Connecteu-vos amb nosaltres

Xina

Òrgan d'Apel·lació de l'OMC falla en contra de les restriccions xineses sobre l'accés a les terres rares i altres matèries primeres

COMPARTIR:

publicat

on

terres rares-xinesa-principalL'òrgan d'apel·lació de l'Organització Mundial del Comerç (OMC) ha donat la raó a la UE. Va confirmar les conclusions fetes per un panell el març de 2014 que les restriccions d'exportació de la Xina sobre terres rares, així com el tungstè i el molibdè, incompleixen les normes de l'OMC. Donant suport a les afirmacions de la UE i els seus codenunciants, els EUA i el Japó, l'OMC va trobar que els drets i quotes d'exportació de la Xina no estaven justificats per raons de protecció del medi ambient o política de conservació.

El comissari de Comerç, Karel de Gucht, va qualificar la sentència com "una fita més en els esforços de la UE per garantir un accés just a les matèries primeres tan necessàries per a les seves indústries". "Aquesta sentència envia un senyal clar que les restriccions a l'exportació no es poden utilitzar per protegir o promoure les indústries nacionals a costa dels competidors estrangers. Ara espero que la Xina alinei ràpidament el seu règim d'exportació amb les regles internacionals, com va fer amb altres matèries primeres sota la sentència anterior de l'OMC", va dir el comissari.

El 2012, la Xina va perdre un altre cas de l'OMC, presentat conjuntament per la UE, els EUA i Mèxic, sobre restriccions a l'exportació de matèries primeres. Posteriorment, va aixecar aquestes restriccions. No obstant això, no va aixecar mesures similars, quotes d'exportació i drets, aplicant-se a altres matèries primeres, com ara el tungstè, el molibdè i les terres rares. Per tant, la UE i els seus codenunciants no es van quedar sense més remei que utilitzar de nou el mecanisme de resolució de disputes de l'OMC.

La Xina ha argumentat que les seves restriccions a l'exportació de terres rares formen part de la seva política de conservació. Però la posició de l'OMC avui és clara: no es poden imposar restriccions a l'exportació per conservar els recursos naturals esgotables si la producció o el consum nacionals de les mateixes matèries primeres no es restringeix al mateix temps amb la mateixa finalitat.

Ni els denunciants ni el panel disputen el dret de la Xina a establir polítiques de conservació. Tanmateix, tal com va aclarir l'OMC, el dret sobirà d'un país sobre els seus recursos naturals no li permet controlar els mercats internacionals ni la distribució global de matèries primeres. Un membre de l'OMC pot decidir el nivell o el ritme al qual utilitza els seus recursos, però un cop extretes les matèries primeres, estan subjectes a les normes comercials de l'OMC. El país extractor no pot imposar restriccions només als usuaris estrangers.

Fons

Les matèries primeres implicades en aquest cas són diverses terres rares, així com el tungstè i el molibdè. Tenen una àmplia gamma d'usos en productes d'alta tecnologia i productes ecològics, fabricació d'automòbils i maquinària, productes químics, acer i indústries de metalls no ferrosos.

anunci

Les restriccions a l’exportació xineses han estat principalment drets d’exportació o quotes d’exportació, així com requisits i procediments addicionals per als exportadors. Creen greus desavantatges per a les indústries estrangeres augmentant artificialment els preus d’exportació de la Xina i augmentant els preus mundials. Aquestes restriccions també redueixen artificialment els preus interns de les matèries primeres de la Xina. A mesura que augmenten els subministraments domèstics. Això dóna a les indústries locals de la Xina un avantatge competitiu i exerceix pressió sobre els productors estrangers perquè traslladin les seves operacions i tecnologies a la Xina.

La UE, juntament amb els EUA i el Japó, van llançar un cas de solució de disputes de l'OMC el març de 2012. Les consultes inicials amb la Xina no van portar una solució amistosa. Com a resultat, l'OMC va establir un panell el juny de 2012. L'informe del Panell es va publicar el 26 de març de 2014 i va suposar una victòria total per a la UE i els seus codenunciants. La Xina va apel·lar l'informe el 25 d'abril de 2014. Els informes seran adoptats per l'Òrgan de Solució de Diferències de l'OMC en un termini de 30 dies i la Xina haurà de complir la sentència immediatament o en un període de temps raonable que pugui sol·licitar la seva implementació.

Més informació

Memo / 14/504
Informe de l'Òrgan d'Apel·lació de l'OMC

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències