Connecteu-vos amb nosaltres

economia digital

Feu del 2014 l’estiu que apreneu a codificar.

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

21846-Europe_Code_Week_logoSi el sol s'està fent massa, ja heu acabat el llibre i els mots encreuats han perdut la màgia. Per què no fer que l'agost de 2014 sigui l'estiu que aprengueu un nou llenguatge digital? Per endavant Setmana del Codi de la UE, que es durà a terme a Europa entre els dies 11 i 17 d’octubre de 2014, aquí teniu algunes maneres en què podeu aprendre a codificar aquest estiu, els vostres amics i familiars.

Aneu a un campament de programació

Només un tast d'algunes de les activitats que Ambaixadors de la setmana del codi de la UE tenen al menú a l’agost.

anunci
 1. Estònia Kääriku, parròquia d'Otepää, 11-15 d’agost. Els nens de 9 a 14 anys poden aprendre a programar Scratch, robòtica i utilitzar Kodu GameLab. A més de les activitats digitals, hi ha molt temps per practicar esport i altres exercicis de formació d'equips. Més informació

 2. Budapest, Hongria, 11-15 d'agost. Aquest campament es basa en el curs de ROBOTTICA "Entrena l'entrenador". Més informació

 3. Budaörs, Hongria, del 20 de juny al 29 d'agost. Esdeveniments setmanals de codificació d'estiu per a nens de 8 a 15 anys. Més informació

  anunci

I n’hi ha molts més per triar:

- Proveu sessions de tasters i tallers de codificació, per exemple a

França

 1. Lille, 20 i 27 d'agost. Cyber-Espace de EuraTechnologies ofereix dos tallers de codificació on els nens de 8 a 12 anys poden aprendre a zero. El primer Atelier Coding - Scratch (nivell 1) tindrà lloc el dimecres 20 d’agost, el segon el dimecres 27 d’agost. Més detalls i inscripcions al +33 3 20 09 93 15 o per correu electrònic [protegit per correu electrònic]

 2. Dunkerque, 24 d’agost. A Codificació de Goûter el 24 d’agost donarà als participants la possibilitat de provar diverses eines de programació.

Germany

 • Düsseldorf, 30 d'agost. nens entre quatre i nou són benvinguts a aprendre programació elemental amb els seus pares. Més informació

- Aprendre programació en línia

Si no podeu unir-vos a un campament d 'estiu, aquí teniu quatre maneres d' iniciar - vos (des de Pàgina de recursos de la UE Code Week).

- Classes de codificació per a principiants

 1. Raspi és un llenguatge de programació gratuït dirigit a joves (però també per a adults!) on podeu crear les vostres pròpies històries interactives, jocs i animacions.

 2. Codecademy: Apreneu a codificar de forma interactiva de forma gratuïta.

 3. Code School: Code School ensenya tecnologies web a la comoditat del vostre navegador amb lliçons de vídeo, desafiaments de codificació i retransmissions.

 4. Tutorials de Code.org: Tutorials senzills per a principiants que es poden completar en una hora o menys.

- Cursos en línia complets disponibles a

 1. Coursera

 2. OpenCourseWare del MIT

 3. Udacity

 4. Khan Academy: Fonaments de la programació en el llenguatge JavaScript i la biblioteca ProcessingJS.

- Activitats de codificació a Europa i al món

Hi ha dues iniciatives molt conegudes CoderDojo rails de les noies, que són una comunitat mundial de clubs de programació gratuïts dirigits per voluntaris per a joves i dones, respectivament.

A CoderDojos, els joves d’entre 7 i 17 anys aprenen a codificar, desenvolupar llocs web, aplicacions, programes, jocs i explorar tecnologies. Rails Girls s’adreça a les dones que aprenen prototipatge, programació bàsica i s’introdueixen al món de la tecnologia.

Un altre exemple és Code.org, una organització sense ànim de lucre amb seu a la indústria amb seu als Estats Units. Moltes empreses internacionals (Telefónica, Google, Microsoft, Telerik, etc.) també organitzen diverses activitats de codificació.

Organitzeu una activitat de codificació? Afegiu-lo aquí - fins i tot si no té lloc durant la Setmana del Codi a l’octubre. Ja hi ha més de 100 esdeveniments a la llista. També podeu deixar-ho @codeWeekEU ho sabreu i compartirem les notícies.

Els comissaris responen a la setmana del codi de la UE de l'11 al 17 d'octubre de 2014: doneu vida a les vostres idees amb la codificació

La segona edició de la UE Code Week tindrà lloc de l'11 al 17 d'octubre de 2014. La idea és fer més visible la codificació, desmitificar aquestes habilitats i reunir persones motivades per aprendre. El nostre objectiu és reunir milions de nens, pares, professors, empresaris i responsables polítics esdeveniments i aules per aprendre programació i habilitats relacionades.

La vicepresidenta de la Comissió Europea, Neelie Kroes (Agenda digital), i la comissària Androulla Vassiliou (Educació, Cultura, Multilingüisme i Joventut) han enviat un carta conjunta als ministres d’Educació de la UE que els insten a animar els nens a participar en la setmana del Codi de la UE. "Promoure habilitats de codificació a Europa és part de la solució a l'atur juvenil", diuen.

La iniciativa ha atret el suport de moviments de codificació i educació com CoderDojo rails de les noies i de les principals empreses de tecnologia i informàtica (per exemple, Rovio, Microsoft, Telefonica, Liberty Global, Google i Facebook) que estan ajudant a portar la codificació a milions de nens, per exemple, oferint sessions de tasters de codificació, desenvolupant mòduls d’aprenentatge i ajudant a formar professors.

Com s’organitza la Setmana del Codi de la UE?

A cada país un o diversos Ambaixadors de la setmana del codi de la UE s'han presentat voluntaris per ser el principal punt de contacte de Code Week, ajudar a difondre la visió de la iniciativa i connectar les comunitats de codificació locals i els actors interessats.

Els esdeveniments de la UE Code Week s’organitzen localment i es publiquen a mapa del lloc web de la setmana del codi de la UE a càrrec de l’organitzador.

Per què és important la codificació?

Totes les interaccions entre humans i ordinadors es regeixen pel codi. La programació és a tot arreu i fonamental per a la comprensió d’un món hiperconnectat. La codificació és el alfabetització d'avui dia.

En un futur proper també es necessitaran habilitats bàsiques de codificació per a moltes feines. Actualment, més del 90% de les ocupacions professionals requereixen certa competència en TIC. A més, el nombre de llicenciats en informàtica no està d'acord amb aquesta demanda de competències. Com a resultat, moltes places vacants per a professionals de les TIC no es poden cobrir, malgrat l’alt nivell d’atur a Europa. Si no abordem aquest tema de manera adequada a nivell europeu i nacional, és possible que ens enfrontem a una escassetat de fins a 900,000 professionals de les TIC el 2020. La proporció de dones en l’elecció de carreres tècniques també és alarmantment baixa. La codificació és una manera d’atreure les noies a triar carreres tecnològiques.

Fer més atractives les carreres en TIC és un dels objectius del Gran Coalició per a l'Ocupació Digital.

Més informació

Lloc web de la UE Code Week
Mapa d'esdeveniments (els esdeveniments els afegeix l'organitzador local i els comprova l'ambaixador de Code Week)

Vídeo de la setmana del codi de la UE
Nota de premsa sobre la setmana del codi de la UE (en tots els idiomes de la UE)

Twitter: @codeWeekEU Etiqueta: #codeEU
Facebook: codiEU

Vassiliou insta els ministres d'educació a ajudar els nens a trencar el codi

economia digital

Euro digital: la Comissió celebra el llançament del projecte de l'euro digital per part del BCE

publicat

on

La Comissió celebra la decisió del Consell de Govern del Banc Central Europeu (BCE) de posar en marxa el projecte de l'euro digital i iniciar la seva fase d'investigació. Aquesta fase examinarà diverses opcions de disseny, requisits dels usuaris i com els intermediaris financers podrien proporcionar serveis basats en un euro digital. L’euro digital, una forma digital de diners dels bancs centrals, oferiria més opcions als consumidors i empreses en situacions en què no es pugui utilitzar efectiu físic. Donaria suport a un sector de pagaments ben integrat per donar resposta a les noves necessitats de pagament a Europa.

Tenint en compte la digitalització, els canvis ràpids en el panorama dels pagaments i l’aparició dels actius criptogràfics, l’euro digital seria un complement a l’efectiu, que hauria de romandre àmpliament disponible i usable. Donaria suport a diversos objectius polítics establerts a la Comissió més àmplia finances digitals i estratègies de pagaments al detall que inclouen la digitalització de l'economia europea, augmenten el paper internacional de l'euro i donen suport a l'autonomia estratègica oberta de la UE. Basant-se en la cooperació tècnica amb el BCE iniciada al gener, la Comissió continuarà treballant estretament amb el BCE i les institucions de la UE durant tota la fase d’investigació per analitzar i provar les diverses opcions de disseny amb vista als objectius de la política.

anunci

Seguir llegint

economia digital

Es llança un nou recurs digital per donar suport a la salut, l’atenció social i la innovació del sector

publicat

on

Aconseguir la innovació és un nou recurs desenvolupat per Life Sciences Hub Wales per informar i orientar aquells que treballen en la indústria, la salut i la innovació en atenció social. Resumeix la investigació clau, proporciona informació crítica i ofereix noves perspectives dels líders de pensament intersectorials.

Aquest nou recurs digital revisa la riquesa de coneixement disponible sobre innovació en salut i atenció social per dotar a aquells que ho necessiten de la informació més rellevant i important. Life Sciences Hub Wales ha treballat estretament amb col·laboradors que abasten salut, indústria, acadèmia i atenció social.

Molts grups d’interès perceben la innovació com a essencial per catalitzar els canvis a tot el sistema i modificar la diferència entre pacients i persones. Una enquesta recent encarregada per Life Sciences Hub Wales per a Beaufort Research va trobar que el 97% de l'atenció sanitària i social considerava que la innovació era molt important, juntament amb el 91% de la indústria.

anunci

Tot i això, les barreres poden dificultar la innovació, inclosa la manca de llenguatge comú, recursos i compromís entre sectors. Life Sciences Hub Wales ha creat el recurs Achieving Innovation per ajudar a afrontar aquests reptes, identificant solucions i respostes basades en l'evidència per ajudar a navegar per l'ecosistema de la innovació i protegir els nostres sistemes d'assistència sanitària i social.

El recurs s’ha d’actualitzar regularment amb material nou i es llança amb:

Cari-Anne Quinn, CEO de Life Sciences Hub Wales, va dir: "Aquest nou recurs pot jugar un paper clau en ajudar els grups d'interès de totes les procedències a navegar pels ecosistemes de salut i assistència social a Gal·les i més enllà. Els innovadors tenen la clau per a la transformació a gran escala de la salut, l'atenció i el benestar a Gal·les i aquest recurs els ajudarà a aconseguir-ho ".

anunci

Eluned Morgan, ministre de Sanitat i Serveis Socials, va dir: “La innovació juga un paper fonamental per donar suport als nostres sectors de salut i assistència social a Gal·les per oferir noves idees i tecnologies en col·laboració amb la indústria. Dono la benvinguda a Life Sciences Hub Wales, el nou recurs "Aconseguir innovació" com a eina clau per als innovadors que treballen per superar reptes reals i captar noves oportunitats apassionants. Quan vam establir i finançar Life Science Hub Wales, la innovació era el centre del seu ethos; aquest ethos ha jugat un paper clau en la nostra recuperació i resposta a l’impacte de COVID-19 ”.

El doctor Chris Subbe, consultor de medicina aguda, respiratòria i d'atenció crítica a la Junta de Salut de la Universitat Betsi Cadwaladr i professor clínic sènior a la Universitat de Bangor, va dir: “Estava encantat de contribuir al recurs Achieving Innovation explorant la importància de fer de la innovació un hàbit quotidià.

En aquest moment de pressions excepcionals sobre la nostra capacitat per proporcionar una atenció de qualitat, hem de trobar maneres de desenvolupar talent i idees des d’on vinguin. Aquest nou recurs hauria de capacitar els innovadors multidisciplinaris de la indústria i de l’àmbit sanitari amb la informació, el context i el llenguatge necessaris. "

Darren Hughes, director de la Confederació del NHS de Gal·les, va dir: "Donem la benvinguda al nou recurs Achieving Innovation del Life Sciences Hub Wales, ja que hem vist l'impacte de la innovació i la transformació de serveis en resposta a la pandèmia Covid-19. El recurs dóna suport a una comprensió més profunda de la innovació i complementa el nostre informe de diverses agències elaborat per la Universitat de Swansea, L’informe d’estudi d’innovació i transformació del NHS Wales COVID-19, que parteix d’una àmplia base d’evidències d’experiències del personal de tot el NHS de Gal·les, examinant per què i com van innovar i examinant recomanacions pràctiques per impulsar aquesta agenda.

"En iniciar la recuperació, és imprescindible aprofitar l'oportunitat de millorar la prestació del servei, l'eficiència, els resultats dels pacients, el benestar del personal i fomentar una cultura d'aprenentatge i compartir bones pràctiques a través de les fronteres organitzatives".

El recurs arriba en un moment apassionant per a la innovació a Gal·les, amb el llançament de les acadèmies d’aprenentatge intensiu a principis del 2021. Aquestes primeres acadèmies del món, que ofereixen cursos impartits centrats en la innovació, investigació i assessorament a mida, són les primeres del món. serveis, amb Life Sciences Hub Wales donant suport a socis rellevants.

Si voleu explorar el recurs Achieving Innovation, clica aquí

Sobre Life Sciences Hub Wales

Life Sciences Hub Wales té com a objectiu convertir Gal·les en el lloc preferit per a la innovació en salut, atenció i benestar. Ajudem a avançar en la innovació i a crear una col·laboració significativa entre la indústria, la salut, l’atenció social, el govern i les organitzacions de recerca.

Volem ajudar a transformar tant la salut com el benestar econòmic de la nació:

 • Accelerar el desenvolupament i l'adopció de solucions innovadores que donin suport a les necessitats de salut i atenció social de Gal·les, i;
 • col·laborar amb la indústria per avançar en la millora econòmica en el sector de les ciències de la vida i impulsar el creixement empresarial i l'ocupació a Gal·les.

Ho fem treballant estretament amb companys de salut i assistència social per entendre els reptes i les pressions que pot afrontar una organització. Un cop identificats, després treballem amb la indústria per ajudar a obtenir i donar suport al desenvolupament de solucions innovadores per respondre amb agilitat a aquests reptes.

El nostre equip ofereix assessorament, senyalització i suport a mida per accelerar tots els viatges d’innovació, ja sigui donant suport a un metge amb una idea brillant o a una organització multinacional de ciències de la vida.

Life Sciences Hub Wales ajuda a catalitzar el canvi a tot el sistema convocant i orquestrant un ecosistema d’innovació intersectorial. Aquestes connexions ens permeten crear valuoses oportunitats de connexió i de treball en xarxa.

Per obtenir més informació, feu clic aquí.

Sobre el recurs per assolir la innovació

El recurs es llança amb:

 • Vuit idees per aconseguir la innovació- article que recopila idees i temes clau de tot el recurs.
 • directori resumint el suport i les organitzacions disponibles a Gal·les.
 • A revisió narrativa d’evidències d’innovació i literatura.
 • A revisió de la política de l'enfocament del govern gal·lès sobre la innovació.
 • blocs escrit per líders de tota la salut, indústria i atenció social centrats en la innovació.
 • Podcasts on els líders de pensament debaten sobre els reptes i les oportunitats de la innovació.

Referència de l'enquesta:

"Una enquesta recent encarregada per Life Sciences Hub Wales per a Beaufort Research va trobar que el 97% de l'atenció sanitària i social considerava que la innovació era molt important, juntament amb el 91% de la indústria ".

Beaufort Research va rebre l’encàrrec de Life Sciences Hub Wales de realitzar una enquesta anònima sobre les percepcions intersectorials de les parts interessades al voltant de l’organització i del sector més ampli de les ciències de la vida a principis de 2021. Això es va emprendre per ajudar a informar la futura direcció estratègica de Life Sciences Hub Wales.

Seguir llegint

economia digital

Anàlisi econòmica de la Llei de mercats digitals

publicat

on

La Comissió Europea ha presentat una proposta de The Digital Markets Act (DMA). El seu objectiu és crear mercats digitals justos i competitius a la UE. El seu objectiu és aconseguir-ho introduint-ne de nous ex-ante normatives que s'aplicaran automàticament als anomenats "guardians". Els porters hauran de ser grans plataformes d’Internet que compleixin els criteris de mida seleccionats, escriu Robert Chovanculiak, doctor.

En una nova publicació conjunta titulada Llei d’anàlisi econòmica dels mercats digitals, elaborat per quatre grups de reflexió: INESS (Eslovàquia), CETA (República Txeca), IME (Bulgària) i LFMI (Lituània), assenyalem les deficiències del DMA i posem de relleu les possibles conseqüències no desitjades d’aquest reglament. A més, també suggerim una manera de modificar el procediment proposat per regular les empreses d'Internet.

Entre les principals mancances hi ha la definició mateixa de "porters". Realment no ocupen una posició dominant dins del conjunt de l’economia. Fins i tot dins dels serveis digitals, hi ha una intensa competència entre plataformes entre si, alhora que els nous innovadors posen constantment en dubte la seva posició al mercat.

anunci

L'únic espai on els porters tenen la capacitat d'influir en les regles del joc és a la seva pròpia plataforma. No obstant això, tot i que tenen un control total sobre la configuració dels termes i condicions dels usuaris, no tenen cap incentiu per establir-los de manera desfavorable. Això es veu millor quan es tracta de diverses pràctiques que la proposta DMA restringeix o prohibeix directament.

A l'estudi, demostrem que aquestes pràctiques comercials es comproven en el temps i són utilitzades legítimament per moltes empreses del món fora de línia. A més, hi ha diverses explicacions econòmiques a la literatura sobre per què aquestes pràctiques empresarials no són una manifestació de comportament anticompetitiu, sinó que proporcionen un major benestar per als usuaris finals i empresarials de la plataforma.

Per tant, recomanem que el DMA repensi la centralització i l'automatització de tot el procés d'identificació dels "porters" i de les pràctiques comercials prohibides individuals. Des de la perspectiva de la regió del CEE, és important mantenir l'element dinàmic de la competència. Això es pot aconseguir substituint l'estàtic i ex ante enfocament a la DMA amb un enfocament policèntric on les capacitats nacionals participen en la presa de decisions mantenint un diàleg regulador obert en què les pròpies empreses d'Internet tenen l'oportunitat de participar.

anunci

Robert Chovanculiak, PhD és analista de l'INESS i autor principal del Llei d’anàlisi econòmica dels mercats digitals.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències