Connecteu-vos amb nosaltres

El benestar de l'infant

Parlament Europeu ha d'esdevenir un campió dels drets de l'infant, diu Visió Mundial

COMPARTIR:

publicat

on

tt_fez-kindertag_c_fez-berlin_580x237World Vision ha felicitat els eurodiputats recentment elegits. Actualment, un de cada quatre nens de la UE viu en la pobresa i tretze nens menors de cinc anys encara moren cada minut de malalties prevenibles. Marcar Dia Internacional de la Infància l'1 de juny, World Vision fa una crida a tots els eurodiputats a signar el Manifest pels Drets de Nens i convertir-se en campions dels drets dels infants.

Els nens es veuen afectats desproporcionadament per les crisis econòmiques, la pobresa, les situacions d’emergència i conflictes. A tot el món, 600 milions d’infants viuen en la pobresa i el 2050, gairebé el 70% dels nens del món viuran en països pobres i fràgils. Els membres del Parlament Europeu tenen el poder de promoure una agenda política transformadora de drets dels infants durant el seu mandat de cinc anys per abordar aquesta situació.

“Malauradament, avui al Parlament Europeu, cap de les seves 20 comissions permanents té una responsabilitat explícita per als nens. No hi ha cap avaluació sistemàtica de l’impacte de la seva tasca legislativa i no legislativa sobre la infància ni cap sistema de seguiment de quina part del pressupost de la UE s’ha gastat en la infància ”, va dir Deirdre de Burca, director de defensa de World Vision Brussels.

World Vision demana als eurodiputats que garanteixin que el Parlament es converteixi en un defensor mundial dels drets dels infants situant els drets dels infants al centre de totes les polítiques, legislacions i accions de la UE. A més, el nou Parlament Europeu necessita un nou mecanisme institucional per promoure específicament els drets dels infants en tots els sectors polítics, tant dins de la UE com en la seva acció exterior.

World Vision considera que aquests compromisos també es poden assolir si els eurodiputats demanen el nomenament d’un expert en protecció de la infància al gabinet del proper president de la Comissió Europea i la inclusió d’una clara responsabilitat dels drets de la infància a la cartera del nou comissari de justícia .

"Esperem treballar amb els nous membres del Parlament Europeu per garantir que la UE reforci el seu perfil com a defensor mundial dels drets dels infants. Només mitjançant esforços col·laboratius podem fer sentir la veu dels nens i incloure-les a l’agenda de desenvolupament post-2015 ”, va dir De Burca.

anunci

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències