Connecteu-vos amb nosaltres

EU

prioritats italians presidència de la UE discutits per les comissions del Parlament

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Italià-Presidència-LogoLes prioritats de la Presidència italiana han estat definides per les diferents comissions parlamentàries dels ministres italians. Aquest text s'actualitza diàriament. 

Abordar la immigració amb "accions que donin resultats" a curt, mitjà i llarg termini, lluitar contra el tràfic de persones, la corrupció i el terrorisme i combatre els delictes d'odi, la xenofòbia i la discriminació són algunes de les prioritats clau de la Presidència italiana en l'àmbit dels assumptes interns, va dir dimarts el ministre de l'Interior, Angelino Alfano. En resposta a les preguntes dels eurodiputats sobre el control de les fronteres i la migració, el comitè de llibertats civils va dir que "la responsabilitat i la solidaritat haurien d'anar de la mà" i va subratllar la necessitat d'una cooperació més forta entre la UE i els països africans d'origen i el trànsit de migrants.

La reforma de la protecció de dades i l'intercanvi de dades amb tercers països, la Fiscalia Europea i la cooperació en matèria penal i civil són qüestions en què la Presidència italiana pretén avançar, va dir la ministra de Justícia, Andrea Orlando. "Intentarem aconseguir un punt comú enfocament durant la Presidència "sobre protecció de dades", va dir als eurodiputats, assegurant que la Presidència tindrà en compte el "dret a l'oblit", a la llum de la recent sentència del Tribunal de Justícia Europeu (TJUE). Quant a la retenció de dades, va dir que el Consell espera una proposta de la Comissió després de la sentència del TJUE que declara nul·la la directiva del 2006.
El ministre d'Economia i Finances, Pier Carlo Padoan, va presentar dimarts als eurodiputats del Comitè d'Afers Econòmics i Monetaris una estratègia de creixement de "tres pilars" centrada en la millora de la integració del mercat, les reformes estructurals i la inversió. "L'estratègia UE2020 s'ha de tornar a centrar en factors que puguin crear creixement", va dir, i va afegir que la creació d'un fons d'inversió a llarg termini de la UE, la lluita contra el blanqueig de diners i l'evasió fiscal i la introducció de l'impost sobre transaccions financeres seran les àrees clau del treball legislatiu. Padoan va assegurar als eurodiputats que van preguntar sobre la possible reforma de la "Troika" de la Comissió de la UE / BCE / FMI, què faria la Presidència per alleujar la reducció del crèdit, especialment a les petites i mitjanes empreses, i la seva opinió sobre els dèficits pressupostaris i la flexibilitat de la despesa. En les seves respostes, va destacar que encara es pot guanyar molt si s’apliquen millor les normes existents i s’aprenen les millors pràctiques d’altres països de la UE.

anunci

Transport: Les converses sobre paquet ferroviari 4th per iniciar aviatEl transport i les infraestructures de transport són vitals per a les prioritats clau de creixement i ocupació de la Presidència, segons ha informat aquest dimarts el ministre d’Infraestructures i Transports, Maurizio Lupi, al Comitè de Transports i Turisme, en una reunió que el nou president Michael Cramer (Verds / EPT, DE) va obrir amb un minut silenci per les víctimes del vol MH17 de Malaysia Airlines. La Presidència té l'objectiu d'iniciar negociacions amb el Parlament sobre els fitxers tècnics del 4t paquet ferroviari i pressionarà perquè el Consell també avanci en el pilar polític, va dir. Les propostes del cel únic europeu (SES) tindran un gran impacte en el panorama industrial del sector i la Presidència fomentarà la discussió sobre el paquet SES2 +, va dir. La Presidència també té com a objectiu completar les negociacions amb el Parlament sobre els pesos i les dimensions del dossier dels camions i seguirà treballant en les normes de compliment transfronterer, va afegir.

Els eurodiputats van demanar Lupi per aclarir la línia de temps per al progrés amb el paquet ferroviari, posant l'accent en que les negociacions sobre les negociacions pilar tècnics han de començar tan aviat com sigui possible. També van preguntar com es podria aconseguir avenços en les propostes de serveis portuaris, la seguretat viària, els arxius del paquet d'aeroports, la proposta d'e-call i com la política de transport podria ser col·locat en el centre dels esforços per combatre el canvi climàtic.

Desenvolupament:La incidència humanitària és la primera prioritat de la Presidència en l'àrea de desenvolupament "

anunci

"La incidència humanitària és la primera prioritat de la Presidència en l'àrea de desenvolupament", va dir dimarts al viceministre d'Afers Exteriors, Lapo Pistelli, al Comitè de Desenvolupament. La Presidència també se centrarà en enfortir el vincle entre ajuda humanitària i protecció civil, millorar la protecció de grups vulnerables en situacions d'emergència i intensificar la participació del sector privat en la prestació d'ajuda humanitària. Els temes que es van debatre amb els eurodiputats van incloure les limitacions pressupostàries a l’ajuda humanitària de la UE, els vincles entre la política de desenvolupament i la immigració i les perspectives del marc d’ajuda al desenvolupament posterior al 2015.

Ocupació: lluita contra l'atur juvenil, la pobresa i l'exclusió social

La Presidència perseguirà un creixement inclusiu i sostenible per afrontar els reptes laborals i "restablir la confiança dels ciutadans de la UE", ha declarat als ministres del Comitè d'Ocupació el ministre de Política Social i de Treball, Guiliano Poletti. Els eurodiputats van donar la benvinguda a l'ambiciosa agenda de la Presidència, que té com a objectiu combatre l'atur juvenil, la pobresa i l'exclusió social. La Presidència pretén, entre altres coses, aturar el treball no declarat, ajudar els aturats augmentant la seva mobilitat mitjançant la iniciativa EURES i protegir millor la gent de mar. Poletti va dir que estava compromès a arribar a un acord a nivell del Consell sobre aquests fitxers.

Els eurodiputats van acordar que la lluita contra l’ocupació juvenil hauria de ser una prioritat fonamental, però també van demanar mesures més concretes i adequades. L’estimulació de la mobilitat de la força de treball no és per si mateixa una solució a l’atur, van dir els eurodiputats, que van afegir que la mobilitat millorada s’hauria de complementar amb mesures com la reducció de la burocràcia per ajudar les petites empreses a crear llocs de treball de més qualitat. També van demanar a la Presidència que abordés els desajustos de competències en el mercat laboral mitjançant l'educació i la formació, i van subratllar que la dimensió social no hauria de ser secundària per assolir el creixement econòmic. Al final de la reunió, el president del comitè Thomas Händel (GUE / NGL, DE) va destacar que tant el Parlament com la Presidència han de garantir que el programa REFIT de la Comissió no soscavi els drets laborals i socials existents.

Afers constitucionals: Truca per a més transparència

Posem els drets fonamentals de tornada al centre de l'agenda política, responent a la crida dels ciutadans pel canvi en les eleccions europees, i la lluita contra la immigració van ser alguns dels objectius assenyalats pel subsecretari d'Estat d'Afers Europeus Sandro Gozi en presentar les prioritats de la Presidència de la Comissió d'Assumptes Constitucionals el dimarts. També va fer èmfasi en la necessitat d'examinar els progressos realitzats en l'aplicació del Tractat de Lisboa i la manera d'augmentar interinstitucional de cooperació.

Els eurodiputats també planteja preguntes sobre l'augment de la transparència, en particular del Consell i del procediment del Tribunal de Justícia, la subsidiarietat, la ubicació de la seu del Parlament Europeu, la UE públic registre dels grups de pressió (registre de transparència) i la millora d'instrument Iniciativa Ciutadana Europea.

Drets de les dones: aconseguir més dones en els consells d’empresa i reobrir converses sobre la baixa de maternitat

Incorporar més dones a les juntes d’empreses, reobrir el diàleg sobre la directiva de baixa de maternitat, trencar el punt mort davant l’avantprojecte de llei contra la discriminació i impulsar la igualtat de gènere en països no pertanyents a la UE són algunes de les prioritats fonamentals de la Presidència en matèria de drets de la dona i igualtat de gènere , va dir dimarts al subsecretari d'Estat d'Afers Europeus, Sandro Gozi, al Comitè de Drets de la Dona i Igualtat de Gènere.

En resposta a les preguntes dels eurodiputats sobre la presència de dones al proper col·legi de comissaris, Gozi va dir que "estem fent tot el possible perquè la Comissió tingui almenys nou o deu dones". La Presidència també estudiarà el tema de la violència de gènere, va dir als eurodiputats.

Medi ambient i la salut pública: La seguretat energètica, els transgènics, els dispositius mèdics

"Necessitem un canvi de paradigma cultural i deixar clar que el creixement i l'ocupació es poden crear en tota l'economia si som ecològics", va dir el ministre de Medi Ambient, Gian Luca Galetti, al Comitè de Medi Ambient. Entre altres prioritats, Galetti va citar els objectius climàtics i energètics per al 2030, la reforma del sistema d’intercanvi d’emissions (ETS), la seguretat energètica i la preparació de la conferència de l’ONU sobre el canvi climàtic que tindrà lloc a Lima, Perú, al desembre.

La Presidència també té la intenció d’avançar “significativament” en el dossier de cultiu d’OGM, reduint el consum de bosses de plàstic, el paquet de qualitat de l’aire, el seguiment de les emissions del transport marítim i la legislació sobre el canvi indirecte d’ús del sòl (ILUC).

El ministre de Salut va dir Beatrice Lorenzin la Presidència buscarà un compromís amb el Parlament sobre els dispositius mèdics i de diagnòstic in vitro regulacions de dispositius mèdics, i si és possible un acord en segona lectura primerenca sobre els controls oficials de la cadena agroalimentària. La Presidència també com a objectiu arribar a un acord en el Consell sobre nous aliments, ha afegit. "La salut no és una despesa sinó una inversió per a la nostra societat", ha subratllat.

Propers passos

La Presidència italiana conclourà la seva ronda de presentació de les seves prioritats en els comitès al setembre.

Més informació

Xipre

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 157 milions d’euros en prefinançament a Xipre

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat a Xipre 157 milions d'euros en prefinançament, equivalent al 13% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència de Xipre. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resistència de Xipre.

El país haurà de rebre 1.2 milions d’euros en total durant la vida del seu pla, amb 1 milions d’euros en subvencions i 200 milions d’euros en préstecs. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres.

El pla xipriota forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Bèlgica

Política de cohesió de la UE: Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia reben 373 milions d’euros per donar suport als serveis socials i de salut, les pimes i la inclusió social

publicat

on

La Comissió ha concedit 373 milions d’euros a cinc Fons Social Europeu (FSE) i Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia per ajudar els països amb resposta i reparació d’emergència per coronavirus en el marc de REACT-UE. A Bèlgica, la modificació del PO de Valònia permetrà disposar de 64.8 milions d'euros addicionals per a l'adquisició d'equips mèdics per a serveis sanitaris i innovació.

Els fons donaran suport a les petites i mitjanes empreses (pimes) en el desenvolupament del comerç electrònic, la ciberseguretat, llocs web i botigues en línia, així com l’economia verda regional mitjançant l’eficiència energètica, la protecció del medi ambient, el desenvolupament de ciutats intel·ligents i el baix nivell de carboni. infraestructures públiques. A Alemanya, a l’Estat federal de Hessen, 55.4 milions d’euros donaran suport a la infraestructura de recerca relacionada amb la salut, la capacitat diagnòstica i la innovació en universitats i altres institucions de recerca, així com a inversions en recerca, desenvolupament i innovació en els camps del clima i el desenvolupament sostenible. Aquesta esmena també proporcionarà suport a les pimes i fons per a empreses emergents mitjançant un fons d'inversió.

A Sachsen-Anhalt, 75.7 milions d’euros facilitaran la cooperació de les pimes i les institucions en recerca, desenvolupament i innovació, i proporcionar inversions i fons de treball per a les microempreses afectades per la crisi del coronavirus. A més, els fons permetran inversions en eficiència energètica de les empreses, donaran suport a la innovació digital de les pimes i adquiriran equips digitals per a escoles i institucions culturals. A Itàlia, el PO nacional “Inclusió social” rebrà 90 milions d’euros per promoure la integració social de les persones que pateixen privacions materials greus, sensellarisme o marginació extrema, mitjançant serveis “Housing First” que combinen la prestació d’habitatge immediat amb serveis socials i laborals habilitants. .

anunci

A Espanya, s’afegiran 87 milions d’euros al PO del FSE de Castella i Lleó per donar suport als autònoms i als treballadors que tenien el contracte suspès o reduït a causa de la crisi. Els diners també ajudaran a les empreses afectades a evitar acomiadaments, especialment en el sector turístic. Finalment, els fons són necessaris per permetre que els serveis socials essencials continuïn de manera segura i per garantir la continuïtat educativa en tota la pandèmia mitjançant la contractació de personal addicional.

REACT-EU forma part de NextGenerationEU i proporciona finançament addicional de 50.6 milions d’euros (en preus actuals) als programes de política de cohesió durant el 2021 i el 2022. Les mesures se centren en el suport a la resiliència del mercat laboral, als llocs de treball, a les pimes i a les famílies amb pocs ingressos, així com a establir bases per al futur les transicions verdes i digitals i una recuperació socioeconòmica sostenible.

anunci

Seguir llegint

Comissió Europea

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 2.25 milions d’euros en prefinançament a Alemanya

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat 2.25 milions d'euros a Alemanya en prefinançament, equivalent al 9% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (RRF). Això correspon a l'import de prefinançament sol·licitat per Alemanya en el seu pla de recuperació i resiliència. El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla d’Alemanya de recuperació i recuperació. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments en funció de la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla d'Alemanya de recuperació i recuperació.

El país haurà de rebre 25.6 milions d’euros en total, totalment constituïts per subvencions, durant la vida del seu pla. El desemborsament es produeix després de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres. El pla alemany forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resistència i la cohesió a les nostres societats. Hi ha disponible un comunicat de premsa complet aquí.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències