Connecteu-vos amb nosaltres

Associació Oriental

Ucraïna: La Comissió Europea adopta mesures restrictives

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

indexEl president Barroso ha fet la següent declaració avui (26 de juliol): "Havent estat mandatat per preparar un paquet de mesures restrictives a la llum del paper de Rússia en la desestabilització i l'escalada de la situació a Ucraïna, la Comissió Europea ha presentat avui una proposta legislativa basada en el paquet de mesures específiques presentades als estats membres per la Comissió i el SEAE a principis d'aquesta setmana.

"La decisió final ara correspon als estats membres de la UE, però crec que es tracta d'un paquet eficaç, ben orientat i equilibrat que proporciona la flexibilitat per ajustar la nostra reacció als canvis sobre el terreny. Espero que els estats membres es posin d'acord sobre aquest paquet. de mesures restrictives la setmana vinent.

"Recordo que aquestes mesures no són un fi en si mateixes, sinó un mitjà per aconseguir una solució política i negociada a la crisi, que continua sent la ferma prioritat de la UE. Exigeixo a Rússia que prengui mesures decisives per aturar la violència i involucrar-se genuïnament en debats sobre el pla de pau ".

anunci

Fons

En les seves conclusions sobre Ucraïna del 22 de juliol, el Consell d'Afers Exteriors va sol·licitar "a la Comissió i al SEAE que finalitzessin els seus treballs preparatoris sobre possibles mesures específiques i presentessin propostes per prendre mesures, incloses l'accés als mercats de capitals, la defensa i els béns de doble ús i tecnologies sensibles, inclòs el sector energètic ".

D'acord amb aquesta sol·licitud, a 24 juliol, la Comissió va presentar al Consell un document en el qual es detalla una sèrie de mesures que es podrien adoptar en els àmbits establerts per les conclusions del Consell i el procediment que cal seguir per adoptar els instruments jurídics pertinents. El document es basa en els treballs preparatoris realitzats pels serveis de la Comissió, en cooperació amb el SEAE, en resposta al mandat del Consell Europeu de març.

anunci

El 24 de juliol, el Comitè de Representants Permanents del Consell (COREPER) va celebrar un intercanvi d’opinions sobre la base d’aquests treballs preparatoris i va tornar a parlar sobre aquest tema en la reunió d’avui (25 de juliol).

Atès l'ampli acord sobre l'enfocament de la Comissió, la Comissió Europea ha presentat aquest vespre les propostes legislatives necessàries en tots els àmbits identificats pel Consell.

Què veig?

Ara correspon als estats membres acordar les propostes de la Comissió. El Comitè de Representants Permanents del Consell (COREPER) haurà de passar per les propostes legislatives el proper dimarts (29 de juliol).

Associació Oriental

La UE reforça el suport per accelerar la vacunació a la regió de l'Associació Oriental

publicat

on

Com a part dels esforços de la Unió Europea per donar suport a la vacunació als països socis, la Comissió ha augmentat avui de 40 milions d'euros a 75 milions d'euros el seu paquet d'assistència per desplegar vacunes COVID-19 segures i efectives i accelerar les campanyes de vacunació als sis països de l'Associació Oriental: Armènia, Azerbaidjan, Bielorússia, Geòrgia, República de Moldàvia i Ucraïna. Amb aquest nou paquet d’assistència de 35 milions d’euros, la UE intenta augmentar substancialment l’accés a les vacunes a la regió de l’Associació Oriental enmig de l’escassetat mundial de vacunes, facilitant el repartiment de vacunes pels estats membres de la UE i reemborsant-ne el cost. Aquesta ajuda complementa el suport de la UE a la iniciativa COVAX, la instal·lació mundial per garantir un accés just i universal a les vacunes COVID-19, i treballar per aconseguir una distribució equitativa i transparent de les vacunes als països socis orientals.

S'afegeix al primer paquet de suport per valor de 40 milions d'euros, llançat al febrer per reforçar immediatament la preparació i la preparació local per a una vacunació segura i eficaç de la població, en col·laboració amb l'Organització Mundial de la Salut. El suport de la UE va incloure formació de gestors sanitaris i personal mèdic implicats en la campanya de vacunació, suport logístic clau per al lliurament i manipulació de les vacunes i subministraments, dades de vacunació i control de seguretat, comunicació i implicació de la comunitat, així com suport per al desenvolupament d’un certificat digital COVID.

El comissari de barris i ampliació, Olivér Várhelyi, va dir: "La devastadora pandèmia COVID-19 ha posat una pressió sense precedents en les persones, els sistemes de salut i les economies de tot el món. Malauradament, l'Associació Oriental no és una excepció. La UE està decidida a donar suport als nostres veïns orientals per accelerar la vacunació, ja que serà decisiu per acabar amb la pandèmia i iniciar la recuperació socioeconòmica de la regió. Cuidem els nostres socis ".

anunci

Un comunicat de premsa està disponible online.

anunci
Seguir llegint

Associació Oriental

Liberalització de visats: la Comissió informa sobre el compliment continuat dels requisits dels països dels Balcans Occidentals i de l'Associació Oriental

publicat

on

La Comissió ha presentat el seu document 4t informe sobre el seguiment del règim sense visats de la UE amb Albània, Bòsnia i Hercegovina, Montenegro, Macedònia del Nord i Sèrbia, així com Geòrgia, Moldàvia i Ucraïna. L'informe se centra en les accions realitzades el 2020 per abordar les recomanacions del 3r Informe en el marc del mecanisme de suspensió de visats.

Per als països que han estat exempts de visat durant menys de set anys (Geòrgia, Moldàvia i Ucraïna), l'informe també proporciona una avaluació més detallada d'altres accions realitzades per garantir el compliment continu dels criteris de referència. L'informe conclou que tots els països interessats continuen complint els requisits de liberalització de visats i han avançat en la resolució de les recomanacions de l'any passat. Al mateix temps, l'informe posa de relleu les àrees on calen més esforços de cada país. L'informe també afirma que el moviment lliure de visats continua aportant beneficis econòmics, socials i culturals positius als estats membres de la UE i als països socis.

La comissària d'Afers Interns, Ylva Johansson, va dir: "Els viatges sense visat entre la UE, els Balcans occidentals i els països de l'Associació Oriental són un èxit significatiu. Tot i que les restriccions relacionades amb la pandèmia COVID-19 van tenir un impacte important en la mobilitat, els països lliures de visats dels Balcans Occidentals i de l’Associació Oriental han de continuar i intensificar els seus esforços en la gestió de les migracions i l’asil i en la lluita contra la corrupció i el crim organitzat. "

anunci

Migració, asil i cooperació en matèria de readmissió

La pandèmia COVID-19 i les restriccions de viatge relacionades van tenir un impacte important en la migració i la mobilitat cap a la UE. La gran majoria dels que van viatjar a la UE ho van fer per motius legítims. Tot i que tots els països avaluats van continuar prenent mesures per fer front a la migració irregular, es necessiten més esforços per solucionar les preocupacions constants:

  • Sol·licituds d'asil va disminuir dràsticament a la primavera del 2020. No obstant això, diversos països han de continuar abordant la qüestió de les sol·licituds d'asil sense fonament per part dels seus ciutadans, inclòs el reforç de la participació a la Plataforma Europea Multidisciplinària contra les Amenaces Criminals (EMPACT) i la continuació d'organitzar campanyes d'informació específiques.
  • Mentre que taxes de retorn es va reduir a causa de la limitada disponibilitat de vols, es manté una bona cooperació en el retorn i la readmissió entre els estats membres i els països participants.
  • Malgrat una disminució global del nombre de passos fronterers irregulars, es van millorar les zones de gestió de fronteres i migracions encara són necessaris. La capacitat d’acollida en alguns països dels Balcans Occidentals continua suscitant preocupacions, especialment a Bòsnia i Hercegovina.
  • L' Acords d’estatus de Frontex amb Macedònia del Nord i Bòsnia i Hercegovina s’haurien de finalitzar i implementar ràpidament.
  • Per garantir un entorn de seguretat i migració ben gestionat, condició prèvia per al compliment continu dels criteris de liberalització de visats, els països avaluats han de garantir més alineació amb la política de visats de la UE.

Ordre públic i seguretat

anunci

Tots els països avaluats van continuar prenent mesures per prevenir i lluitar contra el crim organitzat. No obstant això, cal fer més esforços per solucionar els problemes de seguretat interna:

  • Els països haurien d’actuar de manera eficaç lluita contra el crim organitzat, frau financer i blanqueig de diners, sobretot mitjançant una millor coordinació entre les agències de policia.
  • Corrupció d’alt nivell segueix sent una àrea de preocupació. En alguns casos, els esforços contra la corrupció encara es veuen obstaculitzats per la limitada capacitat i l'estatus legal de les agències anticorrupció, així com pel reduït nombre de condemnes en els casos de corrupció que van a judici (especialment a Moldàvia i Ucraïna).
  • Països sense visat concessió de la ciutadania a canvi d’inversions hauria d’eliminar eficaçment aquests esquemes, per evitar que els ciutadans d’altres països que requereixen visats evitin el procediment de visats de curta estada de la UE i l’avaluació en profunditat dels riscos migratoris i de seguretat que comporta.

Propers passos

La Comissió continuarà supervisant el compliment dels requisits de liberalització de visats mitjançant reunions d’alts funcionaris, així com mitjançant reunions periòdiques del subcomitè Justícia, llibertat i seguretat i diàlegs bilaterals i regionals entre la UE i els països sense visats. Per als Balcans occidentals, aquest seguiment també es durà a terme mitjançant informes periòdics d’ampliació i, si escau, negociacions d’adhesió a la UE. La Comissió continuarà informant al Parlament Europeu i al Consell almenys un cop l'any.

Fons

Actualment, la UE té un règim lliure de visats amb 61 països. En virtut d’aquest règim sense visats, els ciutadans no comunitaris amb passaport biomètric poden entrar a l’espai Schengen durant 90 dies, en un termini de 180 dies, sense visat. Els viatgers exempts de visat que visiten l’espai Schengen estaran subjectes al Sistema europeu d'informació i autorització de viatges (ETIAS) a partir de finals de 2022.

Com a part de la Mecanisme de suspensió de visats reforçat, adoptada el març de 2017, la Comissió controla el compliment continu dels requisits de liberalització de visats per part de països no comunitaris que van obtenir l’exempció de visats com a resultat d’un diàleg de liberalització de visats fa menys de set anys i informa al Parlament Europeu i al Consell com a mínim una vegada a l'any.

L'informe és el quart en virtut del mecanisme de suspensió de visats, després del Primer informe del mecanisme de suspensió de visats de desembre de 2017, Segon informe del mecanisme de suspensió de visats emès el desembre de 2018 i Tercer informe del mecanisme de suspensió de visats emès el juliol de 2020.

Les dades d’aquest informe es refereixen a l’any natural del 2020, amb actualitzacions per al 2021 si escau.

Els ciutadans de Montenegro, Sèrbia i Macedònia del Nord poden viatjar a la UE sense visat des del desembre del 2009. Per als ciutadans d'Albània i Bòsnia i Hercegovina, això és possible des de finals del 2010. Per als viatges sense visat de Moldàvia, van entrar en vigor l'abril del 2014 , per Geòrgia el març de 2017 i per Ucraïna el juny de 2017.

Més informació

Quart informe segons el mecanisme de suspensió de visats

Document de Treball

Pregunta i respostes

Mecanisme de suspensió de visats reforçat

Seguir llegint

Associació Oriental

#EasternPartnership: nous objectius polítics per a més enllà del 2020

publicat

on

Avui, 18 de març, la Comissió Europea i l’alt representant de la Unió d’Afers Exteriors i la Política de Seguretat han presentat una proposta per als objectius de política a llarg termini del partenariat oriental més enllà del 2020.

Es tracta d’augmentar el comerç, reforçar la connectivitat i aprofundir en la integració econòmica ArmèniaAzerbaidjanBielorússiaGeòrgia, El República de Moldàvia   Ucraïna, enfortint les institucions democràtiques, l’estat de dret, la resiliència ambiental i climàtica, donant suport a la transformació digital i promovent societats justes i inclusives. L’alt representant / vicepresident Josep Borrell va dir: “La força dels nostres veïns és també la força de la Unió Europea; el partenariat oriental continua sent un element crucial de la política exterior de la UE. Les nostres propostes enfortiran encara més els nostres sis països socis, reflectint les prioritats i els reptes que compartim, mantenint l’èmfasi en oferir resultats tangibles i positius per a tots els ciutadans ”.

El comissari de barris i ampliació, Olivér Várhelyi, va dir: "Enviem un missatge molt clar als nostres països socis orientals: l'ajudarem a construir economies fortes i a crear creixement i llocs de treball atraient inversions estrangeres directes i reforçant la connectivitat en sectors clau, com ara com a transport, energia i medi ambient. Treballarem junts per abordar els reptes actuals, inclosa la pandèmia COVID-19 en curs ”.

Basant-se en els èxits de l’associació durant els primers deu anys, la proposta d’avui descriu com la UE treballarà conjuntament amb els països socis per afrontar reptes comuns i enfortir la seva capacitat de resistència a la llum dels reptes actuals com a objectiu polític primordial més enllà del 10. per tant, es continuarà treballant entre la UE i els socis en noves prioritats polítiques per donar suport a la transformació ecològica, la transformació digital i oferir economies que funcionin per a tothom, en particular més oportunitats laborals per als joves i per promoure la igualtat de gènere.

Junts, la UE i els seus socis orientals crearan una associació que crei, protegeixi, verds, connecti i facultatiu. S'espera que la proposta estigui aprovada a la vista de la cimera de l'Associació per a l'Est del juny del 2020, que donarà un mandat per desenvolupar un nou conjunt de productes lliurables tangibles basats en l'actual Lliurables 20 per a 2020. La Comunicat de premsa complet la proposta d'avui està disponible en línia, així com un Memoràndum I a full de dades. Les fitxes d'informació de cada país també estan disponibles en línia: ArmèniaAzerbaidjanBielorússiaGeòrgia, El República de Moldàvia   Ucraïna

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències