Connecteu-vos amb nosaltres

Països en via de desenvolupament

Cooperació de la UE amb Amèrica Llatina

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

slide1La UE té més de 18 anys d’experiència en cooperació regional a l’Amèrica Llatina. Entre el 2007 i el 2013, la UE va proporcionar 556 milions d'euros per a fons regionals, dedicats a les àrees de cohesió social, gestió de l'aigua, desenvolupament socioeconòmic, educació superior i societat de la informació, entre d'altres.

En la conferència de EUROsociAL a Brussel·les el 24-25 de març, el comissari de Desenvolupament, Andris Piebalgs, va anunciar un nou suport de la UE d'almenys € 2.4 milions de dòlars a Amèrica Llatina durant els anys 2014 a 2020, que forma part de l'Instrument de Cooperació al Desenvolupament (ICD) . Això és per ser gastat en les àrees de seguretat, el bon govern, la rendició de comptes i l'equitat social, el creixement econòmic inclusiu i sostenible, la sostenibilitat ambiental, la resistència i el canvi climàtic, i Erasmus +.

països 18 (Argentina, Bolívia, Brasil, Xile, Colòmbia, Costa Rica, Cuba, Equador, El Salvador, Guatemala, Hondures, Mèxic, Nicaragua, Panamà, Paraguai, Perú, Uruguai, Veneçuela) estan coberts per l'ICD i és elegible per a aquests fons regionals.

anunci

Cooperació de la UE amb Perú i Equador

equador

• Amb una població d'aproximadament 15.5 milions, Equador és el país més densament poblat d'Amèrica del Sud i està classificat com un país de renda mitjana alta.

anunci

• Equador és la tercera economia de més ràpid creixement a Amèrica Llatina (5.2% en 2012), amb la taxa d'atur més baixa (4.86% en 2013) a la regió a nivell mundial.

• El creixement econòmic a l'Equador ha estat inclòs, el que ha reduït directament els nivells de pobresa i desigualtat i l'augment de la classe mitjana.

• Entre 2006 2013 i, la pobresa d'ingressos (l'ús de la línia de pobresa) es va reduir de 37.6% a 25.5%, mentre que la pobresa extrema es va reduir de 16.9% a 8.6%.

• No obstant això, segueixen existint problemes importants pel que fa a la sostenibilitat d'aquests èxits en la reducció de la pobresa i la desigualtat i per assegurar el creixement sostenible i integrador.

• Més de la meitat de la població equatoriana segueix vivint en la pobresa o és vulnerable a caure de nou per sota del llindar de la pobresa.

Entre 2007 2013 i, la UE es va comprometre a € 140.6m Equador:

Les principals polítiques recolzades van ser l'educació (€ 75.2m) i el creixement econòmic (€ 65.4m).

En l'educació, el suport de la UE ha contribuït a un augment substancial en l'accés a l'educació general bàsica, amb, a finals de 2013, més de 95% dels nens en edat escolar que assisteixen a les escoles.

Perú

• Perú té la cinquena major població (29.733 milions) a Amèrica Llatina (després de Brasil, Mèxic, Colòmbia i Argentina) i que té una superfície de 1.3 milions de metres quadrats. Es classifica com un país d'ingrés mitjà.

• Els principals indicadors socials del Perú mostren un avanç positiu, però també revelen la persistència de la desigualtat. Tot i que la taxa nacional de pobresa va disminuir de 45% en 2006 25.8% a en 2012, nivell de pobresa camp andina es manté en 53%.

• L'economia peruana segueix basant-se en gran part en l'extracció i exportació de matèries primeres, principalment minerals i gas. Això no només fa que el país estructuralment vulnerables a l'oferta i la demanda xocs externs en els mercats globals, però també pot alimentar el descontentament i conflictes socials.

Entre 2007 2013 i, la UE es va comprometre a € 135m Perú:

Les principals àrees de suport van ser les polítiques de drogues i la inclusió social.

El 2013, la Comissió Europea va adoptar 32.2 milions d’euros de finançament en suport pressupostari sectorial a l’Estratègia nacional antidroga. El primer tram fix de 8 milions d’euros es desemborsarà durant la visita del comissari.

El suport a la inclusió social ha estat un dels principals objectius de la cooperació de la UE amb el Perú en l'última dècada. La creació d'un nou Ministeri d'Inclusió Social i la creació d'un fons especial de foment de programes d'inclusió social, orientats als resultats són bons exemples d'aquests esforços per part del Govern.

projectes regionals a Perú i Equador

  1. ALFA III

ALFA III dóna suport a la modernització de l'educació superior a Amèrica Llatina per tal de promoure el desenvolupament sostenible i equitatiu de la regió, a través de la creació de xarxes entre les universitats de la regió.

En aquest sentit, ALFA III contribueix a la construcció de l’espai comú d’educació superior UE-Llatinoamèrica, reconegut com un element estratègic per enfortir les relacions bilaterals i multilaterals entre les dues regions. Amb un pressupost de 75 milions d’euros per al període 2007-2013, el programa va finançar 51 projectes que fomenten la cooperació i el treball en xarxa entre prop de 500 universitats. Més de 18 institucions d’educació superior (IES) del Perú participen en els 14 projectes aprovats d’ALFA III. A l’Equador, hi participen almenys 19 institucions d’ensenyament superior.

  1. EUROsociAL- programa insígnia per a la cohesió social a Amèrica Llatina

EUROsociAL és un programa dissenyat per augmentar la cohesió social, que reuneix els responsables polítics i els funcionaris públics d'alt nivell de les administracions públiques d'Europa i Amèrica Llatina per desenvolupar i implementar polítiques per reduir les desigualtats socials.

La contribució total de la UE ascendeix a € 70m (€ 30m durant la seva primera fase (2004-2009) i € 40m durant la segona (2011-2014). Es fomenta activament la cooperació "sud-sud" a Amèrica Llatina (és a dir, quan s'espera que la despesa en el que al principi € 10m durant la segona fase del programa - el coneixement basat en la cooperació anterior i s'ajusta a les condicions específiques d'un país veí ha estat transferit des d'un país llatinoamericà a un altre).

Alguns exemples tangibles del Perú i Bolívia inclouen ajudar a expresos a reintegrar-se en la societat, el suport als professionals de qualificació sistemes nacionals i seguiment de l'equitat d'accés a l'atenció mèdica i medicines.

Més exemples de projectes de cooperació regional estan disponibles aquí.

Per a més informació:

IP / 14 / 853: Comissari de la UE anuncia nou finançament important per al Perú durant la visita

Països en via de desenvolupament

Regne Unit es compromet amb diners en efectiu per a #Emergència de la comunitat, insta #galaria a Milaria

publicat

on

La primera ministra Theresa May es va comprometre a ajudar a millorar l'educació infantil a la Comunitat i va demanar el compromís dels seus companys dirigents per combatre la malària el dimarts (17 d'abril), escriu William James.

El govern de maig busca reviure a la Commonwealth, una xarxa de 53 per part de la majoria d'antigues colònies britàniques, ja que busca definir el seu paper post-Brexit al món com a líder del lliure comerç i dels ciutadans globals actius.

Parlant el segon dia d'una reunió de la Commonwealth a Londres, maig va canviar el focus del comerç, que va comentar el dilluns, a qüestions humanitàries.

anunci
 "Hem de mostrar al món el que la Commonwealth és capaç de", va dir.

Es pot comprometre amb 212 milions de lliures ($ 304m) per intentar assegurar que els nens que viuen en països en desenvolupament de la Commonwealth reben 12 anys d'educació de qualitat.

"Vull que aquesta sigui la cimera on el Commonwealth es compromet a fer que sigui l'objectiu per a tots els nostres membres, i comença a posar en pràctica les mesures concretes que li permetin fer-se realitat", va dir.

May va parlar amb el cofundador i filàntrop de Microsoft, Bill Gates, que també es va referir a la necessitat de reduir les morts de la malària, al voltant d'un 90% dels ciutadans de la Commonwealth que viuen en països on la malaltia és endèmica.

anunci
Gran Bretanya ja està compromesa a gastar mil milions de lliures anuals per combatre la malària, i pot demanar als seus col · legues que orientin la reducció de la taxa de malària a la meitat de 2023.

"No podem tenir bona consciència, parlar sobre els joves del món, d'assegurar un llegat per als nostres fills i néts, sense abordar una malaltia que, a tot el món, mata a un d'ells cada dos minuts", va afegir.

(Lliures $ = 1 0.6983)

Seguir llegint

Països en via de desenvolupament

La UE intensifica l'ajuda per #Nigeria, #Niger i #Cameroon com a crisi humanitària empitjora

publicat

on

20150107PHT05002_originalLa Comissió Europea està proporcionant ajuda humanitària addicional per ajudar a resoldre la situació que empitjora a la regió del llac Txad.

Avui (4 d’agost) la Comissió Europea ha anunciat 12.5 milions d’euros addicionals en ajuda humanitària per donar suport a les persones de Nigèria, Níger i Camerun quan s’enfronten a una deteriorada crisi humanitària. L’assistència d’emergència addicional d’avui ajudarà les poblacions vulnerables de la regió del llac Txad. Es proporcionaran 9 milions d’euros per donar suport a la gent de Nigèria, 2 milions al Camerun i 1.5 milions d’euros al Níger.

El nou finançament es presenta com la violència de la banda terrorista Boko Haram des del nord de Nigèria ha desestabilitzat greument la regió del llac Txad, provocant el desplaçament de milions de persones.

anunci

"Quan vaig viatjar a la regió el mes passat, vaig ser testimoni de la situació de la gent de la conca del llac Txad. Milions de persones han estat desplaçades i el nombre de persones que lluiten per trobar menjar és cada vegada més alarmant. La situació a Nigèria és especialment dramàtica. Com sempre, els nens són els més afectats i hem d’intervenir urgentment per aturar el seu patiment. Aquest finançament addicional de la UE se centrarà en l’assistència d’emergència, principalment en les àrees d’alimentació i nutrició, aigua i sanejament i salut. Cal fer tots els esforços per garantir que les organitzacions humanitàries pot arribar amb seguretat a aquells que necessiten ajuda urgent ". va dir Christos Stylianides, comissari sobre ajuda humanitària i gestió de crisis.

L'ajuda de la UE ha anunciat avui ve a la part superior de la € 58m prèviament assignat a la crisi de la conca del llac Txad, amb el que l'ajuda humanitària global de la UE a més de € 70m per a la regió en 2016. La Unió Europea és un donant humanitari important a la regió, proporcionant assistència als locals, amfitrió i poblacions desplaçades en diversos sectors de l'ajuda humanitària en els últims anys.

TAULA - Ajuda humanitària total de la UE a les poblacions de la conca del llac Txad i del Sahel el 2016: 216,200,000 €

anunci
Tipus d'assistència (en €)
País La resiliència i el menjar El suport a la població afectada conflictes a la conca del llac Txad assistència addicional d'emergència
Burkina Faso 15 300 000
Camerun 2 000 000 9 000 000 2 000 000
Txad 41 000 000 9 200 000
mali 17 500 000
Mauritània 10 700 000
Níger 29 000 000 9 000 000 1 500 000
Nigèria 31 000 000 9 000 000
Senegal 6 400 000
programes regionals de l'Àfrica Occidental 23 600 000
EUR total 145 500 000 58 200 000 12 500 000

Fons

Nigèria és el país més afectat per la crisi humanitària regional. Les estimacions de les Nacions Unides sobre 7 milions de nigerians s'han vist afectades pel conflicte al nord-est del país per si sol - incloent més de 2 milions de desplaçats que depenen de l'ajuda humanitària per sobreviure. Ja les comunitats d'acollida vulnerables són també profundament afectats, igual que la població local a Nigèria, i cada vegada més.

L'Extrem Nord del Camerun acull actualment 65,100 refugiats nigerians i 191, 600 desplaçats interns, 158,500 dels quals han fugit dels atacs de Boko Haram. Mentrestant, la violència ha obligat a algunes persones 167,000 de les seves llars a Níger, que també alberga 82,000 refugiats nigerians.

Alhora, alguns 4.4 milions de nigerians s'estima que hi ha inseguretat alimentària greu al nord-est del país. El nombre de nens que pateixen de desnutrició aguda severa s'informa, és particularment alarmant s'estima, almenys 244,000 a ser afectats en l'estat de Borno sol. Les agències d'ajuda estan informant que un de cada cinc nens poden morir si no es proporciona amb el tractament per salvar la vida d'urgència.

A Nigèria concretament, la Comissió Europea ha estat reduint fins a la seva ajuda contínua per satisfer les necessitats humanitàries creixents. l'ajuda humanitària de la UE a Nigèria des 2014 73 ascendeix a milions de €.

Mentre que les necessitats són immenses, la prestació d'assistència humanitària a Nigèria i la regió en el seu conjunt segueix sent un repte, com ho demostra l'atac contra la resposta humanitària al nord-est de Nigèria la setmana passada.

Més informació

informativa de Camerun

informativa del Níger

informativa de Nigèria

La UE intensifica l'ajuda humanitària per a les víctimes de Boko Haram a la regió del llac Txad, a l'Àfrica

Seguir llegint

Països en via de desenvolupament

#EUTurkey: MSF ja no prendre fons de la Unió Europea

publicat

on

20131008PHT21745_originalMetges Sense Fronteres (MSF) ha anunciat avui (17 de juny) que ja no tindran els fons procedents de la Unió Europea i els estats membres, en oposició al que perceben polítiques de dissuasió com perjudicials i la intensificació dels intents d'empènyer a la gent i el seu sofriment fora d'Europa ribes. La decisió té efecte immediat i s'aplicarà als projectes de MSF a tot el món.

Tres mesos després que l'acord entre la UE i Turquia, que els governs europeus estan reclamant com un èxit, les persones que necessiten protecció es deixen explicant la seva veritable cost humà. A les illes gregues, més de 8,000 persones, entre elles centenars de menors no acompanyats, s'han trenat com a conseqüència directa de l'acord entre la UE i Turquia. Ells han estat vivint en condicions extremes, en camps superpoblats, de vegades durant mesos. Temen un retorn forçat a Turquia encara es veuen privats d'assistència jurídica essencial, la seva única defensa contra l'expulsió col·lectiva. La majoria d'aquestes famílies, que Europa ha legislat fora de la vista, han fugit del conflicte a Síria, l'Iraq i l'Afganistan.

Recentment, la Comissió Europea ha celebrat l’acord entre la UE i Turquia com un èxit. El primer vicepresident de la Comissió Europea, Frans Timmermans, va dir: "La declaració UE-Turquia està donant resultats: els migrants veuen que no val la pena arriscar-se la vida als vaixells dels contrabandistes i estem en camí de contractar 1 milions d'euros de projectes en el marc del mecanisme per a refugiats final d’aquest estiu. Però ara no és el moment de descansar. Hem d’implementar completament tots els elements de la Declaració. Això inclou augmentar el reassentament i augmentar la capacitat de Grècia per abordar la situació humanitària i fer front a les sol·licituds d’asil d’acord amb la UE Les autoritats turques també han de completar la implementació del full de ruta de liberalització de visats ".

anunci

MSF diu que l'acord UE-Turquia posa en perill el concepte mateix de "refugiat" i la protecció que ofereix. El secretari general internacional de Metges Sense Fronteres, Jerome Oberreit, va dir: "Durant mesos MSF ha parlat d'una vergonyosa resposta europea centrada en la dissuasió en lloc de proporcionar a les persones l'assistència i la protecció que necessiten. Una vegada més, el principal objectiu europeu no és en la protecció de les persones, sinó en la seva eficiència en el fet de mantenir-les allunyades ”.

L'organització també s'oposa a la proposta de la Comissió Europea per replicar la lògica de la UE-Turquia en més països 16 a l'Àfrica i Orient Mitjà. Aquestes ofertes imposarien retallades d'ajuda al desenvolupament del comerç i en els països que no es deriven de migració a Europa o faciliten les devolucions, premiant als que ho fan.

MSF dir que, atès que l'acord entre Europa i Turquia va fer al març de 18, Grècia s'ha convertit camps de refugiats en els camps de detenció. Els refugiats són ordenats i esperar a ser enviat de tornada a Turquia per als que van venir després de 20 de març. L'acord UE-Turquia senti un perillós precedent per a altres països que acullen els refugiats, l'enviament d'un missatge que la cura de persones obligades a abandonar casa és opcional i que poden comprar la seva sortida de proporcionar asil. El mes passat, el Govern de Kenya va citar la política migratòria europea per justificar la seva decisió de tancar el major camp de refugiats del món, Dadaab, l'enviament de les seves residents a Somàlia. De la mateixa manera, l'acord no fa res per encoratjar els països que envolten a Síria, ia acollir a milions de refugiats, a obrir les seves fronteres als necessitats.

anunci

"L'intent d'Europa d'externalitzar el control de la migració està tenint un efecte dòmino, amb el tancament de les fronteres s'estenen tot el camí de tornada a Síria. Les persones cada vegada tenen a on recórrer ", va dir Oberreit. "¿La situació a Azaz, on 100,000 persones es bloquegen entre el tancament de les fronteres i les línies davanteres convertit en la regla, no l'excepció mortal?"

la dotació financera de l'acord de la UE-Turquia inclou mil milions d'èuros en ajuda humanitària. Si bé reconeix que el seu es necessita, sens dubte, a Turquia, un país que en l'actualitat alberga prop de tres milions de refugiats sirians, aquesta ajuda s'ha negociat com a recompensa per les promeses de control de fronteres, en comptes de basar-se únicament en les necessitats.

“Les polítiques de dissuasió venudes al públic com a solucions humanitàries només han agreujat el patiment de les persones que ho necessiten. No hi ha res remotament humanitari en aquestes polítiques. No pot convertir-se en la norma i s'ha de desafiar ", va dir Oberreit. “MSF no rebrà finançament d’institucions i governs les polítiques de les quals causin tant de mal. Fem una crida als governs europeus perquè canviïn de prioritats, en lloc de maximitzar el nombre de persones que poden empènyer, han de maximitzar el nombre que reben i protegeixen ".

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències