Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Lluita contra la sobrepesca: Comissió Europea anuncia deduccions de les quotes de pesca 2014

COMPARTIR:

publicat

on

sobrepesca-resum-08022012-WEB_109842Els deu estats membres que van declarar haver superat les seves quotes de pesca a 2013 s'enfrontarà a la reducció de les quotes de pesca d'aquestes poblacions en 2014. La Comissió Europea anuncia aquestes deduccions sobre una base anual per a abordar immediatament el dany causat a les poblacions sobreexplotades l'any anterior i garantir un ús sostenible dels Estats Membres dels recursos pesquers comuns. En comparació amb l'any passat, el nombre de deduccions realitzades es va reduir en 22%.

Assumptes Marítims i Pesca La comissària Maria Damanaki va dir: "Si volem ser seriosos en la nostra lluita contra la sobrepesca, hem d’aplicar les nostres regles segons el llibre, i això inclou el respecte de les quotes. M’alegra veure que vam fer una feina millor el 2013 que en anys anteriors a l’hora de mantenir-nos dins de les quotes. Dit això, per aconseguir poblacions de peixos saludables a tot Europa també necessitem controls eficients per fer complir les normes vigents ".

Fons

Bèlgica, Dinamarca, Grècia, Espanya, França, Irlanda, els Països Baixos, Polònia, Portugal i el Regne Unit i 45 estocs de peixos es veuen afectats per la deducció de quotes d’aquest any. Les deduccions de quotes s'apliquen a les mateixes existències que es van pescar excessivament l'any anterior, amb deduccions addicionals realitzades per sobrepesca consecutiva, sobrepesa superior al 5% o si l'estoc en qüestió està subjecte a un pla plurianual.

No obstant això, si un estat membre no disposa de quota de pesca disponible per "amortitzar" la seva sobrepesca, les quantitats es descomptaran d'un estoc alternatiu a la mateixa àrea geogràfica, tenint en compte la necessitat d'evitar descàrregues en pesqueries mixtes. Les deduccions sobre accions alternatives es decideixen en consulta amb els estats membres interessats i es publicaran en un Reglament separat a finals d’aquest any. D'altra banda, si la quota disponible no és suficient per explotar plenament les esmentades deduccions, les quantitats restants es reporten a l'any següent.

La base jurídica de les deduccions és Reglament (CE) no 1224 / 2009. S'obliga a la Comissió a realitzar deduccions en les quotes futures dels estats membres que han de sobrepesca. Certs factors multiplicadors s'apliquen, tal com s'estableix en l'article 105 (2) i (3) del Reglament per tal de garantir la sostenibilitat dels estocs.

Més informació

anunci

Per a la llista completa de les deduccions de 2014
Per a la llista completa de les deduccions de 2013

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències