Connecteu-vos amb nosaltres

Negocis

Els drets de propietat intel · lectual

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

By Laure de Hauteclocque

La Comissió Europea diu que els drets de propietat intel·lectual (DPI) necessiten una millor protecció a la UE i suggereix que proporcionar millors dades, enfortir el compromís de les parts interessades i fomentar una cooperació més estreta entre els estats membres són les formes d’aconseguir-ho.

Els objectius de la Comissió s'han establert en dues comunicacions: una Pla d'Acció sobre DPI a la UE i a Estratègia sobre DPI a tercers països - publicat aquest mes.

anunci

Ambdues comunicacions tenen com a objectiu abordar les creixents infraccions dels drets de propietat intel·lectual, causades en part pels recents canvis tecnològics. La Comissió creu que el reforç del compliment dels DPI és vital per protegir la competitivitat industrial de la UE.

Estratègia de protecció i execució

El canvi tecnològic ha convertit en una prioritat la revisió de l’estratègia del 2004. El creixement continu de l'economia d'Internet i el paper creixent de les economies emergents requereixen un "enfocament més intel·ligent" a l'hora d'utilitzar les eines de política comercial disponibles per protegir i fer complir els drets de propietat intel·lectual a tercers països. Aquests inclouen acords comercials, accions legislatives i resolució de conflictes, centres d’ajuda i assistència tècnica.

La nova estratègia planteja sis reptes clau i ofereix possibles solucions a cadascun.

anunci
1) Millorar la participació dels grups d'interès

L'opinió pública no s'ha tingut suficient en compte en la política de propietat intel·lectual. Per abordar-ho, la Comissió vol fomentar un diàleg més ampli amb les parts interessades, incloses les autoritats públiques, la societat civil i el Parlament Europeu, per tal de sensibilitzar i orientar les polítiques.

2) Proporcionar millors dades

Algunes dades, com l’escala i l’impacte de la infracció dels DPI, són difícils d’obtenir a causa de la reticència dels titulars de drets a divulgar detalls. No obstant això, aquestes dades són necessàries per donar suport a l'elaboració de polítiques basades en l'evidència i per quantificar amb més precisió el paper i l'impacte de la infracció de la propietat intel·lectual i dels drets d'autor.

Diverses iniciatives, com la creació d'un Observatori europeu sobre les infraccions dels drets de propietat intel·lectual, ja s'han pres per millorar la recopilació de dades i la presentació d'informes. Segons la Comissió, s'hauria de millorar encara més la recopilació i la informació de les dades i realitzar enquestes periòdiques sobre els "països prioritaris".

3) Basant-se en la legislació de la UE

Es necessita una harmonització per proporcionar un marc més senzill i previsible per als consumidors i la indústria i facilitar les negociacions amb tercers països. En negociar amb països extracomunitaris, la manca d’harmonització en algunes àrees de DPI pot limitar la capacitat de la UE d’abordar problemes de propietat intel·lectual. S'ha proposat una Directiva sobre secrets comercials, destinada a millorar les condicions per a una activitat empresarial innovadora. A més, la Comunicació insisteix en la necessitat d'una harmonització en l'ús dels tractats internacionals. La Comissió afirma que tots els estats membres haurien de ratificar els tractats de DPI pertinents existents.

4) Millorar la cooperació dins de la UE

S’hauria de millorar la cooperació entre els estats membres i la UE per tal de garantir un enfocament més estratègic i coherent de les qüestions de propietat intel·lectual a tercers països. Això s’hauria de fer, per exemple, mitjançant l’ús d’associacions establertes per implementar l’estratègia d’accés al mercat.

5) Millorar la protecció i l'aplicació a tercers països

Tot i que la Comissió reconeix el fet que només s’han dut a terme alguns acords multilaterals significatius de DPI, s’haurien de continuar els esforços per millorar el marc internacional de DPI. Això inclou, per exemple, una millor protecció de les indicacions geogràfiques a l'Organització Mundial del Comerç.

Els acords bilaterals són una altra oportunitat útil per abordar qüestions específiques. Diversos acords comercials celebrats recentment han integrat capítols sobre l'aplicació de la protecció de la propietat intel·lectual, i això s'hauria de fomentar. Els "diàlegs sobre la propietat intel·lectual" o els "grups de treball sobre la propietat intel·lectual" també poden ser útils per implicar interaccions periòdiques entre la UE i tercers països, el lliurament d'assistència tècnica als països en desenvolupament i el seguiment de la situació dels drets de propietat intel·lectual a tercers països.

En el cas dels països que incompleixin de manera persistent els compromisos internacionals sobre les normes de propietat intel·lectual, es podria restringir el finançament de la UE. Això no afectaria, però, els programes finançats pels Fons Europeus de Desenvolupament o els Instruments de Cooperació al Desenvolupament.

6) Prestar assistència als titulars de drets de la UE a tercers països

La Comissió ja ha establert tres punts d’assistència en matèria de DPI per proporcionar assistència a les empreses de la UE (Gran Xina, Sud-est asiàtic i Amèrica del Sud) i s’hauria d’incrementar la disponibilitat d’expertesa en propietat intel·lectual a les regions clau.

Cada dos anys s’actualitzarà una llista de països prioritaris en què els titulars de drets de la UE no presenten una protecció IPR inadequada. L’objectiu és ajudar les empreses i, en particular, les pimes, fent-les més conscients del risc potencial de propietat intel·lectual en negociar amb determinats països.

Pla d'acció de la UE en matèria d'aplicació

El nou pla d'acció se centra en l'aplicació dels drets de propietat intel·lectual a la UE. Fa un èmfasi especial en la lluita contra l'activitat d'infracció de la propietat intel·lectual a escala comercial, que la Comissió considera com una amenaça clau.

La Comissió proposa deu accions i proposa noves eines de política d'aplicació. Aquestes accions es divideixen en tres categories principals: (1) la implicació de tots els actors de la cadena de valor de la propietat intel·lectual, (2) la cooperació entre les autoritats públiques i (3) la millora del seguiment i la segmentació de la política d'aplicació de la propietat intel·lectual.

1) Un paper per a tots els actors de la cadena de valor de la propietat intel·lectual

La Comissió creu que els consumidors, els empleats i les empreses no sempre són conscients de la magnitud del dany econòmic que pot provocar l'activitat d'infracció de la propietat intel·lectual. Per tant, la Comissió vol llançar i controlar una nova generació de campanyes de comunicació específiques per tal de sensibilitzar i ressaltar els avantatges de triar productes que respectin els drets de propietat intel·lectual.

Les noves tecnologies han aportat avantatges (cadenes de subministrament més eficients, costos d’inventari reduïts i increments en els lliuraments directes) que de vegades són utilitzats pels operadors comercials que infringeixen la propietat intel·lectual. La Comissió llançarà una sèrie d'accions de consulta per desenvolupar un esquema de diligència deguda de la UE i fomentarà la presa voluntària de la iniciativa.

Per detectar i interrompre les activitats que infringeixen la propietat intel·lectual a escala comercial, són importants els acords entre els titulars dels drets i els socis comercials en els quals confien per obtenir, promoure, distribuir i vendre el seu producte. La Comissió ha iniciat els diàlegs amb les parts interessades, amb l'objectiu de facilitar el desenvolupament de memorandums d'entesa (memorandums d'entesa), amb l'objectiu de privar els infractors de la propietat intel·lectual dels seus fluxos d'ingressos. En aquest context, l'objectiu de la Comissió és facilitar el desenvolupament d'altres protocols d'enteniment voluntaris per reduir els beneficis de la infracció de PI a escala comercial en línia.

Ajudar a les pimes a fer complir els seus drets de propietat intel·lectual: la Directiva de 2004 sobre l'aplicació dels drets de propietat intel·lectual proporciona normes harmonitzades sobre un sistema civil de reparació de PI. No obstant això, l'elevat cost i la complexitat dels litigis poden dissuadir les pimes de fer complir els seus drets de propietat intel·lectual. Per tant, la Comissió té com a objectiu consultar les parts interessades sobre la necessitat de futures accions de la UE per ajudar les pimes a fer complir els seus drets.

Sistemes de retrocessió: els sistemes de retrocessió permeten als consumidors contestar i no pagar per un servei o producte que no haurien desitjat comprar si ja haguessin sabut que no era autèntic. Segons la Comissió, aquests esquemes poden jugar un paper en la limitació dels operadors que infringeixen la IP. Per tant, la Comissió consultarà els grups d'interès sobre l'impacte de la retrocessió i explorarà la necessitat i l'abast per prendre mesures concretes en aquest camp.

2) Cooperació entre autoritats públiques

La naturalesa transnacional del crim organitzat implicat en la infracció de la propietat intel·lectual requereix una cooperació reforçada entre les autoritats nacionals. És per això que la Comissió ha proposat establir un grup d'experts dels Estats membres sobre l'aplicació de la propietat intel·lectual, on els estats membres puguin compartir les millors pràctiques.

La formació de les autoritats nacionals en activitats d'infracció de la propietat intel·lectual té lloc en gran part a nivell nacional. La Comissió creu que és necessari desenvolupar un programa de formació transfronterer de les autoritats de control de la propietat intel·lectual. Per tant, donarà suport al desenvolupament d'un conjunt complet de programes de formació relacionats amb l'aplicació de la propietat intel·lectual per a les autoritats nacionals en el context del mercat únic.

Responsabilitat dels contractistes públics de verificar la contractació pública de productes que infringeixin la propietat intel·lectual: l’ús de contractes de contractació pública pot provocar la infiltració de serveis del sector públic amb productes que infringeixen la propietat intel·lectual. Per tal d'abordar aquest problema, la Comissió té com a objectiu desenvolupar, promoure i publicar una guia sobre les millors pràctiques perquè les autoritats públiques evitin comprar productes falsificats.

3) Millor seguiment i orientació de la política d'aplicació de la propietat intel·lectual

Per tal d’orientar les polítiques d’aplicació de la PI a les activitats amb més probabilitats de perjudicar la inversió en innovació i creixement econòmic, la Comissió publicarà un informe bienal sobre l’impacte econòmic de la política de propietat intel·lectual de la UE. Segons la Comissió, això serviria com a eina de control més eficaç per a la nova política de compliment de la propietat intel·lectual de la UE.

Propers passos

Les accions establertes a les dues comunicacions es posaran en marxa i es duran a terme el 2014 i el 2015. Basant-se en els resultats d’aquestes accions, la Comissió estudiarà si calen més mesures.

 

Negocis

El programa de Màster en Gestió de GSOM SPbU s’ha inclòs entre els 25 primers dels principals Màsters FT Globals en Gestió 2021

publicat

on

El programa Master in Management (MiM) de la Graduate School of Management de la Universitat de Sant Petersburg (GSOM SPbU) es va classificar en el lloc 25 entre els 100 millors programes de màster del món d'acord amb la Financial Times. GSOM SPbU continua sent l'única escola russa representada en aquest rànquing. 

El 2013 va entrar al programa Màster en Gestió Financial Times classificant-se amb el lloc 65 en la llista dels millors programes per primera vegada. Durant els darrers vuit anys, el programa MiM ha aconseguit millorar la seva posició i augmentar el rànquing de 40 línies, gràcies a la singularitat del contingut educatiu i al suport d’exalumnes i socis corporatius.

“La posició alta al FT la classificació del programa de màster en gestió és el resultat del treball diari de molts departaments, el suport dels socis i la contribució de cada professor que treballa al programa. Per descomptat, ens alegrem del nou resultat assolit, que situa el programa en un lloc especial no només al mercat rus de l’educació empresarial, sinó també al món. Però, per a nosaltres, aquest és, en primer lloc, un indicador que anem pel bon camí, cosa que significa que hauríem de continuar treballant en la millora constant de les disciplines impartides, el suport als estudiants, el desenvolupament de l’entorn internacional, el reforç de la cooperació. amb els empresaris, incloses les empreses que són membres del comitè assessor de GSOM. Felicito sincerament a tothom que participa en la creació i desenvolupament del programa, felicito estudiants i exalumnes, i espero que continuem treballant junts, aconseguirem nous resultats! " dit Yulia Aray, professora associada, Departament de Gestió Estratègica i Internacional, Directora Acadèmica del programa Màster en Gestió.

anunci

Els socis acadèmics de GSOM SPbU - Universitat suïssa de Sant Gall i de l’Escola Superior de Comerç de París van obtenir el primer i el segon lloc al rànquing Global Masters in Management 2021. Altres socis acadèmics de GSOM SPbU han agafat les línies adjacents a la Business School al rànquing: School of Business, University of Mannheim (Alemanya) ocupa la 24a posició; L’Indian Institute of Management (Ahmedabad) és a la 26a línia.

El Financial Times la llista inclou 100 programes educatius. La publicació compila un rànquing basat en una anàlisi de les dades rebudes de les escoles de negocis i comentaris anònims dels antics alumnes. Només poden participar al rànquing escoles de negocis amb almenys una de les acreditacions internacionals: AACSB i EQUIS. Es tenen en compte un total de 17 criteris: la taxa de creixement salarial en tres anys, el creixement professional, el suport a una escola de negocis en desenvolupament professional, el percentatge d’exalumnes que van obtenir feina tres mesos després de la graduació, el nombre de professors estrangers i altres. I, per descomptat, un dels principals indicadors és el salari mitjà dels exalumnes tres anys després de la graduació: a GSOM SPbU supera els 70,000 dòlars a l’any.

Els rànquings del diari internacional de negocis Financial Times (FT) publicat a més de 20 països. Són un indicador generalment acceptat de la qualitat d’una escola de negocis o d’un programa individual.

anunci

GSOM SPbU és una escola de negocis russa líder. Es va fundar el 1993 a la Universitat de Sant Petersburg, que és una de les universitats clàssiques més antigues i el centre més gran de ciència, educació i cultura de Rússia. Avui GSOM SPbU és l’única escola de negocis russa que s’inclou entre les millors 100 escoles europees del rànquing Financial Times i té dues prestigioses acreditacions internacionals: AMBA i EQUIS. El Consell Assessor de GSOM inclou líders empresarials, governamentals i de la comunitat acadèmica internacional.

Seguir llegint

dades

Una major protecció, innovació i creixement en el sector de dades del Regne Unit, tal com va anunciar el secretari digital del Regne Unit

publicat

on

L’Oficina del comissari d’informació (ICO) té previst una revisió per impulsar una major innovació i creixement en el sector de dades del Regne Unit i protegir millor el públic de les principals amenaces de dades, segons les reformes previstes anunciades pel secretari digital Oliver Dowden

Bridget Treacy, soci (pràctica de privadesa i ciberseguretat del Regne Unit), Hunton Andrews Kurth, va dir: "El govern del Regne Unit ha assenyalat una visió ambiciosa per reformar les lleis de protecció de dades del Regne Unit, simplificar el règim actual, reduir la burocràcia empresarial i fomentar la innovació basada en dades. Després d'una anàlisi acurada, el govern creu que pot millorar significativament el règim de privadesa de dades del Regne Unit i el seu funcionament a la pràctica, tot mantenint alts estàndards de protecció per a les persones. Lluny d’intentar substituir l’actual règim, sembla un intent de perfeccionar-lo, fent-lo més capaç de satisfer les necessitats de totes les parts interessades i ajustant-lo millor a l’era digital. 

“Fa molt de temps que ens fixem en els nous fluxos de dades internacionals i aquí serà interessant veure la creativitat que el govern del Regne Unit està preparat per ser. Els fluxos de dades globals són una part inevitable del comerç mundial i la pandèmia Covid-19 va posar de manifest la necessitat de col·laboració global en recerca i innovació. El govern del Regne Unit vol permetre fluxos de dades fiables i responsables, sense reduir la protecció de les persones, i sense necessitat de gestions administratives innecessàries. Un enfocament més àgil, flexible, basat en el risc i basat en els resultats per determinar l’adequació pot millorar la protecció de dades en general. Però aquí el govern haurà de tenir especial cura, suposant que vol conservar l'estatus d'adequació del Regne Unit a la UE.

anunci

"Sembla que fins i tot l'Oficina del comissari d'informació serà objecte de reforma, amb propostes per modernitzar l'estructura de govern del regulador de protecció de dades, establir objectius clars i garantir una major transparència i rendició de comptes. L'ICO és un regulador de protecció de dades molt respectat, que ofereix un lideratge mundial molt admirat en qüestions difícils. Es necessitarà cura perquè la reforma proposada no vegi compromesa l’independentíssima i valorada independència de l’ICO.

“En general, això sembla un intent reflexiu de millorar el règim de protecció de dades existent al Regne Unit, no mitjançant canvis radicals, sinó mitjançant la construcció i ajustament del marc existent per fer-lo més adequat per a la nostra era digital. Les organitzacions haurien de donar la benvinguda a l’oportunitat de contribuir a aquesta consulta ”.

Bojana Bellamy, president de Hunton Andrews Kurth Centre de Lideratge de Polítiques d'Informació (CIPL), un preeminent grup de reflexió sobre polítiques d'informació mundial situat a Washington, DC, Londres i Brussel·les va dir: “La visió del govern del Regne Unit és un desenvolupament positiu i és molt necessària per abordar les oportunitats i els reptes de la nostra era digital. Els plans haurien de ser ben rebuts tant al Regne Unit com a la UE. No es tracta de reduir el nivell de protecció de dades ni de desfer-se del GDPR, sinó de fer que la llei funcioni efectivament a la pràctica, de manera més eficaç i de manera que generi beneficis per a tothom: organitzacions que utilitzen dades, individus, reguladors i la societat britànica. i economia. Les lleis i les pràctiques reguladores han d’evolucionar i ser àgils igual que les tecnologies que intenten regular. Els països que creen règims reguladors flexibles i innovadors estaran millor situats per respondre a la quarta revolució industrial que assistim avui.

anunci

“No hi ha dubte que alguns aspectes del RGPD no funcionen bé i que algunes àrees són poc útils. Per exemple, les regles per a l’ús de dades en investigació i innovació científica i industrial són difícils de localitzar i analitzar, dificultant l’ús i l’intercanvi de dades amb aquests propòsits beneficiosos; és difícil utilitzar dades personals per entrenar algoritmes d'IA per evitar biaixos; el consentiment de les persones al processament de dades ha quedat sense sentit mitjançant un ús excessiu; i els fluxos internacionals de dades s’han sumit en la burocràcia.

“L’atrevida visió del govern del Regne Unit per simplificar l’actual règim de protecció de dades, reduir els tràmits administratius, imposar més responsabilitat a les organitzacions per gestionar i utilitzar les dades de manera responsable i reforçar el paper fonamental del regulador de privadesa del Regne Unit és el bon camí a seguir. Aconsegueix una protecció eficaç per a les persones i les seves dades i permet la innovació, el creixement i els beneficis de la societat basats en les dades. Altres governs i països haurien de seguir la pista del Regne Unit.

"És hora de renovar les regles dels fluxos internacionals de dades i el govern del Regne Unit té tota la raó en centrar-se a permetre fluxos de dades fiables i responsables. Les empreses de tots els sectors acolliran un règim més fluix per a la transferència de dades i les decisions d’adequació respecte a més països. Els agents de privadesa de dades corporatius destinen massa recursos a abordar els aspectes tècnics legals dels fluxos de dades de la UE, especialment després de la sentència Schrems II de la UE. Les organitzacions que se centren en la privadesa mitjançant el disseny, les avaluacions d’impacte de riscos i la creació de programes integrals de gestió de la privadesa adequats per a la nova economia digital proporcionarien un servei millor als consumidors i a les empreses. 

"És encoratjador que el govern reconegui l'oficina del comissari d'informació del Regne Unit com un regulador digital clau al Regne Unit, amb la responsabilitat fonamental de protegir els drets d'informació de les persones i de permetre la innovació i el creixement impulsats per les dades responsables al Regne Unit. L'ICO ha estat un regulador i influenciador progressiu a la comunitat reguladora mundial. S’ha de donar a l’ICO els recursos i les eines necessàries per ser estratègic, innovador, col·laborar amb les organitzacions amb l’ús de dades i fomentar i recompensar les millors pràctiques i la rendició de comptes ”.

Seguir llegint

Comissió Europea

Comencen les normes reforçades de control de les exportacions de la UE

publicat

on

La UE reforça la seva capacitat per respondre a nous riscos de seguretat i tecnologies emergents. El nou Reglament de control d’exportacions va entrar en vigor el 9 de setembre i reforçarà els controls sobre el comerç d’articles de doble ús (béns i tecnologies civils amb possibles usos militars o de seguretat), alhora que augmentarà la capacitat de la UE per protegir els drets humans i donar suport a les cadenes de subministrament segures d’elements estratègics.

El vicepresident executiu i comissari de comerç, Valdis Dombrovskis (a la foto) va dir: “Hem de respondre millor a les amenaces emergents en un món cada vegada més volàtil. Això vol dir aconseguir un millor control de les tecnologies de doble ús, incloses les tecnologies de cibervigilància que es poden fer un mal ús per violacions dels drets humans. Gràcies a aquestes noves normes de la UE, els països de la UE també treballaran encara més estretament entre ells i amb aliats sobre els possibles riscos de seguretat derivats de la biotecnologia, la intel·ligència artificial i altres tecnologies emergents. També ens unirem per garantir condicions de joc equitatives per a les empreses, per exemple, en el context del nou Consell de Comerç i Tecnologia de la UE-EUA ”. 

El nou marc permet a la UE dur a terme una sèrie d’accions importants per agrupar coneixements i afrontar reptes particulars, sobretot en relació amb la cibervigilància, on es preparen les directrius de diligència deguda, però també les tecnologies emergents de doble ús, com la informàtica avançada.

anunci

El reglament introdueix una major transparència augmentant el nivell de consultes i informes entre els estats membres i la Comissió, contribuint al desenvolupament d’una nova Plataforma de llicències electròniques de la UE ja pilotat a quatre estats membres de la UE.

També proporciona una base jurídica per a l’acció de la UE a nivells multilaterals, plurilaterals i bilaterals (reconeixent que l’eficàcia dels controls depèn de la cooperació dels principals productors de tecnologia) i es basa en el marc multilateral existent de controls a les exportacions, concretament l’acord de Wassenaar, que constitueix la base de moltes restriccions imposades per la regulació a nivell de la UE.

Fons

anunci

La Comissió va adoptar la seva proposta legislativa per modernitzar els controls de la UE sobre les exportacions d'articles sensibles de doble ús (béns i tecnologia) al setembre del 2016, per substituir el Reglament a partir del 2009. Aquests articles tenen molts usos civils, però també es poden utilitzar per a la defensa, la intel·ligència i la a efectes de l'aplicació de la llei (materials nuclears i especials, telecomunicacions, electrònica i informàtica, espacial i aeroespacial, equipament marítim, etc.), i també es poden fer un ús indegut per violacions dels drets humans.  

El nou Reglament inclou moltes de les propostes de la Comissió per a una "actualització del sistema" integral i farà que el sistema existent de control de les exportacions de la UE sigui més eficaç mitjançant:

  • Introduint una nova dimensió de "seguretat humana", de manera que la UE pugui respondre als reptes que plantegen les tecnologies emergents de doble ús, especialment les tecnologies de cibervigilància, que suposen un risc per a la seguretat nacional i internacional; inclosa la protecció dels drets humans;
  • actualització de les nocions i definicions clau (per exemple, definició d'un "exportador" per aplicar a persones físiques i investigadors implicats en transferències de tecnologia de doble ús);
  • simplificar i harmonitzar els procediments de llicència i permetre a la Comissió modificar, mitjançant un procediment "simplificat", és a dir, un acte delegat, la llista d'articles o destinacions sotmesos a formes específiques de control, fent així el sistema de control de les exportacions més àgil i capaç d'evolucionar i adaptar-se a circumstàncies;
  • millorar l'intercanvi d'informació entre les autoritats de llicències i la Comissió amb l'objectiu d'augmentar la transparència de les decisions de llicència;
  • coordinació i suport per a l'aplicació sòlida dels controls, inclosa la millora de l'intercanvi electrònic segur d'informació entre les agències de concessió de llicències i de control;
  • desenvolupar un programa de formació i capacitació de la UE per a les autoritats de concessió de llicències i aplicació dels estats membres; 
  • difusió a la indústria i transparència amb les parts interessades, desenvolupant una relació estructurada amb el sector privat a través de consultes específiques amb els grups d'interès per part del grup pertinent de la Comissió d'experts dels estats membres, i;
  • permetent diàlegs més forts amb tercers països i buscant condicions d'equitat a nivell mundial.

Més informació

Reglament de control d’exportacions

Nota - Aplicació del Reglament

Controls comercials de doble ús 

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències