Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Joves Iniciativa Ocupació: 1.1 milions d '€ de diners de la UE per combatre la desocupació juvenil a Itàlia

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Joventut-atur1-590x392La Comissió Europea ha adoptat avui (11 de juliol) el programa operatiu nacional per a la implementació del programa Iniciativa d'Ocupació Juvenil (YEI) a Itàlia. Aquest és el segon programa operatiu de YEI adoptat per la Comissió Europea, després del primer a França el mes passat (IP / 14 / 622), com a part de la iniciativa d’ocupació juvenil 6 milió d’euros, per a la qual els estats membres de 20 (amb regions amb desocupació juvenil superior al 25%) són elegibles.

Amb aquest programa, Itàlia mobilitzarà 1.5bn € de diverses fonts, incloent 1.1bn € del pressupost europeu (Iniciativa d'Ocupació Juvenil i la Fons Social Europeu), per ajudar els joves a trobar feina. Itàlia és el segon destinatari més gran Iniciativa d'Ocupació Juvenil fons (més de 530 milions d’euros), que es destinaran a gairebé totes les regions italianes sota la coordinació del Ministeri de Treball.

El comissari d'Ocupació, Afers Socials i Inclusió, László Andor, va dir: "Felicito càlidament Itàlia per donar prioritat a la lluita contra l’atur juvenil. El programa d’Itàlia que posa en marxa la Iniciativa per a l’Ocupació Juvenil és molt ambiciós: hauria d’arribar a més de mig milió de joves italians que actualment no tenen ocupació, educació o formació. Això reflecteix la urgència de donar a cada jove una oportunitat real al mercat laboral ".

anunci

El programa operatiu contribuirà principalment a la implementació del programa garantia juvenil, l’ambiciós projecte de reforma de tota la Unió Europea que pretén garantir que tots els joves fins a anys 25 tinguin una oferta de qualitat en l’ocupació, l’educació o la formació en un termini de quatre mesos després d’estar aturat o deixar l’educació formal. Tenint en compte les característiques del mercat laboral italià, Itàlia ha optat per estendre aquestes intervencions a persones de fins a 10 anys.

S'oferirà a tots els beneficiaris un enfocament personalitzat a través d’una gran varietat d’actuacions a mida: sessions d’informació i orientació; formació professional; pràctiques laborals; aprenentatges, especialment per als més joves; pràctiques, no només limitades a les persones més qualificades (graduats); la promoció de l'autoocupació i de l’emprenedoria; oportunitats de mobilitat professional transnacional i territorial; i, finalment, un sistema de servei públic amb la possibilitat de certificar l'adquisició de noves habilitats. Propietat també és una característica clau del programa YEI, ja que se sol·licitarà als participants que signin acords individuals ('Patto di attivazione') en inscriure's en un pla d'estudis.

italià regions són actors clau per a l’èxit d’aquest programa. En el marc de l’estratègia global, han dissenyat intervencions específiques adaptades a les seves necessitats i coherents amb el context socioeconòmic local. Es beneficiaran del suport de tots els actors clau, en particular dels serveis públics d’ocupació que estan en procés de revisar els seus procediments per oferir mesures d’activació innovadores.

anunci

Fons

Al maig, 2014, al voltant de 5.2 milions de joves (sota 25), estaven a l'atur a la UE, dels quals 700,000 es troba a Itàlia. Actualment, més d’un milió d’italians de 15 a 24 estan fora de l’ocupació, l'educació o la formació (NEET) i aquest nombre gairebé es duplica per a l'edat 15-29.

La proposta de la Comissió per a garantia juvenil es va presentar el desembre de 2012 (veure IP / 12 / 1311 MEMO / 12 / 938), adoptada formalment pel Consell de Ministres de la UE el 22 d'abril de 2013 (vegeu MEMO / 13 / 152) I aprovat pel Consell Europeu 2013 juny. Tots els estats membres 28 han presentat els seus plans d'aplicació Garantia Juvenil (detalls disponibles aquí) i s'estableixen mesures concretes. ILa Comissió fa un seguiment de l’aplicació dels sistemes nacionals de garantia juvenil en el marc de l’Estat espanyol semestre europeu.

