Connecteu-vos amb nosaltres

Negocis

Fusions: La Comissió autoritza l'adquisició d'E-Plus de Telefónica Deutschland, subjecte a les condicions

COMPARTIR:

publicat

on

speaking_on_mobile_phoneDesprés d'una investigació en profunditat, la Comissió Europea ha aprovat en virtut del Reglament de concentracions de la UE la proposta d'adquisició del negoci alemany de telecomunicacions mòbils E-Plus de l'operador de telecomunicacions holandès KPN per Telefónica Deutschland (Telefónica). L'aprovació està condicionada a la plena implementació d'un paquet de compromisos presentat per Telefónica. La Comissió tenia la preocupació que la concentració, tal com es va notificar inicialment, hauria eliminat dos competidors propers i forces competitives importants del mercat alemany de les telecomunicacions mòbils i que hauria debilitat encara més la posició dels operadors de xarxes virtuals mòbils (MVNO) i dels proveïdors de serveis davant el perjudici dels consumidors. Per fer front a aquestes preocupacions, Telefónica va presentar compromisos que garanteixen que nous competidors entren al mercat de les telecomunicacions mòbils a Alemanya i que es reforça la posició dels competidors existents. Aquests compromisos eliminen les preocupacions de la Comissió. Vegeu també MEMO / 14 / 460.

El vicepresident de la Comissió encarregat de la política de competència, Joaquín Almunia, va comentar: "Els recursos als quals es compromet Telefónica asseguren que l'adquisició d'E-Plus no perjudicarà la competència en els mercats alemanys de telecomunicacions. Els consumidors continuaran gaudint dels beneficis d'un mercat competitiu."

La fusió reuniria el tercer i el quart operadors de xarxes mòbils (MNO) més grans d'Alemanya i donaria lloc a una estructura de mercat amb tres MNO de mida similar. A més de la pèrdua de competència entre les parts que es fusionen, que actualment són competidors propers a nivell minorista, la fusió eliminaria del mercat E-Plus i Telefónica com a forces competitives importants i canviaria els seus incentius per competir de manera agressiva. Així mateix, disminuirien els incentius de la resta de MNO -Deutsche Telekom i Vodafone- per competir de manera agressiva. Finalment, la capacitat i els incentius d'altres actors, és a dir, els MVNO, els proveïdors de serveis i els revenedors de marca, per exercir una pressió competitiva sobre els MNO a nivell minorista ja són limitats avui dia i disminuirien encara més després de l'adquisició. A més, el mercat es caracteritza per altes barreres d'entrada per a nous competidors i cap poder de compra compensatori dels consumidors finals. Per tots aquests motius, la Comissió estava preocupada perquè la concentració, en la seva forma original, hagués comportat un augment dels preus i una reducció de la competència en detriment dels consumidors alemanys.

Els Compromisos

Per eliminar aquestes preocupacions, Telefónica va presentar compromisos basats en tres components:

1) En primer lloc, Telefónica va oferir un paquet de compromisos destinats a garantir el curt termini entrada o ampliació d'un o diversos MVNO que competirà amb l'entitat fusionada. Els MVNO ofereixen serveis de telecomunicacions mòbils als consumidors mitjançant l'accés a la xarxa d'ORM. Telefónica es compromet vendre, abans de finalitzar l'adquisició, fins al 30% de la capacitat de xarxa de l'empresa fusionada a un o diversos (fins a tres) MVNO a Alemanya amb pagaments fixos. La capacitat es mesura en termes d'amplada de banda i els participants de l'MVNO obtindran una "canalització" dedicada de la xarxa de l'entitat fusionada per al trànsit de veu i dades. Aquest model és més eficaç que el model típic de pagament per consum que utilitzen actualment els MVNO i els proveïdors de serveis a Alemanya, i en general a Europa, i en virtut del qual paguen l'accés a la xarxa per ús. La investigació de la Comissió en aquest cas també va demostrar que el model és viable per al mercat alemany de telecomunicacions. De fet, amb una capacitat fixa que s'han compromès a pagar per avançat a la seva disposició, els MVNO tindran més incentius per omplir la capacitat que s'han compromès a comprar oferint preus atractius i serveis innovadors.

Aquest remei garanteix que fins a tres MVNO entraran al mercat alemany amb el grau de seguretat necessari. Podran garantir, juntament amb els tres MNO restants i els altres jugadors (no MNO), un suficient grau de competència en el mercat minorista alemany de telefonia mòbil de manera que l'eliminació d'E-Plus no donaria lloc a problemes de competència.

anunci

2) En segon lloc, Telefónica es compromet a oferir cedir l'espectre d'ones de ràdio i determinats actius ja sigui a un nou entrant de l'OMV o, posteriorment, als OMV que hauran ocupat la capacitat de la xarxa gràcies a la primera part dels compromisos. Aquests actius, juntament amb la propera subhasta de freqüències que organitzarà el regulador alemany de telecomunicacions, podrien facilitar l'entrada o permetre el desenvolupament d'un nou MNO al mercat alemany en el futur.

3) En tercer lloc, Telefónica es compromet a ampliar els acords a l'engròs existents amb els socis de Telefónica i E-Plus (és a dir, MVNO i proveïdors de serveis) i a oferir serveis 4G a l'engròs a tots els actors interessats en el futur. A més, Telefónica es compromet a millorar la capacitat dels seus socis majoristes de canviar els seus clients d'un MNO a un altre.

Aquest remei millora la posició dels MVNO i proveïdors de serveis alemanys a qui actualment Telefónica o E-Plus concedeixen accés a l'engròs ja que els proporciona seguretat en la planificació dels serveis 2G i 3G. A més, els MVNO i els proveïdors de serveis actius a Alemanya poden utilitzar l'oportunitat de tenir accés als serveis 4G, encara que no s'aprofitin, per millorar la seva posició de negociació davant Deutsche Telekom i Vodafone.

Aquests compromisos aborden les preocupacions de competència de la Comissió, tenint degudament en compte els diferents tipus de competidors i models de negoci que són viables al mercat alemany i la realitat del mercat, per exemple, la presència d'un nombre important d'MVNO i proveïdors de serveis a Alemanya.

Per tant, la Comissió va concloure que l'operació, modificada pels compromisos, no plantejaria problemes de competència. Aquesta decisió està condicionada a la plena execució dels compromisos.

Fons

Telefónica va notificar la seva proposta d'adquisició d'E-Plus a la Comissió el 31 d'octubre de 2013. La Comissió va obrir una investigació en profunditat el 20 de desembre de 2013 (veure IP / 13 / 1304). El 26 de febrer de 2014 es va adoptar una declaració d'objeccions, que exposava les preocupacions de la Comissió en matèria de competència. Durant tot el procediment, la Comissió va col·laborar estretament amb l'Autoritat alemanya de competència i el regulador alemany de telecomunicacions, Bundesnetzagentur.

Empreses

Telefónica i E-Plus són operadors de xarxes mòbils i proporcionen serveis de telecomunicacions mòbils als consumidors finals a Alemanya, així com en mercats relacionats, com ara la venda a l’engròs d’accés a la xarxa i l’inici de trucades. Telefónica és una filial de Telefónica SA, amb seu central a Espanya. E-Plus és una filial de l’operador holandès Koninklijke KPN NV (KPN). A Alemanya, només dos altres MNOs són presents en aquests mercats, a saber, Deutsche Telekom i Vodafone. A més dels quatre MNO, actualment hi ha MVNO i proveïdors de serveis actius al mercat, inclosos Freenet, 1 & 1 i Drillisch. A més, els MNO cooperen amb revenedors de marca, que distribueixen contractes de serveis de comunicació mòbil en nom seu.

normes i procediments de concentració

La Comissió té l'obligació d'avaluar les fusions i adquisicions d'empreses amb una facturació per sobre de certs llindars (vegeu l'article de la 1 Reglament de concentracions) I per prevenir concentracions que provoquen de manera significativa la competència efectiva en l'EEE o en una part substancial d'aquest.

Actualment hi ha altres tres investigacions de fusió en fase II en curs. El primer es refereix a la proposta d'adquisició de determinats actius de ciment i altres materials de construcció de Holcim per part de Cemex (vegeuIP / 14 / 472). La data límit per prendre una decisió en aquest cas és el 5 de setembre de 2014. La segona es refereix a la proposta d'adquisició dels actius de diòxid de titani de Rockwood per part de Huntsman (vegeu IP / 14 / 220) amb una data límit per a la decisió final el 18 de setembre de 2014. La tercera es refereix a la proposta d'adquisició de l'operador de cable holandès Ziggo per part de Liberty Global (vegeu IP / 14 / 540). El termini per resoldre aquest cas és el 17 d'octubre de 2014.

 

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències