Connecteu-vos amb nosaltres

EU

El temps de treball: la Comissió proposa normes per als treballadors de la navegació interior en base a un acord dels interlocutors socials

COMPARTIR:

publicat

on

Magdeburg-Water-Bridge-2 [2]La Comissió Europea ha presentat una proposta que estableix normes específiques sobre temps de treball per al sector del transport per vies navegables interiors. Aquesta proposta implementaria l'acord assolit pels representants a nivell comunitari d'empresaris i empleats d'aquest sector. L’acord estableix normes mínimes sobre el temps de treball dels vaixells de transport de passatgers o de càrrega en navegació interior a tota la UE. Aquestes normes s'aplicarien als membres de la tripulació i al personal de bord i complementaria el general Directiva del temps de treball(2003 / 88 / CE), que no cobreix els treballadors de les vies fluvials.

László Andor, comissari de la UE per a Ocupació, Afers Socials i Inclusió, va comentar: "Les bones condicions de treball i els períodes de descans adequats adaptats al treball en vies navegables interiors són essencials per a la salut i la seguretat de les tripulacions i el personal de bord, i per tant per a la seguretat del transport. Atès que més del 75% del transport per vies navegables interiors es realitza a més d'un estat membre és lògic acordar normes a nivell de la UE i els representants d’empresaris i treballadors estan en la millor posició per redactar-les. Com a iniciativa pròpia dels interlocutors socials sectorials europeus, l’acord sobre el temps de treball en el transport per vies fluvials interiors és un excel·lent exemple d’èxit social. diàleg. La Comissió Europea respecta el paper dels agents socials i es compromet a promoure el diàleg social de la UE ".

Un cop aprovada pel Consell, la Directiva proposada contribuiria a millorar les condicions de treball de 31,000 membres de la tripulació i al personal de bord i a millorar les condicions competitives de les 9,645 empreses actives en aquest sector.

Segons la proposta:

  • el temps total de treball no pot superar les 48 hores setmanals, tot i que es pot fer una mitjana de fins a 12 mesos

  • el temps total de treball nocturn no podia superar les 42 hores setmanals

  • els treballadors tindrien dret a almenys quatre setmanes de vacances anuals remunerades i a controls sanitaris anuals remunerats

    anunci
  • els treballadors tindrien dret a un mínim de 10 hores de descans cada dia (amb almenys sis hores ininterrompudes) i a un mínim de 84 hores de descans en total cada setmana.

Fons

hi ha mmés de 37,000 quilòmetres de vies fluvials interiors a la UE, connectant centenars de ciutats i regions industrials. 20 de cada 28 estats membres tenen vies navegables interiors i 13 estan interconnectades per vies navegables interiors. Al voltant de 500 milions de tones de mercaderies es transporten anualment a les vies fluvials interiors a la UE. Més del 75% del transport per vies fluvials interiors té lloc a més d’un estat membre. L’acord sobre les normes de temps de treball per al sector de les vies fluvials interiors és el resultat d’una iniciativa de la Unió Europea de Barcasses (EBU) i l’Organització Europea de Patrons (ESO), que representen la part dels empresaris, i la Federació Europea de Treballadors del Transport (ETF), representant el bàndol obrer. Representants d'empresaris i treballadors a nivell de la UE van concloure aquest acord el 15 de febrer de 2012 i van demanar a la Comissió que el sotmetés al Consell perquè s'apliqués com a directiva, d'acord amb Article 155 del Tractat de Funcionament de la UE (TFUE). Després d'aquesta sol·licitud, la Comissió ha examinat l'acord pel que fa a la seva legalitat en relació amb la legislació de la UE, el mandat i la representativitat de les organitzacions signatàries, l'impacte de les disposicions sobre les petites i mitjanes empreses i els seus efectes econòmics i socials.

El Directiva sobre temps de treball (2003/88 / CE) s'aplica en principi a tots els treballadors. No obstant això, els aspectes crucials relacionats amb el descans diari, les pauses, el període setmanal de descans i la durada del treball nocturn no s’apliquen als sectors del transport.

Per a aquests sectors, la Directiva sobre temps de treball preveu un enfocament sectorial, amb la possibilitat de disposicions separades que s’adaptin a les necessitats específiques dels diferents sectors del transport (article 14 de la Directiva). Aquest enfocament era necessari ja que els treballadors dels sectors del transport tenen patrons de treball específics que inclouen, per exemple, llargues hores de treball durant períodes curts de temps, i viure al seu lloc de treball o treballar molt lluny de casa.

Ja existeixen directrius sectorials de temps de treball de la UE, que implementen acords dels agents socials europeus, per a treballadors mòbils l'aviació civil, en transfronterer transport ferroviari, I per la gent de mar.

La proposta presentada avui té en compte les distintes condicions de treball en el transport per vies fluvials. Proporciona certa flexibilitat per adaptar-se a l'especificitat d'aquest sector, alhora que garanteix un alt nivell de protecció per a la salut i seguretat d'aquests treballadors. Cobreix tant els membres de la tripulació com el personal de bord (per exemple, cuiners, netejadors o músics en un vaixell de transport de passatgers).

La proposta s’enviarà al Consell perquè s’adopti com a directiva del Consell. El Parlament Europeu serà informat, tal com preveu l 'article 155, apartat 2, de la Directiva Tractat sobre el funcionament de la UE (TFUE).

Per obtenir més informació

notícia a la pàgina web de la DG Ocupació

Document analític que acompanya la proposta

Transport per vies fluvials interiors

Altres Directives sectorials de temps de treball de la UE

Diàleg social europeu

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències