Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Duanes: fer front al contraban i al frau en productes especials

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Un 816 publicat avui per la Comissió revela al voltant de 240,000 milions de cigarrets i 10 litres d’alcohol per les duanes de la UE durant un període de deu mesos durant un període de deu mesos. L'informe detalla la planificació, implementació i resultats de DISMANTLE, una operació duanera específica per fer front al risc de contraban i frau en productes especials. Entre març i desembre de 2013, es van augmentar els controls duaners a la frontera est, sobre la base de criteris de risc comuns i intercanvi d'informació en temps real entre les autoritats duaneres de la UE. Durant aquest període, les incautacions de tabac de contraban registrades al sistema de gestió de riscos duaners comuns van augmentar considerablement, un 2013% en comparació amb el mateix període del 105. Al voltant d'un terç de la quantitat confiscada provenia de països d'origen dirigits a través de DISMANTLE, especialment Rússia, Ucraïna , Bielorússia, Bòsnia i Hercegovina i Sèrbia. La meitat del total de les incautacions de tabac de contraban provenia d'Àsia, l'Orient Mitjà i el nord d'Àfrica per mar, mentre que el 2012% restant era d'origen desconegut. Basant-se en les conclusions de DISMANTLE, l'informe presenta una sèrie de recomanacions específiques per garantir una millor orientació al risc de productes especials especials de contraban en el futur.

Algirdas Šemeta, comissari de duanes i antifrau, va dir: "Les duanes no només protegeixen els interessos financers de la UE, sinó que també protegeixen els nostres ciutadans i empreses legítimes. DESMANTLE mostra els grans resultats que podem obtenir en la lluita contra el contraban i el frau treballant en cooperació, identificant riscos comuns i compartint informació. Les valuoses idees d'aquesta acció ens hauria d'ajudar a millorar encara més les accions duaneres per frenar aquesta activitat il·legal ".

DESMUNTAR és el que es coneix com una acció de control prioritari (PCA), mitjançant la qual les duanes duen a terme controls comuns i intensificats per orientar-se a riscos específics. L’avantatge d’aquestes accions és que ajuden a identificar patrons il·lícits, investigar casos similars i determinar on es poden fer més millores en les activitats duaneres per frenar el contraban.

anunci

Entre algunes de les principals troballes de DISMANTLE es trobaven:

  • Hi ha una àmplia diversitat entre les polítiques nacionals de control duaner de la UE.

  • Compartir experiència, treballar conjuntament en l’anàlisi de riscos i controlar l’impacte i els resultats en temps real, pot donar resultats molt reeixits (per exemple, es van descobrir 5 casos de frau transnacional gràcies a una anàlisi de dades comuna, que d’una altra manera no s’hauria detectat).

    anunci
  • Hi ha un nombre important de casos de contraban a través del trànsit ferroviari, amb les mercaderies de contraban amagades sota una primera capa d’altres mercaderies.

  • Cal abordar el risc de "fronteres verdes", és a dir, de contraban per un punt de la frontera on no hi ha cap lloc duaner (com ara un poble / riu). Les unitats duaneres mòbils podrien ser molt efectives en aquest sentit.

  • La majoria dels casos de contraban eren quantitats petites o mitjanes, introduïdes a la UE per passatgers.

  • Hi va haver diversos casos d'evasió dins dels moviments intracomunitaris de la UE, en lloc de a la frontera.

Basant-se en aquestes conclusions, a l’informe es fan una sèrie de recomanacions. Destaca, en particular, la necessitat de continuar i aprofundir en la cooperació entre les autoritats duaneres i els investigadors, assegurant la qualitat, l’accessibilitat i l’actualitat de les dades recollides, i perseguint mesures per millorar la capacitat de perfils electrònics de riscos.

Més informació

Per obtenir més informació sobre controls duaners, feu clic aquí.
Pàgina d'inici del Comissari Šemeta
Seguiu el comissari Šemeta a Twitter: @ASemetaEU

Xipre

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 157 milions d’euros en prefinançament a Xipre

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat a Xipre 157 milions d'euros en prefinançament, equivalent al 13% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència de Xipre. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resistència de Xipre.

El país haurà de rebre 1.2 milions d’euros en total durant la vida del seu pla, amb 1 milions d’euros en subvencions i 200 milions d’euros en préstecs. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres.

El pla xipriota forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Bèlgica

Política de cohesió de la UE: Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia reben 373 milions d’euros per donar suport als serveis socials i de salut, les pimes i la inclusió social

publicat

on

La Comissió ha concedit 373 milions d’euros a cinc Fons Social Europeu (FSE) i Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia per ajudar els països amb resposta i reparació d’emergència per coronavirus en el marc de REACT-UE. A Bèlgica, la modificació del PO de Valònia permetrà disposar de 64.8 milions d'euros addicionals per a l'adquisició d'equips mèdics per a serveis sanitaris i innovació.

Els fons donaran suport a les petites i mitjanes empreses (pimes) en el desenvolupament del comerç electrònic, la ciberseguretat, llocs web i botigues en línia, així com l’economia verda regional mitjançant l’eficiència energètica, la protecció del medi ambient, el desenvolupament de ciutats intel·ligents i el baix nivell de carboni. infraestructures públiques. A Alemanya, a l’Estat federal de Hessen, 55.4 milions d’euros donaran suport a la infraestructura de recerca relacionada amb la salut, la capacitat diagnòstica i la innovació en universitats i altres institucions de recerca, així com a inversions en recerca, desenvolupament i innovació en els camps del clima i el desenvolupament sostenible. Aquesta esmena també proporcionarà suport a les pimes i fons per a empreses emergents mitjançant un fons d'inversió.

A Sachsen-Anhalt, 75.7 milions d’euros facilitaran la cooperació de les pimes i les institucions en recerca, desenvolupament i innovació, i proporcionar inversions i fons de treball per a les microempreses afectades per la crisi del coronavirus. A més, els fons permetran inversions en eficiència energètica de les empreses, donaran suport a la innovació digital de les pimes i adquiriran equips digitals per a escoles i institucions culturals. A Itàlia, el PO nacional “Inclusió social” rebrà 90 milions d’euros per promoure la integració social de les persones que pateixen privacions materials greus, sensellarisme o marginació extrema, mitjançant serveis “Housing First” que combinen la prestació d’habitatge immediat amb serveis socials i laborals habilitants. .

anunci

A Espanya, s’afegiran 87 milions d’euros al PO del FSE de Castella i Lleó per donar suport als autònoms i als treballadors que tenien el contracte suspès o reduït a causa de la crisi. Els diners també ajudaran a les empreses afectades a evitar acomiadaments, especialment en el sector turístic. Finalment, els fons són necessaris per permetre que els serveis socials essencials continuïn de manera segura i per garantir la continuïtat educativa en tota la pandèmia mitjançant la contractació de personal addicional.

REACT-EU forma part de NextGenerationEU i proporciona finançament addicional de 50.6 milions d’euros (en preus actuals) als programes de política de cohesió durant el 2021 i el 2022. Les mesures se centren en el suport a la resiliència del mercat laboral, als llocs de treball, a les pimes i a les famílies amb pocs ingressos, així com a establir bases per al futur les transicions verdes i digitals i una recuperació socioeconòmica sostenible.

anunci

Seguir llegint

Comissió Europea

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 2.25 milions d’euros en prefinançament a Alemanya

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat 2.25 milions d'euros a Alemanya en prefinançament, equivalent al 9% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (RRF). Això correspon a l'import de prefinançament sol·licitat per Alemanya en el seu pla de recuperació i resiliència. El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla d’Alemanya de recuperació i recuperació. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments en funció de la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla d'Alemanya de recuperació i recuperació.

El país haurà de rebre 25.6 milions d’euros en total, totalment constituïts per subvencions, durant la vida del seu pla. El desemborsament es produeix després de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres. El pla alemany forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resistència i la cohesió a les nostres societats. Hi ha disponible un comunicat de premsa complet aquí.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències