Connecteu-vos amb nosaltres

Negocis

normes modernes d'insolvència: Comissió Europea comença a tota la UE interconnexió dels registres d'insolvència

COMPARTIR:

publicat

on

descarregarAvui (7 de juliol), la Comissió Europea llança una interconnexió a tota la UE dels registres nacionals d’insolvències mitjançant l’enllaç de bases de dades de set estats membres: la República Txeca, Alemanya, Estònia, Països Baixos, Àustria, Romania i Eslovènia - amb més països que s’espera que s’uneixin en una etapa posterior. Aquesta primera interconnexió servirà com a finestreta única per a empreses, creditors i inversors buscant invertir a Europa. Ajudarà els líders empresarials i els empresaris a realitzar els mateixos controls que quan invertien al seu país d'origen i també donarà suport als creditors que volen fer un seguiment dels casos d'insolvència que tenen lloc en un altre estat membre de la UE, gràcies a la informació disponible a una adreça web: l’europeu Portal de justícia electrònica.

"L'accés a la informació transfronterera sobre insolvència és crucial per a un funcionament del mercat intern i de l'espai de justícia europeu", va dir Johannes Hahn, comissari responsable de Justícia de la UE. "Negocis són essencials per crear prosperitat i llocs de treball i si volem que els inversors col·loquin els seus diners en altres països europeus, la informació sobre insolvències ha de ser fàcilment accessible, multilingüe i transparent. Connectant els registres d’insolvències al portal de justícia electrònica, ho farem exactament. Avui marca un important pas endavant en la promoció d’una justícia eficaç i eficaç per afavorir el creixement econòmic ".

L’accés als registres d’insolvència de tota la UE millorarà l’eficiència i l’eficàcia dels procediments transfronterers d’insolvència. Els beneficis concrets inclouen:

  • Accés més ràpid i en temps real a la informació sobre insolvències crucial per a les decisions empresarials mitjançant un únic punt d'accés;

  • la informació clau sobre insolvència estarà disponible gratuïtament, en els idiomes de la Unió Europea, i;

  • explicacions clares sobre la terminologia i els sistemes d’insolvència dels estats membres participants ajudaran els usuaris a entendre millor el contingut.

Fons

anunci

Aquest projecte pilot és un primer pas cap a una xarxa de registres d’insolvències a tota la UE. La iniciativa s’avança a les lleis europees sobre insolvència modernitzades (IP / 12 / 1354) que obligaria (48 mesos després de l’adopció) als estats membres a publicar la informació clau sobre els procediments concursals als registres electrònics d’insolvència. Aquesta informació ha de ser accessible públicament a través d'Internet i interconnectada a través de the -Justícia Portal. El 6 de juny d’aquest any, els ministres del Consell van acordar un enfocament general (MEMO / 14 / 397) el que significa que s’espera que el Reglament s’adopti a finals d’any.

També es va exigir a la Comissió que autoritzés l'enllaç de bases de dades nacionals a Internet Portal de justícia electrònica, ja que certs registres nacionals d'insolvència també proporcionen dades de persones físiques. La decisió de la Comissió sobre la protecció de dades personals al portal e-Justice va ser publicat al Diari Oficial el 6 de juny d’aquest any i preparat en consulta amb el Supervisor Europeu de Protecció de Dades.

Portal de justícia electrònica

El Portal de justícia electrònica és una finestreta única en línia a l’àmbit de la justícia, que atén les necessitats d’un mercat únic europeu i d’un espai de justícia europeu. Llançat el 2010 (IP / 10 / 956), el Portal fa que la justícia transfronterera sigui més accessible per als ciutadans, les empreses i els professionals de l’advocacia. El nombre de visites al portal de justícia electrònica augmenta constantment, amb més d’1.6 milions de visites el 2013 (vegeu l’annex). Proporciona informació pràctica i enllaços sobre lleis i pràctiques a tots els estats membres, inclosa informació sobre assistència jurídica, formació judicial i videoconferència, així com enllaços a diverses bases de dades jurídiques.

El Portal de justícia electrònica s'actualitza contínuament amb nova informació i noves funcions. A més de la interconnexió dels registres d’insolvències, les noves funcions inclouran una sofisticada eina de cerca de jurisprudència transfronterera, una eina per trobar un advocat o notari que parli el vostre idioma a tota la Unió i eines que permetin la comunicació electrònica directa entre ciutadans i ciutadans. tribunals d'altres estats membres.

Més informació

Avui s’ha posat en marxa la interconnexió del registre d’insolvències a tota la UE
Portal de justícia electrònica
Comissió Europea: procediments concursals

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències