Connecteu-vos amb nosaltres

EU

La Comissió adopta un programa francès d'usar 499 milions d '€ del Fons Europeu d'Ajuda als més necessitats

COMPARTIR:

publicat

on

GetMediaBytesLa Comissió Europea ha aprovat avui (31 de juliol) el Programa Operatiu francès per utilitzar el nou Fons d'Ajuda Europea per als més desfavorits (FEAD). França, el primer estat membre a adoptar el seu programa FEAD, rebrà 499 milions en preus corrents en el període 2014-2020 per donar suport a la prestació d'ajuda alimentària als més necessitats del país (complementada amb 88 milions d'euros de recursos nacionals).

El comissari d'Ocupació, Afers Socials i Inclusió, László Andor, va dir: "Celebro la ràpida adopció del programa operatiu francès. El Fons d'Ajuda Europea als Més Desfavorits tindrà un paper clau per ajudar els ciutadans més vulnerables d'Europa amb aliments o altres béns bàsics. En molts estats membres, la privació material greu està en augment i moltes llars no poden permetre's un àpat. Estic desitjant aprovar els programes de tots els altres estats membres, perquè la resta dels 3.8 milions d'euros disponibles es puguin aprofitar al màxim en la nostra lluita contra la pobresa”.

A França, el FEAD s'utilitzarà de manera similar a l'anterior Programa de distribució d'aliments per a les persones més desfavorides (MDP), i l'import anual del finançament serà lleugerament superior (fins a 79 milions d'euros el 2014 enfront dels 71.3 milions d'euros del 2013). Les organitzacions col·laboradores continuaran tenint un paper clau en la prestació d'assistència i, a partir d'ara, hauran d'oferir als beneficiaris mesures d'acompanyament com ara orientació i suport per ajudar els més desfavorits a sortir de la pobresa.

Per evitar la interrupció de l'ajuda que s'ofereix durant la transició de l'anterior programa de distribució d'aliments al nou FEAD, les autoritats franceses ja van utilitzar fons nacionals per distribuir aliments. Aquesta despesa pot ser reemborsada retroactivament per FEAD. Per exemple, la primavera passada es van repartir cartrons de llet. Ara que s'aprova el Programa Operatiu, França rebrà un pagament anticipat de l'11% de l'assignació total. Aquesta quantitat permetrà cobrir les despeses passades i aportar el finançament necessari per preparar la campanya d'ajudes de l'hivern vinent.

Fons

Llançada al gener de 2014, el Fons d'Ajuda Europea per als més desfavorits (FEAD) és un símbol potent de la solidaritat europea. El seu objectiu principal és trencar el cercle viciós de la pobresa i la privació, proporcionant assistència no financera a alguns dels ciutadans més vulnerables de la UE. El FEAD val 3.8 milions d'euros en termes reals durant el període 2014-2020.

El Fons contribuirà a reforçar la cohesió social mitjançant la mitigació de les pitjors formes de pobresa. També contribuirà a satisfer la objectiu d'Europa 2020 de reduir el nombre de persones en o en risc de pobresa i exclusió social almenys 20 milions per 2020.

anunci

El FEAD donarà suport a les accions dels 28 estats membres per oferir una àmplia gamma d'assistència no financera a les persones més desfavorides, ja siguin individus, famílies, llars o grups d'aquestes persones. Aquesta assistència pot incloure aliments, roba i altres béns essencials per a ús personal, com ara sabates, sabó i xampú. També es pot utilitzar per a accions que fomenten la integració social.

Cada estat membre definirà el grup objectiu de "persones més desfavorides" en el seu programa operatiu nacional. Aleshores, els estats membres poden triar quin tipus d'assistència volen oferir (aliments o béns bàsics o una combinació d'ambdós) i el seu model preferit per adquirir i distribuir els aliments i els béns, segons la seva pròpia situació i preferències.

La UE Programa de distribució d'aliments a les persones més necessitades (MDP) era de 1987 una important font de provisions per a les organitzacions que treballen en contacte directe amb les persones menys afortunades proporcionant-los aliments. Va ser creat per fer un bon ús dels excedents agrícoles a continuació. Amb l'esgotament previst de les existències d'intervenció i el seu alt caràcter impredictible durant el període 2011-2020, com a conseqüència de les successives reformes de la política agrícola comuna, el MDP es va suspendre a finals de 2013, sent des de llavors reemplaçada per la FEAD.

Els estats membres tenen fins al 12 de setembre de 2014 per presentar els seus programes operatius FEAD a la Comissió.

Més informació

Preguntes més freqüents sobre FEAD: MEMO / 14 / 170
Reglament FEAD (UE 223 / 2014)
Web de László Andor
Seguiu László Andor a Twitter
Subscriu-te al correu electrònic gratuït de la Comissió Europea butlletí sobre ocupació, afers socials i inclusió

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències