Connecteu-vos amb nosaltres

Negocis

In-App Purchases: Més protecció per als consumidors en els jocs en línia

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Després d'un gran nombre de queixes als països de la UE sobre compres des d'aplicacions en jocs en línia i, en particular, de compres involuntàries per part de nens, les autoritats nacionals es van unir a la Comissió Europea per trobar solucions. L’acció coordinada d’aplicació a la UE sobre compres integrades a aplicacions en jocs en línia i per a mòbils ha realitzat progressos reals en l’obtenció de resultats tangibles. La indústria ha realitzat una sèrie de compromisos que intenten abordar les preocupacions dels consumidors. L'acció augmentarà la confiança dels consumidors en el sector de les "aplicacions" de ràpid creixement.

"Aquesta és la primera acció d'aplicació d'aquest tipus en què la Comissió Europea i les autoritats nacionals van unir forces. Estic content de veure que està donant resultats tangibles. Això és significatiu per als consumidors. En particular, els nens han de tenir una millor protecció quan juguen. en línia. L'acció també proporciona una experiència inestimable per a la reflexió contínua sobre com organitzar de manera més eficaç l'aplicació dels drets dels consumidors a la Unió. Ha demostrat que la cooperació compensa i contribueix a millorar la protecció dels consumidors a tots els estats membres ". va dir el comissari de política de consum, Neven Mimica.

La vicepresidenta Neelie Kroes, responsable de l’agenda digital, va afegir: "La Comissió dóna molt suport a la innovació en el sector de les aplicacions. Les compres integrades a aplicacions són un model de negoci legítim, però és essencial que els fabricants d'aplicacions entenguin i respectin la legislació de la UE mentre desenvolupen aquests nous models de negoci".

anunci

Una posició comuna acordada per les autoritats nacionals a la xarxa de CPC i comunicada a Apple, Google i la Federació Interactiva de Programes d'Europa el desembre de 2013 (1) va demanar que:

  • Els jocs que s’anuncien com a “gratuïts” no haurien d’enganyar els consumidors sobre els costos reals implicats;

  • els jocs no han de contenir exhortacions directes als nens per comprar articles en un joc o per convèncer un adult per comprar articles per a ells;

    anunci
  • els consumidors haurien d’informar adequadament sobre l’acord de pagament per a les compres i no s’han de carregar a través de configuracions per defecte sense el consentiment explícit dels consumidors, i;

  • Els comerciants haurien de proporcionar una adreça de correu electrònic perquè els consumidors es posin en contacte amb ells en cas de consultes o queixes.

Fent ús del mecanisme de cooperació en matèria de protecció del consumidor proporcionat per les normes de la UE, Apple, Google i les associacions comercials pertinents se'ls va demanar que proporcionessin solucions concretes a tota la UE davant les preocupacions plantejades.

Google ha decidit una sèrie de canvis. La implementació està en marxa i es completarà a finals de setembre de 2014. Entre d’altres, no s’utilitza en absolut la paraula "gratuït" quan els jocs contenen compres integrades a l'aplicació, desenvolupant directrius específiques per als desenvolupadors d'aplicacions per evitar l'exhortació directa als nens, tal com es defineix a la UE llei i mesures marcades pel temps per ajudar a controlar els incompliments aparents de les lleis de consum de la UE. També ha adaptat la seva configuració predeterminada, de manera que els pagaments s’autoritzen abans de cada compra des de l’aplicació, tret que el consumidor opti activament per modificar aquesta configuració.

Tot i que, lamentablement, Apple no ha aconseguit fins ara solucions concretes i immediates per fer front a les preocupacions relacionades, en particular, amb l’autorització de pagament, Apple ha proposat abordar aquestes preocupacions. No obstant això, no s’ha proporcionat cap compromís ferm i cap moment per implementar aquests possibles canvis futurs. Les autoritats del PCC seguiran implicant-se amb Apple per assegurar-se que proporciona detalls específics dels canvis necessaris i alinear les seves pràctiques amb la posició comuna.

Les autoritats dels estats membres i la Comissió Europea també han convidat les associacions de desenvolupadors de jocs i plataformes en línia a reflexionar sobre mesures concretes que podrien prendre per fer front a les qüestions plantejades en la posició comuna, incloent la possibilitat de directrius o normes que incorporin la posició del CPC.

L'aplicació, inclosa la possible acció legal, es troba en mans de les autoritats nacionals, que ara consideraran com tractar els problemes legals pendents.

La Comissió Europea i els estats membres seguiran fent un seguiment de la qüestió i, en particular, en quina mesura els compromisos realitzats han tractat a la pràctica les preocupacions plantejades a la posició del CPC.

Fons

La regulació de la cooperació a la protecció del consumidor (CPC) de la UE (CE N ° 2006 / 2004) uneix les autoritats nacionals de consum en una xarxa d'aplicació paneuropea. Gràcies a aquest marc, una autoritat nacional d’un país de la UE pot demanar a la seva contraparte d’un altre país de la UE que els demani que intervinguin en cas d’una infracció transfronterera de les normes de consum de la UE. La cooperació és aplicable a les normes de consum que cobreixen diverses àrees, com ara el Injusta Directiva sobre pràctiques comercials i la Injusta Directiva sobre clàusules contractuals.

Per obtenir més informació

Posicions comunes de les autoritats nacionals de control del consumidor en matèria de protecció del consumidor a les aplicacions de jocs a partir de juliol 2014
Posicions comunes de les autoritats nacionals d'aplicació del consum sobre protecció del consumidor a les aplicacions de jocs des de desembre 2013
Web de la Cooperació de protecció del consumidor

economia digital

La Comissió proposa un camí cap a la dècada digital per aconseguir la transformació digital de la UE el 2030

publicat

on

El 15 de setembre, la Comissió va proposar un camí cap a la dècada digital, un pla concret per aconseguir la transformació digital de la nostra societat i economia per al 2030. La proposta de camí cap a la dècada digital es traduirà les ambicions digitals de la UE per al 2030 en un mecanisme de lliurament concret. Establirà un marc de governança basat en un mecanisme de cooperació anual amb els estats membres per arribar al 2030 Objectius de la dècada digital a nivell de la Unió en les àrees de competències digitals, infraestructures digitals, digitalització d’empreses i serveis públics. També pretén identificar i implementar projectes digitals a gran escala que impliquin la Comissió i els estats membres. La pandèmia va destacar el paper central que juga la tecnologia digital en la construcció d’un futur pròsper i sostenible. En particular, la crisi va exposar una divisió entre les empreses amb capacitat digital i les que encara no han adoptat solucions digitals i va posar de manifest la bretxa entre zones urbanes, rurals i remotes ben connectades. La digitalització ofereix moltes oportunitats noves al mercat europeu, on més de 500,000 vacants per a ciberseguretat i experts en dades van quedar sense cobrir el 2020. En línia amb els valors europeus, el camí cap a la dècada digital hauria de reforçar el nostre lideratge digital i promoure polítiques digitals centrades en els humans i sostenibles apoderar els ciutadans i les empreses. Hi ha més informació disponible el comunicat de premsa, Q & A full de dades. L'adreça sobre l'estat de la unió del president von der Leyen també està disponible online.

anunci

Seguir llegint

Banc Europeu d'Inversions

El BEI reforça l’orientació al desenvolupament mundial i dóna suport a un nou finançament de 4.8 milions d’euros per a l’energia, el transport, les vacunes COVID i la inversió empresarial

publicat

on

El Consell d’Administració del Banc Europeu d’Inversions (BEI) ha aprovat plans per reforçar el seu compromís de desenvolupament mundial. També va aprovar 4.8 milions d’euros de nou finançament per a 24 projectes de suport a l’acció climàtica, les vacunes COVID i la resistència econòmica, el transport sostenible i l’educació.

“Al juny, el Consell de Ministres va demanar al Banc de la UE que millorés la seva contribució als esforços de desenvolupament de la Unió mitjançant estratègies específiques, una presència més forta sobre el terreny a nivell mundial i una millor coordinació amb els socis en un enfocament genuí de l’Europa de l’equip. Avui hem respost a la crida del Consell proposant la creació d'una sucursal del BEI centrada en el finançament del desenvolupament, i el Consell va donar suport a aquesta proposta. Com a resultat, el banc de la UE podrà fer una contribució més forta a l’impuls de l’autonomia estratègica d’Europa, posant més experts sobre el terreny i ser un soci més eficaç per a altres bancs de desenvolupament multilaterals i nacionals. I estarem en una millor posició per perseguir la nostra ambició global en termes de lluita contra el canvi climàtic ”, va dir el president del BEI, Werner Hoyer.

Reforç de l’impacte en el desenvolupament del BEI

anunci

El Consell d'Administració del BEI va aprovar la proposta del banc d'establir una sucursal de desenvolupament per augmentar l'impacte de les seves activitats fora de la Unió Europea. Es basa en la resposta del BEI a la crida a l’acció expressada a les "conclusions del Consell sobre l’arquitectura financera europea millorada per al desenvolupament (2021)" adoptades el 14 de juny de 2021. Mitjançant la seva branca de desenvolupament, el BEI reorganitzarà les seves activitats fora de la Unió Europea i augmentar la seva presència sobre el terreny, desenvolupant estratègies i serveis més específics en estreta cooperació amb els socis.

El banc reforçarà les representacions fora de la UE i crearà diversos centres regionals, intensificant la complementarietat i la cooperació amb els bancs multilaterals de desenvolupament, les institucions nacionals de finançament del desenvolupament i els socis locals, en un enfocament de Team Europe. Els centres se centraran en sectors temàtics, competències de productes i serveis que responguin a les necessitats de la regió on es troben. El primer centre regional, que reforça el treball del BEI a l’Àfrica oriental, se situarà a Nairobi.

Un nou grup assessor assessorarà el BEI per a les seves operacions fora de la Unió Europea. Inclourà

anunci

Els responsables de la política de desenvolupament de la UE designats pels Estats membres, la Comissió Europea i el SEAE.

2.2 milions d’euros en concepte d’accions pel clima, energia neta i habitatges amb eficiència energètica

El BEI va acordar un nou finançament per augmentar la generació d’energia eòlica i solar a Espanya i Portugal, millorar les xarxes energètiques nacionals a Polònia i millorar l’eficiència energètica i reduir les factures de calefacció a Hongria i Finlàndia.

També es van aprovar esquemes de finançament específics per accelerar la inversió en projectes d'energia renovable a petita escala i accions climàtiques a Àustria i Polònia, i a tota Amèrica Llatina i Àfrica.

647 milions d’euros per al desplegament, la salut i l’educació de la vacuna COVID

Es va confirmar el suport del Banc Europeu d’Inversions per al desenvolupament i el desplegament de nous programes de vacunes COVID per finançar la compra de vacunes COVID-19 per a la seva distribució a l’Argentina i a tot el sud d’Àsia, inclosos Bangladesh, Bhutan, Nepal, Sri Lanka i les Maldives.

La Junta va decidir donar suport a l'expansió de l'atenció a llarg termini per a pacients amb discapacitat als Països Baixos, també es va acordar el desplegament de la tecnologia d'aprenentatge digital a les escoles primàries i secundàries i la millora de la investigació científica a Croàcia.

752 milions d’euros per al transport urbà, regional, aeri i marítim sostenible

Els passatgers del tramvia a la ciutat eslovaca de Košice i els viatgers de les ciutats poloneses de Gdansk, Gdynia i Sopot i de tota Moldàvia es beneficiaran de la nova inversió recolzada pel BEI per modernitzar i millorar les connexions de transport.

Els ports italians de Gènova i Savona rebran finançament del BEI per millorar l’accés ferroviari i protegir millor els ports contra les inundacions i el clima més extrem mitjançant la construcció d’un nou espigó.

El BEI també va acordar finançar la substitució i l'actualització d'equips de control i navegació del trànsit aeri per mantenir les normes de seguretat a l'espai aeri hongarès.

500 milions d’euros per a inversions del sector privat i resistència econòmica COVID-19

El consell del BEI també va aprovar nous programes de finançament gestionats per bancs locals i socis d'inversió per donar suport a la inversió de les empreses de tot Espanya, Polònia i el sud-est asiàtic que s'enfronten als reptes del COVID-19.

Informació d'antecedents:

L' Banc Europeu d'Inversions (BEI) és la institució de crèdit a llarg termini de la Unió Europea propietat dels seus estats membres. Això fa que el finançament a llarg termini per a inversions viables per tal de contribuir als objectius polítics de la UE. Visió general dels projectes aprovats pel Consell del BEI.

Seguir llegint

Negocis

El programa de Màster en Gestió de GSOM SPbU s’ha inclòs entre els 25 primers dels principals Màsters FT Globals en Gestió 2021

publicat

on

El programa Master in Management (MiM) de la Graduate School of Management de la Universitat de Sant Petersburg (GSOM SPbU) es va classificar en el lloc 25 entre els 100 millors programes de màster del món d'acord amb la Financial Times. GSOM SPbU continua sent l'única escola russa representada en aquest rànquing. 

El 2013 va entrar al programa Màster en Gestió Financial Times classificant-se amb el lloc 65 en la llista dels millors programes per primera vegada. Durant els darrers vuit anys, el programa MiM ha aconseguit millorar la seva posició i augmentar el rànquing de 40 línies, gràcies a la singularitat del contingut educatiu i al suport d’exalumnes i socis corporatius.

“La posició alta al FT la classificació del programa de màster en gestió és el resultat del treball diari de molts departaments, el suport dels socis i la contribució de cada professor que treballa al programa. Per descomptat, ens alegrem del nou resultat assolit, que situa el programa en un lloc especial no només al mercat rus de l’educació empresarial, sinó també al món. Però, per a nosaltres, aquest és, en primer lloc, un indicador que anem pel bon camí, cosa que significa que hauríem de continuar treballant en la millora constant de les disciplines impartides, el suport als estudiants, el desenvolupament de l’entorn internacional, el reforç de la cooperació. amb els empresaris, incloses les empreses que són membres del comitè assessor de GSOM. Felicito sincerament a tothom que participa en la creació i desenvolupament del programa, felicito estudiants i exalumnes, i espero que continuem treballant junts, aconseguirem nous resultats! " dit Yulia Aray, professora associada, Departament de Gestió Estratègica i Internacional, Directora Acadèmica del programa Màster en Gestió.

anunci

Els socis acadèmics de GSOM SPbU - Universitat suïssa de Sant Gall i de l’Escola Superior de Comerç de París van obtenir el primer i el segon lloc al rànquing Global Masters in Management 2021. Altres socis acadèmics de GSOM SPbU han agafat les línies adjacents a la Business School al rànquing: School of Business, University of Mannheim (Alemanya) ocupa la 24a posició; L’Indian Institute of Management (Ahmedabad) és a la 26a línia.

El Financial Times la llista inclou 100 programes educatius. La publicació compila un rànquing basat en una anàlisi de les dades rebudes de les escoles de negocis i comentaris anònims dels antics alumnes. Només poden participar al rànquing escoles de negocis amb almenys una de les acreditacions internacionals: AACSB i EQUIS. Es tenen en compte un total de 17 criteris: la taxa de creixement salarial en tres anys, el creixement professional, el suport a una escola de negocis en desenvolupament professional, el percentatge d’exalumnes que van obtenir feina tres mesos després de la graduació, el nombre de professors estrangers i altres. I, per descomptat, un dels principals indicadors és el salari mitjà dels exalumnes tres anys després de la graduació: a GSOM SPbU supera els 70,000 dòlars a l’any.

Els rànquings del diari internacional de negocis Financial Times (FT) publicat a més de 20 països. Són un indicador generalment acceptat de la qualitat d’una escola de negocis o d’un programa individual.

anunci

GSOM SPbU és una escola de negocis russa líder. Es va fundar el 1993 a la Universitat de Sant Petersburg, que és una de les universitats clàssiques més antigues i el centre més gran de ciència, educació i cultura de Rússia. Avui GSOM SPbU és l’única escola de negocis russa que s’inclou entre les millors 100 escoles europees del rànquing Financial Times i té dues prestigioses acreditacions internacionals: AMBA i EQUIS. El Consell Assessor de GSOM inclou líders empresarials, governamentals i de la comunitat acadèmica internacional.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències