Connecteu-vos amb nosaltres

EU

L'esport com a motor de creixement per a l'economia de la UE

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

carrera esportiva de pistesL’esport és un sector econòmic important a la UE per si mateix, amb una participació en les economies nacionals que és comparable a l’agricultura, la silvicultura i la pesca combinades. A més, s'espera que la seva quota augmenti en el futur. En general, el sector esportiu representa el 2% del PIB mundial de la UE, mentre que l’ocupació total generada per activitats esportives és de 7.3 milions, equivalent al 3.5% de l’ocupació total de la UE. Malgrat aquestes xifres impressionants, sovint es subestima l’impacte econòmic de les indústries relacionades amb l’esport.

Per recolzar el paper de la indústria relacionada amb l’esport com a motor econòmic, es va celebrar a Brussel·les una reunió d’alt nivell d’actors sobre l’impacte de l’esport i de les indústries relacionades amb l’esport. La reunió tenia com a objectiu fer un balanç dels avenços aconseguits des de la primera reunió de les indústries esportives europees el 21 de gener de 2014. A més, la reunió va oferir l’oportunitat de presentar un pla d’acció dirigit per la indústria sobre l’impacte econòmic de l’esport i relacionat amb l’esport. indústries. La trobada va destacar el paper de l'esport com a poderosa palanca per a la innovació, la competitivitat industrial i l'ocupació.

Accions concretes per fomentar l'esport i les indústries relacionades amb l'esport a Europa

anunci

Després de la primera reunió de les indústries esportives europees el 21 de gener, s’ha elaborat la importància econòmica de l’esport amb tres objectius principals:

1. Maximitzar l'eficiència de la inversió en infraestructures esportives:

Amb un finançament públic limitat, la millora de l'eficiència de la inversió en infraestructures esportives s'ha convertit en crucial.

anunci

Amb aquest objectiu, es preveu una sèrie d’accions en aquest pla d’acció dirigit per la indústria, incloses: fer balanç de les infraestructures existents a tots els estats membres, crear un fòrum que reuneixi els responsables polítics i els executius de la indústria per tal de compartir les millors pràctiques, donant suport als clústers esportius. , facilitant la creació d'associacions publicoprivades i sensibilitzant la comunitat esportiva que els projectes esportius es poden incloure en la "contractació pública innovadora" sota Horizon 2010.

2. Foment de la competitivitat de les indústries relacionades amb l'esport:

La indústria de l’esport es caracteritza per onades d’innovació constants i ràpides, sovint en estreta col·laboració amb altres indústries (tèxtil, electrònica, aeroespacial, etc.). Tanmateix, la inversió en béns esportius innovadors es pot fer en la mesura que els drets de propietat intel·lectual (DPI) estiguin suficientment protegits. Finalment, els acords de lliure comerç i inversió (TLC) entre la UE i tercers països són fonamentals per millorar les condicions d'accés al mercat de les indústries relacionades amb l'esport de la UE.

En aquest context, es proposen un conjunt d’accions que inclouen: desenvolupar estudis sobre l’eficàcia i la sostenibilitat dels esdeveniments esportius a Europa, promoure sinergies a nivell de la UE, animar els estats membres a treure el màxim profit de les possibilitats de finançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) ). A més, els estats membres haurien d’intercanviar les millors pràctiques per tal d’aplicar de manera efectiva i unificada els drets de propietat intel·lectual. La UE també hauria de reforçar la col·laboració de clústers entre els estats membres, desenvolupar casos pràctics sobre noves tendències i oportunitats i considerar les necessitats de les indústries relacionades amb l’esport a l’hora de negociar els TLC bilaterals. Finalment, s'hauria d'organitzar una "missió per al creixement" de la UE centrada en les indústries esportives després de cada esdeveniment esportiu important a tercers països.

3. Facilitar la demanda d’esports i activitats recreatives i béns relacionats i maximitzar els efectes derivats dels esports sobre el creixement i l’ocupació:

Cada nova feina a la cadena de subministrament esportiu genera 0.65 nous llocs de treball en indústries relacionades fora de la cadena de subministrament. Els sectors amb els multiplicadors més alts es troben a la branca de la construcció i als sectors relacionats amb el turisme.

En aquest context, es preveu una sèrie d’accions que inclouen: explotar les possibilitats de finançament COSME, donar suport a les empreses que operen en l ’“ economia de les aplicacions ”, crear agències específiques a nivell regional per facilitar l’organització d’esdeveniments esportius i adoptar mesures per facilitar activitats turístiques relacionades amb l’esport. . La UE, juntament amb els estats membres i altres parts interessades, també fomentarà el turisme des de tercers països cap a Europa amb motiu d’esdeveniments esportius importants i, finalment, considerarà si seguir les recomanacions del grup d’experts sobre el finançament sostenible de l’esport en les revisions de la Sistema d’IVA per tenir en compte la naturalesa específica de l’esport.

Fons

A causa de la importància de l’esport com a motor de creixement per a l’economia més àmplia de la UE, el 21 de gener de 2014 es va celebrar una reunió informal d’interessats d’alt nivell (MEMO / 14 / 35), com a plataforma que reuneix representants de tots els sectors econòmics relacionats amb l’esport, clústers, universitats i associacions esportives.

La reunió, que va ser una iniciativa conjunta del vicepresident Tajani amb el comissari Vassiliou, va permetre als grups d'interès compartir les seves opinions sobre quines mesures i / o iniciatives la Comissió hauria de tenir en compte a nivell de la UE per promoure encara més els efectes positius que té l'esport La indústria manufacturera de la UE i el conjunt de l’economia.

Xipre

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 157 milions d’euros en prefinançament a Xipre

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat a Xipre 157 milions d'euros en prefinançament, equivalent al 13% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència de Xipre. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resistència de Xipre.

El país haurà de rebre 1.2 milions d’euros en total durant la vida del seu pla, amb 1 milions d’euros en subvencions i 200 milions d’euros en préstecs. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres.

El pla xipriota forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Bèlgica

Política de cohesió de la UE: Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia reben 373 milions d’euros per donar suport als serveis socials i de salut, les pimes i la inclusió social

publicat

on

La Comissió ha concedit 373 milions d’euros a cinc Fons Social Europeu (FSE) i Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia per ajudar els països amb resposta i reparació d’emergència per coronavirus en el marc de REACT-UE. A Bèlgica, la modificació del PO de Valònia permetrà disposar de 64.8 milions d'euros addicionals per a l'adquisició d'equips mèdics per a serveis sanitaris i innovació.

Els fons donaran suport a les petites i mitjanes empreses (pimes) en el desenvolupament del comerç electrònic, la ciberseguretat, llocs web i botigues en línia, així com l’economia verda regional mitjançant l’eficiència energètica, la protecció del medi ambient, el desenvolupament de ciutats intel·ligents i el baix nivell de carboni. infraestructures públiques. A Alemanya, a l’Estat federal de Hessen, 55.4 milions d’euros donaran suport a la infraestructura de recerca relacionada amb la salut, la capacitat diagnòstica i la innovació en universitats i altres institucions de recerca, així com a inversions en recerca, desenvolupament i innovació en els camps del clima i el desenvolupament sostenible. Aquesta esmena també proporcionarà suport a les pimes i fons per a empreses emergents mitjançant un fons d'inversió.

A Sachsen-Anhalt, 75.7 milions d’euros facilitaran la cooperació de les pimes i les institucions en recerca, desenvolupament i innovació, i proporcionar inversions i fons de treball per a les microempreses afectades per la crisi del coronavirus. A més, els fons permetran inversions en eficiència energètica de les empreses, donaran suport a la innovació digital de les pimes i adquiriran equips digitals per a escoles i institucions culturals. A Itàlia, el PO nacional “Inclusió social” rebrà 90 milions d’euros per promoure la integració social de les persones que pateixen privacions materials greus, sensellarisme o marginació extrema, mitjançant serveis “Housing First” que combinen la prestació d’habitatge immediat amb serveis socials i laborals habilitants. .

anunci

A Espanya, s’afegiran 87 milions d’euros al PO del FSE de Castella i Lleó per donar suport als autònoms i als treballadors que tenien el contracte suspès o reduït a causa de la crisi. Els diners també ajudaran a les empreses afectades a evitar acomiadaments, especialment en el sector turístic. Finalment, els fons són necessaris per permetre que els serveis socials essencials continuïn de manera segura i per garantir la continuïtat educativa en tota la pandèmia mitjançant la contractació de personal addicional.

REACT-EU forma part de NextGenerationEU i proporciona finançament addicional de 50.6 milions d’euros (en preus actuals) als programes de política de cohesió durant el 2021 i el 2022. Les mesures se centren en el suport a la resiliència del mercat laboral, als llocs de treball, a les pimes i a les famílies amb pocs ingressos, així com a establir bases per al futur les transicions verdes i digitals i una recuperació socioeconòmica sostenible.

anunci

Seguir llegint

Comissió Europea

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 2.25 milions d’euros en prefinançament a Alemanya

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat 2.25 milions d'euros a Alemanya en prefinançament, equivalent al 9% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (RRF). Això correspon a l'import de prefinançament sol·licitat per Alemanya en el seu pla de recuperació i resiliència. El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla d’Alemanya de recuperació i recuperació. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments en funció de la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla d'Alemanya de recuperació i recuperació.

El país haurà de rebre 25.6 milions d’euros en total, totalment constituïts per subvencions, durant la vida del seu pla. El desemborsament es produeix després de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres. El pla alemany forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resistència i la cohesió a les nostres societats. Hi ha disponible un comunicat de premsa complet aquí.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències