Connecteu-vos amb nosaltres

economia digital

Els operadors de telecomunicacions demanen polítiques públiques de les TIC 'fresques i progressives' per impulsar l'economia, l'ocupació i el benestar social a Europa

COMPARTIR:

publicat

on

dhv2En aquesta setmana de Venècia digital 2014, GSMA i els principals operadors europeus de telecomunicacions van presentar una declaració a Primer ministre d'Itàlia i president del Consell de la Unió Europea Matteo Renzi en una taula rodona d’alt nivell organitzada amb Neelie Kroes, vicepresidenta de la Comissió Europea i consellers delegats de la indústria.

Amb la nova presidència italiana de la UE que posa un enfocament agut en les oportunitats digitals d’Europa, la declaració demanava una nova política pública de les TIC que doni suport a Europa per recuperar i, potencialment, superar, les altres regions industrials en el repte de les TIC, estimulant el creixement econòmic i l’ocupació. creació i millora del benestar social a tota la regió.

A continuació es mostra el text de la declaració conjunta, que compta amb el suport dels següents consellers delegats d’operadors de telecomunicacions europeus:

 • Timotheus Höttges, conseller delegat de Deutsche Telekom AG
 • Stéphane Richard, president i conseller delegat d'Orange
 • Marco Patuano, conseller delegat de Telecom Italia
 • César Alierta, president executiu i conseller delegat de Telefónica
 • Jon Fredrik Baksaas, president i conseller delegat del grup Telenor i president del consell de GSMA
 • Vittorio Colao, conseller delegat del grup Vodafone

Digital Venice 2014: establir les connexions adequades entre la indústria i les polítiques per oferir una Europa millor

Europa s’enfronta a una crisi econòmica sense precedents. Els estats membres de la Unió lluiten per impulsar l’ocupació mitjançant polítiques econòmiques complexes. Identificar un camí robust cap al creixement és, sens dubte, l'objectiu polític més important actual. Per a això, les empreses europees han de competir enèrgicament tant en els mercats nacionals com estrangers, i la innovació tecnològica és clau. La indústria de les TIC representa un pilar essencial i una oportunitat per al creixement. De fet, la majoria de les innovacions tecnològiques més radicals són realitzades per la indústria de les TIC.

En proporcionar una connectivitat ràpida, fiable, segura i intel·ligent, la indústria de les comunicacions és una part essencial de com cada empresa a Europa, petita o gran, fa negocis. Pot proporcionar les bases per a una nova onada de creixement econòmic, creació d'ocupació i millora del benestar social a Europa.

Europa, històricament pionera en la indústria de les comunicacions, ara es queda per darrere dels Estats Units i Àsia en el desplegament de nova infraestructura de comunicacions. Aquesta bretxa no reflecteix la manca de voluntat d’inversió. Reflecteix les diferències en els marcs polítics i les estructures industrials que en altres regions han estat i continuen sent més propicis per a les inversions en infraestructures necessàries per donar suport a la propera onada de creixement econòmic.

anunci

Europa necessita una nova agenda digital per posar-se al dia i, possiblement, saltar de la resta de regions industrials en el repte de les TIC. L'èxit d'Europa en aquesta competència tecnològica comportarà un poderós estímul per al creixement econòmic i la creació d'ocupació.

Per a això, es requereix urgentment una nova política pública de TIC amb els objectius principals següents.
Promoció d’infraestructures TIC

 1. La UE hauria de donar suport al desenvolupament d’infraestructures digitals modernes garantint un marc regulador simplificat, favorable al digital i favorable a la inversió, que garanteixi un retorn just a llarg termini de les inversions en noves infraestructures. Una revisió del marc normatiu europeu és l’eina adequada per abordar un objectiu tan essencial.
 1. L’assoliment dels objectius de l’Agenda Digital 2020 requereix inversions públiques i privades. Tot i que els operadors augmenten els nivells d’inversió a tota la UE, inevitablement hi haurà casos de fracàs del mercat. S’haurien d’abordar mitjançant un finançament públic adequat per evitar l’aparició d’una nova fractura digital. Però les inversions privades no s’han d’amuntegar per la competència de projectes públics.
 1. La UE hauria de donar suport i promoure la reassignació contínua de l'espectre de ràdio a la indústria de les comunicacions perquè els operadors puguin continuar satisfent les necessitats dels consumidors i les empreses per obtenir velocitats de connexió més ràpides i una major capacitat. Aquest procés s’ha de coordinar a nivell europeu. Les polítiques recents recolzades per la Comissió i el Parlament sobre llicències d’espectre ofereixen les respostes adequades a aquests problemes. També cal garantir que els processos d’adjudicació no s’estructurin per extreure un pagament excessiu per espectre, ja que això té un impacte directe sobre la capacitat financera per invertir en infraestructures.
 1. La UE hauria de donar suport a una nova interpretació i aplicació de la regulació i directrius de fusions per reflectir l'entorn que canvia ràpidament, caracteritzat per un fort creixement del consum de dades i noves fonts de competència basades en Internet. La consolidació al mercat europeu de les telecomunicacions, juntament amb mesures de salvaguarda raonables, pot proporcionar un impuls a la inversió, donar suport a la creació d’ocupació i oferir serveis innovadors sense cap impacte advers sobre la competència.
 1. La UE ha de donar suport a la igualtat de la regulació entre la indústria de les comunicacions i Internet. La indústria europea de les comunicacions necessita una major llibertat per competir en igualtat de condicions amb la indústria d'Internet. Al mateix temps, els jugadors d’Internet haurien d’estar subjectes a les mateixes regles.

Garantir la ciutadania digital

 1. La digitalització de les administracions públiques serà un catalitzador crític per a la difusió de les TIC a Europa. Els operadors de telecomunicacions estan preparats per participar en projectes ambiciosos per a la digitalització oportuna de l'administració pública, les escoles i l'atenció sanitària.
 1. Les xarxes de banda ampla ràpides i la transició a IP completa permetran una gamma de serveis nous i innovadors. Per donar suport a la disponibilitat de serveis personalitzats diferenciats en funció de la qualitat i el preu, es requereix un enfocament equilibrat de la regulació oberta d’Internet, basat en principis generals en lloc de normes detallades, prescriptives i restrictives.
 1. Els ciutadans europeus han de mantenir el control de la seva "vida digital". La UE ha d’abordar els colls d’ampolla que persisteixin a causa de la manca d’interoperabilitat i / o portabilitat de dades personals, contingut i aplicacions en canviar entre plataformes o proveïdors. Cal establir un marc obert i transparent, tant per als operadors de telecomunicacions com per a les empreses d'Internet.
 1. Cal un enfocament coordinat de la privadesa de dades i la seguretat digital per ajudar a generar confiança en l’adopció i ús de nous serveis digitals per part dels ciutadans de la UE i proporcionar-los una protecció eficaç i coherent en tota la cadena de valor digital. Aquests alts estàndards de protecció i seguretat de dades s’han d’harmonitzar a tot Europa i fer-los aplicables a empreses ubicades fora de la regió. La indústria de les comunicacions pot proporcionar nous serveis d’identitat digital adequats a l’objectiu, com el servei GSMA Mobile Connect, que ofereix una àmplia interoperabilitat entre operadors i proveïdors de serveis.
 1. La UE ha d’abordar el xifratge sistemàtic del trànsit de dades per part dels jugadors d’Internet, ja que això amenaça amb distorsionar les condicions de competència i posar en perill la lluita coordinada contra el ciberdelinqüència.

Estimular la creació de llocs de treball

 1. Els operadors de telecomunicacions a Europa representen un dels motors de l'economia europea; donen feina a milions de persones. La UE hauria de donar suport a la creació de marcs polítics que fomentin les inversions dels operadors de telecomunicacions en TIC que, de l’ordre de desenes de milers de milions d’euros cada any, puguin representar un impuls per a l’economia europea en els propers cinc anys, donant suport tant a l’ocupació directa com a la indirecta. .
 1. La UE hauria de donar suport a les polítiques de benestar que promoguin el canvi qualitatiu de les competències requerides al mercat laboral. Aquesta reutilització del mercat laboral europeu és essencial si la regió vol recuperar una posició de lideratge en l’economia digital i maximitzar l’impacte potencial sobre el creixement i el desenvolupament.
 1. Les institucions europees han de garantir que es pugui desenvolupar un ecosistema innovador més fort a Europa. Les polítiques públiques haurien d’afavorir tots els mecanismes útils per ampliar els rendiments econòmics de les inversions en investigació en TIC: millorar l’entorn empresarial, fomentar actituds emprenedores, donar suport a la formació en empreses joves i petites, millorar l’accés al finançament del deute i l’equitat quan sigui necessari i promoure activitats d’innovació i internacionalització de empreses petites i noves.
 1. Europa necessita un estímul revigoritzat per als ecosistemes de posada en marxa del servei digital europeu. Aquest programa s’hauria de racionalitzar i centrar-se en un nombre menor de programes d’excel·lència, més especialitzats en economia d’internet i amb un abast paneuropeu.

Europa ha de jugar un paper clau en la configuració del futur de la governança mundial d'Internet. Internet ha de regir-se per un conjunt coherent de principis compartits per totes les parts interessades. Cal reforçar substancialment el model actual de múltiples parts interessades, basat en la participació equilibrada de diferents parts interessades, com ara governs, sector privat i societat civil. La globalització de la presa de decisions clau (per exemple, la coordinació de noms de domini i adreces IP) és clau per salvaguardar l’estabilitat, la seguretat i la resistència d’Internet. Aquest procés s’hauria d’aconseguir establint un cronograma clar per a la globalització de la Internet Corporation for Assigned Noms and Numbers (ICANN) i de les funcions de l’IANA (Internet Assigned Numbers Authority).

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències