Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Posar: Comissió pren legislació de la UE més lleuger, senzill i menys costós

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

1379593064-regulation3Només uns dies abans del Consell Europeu, la Comissió impulsaria encara més l’agenda de regulació intel·ligent de la UE. Una comunicació adoptada avui (18 de juny) mostra que el la implementació del Programa de Rendiment i Condició Física (REFIT) de la Comissió està en plena expansió i que la legislació de la UE és cada vegada més lleugera, senzilla i menys costosa. A més, la Comissió està reforçant l’impuls de la regulació intel·ligent mitjançant la presentació d’una sèrie de noves iniciatives de simplificació, retirada de propostes pendents i derogacions de la legislació vigent. La primera edició d'un marcador anual avalua els progressos realitzats en tots els àmbits polítics i per a cada iniciativa individual, incloent-hi el Consell i el Parlament. (Per a més detalls, vegeu a continuació i MEMO).

El president Barroso va dir: "La Comissió amplia la seva agenda de regulació intel·ligent. REFIT és important per al creixement econòmic i l'ocupació a Europa. Volem facilitar la vida dels nostres ciutadans i empreses centrant la legislació de la UE en aquelles qüestions que es tractin millor a nivell europeu, alhora que Estem fent un bon progrés. Però els resultats no arriben durant la nit. L’èxit exigeix ​​esforços continuats, clares prioritats polítiques i propietat de totes les institucions de la UE i, en particular, dels estats membres. És de vital importància continuar amb això. treballar a la pròxima legislatura ".

El quadre de referència i la comunicació REFIT d'avui destaquen els avenços en les següents àrees:

anunci

Acció de la Comissió

La majoria de les propostes legislatives de simplificació i reducció de càrregues identificades a l'octubre de 2013 han estat adoptades o estan previstes per a l'adopció aquest any. La Comissió va aprovar i publicar formalment Retirada de 53 de les propostes pendents després de consultar el Parlament i el Consell, incloses les nou iniciatives REFIT. La Comissió també va decidir no presentar una sèrie de propostes, per exemple, en les àrees de seguretat i salut en el treball de les perruqueries. La Comissió està preparant derogacions de la legislació vigent de la UE tal i com es preveia i s'ha començat a treballar en avaluacions i controls de fitness en àmbits com ara els residus, la seguretat i la salut en el treball i la Llei general d'aliments.

Accions adoptades pel Consell i el Parlament Europeu

anunci

Des del mes d'octubre, 2013, el legislador (Parlament i Consell) ha adoptat una sèrie de propostes importants per a la simplificació i la reducció de càrregues, incloent la legislació sobre el reconeixement de qualificacions professionals, compres i el tacògraf digital.

Accions adoptades pels estats membres

Segons les estimacions, fins a 1 / 3 de càrrega administrativa lligada a la legislació de la Unió Europea deriva de mesures d’aplicació nacionals1. Per tant, els estats membres tenen la important responsabilitat no només de l’execució oportuna i l’aplicació completa de la llei de la UE, sinó també de l’aplicació fer-ho de la manera menys pesada. En aquest sentit, correspon a les autoritats dels estats membres utilitzar les opcions de simplificació que ofereix la legislació de la UE i garantir que les lleis de la UE s’apliquin a nivell nacional, regional i local de la manera més eficaç i eficient possible.

Noves accions REFIT anunciades avui per la Comissió

Mantenir la legislació de la UE "apta per al propòsit" requereix esforços continus. Per aquest motiu, la Comissió implementa REFIT com un programa continu i recentment va actualitzar l'exercici de mapatge i selecció de l'estoc legislatiu de la UE que es va dur a terme per primera vegada en el marc de REFIT el 2013. També es van tenir en compte els comentaris i suggeriments de diverses parts interessades sobre l’agenda REFIT de la Comissió rebuts des d’octubre de 2013.

A partir d’aquesta anàlisi, la Comissió ho considera noves iniciatives de simplificació i reducció de càrregues estan garantits en diverses àrees. Aquestes iniciatives inclouen la simplificació de la legislació de la UE sobre documents d’identitat i de viatges, el desenvolupament d’una nova arquitectura integral per a les estadístiques empresarials, l’extensió de la finestreta única en matèria d’IVA per a totes les empreses i subministraments del consumidor i el desenvolupament de un portal web d’IVA de la UE per informar les empreses sobre les normes nacionals i comunitàries sobre l’IVA i la codificació de la legislació sobre llistats de països tercers per exigir visats.

La Comissió ho farà preparar derogacions de legislació en altres àmbits: etiquetatge energètic, tarifes i condicions de transport, la política agrícola comuna i en relació a la informació estandarditzada en matèria de medi ambient. A més, la Comissió també analitza l'acquis en matèria de cooperació policial i cooperació judicial en matèria penal per identificar actes que es podrien derogar en el context de la caducitat del període transitori establert en els tractats.

La Comissió considera que és una bona gestió legislativa retirar propostes que no avancin en el procés legislatiu, per tal de permetre un nou començament o alternatives per aconseguir el propòsit legislatiu previst. Un estudi exhaustiu de totes les propostes pendents davant el legislador ha donat lloc a la identificació de noves propostes que, o bé no tenen suport del legislador, haurien de ser retirades. Aquests inclouen propostes sobre sistemes de compensació per a inversors, treballadores embarassades, càrregues de seguretat aèria i sobre un fons de compensació per danys a la contaminació per petroli. També es suggerirà una proposta de supressió de microempreses de determinades disposicions sobre higiene dels aliments, pendents de procediment legislatiu des de 2007.

Tenint en compte les consideracions temporals relatives a la nova legislatura, la Comissió actual se centrarà en els elements clau de 2014. La Comissió està examinant la seva agenda de planificació i conservarà només els elements més essencials.

Finalment, la Comissió preveu llançant a mitjà termini diverses noves avaluacions i controls de fitness de l’aplicació de la legislació vigent del Tractat.

Un esforç conjunt

L’aptitud normativa només es pot aconseguir conjuntament per institucions europees, estats membres i grups d’interès de les empreses i la societat civil. S'hauria de donar prioritat a l'adequació normativa i totes les institucions de la UE haurien d'avaluar els impactes de les seves decisions polítiques, tant en la fase de preparació com en el procés legislatiu. Avui, els obstacles a la regulació intel·ligent continuen apareixent periòdicament a causa de la manca de compromís i de propietat per part de les altres institucions, estats membres i grups d'interès de les empreses i la societat civil.

La Comissió supervisarà la pràctica d’execució per part dels estats membres d’aquestes i de totes les altres accions de REFIT i incloure l’estat de joc a l’equip la propera edició del seu marcador previst per a 2015. La Comissió continua treballant amb els estats membres i els grups d'interès per produir informació més sòlida sobre els impactes de la regulació de la UE. Els resultats d’aquest treball s’introduiran al següent marcador de REFIT.

Un nou grup d’alt nivell

Fins ara, dos grups d'alt nivell sobre millor regulació i càrregues administratives han donat suport a la Comissió en l'aplicació del seu programa de regulació intel·ligent. La Comissió considera que aquest suport i experiència poden combinar-se amb més utilitat un grup únic, amb un mandat revisat per avaluar l'impacte de la regulació de la UE sobre el terreny als estats membres. La Comissió farà la proposta de crear aquest nou grup d’alt nivell en els propers mesos.

Propers passos

La Comissió continuarà implementant totes les iniciatives REFIT tal com es descriu al seu programa de treball per a 2014.

Totes les noves iniciatives presentades avui es recullen de manera indicativa en el document de treball del personal i estan subjectes a confirmació al programa de treball de la Comissió per a 2015.

Més informació

MEMO
Comunicació i marcador d'avui al Web REFIT

Comissió Europea

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 231 milions d’euros en prefinançament a Eslovènia

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat 231 milions d’euros a Eslovènia en prefinançament, equivalent al 13% de l’assignació de subvencions del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la implementació de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència d’Eslovènia. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resiliència d'Eslovènia.

El país rebrà 2.5 milions d’euros en total, que consistiran en 1.8 milions d’euros en subvencions i 705 milions d’euros en préstecs, durant la vida del seu pla. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementaran amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU.

L’RRF és el centre de NextGenerationEU, que proporcionarà 800 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes entre els estats membres. El pla eslovè forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Xipre

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 157 milions d’euros en prefinançament a Xipre

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat a Xipre 157 milions d'euros en prefinançament, equivalent al 13% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència de Xipre. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resistència de Xipre.

El país haurà de rebre 1.2 milions d’euros en total durant la vida del seu pla, amb 1 milions d’euros en subvencions i 200 milions d’euros en préstecs. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres.

El pla xipriota forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Bèlgica

Política de cohesió de la UE: Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia reben 373 milions d’euros per donar suport als serveis socials i de salut, les pimes i la inclusió social

publicat

on

La Comissió ha concedit 373 milions d’euros a cinc Fons Social Europeu (FSE) i Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia per ajudar els països amb resposta i reparació d’emergència per coronavirus en el marc de REACT-UE. A Bèlgica, la modificació del PO de Valònia permetrà disposar de 64.8 milions d'euros addicionals per a l'adquisició d'equips mèdics per a serveis sanitaris i innovació.

Els fons donaran suport a les petites i mitjanes empreses (pimes) en el desenvolupament del comerç electrònic, la ciberseguretat, llocs web i botigues en línia, així com l’economia verda regional mitjançant l’eficiència energètica, la protecció del medi ambient, el desenvolupament de ciutats intel·ligents i el baix nivell de carboni. infraestructures públiques. A Alemanya, a l’Estat federal de Hessen, 55.4 milions d’euros donaran suport a la infraestructura de recerca relacionada amb la salut, la capacitat diagnòstica i la innovació en universitats i altres institucions de recerca, així com a inversions en recerca, desenvolupament i innovació en els camps del clima i el desenvolupament sostenible. Aquesta esmena també proporcionarà suport a les pimes i fons per a empreses emergents mitjançant un fons d'inversió.

A Sachsen-Anhalt, 75.7 milions d’euros facilitaran la cooperació de les pimes i les institucions en recerca, desenvolupament i innovació, i proporcionar inversions i fons de treball per a les microempreses afectades per la crisi del coronavirus. A més, els fons permetran inversions en eficiència energètica de les empreses, donaran suport a la innovació digital de les pimes i adquiriran equips digitals per a escoles i institucions culturals. A Itàlia, el PO nacional “Inclusió social” rebrà 90 milions d’euros per promoure la integració social de les persones que pateixen privacions materials greus, sensellarisme o marginació extrema, mitjançant serveis “Housing First” que combinen la prestació d’habitatge immediat amb serveis socials i laborals habilitants. .

anunci

A Espanya, s’afegiran 87 milions d’euros al PO del FSE de Castella i Lleó per donar suport als autònoms i als treballadors que tenien el contracte suspès o reduït a causa de la crisi. Els diners també ajudaran a les empreses afectades a evitar acomiadaments, especialment en el sector turístic. Finalment, els fons són necessaris per permetre que els serveis socials essencials continuïn de manera segura i per garantir la continuïtat educativa en tota la pandèmia mitjançant la contractació de personal addicional.

REACT-EU forma part de NextGenerationEU i proporciona finançament addicional de 50.6 milions d’euros (en preus actuals) als programes de política de cohesió durant el 2021 i el 2022. Les mesures se centren en el suport a la resiliència del mercat laboral, als llocs de treball, a les pimes i a les famílies amb pocs ingressos, així com a establir bases per al futur les transicions verdes i digitals i una recuperació socioeconòmica sostenible.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències