;
  • garantir que les necessitats empresarials i les opinions dels usuaris finals es tinguin prou en compte en la presa de decisions;
  • assegurar l'aprovació del cas empresarial abans de passar de l'inici del projecte a la planificació del projecte i la seva reaprovació en cas de canvis importants en els costos del projecte, els beneficis esperats, els riscos o les alternatives;
  • assegureu-vos que les decisions clau del projecte es documenten en un registre de decisions perquè siguin fàcilment rastrejables;
  • assegurar-se que hi hagi una coordinació global eficaç quan un projecte requereix el desenvolupament de sistemes diferents però dependents per part de les diferents parts interessades;
  • desenvolupar sistemes de TI a gran escala mitjançant blocs de construcció interoperables que es puguin tornar a utilitzar fàcilment per evitar que estiguin tancats a un únic contractista i;
  • transmetre les lliçons apreses de l'auditoria del Tribunal a les direccions generals i a les institucions, agències i altres organismes de la UE. La Comissió hauria d’avaluar si s’han assolit els beneficis esperats del SIS II.

Una breu entrevista en vídeo amb el membre de l'ECA responsable de l'informe és disponible aquí.

EU

Setmana següent: l'estat en què ens trobem

publicat

on

La gran peça fixa d’aquesta setmana serà la declaració del president de la Comissió Europea, von der Leyen, sobre l’Estat de la UE (SOTEU) al Parlament Europeu a Estrasburg. És una presumpció manllevada dels Estats Units, quan el president dels Estats Units es dirigeix ​​al Congrés a principis de cada any per exposar els seus plans (i fins ara ha estat sempre actual) per a l'any següent. 

Sempre em sorprèn la confiança en mi mateix i la creença gairebé indestructible que els Estats Units són la nació més gran de la terra. Tot i que pensar que ets fantàstic ha de ser un estat d’ànim agradable, l’estat dolent dels Estats Units a tants nivells en aquest moment em fa pensar que l’ull excessivament crític que els europeus llancen al seu terreny pot ser una perspectiva més sana. Tot i així, de vegades estaria bé que poguéssim reconèixer els molts avantatges de la UE i ser una mica més "europeus i orgullosos".

És difícil avaluar l’interès que SOTEU exerceix fora dels més compromesos amb les activitats de la UE. Com a regla, els europeus, a part d’un petit grup dels més devots, no es dediquen a la molèstia de saber què tan bona és la UE, ni tampoc a entusiasmar-se per la seva direcció. Tot i que podríem haver reflexionat sobre el contrafactual, el Regne Unit ha proporcionat a tots els ciutadans de la UE una mirada molt clara de "i si?" 

anunci

Mirant on el món, la UE sembla que es troba en un estat més saludable que la majoria - això també té un significat literal aquest any, probablement som el continent més vacunat de la terra, hi ha un pla ambiciós de turbo carregar la nostra economia la seva caiguda pandèmica i el continent han traçat la barbeta i han decidit no fer res més que conduir el món a combatre el canvi climàtic. Personalment, sento un gran creixement d’esperança pel fet que sembla que hem decidit prou col·lectivament amb els que pertanyen a la UE que volen retrocedir sobre els valors democràtics i l’estat de dret. 

Aquesta setmana arribaran diverses propostes de la Comissió: Vestager presentarà el pla per a la "dècada digital d'Europa"; Borrell exposarà els plans de la UE per a vincles amb la regió indo-pacífica; Jourova exposarà el pla de la UE sobre protecció dels periodistes; i Schinas presentarà el paquet de la UE sobre resposta i preparació a les emergències sanitàries. 

És, per descomptat, un ple del Parlament. A part de SOTEU, es debatrà sobre la situació humanitària a l'Afganistan i les relacions de la UE amb el govern talibà; la llibertat dels mitjans de comunicació i l’estat de dret a Polònia, la Unió Europea de la Salut, la Targeta Blava de la UE per a immigrants altament qualificats i els drets LGBTIQ estan a debat.

anunci

Seguir llegint

EU

Setmana per endavant: Forewarned és avantatjat

publicat

on

El vicepresident de la Comissió, Maroš Šefčovič, presentarà dimecres (8 de setembre) el segon informe anual de previsió estratègica de la Comissió. L'informe s'avança una setmana abans del discurs anual del president de la Comissió sobre l'estat de la UE. La iniciativa forma part d’un esforç per garantir que la UE sigui resistent davant de reptes, però també sigui capaç de preparar-se incorporant la previsió en tots els aspectes de l’elaboració de polítiques. L’informe 2021 examinarà les megatendències estructurals mundials cap al 2050 que afectaran la UE i identificarà àrees on la UE podria impulsar el seu lideratge mundial. 

Dimarts (7 de setembre), el comissari Hahn celebrarà una conferència de premsa sobre l’adopció del marc dels bons verds. L’EUGBS (l’estàndard europeu de bons verds) vol ser una “eina robusta per demostrar que financen projectes legítims verds alineats amb el Taxonomia de la UE ”.

Parlament

anunci

Margrethe Vestager, vicepresidenta executiva de l’Era Digital i comissària de competència, es reunirà (6 de setembre) amb els presidents de cinc comitès (INGE, ITRE, IMCO, LIBE, AIDA) al parlament per a un intercanvi d’opinions sobre l’agenda digital. 

El Comitè de Drets de les Dones i la delegació per a les relacions amb l'Afganistan es reuniran per debatre sobre la situació dels drets de les dones i les nenes.

El Comitè especial contra la malaltia del càncer es reunirà dijous (9 de setembre) per reunir-se per debatre l’intercanvi de dades sanitàries i la digitalització en prevenció i atenció del càncer, així com una actualització sobre la implementació de l’estratègia de la UE per a la sostenibilitat dels productes químics en el context de prevenció del càncer.

anunci

El subcomitè de seguretat i defensa debatrà sobre la situació a l'Afganistan, així com un estudi sobre la "preparació i respostes de la UE a les amenaces químiques, biològiques, radiològiques i nuclears (CBRN)" i l'avantprojecte de Sven Mikser (S&D, EE) sobre " Reptes i perspectives per a règims multilaterals de control d'armes i desarmament d'armes de destrucció massiva '. 

Tall

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea donarà la seva opinió sobre la recuperació de 2.7 milions d’euros del Regne Unit per la seva manca d’aplicació d’un enfocament basat en el risc en matèria de control duaner, malgrat les reiterades advertències de l’OLAF, l’oficina antifrau independent de la UE. El fet d’abordar aquest problema també va significar que els fabricants de la UE havien de competir amb els productes poc valorats que arribaven a la UE a través de la UE. La xifra de l'OLAF cobreix els anys 2011-2017. S’esperen altres judicis importants en matèria d’asil (C-18/20, C-768/19).

Consell

Els ministres d’Agricultura i Pesca es reuniran de manera informal de 5 a 7. Els ministres d'Economia i Finances tindran una reunió informal per videoconferència el 6 de setembre i tindran una altra reunió informal els dies 10-11. Com és habitual, l'Eurogrup es reunirà abans de la reunió inclusiva del 10. 

BCE

El Banc Central Europeu tindrà una reunió mensual periòdica dijous, amb una inflació que superarà ara el 2% objectiu, tots els ulls fixats en el que farà el BCE a continuació.

Tunísia

L’alt representant de la UE, Josep Borrell, visitarà Tunísia el divendres (10 de setembre). Al juliol, el president tunisià Kais Saied va destituir el primer ministre i va sospitar que el parlament invocava poders d'emergència davant les manifestacions per dificultats econòmiques i l'augment dels casos Covid-19. La UE ha demanat a Tunísia que respecti la seva constitució i l'estat de dret . 

Seguir llegint

EU

De tornada a l'escola, la mirada del reporter de la UE sobre la setmana que ve

publicat

on

Per a aquells de vosaltres que hàgiu aconseguit fugir per fer unes vacances d’estiu reparadores, ben fet, ho necessitareu. El següent trimestre serà (un altre) ocupat. 

Molta legislació ha començat el seu viatge legislatiu a través de la complexa màquina de presa de decisions de la UE, amb moltes propostes molt carnoses en camí de ser tallades a trossos, tallades a daus i especiades, i finalment llançades a la paella del comitè de conciliació que serà presentada a les cinc de la matinada per un polític amb els ulls obscurs com a triomf de la Presidència guanyada amb força. Entre les novetats hi ha les propostes climàtiques Digital i “Fit for 55”. Les propostes climàtiques prometen ser especialment contundents, ja que ja s'ha acordat la "Llei climàtica" que fixa els compromisos de carboni; trobar un equilibri final entre les propostes requerirà un comerç de cavalls d’una escala fins ara desconeguda.

El cinturó de Brussel·les va estar força inactiu a l’agost fins que els fets catastròfics de l’Afganistan van portar 20 anys d’intervenció occidental a una sortida menys que triomfant, plena de pànic i inglesa. L'Occident es troba en un desgavell desordenat, amb una confiança mínima. La Comissió von der Leyen es va presentar com a "geopolítica", l'administració de Biden va declarar "Amèrica ha tornat!" - i, tanmateix, aquí som. Una cosa que he après és que les coses mai són tan dolentes que no poden empitjorar. El triomf dels talibans i el brutal recordatori que l’ISIS no ha desaparegut ajudaran els qui donen suport als seus ideals en altres llocs. No és una imatge bonica, però Europa i l’Occident en general han de tenir el coratge del seu millor jo que defensa els drets, la democràcia, l’estat de dret i la prosperitat tant a casa com a l’estranger. 

anunci

La setmana vinent els ministres d'Afers Exteriors i de Defensa es reuniran per a consells informals per debatre les conseqüències dels fets recents. La greu inestabilitat més propera al nord d’Àfrica, el Líban i Bielorússia –entre d’altres– i, per descomptat, a l’Afganistan.

Els ministres de Defensa es reuniran per debatre la brúixola estratègica de la UE; l'objectiu és tenir un document complet al novembre; els esdeveniments recents han demostrat que la UE necessita assumir més responsabilitats i accions concertades en matèria de seguretat i defensa.

El dimarts (31 d’agost) hi haurà una reunió extraordinària de ministres de Justícia i Assumptes d’Interior que es reuniran per debatre sobre com tractaran l’inevitable moviment de persones procedents de l’Afganistan, el reassentament a la UE i el suport a aquells països veïns que ja ho han fet. acollit a milions de refugiats que necessitaran més suport financer.

anunci

Estat de dret

És difícil ser un far per a l’estat de dret a l’estranger, si les vostres parts constitueixen alegrement les normes, cosa que em porta a Polònia i Hongria, on l’estat d’estasi s’ha mantingut durant l’estiu.

Von der Leyen va rebutjar els eurodiputats i els experts legals en una carta de cinc pàgines en què es detallava com Hongria havia incomplert sis dels vuit principis de l’estat de dret relacionats amb la despesa del pressupost de la UE i, per tant, hauria de desencadenar la recentment encunyada «condicionalitat de l’estat de dret». mecanisme per evitar l’ús indegut de fons. Von der Leyen va escriure que els eurodiputats no havien aportat proves suficients de les infraccions i que la Comissió "no ha estat cridada adequadament a actuar".

El dia de Polònia el 16 d'agost no va ser un esdeveniment, amb una nova prevaricació per part de la seu central de la Comissió. No es pot evitar pensar que hi ha algú al servei jurídic de la Comissió que tingui la cita de Douglas Adams emmarcada al mur: “M’encanten els terminis. M’encanta el soroll que emprenen quan passen ”.

La Comissió va llançar la llauna pel camí mentre "llegien i analitzaven" la resposta de Polònia. El vicepresident Jourova visitarà Polònia el dilluns (30 d'agost). Els sorolls del ministre de Justícia, Zbigniew Ziobro, no són encoratjadors, ja que fa un tuit recentment que la UE participa en una "guerra híbrida" contra la UE. 

Mentrestant, Eslovènia continua frenant la designació de fiscals a la Fiscalia Europea, amb el primer ministre eslovè Jansa bloquejant les candidatures.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències