Sudan prohibeix la construcció de noves esglésies

esglésiaPer Mohammed Amin

Sudan ha prohibit la construcció de qualsevol nova església al país, que ha estat sota un règim islàmic des 1989.

El ministre sudanès d'Orientació i Dotacions Religioses, Shalil Abdullah, va anunciar que el govern no concedirà permisos per a la construcció d'esglésies al país. El ministre Shalil Abdullah va dir a la premsa el dissabte que les esglésies existents són suficients per a la població cristiana que roman a Sudan després de la secessió del sud de Sudan a 2011. Va assenyalar que el sud de Sudan és ara un país independent amb la majoria de la població cristiana i que el nombre de cristians encara a Sudan és petit.

La prohibició va provocar crítiques immediates dels dirigents cristians sudanesos. El secretari general del Consell d'Esglésies del Sudan, el reverend Kori El Ramli, va dir a la ràdio Tamazuj que la declaració feta pel ministre contradiu la constitució del país.

Minoria cristiana

"Sí, som una minoria, però tenim llibertat de culte i de creença igual que la resta dels sudanesos mentre siguem nacionals sudanesos com ells", va explicar. El bisbe també va criticar la recent demolició d'una església propera a un suburbi localitzat a Khartum del Nord per les autoritats locals.

El mes de juliol de 1, les autoritats van enderrocar l'Església del Crist Sudanès a la zona residencial d'El Izba a Khartum Nord. Kuwa Shamal Kuku, bisbe de l'església demolida, va expressar el seu descontentament dient que la demolició es va dur a terme sota el pretext de protegir la terra. Sudan va condemnar a mort a una dona cristiana el maig passat després de negar-se a renunciar a la seva fe. Ella va ser alliberada pel tribunal d'apel·lació sudanès, però encara roman a l'ambaixada nord-americana a Khartum després d'haver estat impedit de deixar el país el mes passat. El veredicte del tribunal sudanès va provocar crítiques internacionals sobre llibertat religiosa al país.

etiquetes: , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, EU, Drets humans, Islam, Religió, Sudan del Sud