Connecteu-vos amb nosaltres

EU

arengada controvèrsia entre Unió Europea i les Illes Fèroe s'apropa a final

COMPARTIR:

publicat

on

Apr05-herring.jpg_cc_photoLa Comissió Europea i les illes Fèroe han arribat a un acord polític per posar fi a la seva disputa sobre la gestió d'arengada atlàntic-escandinau a l'Atlàntic Nord-est. Aquest acord entre Afers Marítims i Pesca, Maria Damanaki Comissionat i el Ministre de Pesca Illes Fèroe Jacob Vestergaard, es produeix després d'un llarg diàleg entre les autoritats de les Illes Fèroe i de la UE en els últims mesos.

Com a part de l'enteniment, les Illes Fèroe acordar posar fi a la seva pesca de l'areng insostenible i la Comissió podria presentar un projecte de reglament que deroga el comerç i l'accés a les restriccions de ports de la UE que es van adoptar davant les Illes Fèroe a l'agost 2013. La regulació serà examinat pels estats membres de la UE abans que pugui ser adoptat. Les dues parts també han arribat a un acord sobre la terminació dels procediments iniciats per les Illes Fèroe, com a resposta a les mesures de la UE, en l'Organització Mundial del Comerç i en el context de la Convenció de les Nacions Unides sobre el dret del mar.

Damanaki va dir: "Després de llargues i intenses negociacions, estic satisfet que aviat podrem considerar la disputa de l'arengada com una cosa del passat: els pescadors de Feroe podran tornar a les aigües de la UE i els pescadors europeus podran continuar la seva pesca tradicional a les aigües de Feroe. Centrem-nos ara en treballar mà a mà cap a la pesca sostenible al nord-est de l'Atlàntic ".

Les relacions de la UE amb el territori autònom danès han patit punts de vista diferents sobre la gestió de les poblacions de verat i areng a les aigües del nord de l'Atlàntic en els darrers anys. Després dels augments unilaterals de les captures de verat de les Illes Fèroe el 2010, els intercanvis bilaterals normals de drets de pesca s’havien interromput, cosa que va fer que els pescadors d’ambdues parts no poguessin pescar als seus tradicionals caladors de la zona de pesca de l’altra.

Com a conseqüència dels límits de captura desproporcionades adoptades unilateralment per les Illes Fèroe d'arengada en 2013 que posen en perill la sostenibilitat de les poblacions, i en vista de la impossibilitat d'aconseguir una solució negociada, la Comissió va adoptar una prohibició d'importar al arengada UE i el verat atrapats sota el control de les Illes Fèroe a l'agost 2013. També es prohibeix l'entrada als ports dels vaixells de pesca o el transport d'aquest tipus de peixos de la UE. En resposta a aquestes mesures, les autoritats de les Illes Fèroe van iniciar procediments contra la UE dins dels mecanismes de solució de diferències de l'Organització Mundial del Comerç i la Convenció de les Nacions Unides sobre el dret del mar.

El procés de normalització de les relacions pesqueres UE-Illes Fèroe va començar a finals de 2013 quan les Illes Fèroe van acceptar formar part de l’acord entre els estats costaners sobre la gestió del verat per al 2014. Això va permetre un acord sobre els intercanvis tradicionals d’oportunitats de pesca , inclòs l'accés mutu a les zones de pesca de l'altre.

S'espera que l'enteniment continu sobre l'arengada sigui el final de les disputes i el començament d'una millor col·laboració entre les dues parts. L'acord assolit a nivell polític s'està implementant en ambdós costats.
Per a més informació

anunci

Declaració del Comissari Damanaki sobre l'acord assolit sobre la disputa de l'arengada amb les illes Fèroe: DECLARACIÓ / 14 / 189 (el vídeo serà d'idiomes Fotos)

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències