Connecteu-vos amb nosaltres

EU

La Comissió adopta un programa francès d'usar 499 milions d '€ del Fons Europeu d'Ajuda als més necessitats

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

GetMediaBytesLa Comissió Europea ha aprovat avui (31 juliol), el Programa Operatiu francesa per utilitzar el nou Fons d'Ajuda Europea per als més desfavorits (FEAD). França, el primer Estat membre que ha adoptat el seu programa FEAD, rebrà 499 milions a preus corrents en el període 2014 2020-per donar suport al subministrament d'ajuda alimentària als més necessitats al país (complementat amb € 88m de recursos nacionals).

El comissari d'Ocupació, Afers Socials i Inclusió, László Andor, va dir: "Celebro la ràpida adopció del programa operatiu francès. El Fons per a l’ajut europeu als més desfavorits tindrà un paper clau per ajudar els ciutadans més vulnerables d’Europa amb aliments o altres béns bàsics. En molts estats membres la privació material greu augmenta i moltes llars no poden pagar-se un àpat. Estic desitjant aprovar els programes de tots els altres estats membres, de manera que la resta dels 3.8 milions d'euros disponibles es puguin aprofitar al màxim en la nostra lluita contra la pobresa ".

A França, el FEAD s'utilitza de manera similar a l'anterior Programa de distribució d'aliments per a les persones més desfavorides (MDP), i la quantitat anual de finançament serà lleugerament més alta (fins € 79m en 2014 en comparació amb € 71.3m en 2013). Les organitzacions associades seguiran exercint un paper clau en la prestació d'assistència, i d'ara en endavant seran obligats a oferir als beneficiaris de mesures com ara orientació i suport per ajudar els més necessitats per sortir de la pobresa que acompanyen.

anunci

Per evitar interrupcions en l’ajuda que es va oferir durant la transició del programa de distribució d’aliments anterior al nou FEAD, les autoritats franceses ja van utilitzar fons nacionals per distribuir aliments. Aquesta despesa pot ser reemborsada retroactivament per FEAD. Per exemple, la caixa de llet es va distribuir la primavera passada. Ara que s’adopta el programa operatiu, França rebrà un pagament anticipat de l’11% de l’assignació total. Aquest import cobrirà les despeses passades i proporcionarà el finançament necessari per preparar la campanya d’ajuda del proper hivern.

Fons

Llançada al gener de 2014, el Fons d'Ajuda Europea per als més desfavorits (FEAD) és un potent símbol de la solidaritat europea. El seu principal objectiu és trencar el cercle viciós de la pobresa i les privacions, proporcionant assistència no financera a alguns dels ciutadans més vulnerables de la UE. El FEAD és un valor de € 3.8bn en termes reals en el període de 2014 2020.

anunci

El Fons contribuirà a reforçar la cohesió social mitjançant la mitigació de les pitjors formes de pobresa. També contribuirà a satisfer la objectiu d'Europa 2020 de reduir el nombre de persones en o en risc de pobresa i exclusió social almenys 20 milions per 2020.

El FEAD donarà suport a les accions dels 28 estats membres per proporcionar una àmplia gamma d'assistència no financera a les persones més desfavorides, ja siguin persones, famílies, llars o grups d'aquestes persones. Aquesta ajuda pot incloure menjar, roba i altres articles essencials per a ús personal com sabates, sabó i xampú. També es pot utilitzar per a accions que fomentin la integració social.

Cada Estat membre ha de definir el grup objectiu de '' persones més necessitades en el seu programa operatiu nacional. Els estats membres poden triar el tipus d'ajuda que desitgen proporcionar productes d'aliments (o bàsics o una combinació de tots dos), i el seu model preferit per a l'adquisició i distribució dels aliments i els béns, d'acord amb la seva pròpia situació i preferències.

Els de la UE Programa de distribució d'aliments a les persones més necessitades (MDP) era de 1987 una important font de provisions per a les organitzacions que treballen en contacte directe amb les persones menys afortunades proporcionant-los aliments. Va ser creat per fer un bon ús dels excedents agrícoles a continuació. Amb l'esgotament previst de les existències d'intervenció i el seu alt caràcter impredictible durant el període 2011-2020, com a conseqüència de les successives reformes de la política agrícola comuna, el MDP es va suspendre a finals de 2013, sent des de llavors reemplaçada per la FEAD.

Els Estats membres tenen fins al 12 de setembre 2014 que presentin els seus programes operatius FEAD a la Comissió.

Més informació

Preguntes més freqüents sobre FEAD: MEMO / 14 / 170
Reglament FEAD (UE 223 / 2014)
Web de László Andor
Seguiu László Andor a Twitter
Subscriviu-vos al correu electrònic gratuït de la Comissió Europea butlletí sobre ocupació, afers socials i inclusió

Comissió Europea

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 231 milions d’euros en prefinançament a Eslovènia

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat 231 milions d’euros a Eslovènia en prefinançament, equivalent al 13% de l’assignació de subvencions del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la implementació de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència d’Eslovènia. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resiliència d'Eslovènia.

El país rebrà 2.5 milions d’euros en total, que consistiran en 1.8 milions d’euros en subvencions i 705 milions d’euros en préstecs, durant la vida del seu pla. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementaran amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU.

L’RRF és el centre de NextGenerationEU, que proporcionarà 800 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes entre els estats membres. El pla eslovè forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Xipre

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 157 milions d’euros en prefinançament a Xipre

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat a Xipre 157 milions d'euros en prefinançament, equivalent al 13% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència de Xipre. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resistència de Xipre.

El país haurà de rebre 1.2 milions d’euros en total durant la vida del seu pla, amb 1 milions d’euros en subvencions i 200 milions d’euros en préstecs. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres.

El pla xipriota forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Bèlgica

Política de cohesió de la UE: Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia reben 373 milions d’euros per donar suport als serveis socials i de salut, les pimes i la inclusió social

publicat

on

La Comissió ha concedit 373 milions d’euros a cinc Fons Social Europeu (FSE) i Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia per ajudar els països amb resposta i reparació d’emergència per coronavirus en el marc de REACT-UE. A Bèlgica, la modificació del PO de Valònia permetrà disposar de 64.8 milions d'euros addicionals per a l'adquisició d'equips mèdics per a serveis sanitaris i innovació.

Els fons donaran suport a les petites i mitjanes empreses (pimes) en el desenvolupament del comerç electrònic, la ciberseguretat, llocs web i botigues en línia, així com l’economia verda regional mitjançant l’eficiència energètica, la protecció del medi ambient, el desenvolupament de ciutats intel·ligents i el baix nivell de carboni. infraestructures públiques. A Alemanya, a l’Estat federal de Hessen, 55.4 milions d’euros donaran suport a la infraestructura de recerca relacionada amb la salut, la capacitat diagnòstica i la innovació en universitats i altres institucions de recerca, així com a inversions en recerca, desenvolupament i innovació en els camps del clima i el desenvolupament sostenible. Aquesta esmena també proporcionarà suport a les pimes i fons per a empreses emergents mitjançant un fons d'inversió.

A Sachsen-Anhalt, 75.7 milions d’euros facilitaran la cooperació de les pimes i les institucions en recerca, desenvolupament i innovació, i proporcionar inversions i fons de treball per a les microempreses afectades per la crisi del coronavirus. A més, els fons permetran inversions en eficiència energètica de les empreses, donaran suport a la innovació digital de les pimes i adquiriran equips digitals per a escoles i institucions culturals. A Itàlia, el PO nacional “Inclusió social” rebrà 90 milions d’euros per promoure la integració social de les persones que pateixen privacions materials greus, sensellarisme o marginació extrema, mitjançant serveis “Housing First” que combinen la prestació d’habitatge immediat amb serveis socials i laborals habilitants. .

anunci

A Espanya, s’afegiran 87 milions d’euros al PO del FSE de Castella i Lleó per donar suport als autònoms i als treballadors que tenien el contracte suspès o reduït a causa de la crisi. Els diners també ajudaran a les empreses afectades a evitar acomiadaments, especialment en el sector turístic. Finalment, els fons són necessaris per permetre que els serveis socials essencials continuïn de manera segura i per garantir la continuïtat educativa en tota la pandèmia mitjançant la contractació de personal addicional.

REACT-EU forma part de NextGenerationEU i proporciona finançament addicional de 50.6 milions d’euros (en preus actuals) als programes de política de cohesió durant el 2021 i el 2022. Les mesures se centren en el suport a la resiliència del mercat laboral, als llocs de treball, a les pimes i a les famílies amb pocs ingressos, així com a establir bases per al futur les transicions verdes i digitals i una recuperació socioeconòmica sostenible.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències