Connecteu-vos amb nosaltres

Països en via de desenvolupament

La Comissió Europea adopta 'Acord d'Associació' amb Romania sobre l'ús de Fons Estructurals i els Fons d'Inversió per al creixement i l'ocupació en 2014-2020

COMPARTIR:

publicat

on

ponta-parlament-septembrie-950La Comissió Europea ha adoptat un acord de col·laboració amb Romania que estableix l'estratègia per a l'ús òptim dels fons europeus estructurals i d'inversió a tot el país. L’acord d’avui (6 d’agost) prepara el camí per invertir 23 milions d’euros en finançament total de la política de cohesió durant el període 2014-2020 (preus actuals, inclòs el finançament de cooperació territorial europea i l’assignació per a la Iniciativa d’Ocupació Juvenil). Romania també rep 8 milions d’euros per al desenvolupament rural i 168 milions per a la pesca i el sector marítim.

Les inversions de la UE ajudaran a combatre l’atur i impulsaran la competitivitat i el creixement econòmic mitjançant el suport a la innovació, la formació i l’educació a les ciutats, pobles i zones rurals. També promouran l’emprenedoria, lluitaran contra l’exclusió social i contribuiran a desenvolupar una economia respectuosa amb el medi ambient i eficient en els recursos.

El estructural i de Fons d'Inversió (ESIF) són:

Comentant l’adopció, el comissari de política regional, Johannes Hahn, va dir: “Avui hem adoptat un pla d'inversió estratègic i vital que estableix Romania en el camí cap a l'ocupació i el creixement durant els propers deu anys. Aquest Acord d'Associació reflecteix la determinació conjunta de la Comissió Europea i Romania de fer un ús més eficient del finançament de la UE –Les nostres inversions han de ser estratègiques, segons la nova Política de Cohesió– centrant-se en l'economia real, el creixement sostenible i la inversió en les persones. Però la qualitat no la rapidesa és l'objectiu primordial i en els propers mesos ens dediquem plenament a negociar el millor resultat possible per a les inversions dels Fons Estructurals i d'Inversió Europeus el 2014-2020. Cal un compromís de totes les parts per garantir que es posen en marxa programes de bona qualitat".

El comissari Hahn va afegir: "Aquesta estratègia d'inversió es basa en la important contribució de Romania ja està fent per ajudar la UE a assolir els seus objectius de creixement intel·ligent, inclusió social i mitigació del canvi climàtic. Romania té ara una base sòlida en aquest acord d'associació que cobreix tots els fons estructurals i d'inversió i dóna direcció estratègica als futurs programes que millorin la innovació, transformin les pimes romaneses en models de creixement i assegurin la situació competitiva de Romania. en sectors en creixement com les TIC, l’energia, l’enginyeria, les nanotecnologies o la bioeconomia. Els fons ESI estan ajudant De Romania regions i ciutats per afrontar aquests reptes".

Dacian Cioloş, comissari d'Agricultura i Desenvolupament Rural, va dir: "Amb l'adopció de l'Acord d'Associació hem aconseguit un pas important en la creació del marc estratègic per a una implementació reeixida de tots els Fons d'Inversió Estructurals Europeus a Romania. Espero que millori la coordinació entre Els fons es reflectiran en una major eficiència i sinergia en la implementació dels programes, una millor relació qualitat-preu per als fons de la UE invertits i un impacte positiu tangible per a l'economia de Romania i per als seus ciutadans. És important que els beneficis del creixement econòmic i la creació d'ocupació no només s'ofereixin a les ciutats, sinó també al camp, on tots els fons estructurals i d'inversió poden funcionar millor ara mitjançant eines millorades.

"També m'agraeix el fet que el programa de desenvolupament rural romanès ja s'hagi presentat a la Comissió i que s'està examinant actualment. Serà un dels programes de desenvolupament rural més grans de la UE i, si els fons s'utilitzen amb prudència i s'apliquen bé, oferirà oportunitats als agricultors i als agents rurals per abordar els reptes als quals s'enfronten. Acompanyat de la reforma de la Política Agrària Comuna, el finançament per al desenvolupament rural ofereix nombroses eines per desenvolupar i diversificar l'economia rural romanesa, augmentant la seva competitivitat i millorant alhora la gestió dels recursos naturals”.

Ocupació, Afers Socials i Inclusió Comissari László Andor va dir: "Felicito Romania pels seus esforços per finalitzar l'Acord d'Associació i agraeixo a les autoritats romaneses la seva cooperació constructiva amb la Comissió. Durant el període 2014-20, el Fons Social Europeu disposarà de 4.77 milions d'euros per ajudar Romania a augmentar l'ocupació i reduir la pobresa d'acord amb els objectius d'Europa 2020 i les recomanacions específiques de cada país de la UE. Les prioritats clau seleccionades per Romania per al suport de l'FSE inclouen l'ocupació juvenil, la millora de la rellevància de l'educació i la formació professionals per al mercat laboral, la lluita contra la pobresa i l'exclusió social de la minoria gitana i la millora de l'eficiència i la qualitat de l'administració pública i el poder judicial.

La comissària d'Afers Marítims i Pesca, Maria Damanaki, va dir: "Com passa amb la resta de fons, el Fons Europeu Marítim i de la Pesca tracta d’invertir i crear llocs de treball a les comunitats locals. A Romania, el fons donarà suport a projectes per reduir l'impacte de la pesca en el medi marí. També ajudarà a diversificar els productes de la pesca i l’aqüicultura que s’estan produint actualment. Segons l'esperit de la nova política pesquera comuna, "Brussel·les" no prescriurà com s'ha de gastar cada cèntim; però deixeu que aquells de Romania que coneguin el seu ofici, indústria i regions millor per treballar per aconseguir un futur sostenible."

Més informació

MEMO en els acords d'associació i els programes operatius
Política de cohesió i Romania
Acord de col·laboració Comissió Europea-Romania
Resum de l'acord de col·laboració amb Romania

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències