Connecteu-vos amb nosaltres

Conferència de Regions Perifèriques Marítimes d'Europa (CRPM)

Med Projectes marítims Llançament publicitari: Un enfocament integrat marítima cap al creixement blau a la Mediterrània

COMPARTIR:

publicat

on

marina-med-kickoff-300x225Els 14 projectes Med Marítims aprovats pel Programa Med en la seva última convocatòria de propostes a l’octubre de 2013 i que tracten sobre Innovació i Desenvolupament Econòmic Marítim (prioritat 1), Protecció del Medi ambient (prioritat 2), Transports i Accessibilitat (prioritat 3) i Governança i Resposta a les polítiques (prioritat 4), es van llançar junts els darrers 15-16 de juliol del 15 al 16 de juliol en el marc d’un esdeveniment comú organitzat a Marsella, França.

Organitzat pel projecte COM & CAP MarInA-Med (l'única acció conjunta de comunicació i capitalització aprovada sota la prioritat 4), l'esdeveniment de llançament va reunir més de 80 participants dels 14 projectes, que representaven centres de recerca, autoritats regionals i locals, entitats privades i autoritats portuàries. , entre altres. Tenia com a objectiu presentar el pla d'acció detallant les activitats de comunicació i capitalització que s'han d'implementar per promoure el creixement blau. Al mateix temps, es van iniciar les dinàmiques de fertilització creuada previstes pel projecte COM & CAP MarInA-Med per tal d’iniciar intercanvis d’informació per capitalitzar entre els 14 projectes, fomentar les sinergies futures també amb grups d'interès clau externs i promoure l'enfocament integrat d'aquest últim anomenada.

Aquestes activitats de fertilització creuada, dividides en una experiència de 'data ràpida' del projecte (91 reunions en total perquè els projectes es coneguin mútuament, els seus respectius objectius i lliuraments) i cinc grups de treball temàtics (que estiguin vinculats a diverses comunicacions i esdeveniments de capitalització durant tot l’any), va permetre als 14 projectes començar a reflexionar sobre com creuar els seus lliuraments, activitats i accions de defensa podrien contribuir a la promoció integrada del creixement blau a la Mediterrània. Per tant, la propera publicació de comunicació i capitalització del projecte COM & CAP MarInA-Med serà la versió de prova del seu butlletí, que s’enviarà a finals de juliol. Aquest butlletí presentarà els projectes i l’objectiu de la convocatòria del Programa Med per a un enfocament marítim integrat a la Mediterrània i serà la primera de diverses publicacions i eines que completarà el projecte COM & CAP MarInA-Med i que explotaran els altres 13 projectes per assolir aquest objectiu.

De fet, també s’utilitzarà una plataforma web —que es posarà en marxa el setembre del 2014— com a eina centralitzadora dels projectes per comunicar i difondre els seus resultats a objectius identificats rellevants, com ara institucions de la UE, autoritats regionals i locals, el sector privat, agències , Autoritats portuàries, programes de cooperació de la UE, etc. El projecte COM & CAP MarInA-Med explotarà totes les eines i els intercanvis produïts per a l'elaboració d'un document de polítiques que s'adreçaran als objectius identificats i es publicaran al final de la implementació del projecte (previst el maig de 2015) .

En aquest sentit i després d’aquest fructífer esdeveniment de llançament, l’IMC-CPMR, conjuntament amb el soci principal COM & CAP MarInA-Med, la Generalitat de Catalunya, i els altres socis AVITEM, la regió del Molise i ARCO LATINO, esperen amb interès el compliment de aquesta iniciativa per a un enfocament marítim integrat per a la Mediterrània, per tal de contribuir amb èxit i participar en la implementació del proper Programa de Cooperació Med per al 2014-2020.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.
anunci

Tendències