L' Fons Social Europeu, proporcionant més de € 10bn cada any en el període 2014-2020, és una font clau de finançament de la UE per implementar la garantia juvenil.

Reforçar el Fons Social Europeu a Catalunya Estats membres amb regions on l'atur juvenil supera 25%, el Consell i el Parlament Europeu van acordar crear un projecte dedicat Iniciativa d'Ocupació Juvenil (YEI). El finançament de YEI comprèn 3 milions d’euros d’una nova línia pressupostària específica de la UE dedicada a l’ocupació juvenil (previst per al 2014-15) que s’acompanya d’almenys 3 milions d’euros de les assignacions del Fons Social Europeu dels estats membres. El YEI complementa el Fons Social Europeu per implementar la Garantia Juvenil finançant activitats per ajudar directament els joves que no treballin, no tinguin educació o formació (NEET) de fins a 25 anys o que els estats membres considerin rellevants fins a 29 anys. El Iniciativa d'Ocupació Juvenil la moneyes pot utilitzar per donar suport a activitats que inclouen la primera experiència laboral, l’oferta de pràctiques i l’aprenentatge, l’educació i la formació addicionals, el suport a la creació d’empreses per a joves emprenedors, els programes de segona oportunitat per abandonar l’escola i els subsidis específics de salaris i contractació. El YEI es programarà amb el Fons Social Europeu en 2014, 20.

Per tal d’aconseguir el finançament de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil el més ràpidament possible, els estats membres poden fer ús de diverses normes especials. Quan l’assistència YEI es programa a través d’un programa operatiu específic, com a Itàlia, aquest programa es pot adoptar fins i tot abans de l’Acord de col·laboració que estableix les bases per a l’ús de tots els fons estructurals i d’inversió de la UE al país durant el període 2014-20. A més, la Iniciativa per a l'Ocupació Juvenil pot reemborsar les despeses realitzades pels estats membres a partir de l'1 de setembre de 2013, és a dir, fins i tot abans de l'adopció dels programes. A més, el finançament complementari de la UE en virtut del YEI no requereix cap cofinançament nacional; només cal cofinançar la contribució del FSE al YEI.

Experts de la Comissió i dels Estats membres es reuneixen a Brussel·les sobre 11th Juliol per accelerar els arranjaments de programació i la implementació pràctica de la Iniciativa d'Ocupació Juvenil en un seminari especial organitzat per la Comissió (veure IP / 14 / 784). L’objectiu del seminari és treballar conjuntament en la programació de mesures finançades per la Iniciativa per a l’ocupació juvenil perquè tots els estats membres elegibles puguin començar a rebre els fons el més aviat possible.

Ara que els programes d’operacions de França i Itàlia s’han aprovat més d’un 25% dels diners de YEI s’han compromès. Altres Estats membres, incloent Bulgària, Croàcia, Irlanda, Polònia i Suècia, també estan en procés d 'implementació de projectes que seran finançats per la Iniciativa d'Ocupació Juvenil.

Més informació
notícia a la pàgina web de la DG Ocupació
Mesures de la UE per fer front a la desocupació juvenil: veure MEMO / 14 / 466

Web de László Andor
Seguiu László Andor a Twitter
Subscriviu-vos al correu electrònic gratuït de la Comissió Europea butlletí sobre ocupació, afers socials i inclusió

Xipre

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 157 milions d’euros en prefinançament a Xipre

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat a Xipre 157 milions d'euros en prefinançament, equivalent al 13% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència de Xipre. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resistència de Xipre.

El país haurà de rebre 1.2 milions d’euros en total durant la vida del seu pla, amb 1 milions d’euros en subvencions i 200 milions d’euros en préstecs. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres.

El pla xipriota forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Bèlgica

Política de cohesió de la UE: Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia reben 373 milions d’euros per donar suport als serveis socials i de salut, les pimes i la inclusió social

publicat

on

La Comissió ha concedit 373 milions d’euros a cinc Fons Social Europeu (FSE) i Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia per ajudar els països amb resposta i reparació d’emergència per coronavirus en el marc de REACT-UE. A Bèlgica, la modificació del PO de Valònia permetrà disposar de 64.8 milions d'euros addicionals per a l'adquisició d'equips mèdics per a serveis sanitaris i innovació.

Els fons donaran suport a les petites i mitjanes empreses (pimes) en el desenvolupament del comerç electrònic, la ciberseguretat, llocs web i botigues en línia, així com l’economia verda regional mitjançant l’eficiència energètica, la protecció del medi ambient, el desenvolupament de ciutats intel·ligents i el baix nivell de carboni. infraestructures públiques. A Alemanya, a l’Estat federal de Hessen, 55.4 milions d’euros donaran suport a la infraestructura de recerca relacionada amb la salut, la capacitat diagnòstica i la innovació en universitats i altres institucions de recerca, així com a inversions en recerca, desenvolupament i innovació en els camps del clima i el desenvolupament sostenible. Aquesta esmena també proporcionarà suport a les pimes i fons per a empreses emergents mitjançant un fons d'inversió.

A Sachsen-Anhalt, 75.7 milions d’euros facilitaran la cooperació de les pimes i les institucions en recerca, desenvolupament i innovació, i proporcionar inversions i fons de treball per a les microempreses afectades per la crisi del coronavirus. A més, els fons permetran inversions en eficiència energètica de les empreses, donaran suport a la innovació digital de les pimes i adquiriran equips digitals per a escoles i institucions culturals. A Itàlia, el PO nacional “Inclusió social” rebrà 90 milions d’euros per promoure la integració social de les persones que pateixen privacions materials greus, sensellarisme o marginació extrema, mitjançant serveis “Housing First” que combinen la prestació d’habitatge immediat amb serveis socials i laborals habilitants. .

anunci

A Espanya, s’afegiran 87 milions d’euros al PO del FSE de Castella i Lleó per donar suport als autònoms i als treballadors que tenien el contracte suspès o reduït a causa de la crisi. Els diners també ajudaran a les empreses afectades a evitar acomiadaments, especialment en el sector turístic. Finalment, els fons són necessaris per permetre que els serveis socials essencials continuïn de manera segura i per garantir la continuïtat educativa en tota la pandèmia mitjançant la contractació de personal addicional.

REACT-EU forma part de NextGenerationEU i proporciona finançament addicional de 50.6 milions d’euros (en preus actuals) als programes de política de cohesió durant el 2021 i el 2022. Les mesures se centren en el suport a la resiliència del mercat laboral, als llocs de treball, a les pimes i a les famílies amb pocs ingressos, així com a establir bases per al futur les transicions verdes i digitals i una recuperació socioeconòmica sostenible.

anunci

Seguir llegint

Comissió Europea

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 2.25 milions d’euros en prefinançament a Alemanya

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat 2.25 milions d'euros a Alemanya en prefinançament, equivalent al 9% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (RRF). Això correspon a l'import de prefinançament sol·licitat per Alemanya en el seu pla de recuperació i resiliència. El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla d’Alemanya de recuperació i recuperació. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments en funció de la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla d'Alemanya de recuperació i recuperació.

El país haurà de rebre 25.6 milions d’euros en total, totalment constituïts per subvencions, durant la vida del seu pla. El desemborsament es produeix després de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres. El pla alemany forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resistència i la cohesió a les nostres societats. Hi ha disponible un comunicat de premsa complet aquí.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències