Connecteu-vos amb nosaltres

EU

arengada controvèrsia: La UE aixeca les mesures contra Illes Fèroe

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

20140214La Comissió té avui (18 agost) derogar les mesures adoptades contra les Illes Fèroe a l'agost 2013 següents seva pesqueria insostenible sobre el arengada atlàntic-escandinau. Les mesures imposades en el moment ara seran aixecades a partir d'agost 20 2014.

La decisió es produeix després que es va acordar que les Illes Fèroe a renunciar a realitzar la pesca insostenible i podria adoptar un límit de captures d'arengada en 2014 40,000 en tones. Aquest nivell és considerablement inferior a la de les Illes Fèroe havien adoptat en 2013 i que, d'acord amb les avaluacions científiques actuals, no posa en perill els esforços de conservació dels Estats costanera que comparteix la població.

No obstant això, l'aixecament de les mesures no representa un acord tàcit pel qual la UE 40,000t és la part legítima de la població de les Illes Fèroe. És merament indicatiu del fet que la sostenibilitat de la població ja no està en perill. La decisió és també, sense perjudici de les consultes que tindran lloc a la tardor entre els cinc estats costaners (Noruega, la Federació de Rússia, Islàndia, Illes Fèroe i la UE) sobre el futur repartiment de les accions.

anunci

L'aixecament de les mesures representa una pissarra neta en les relacions de la UE amb les Illes Fèroe, un país considerat com un possible soci estratègic en la pesca pelàgica al nord-est de l'Atlàntic. La comissària europea d'Afers Marítims i Pesca, Maria Damanaki, té la intenció de reunir-se amb Vestergaard, ministre de Pesca de les Illes Fèroe, per establir les bases d'una nova era de cooperació.

Fons

Després dels augments unilaterals de les captures de verat de les Illes Fèroe el 2010, els intercanvis bilaterals normals de drets de pesca s’havien interromput, cosa que va fer que els pescadors d’ambdues parts no poguessin pescar als seus tradicionals caladors de la zona de pesca de l’altra.

anunci

Després d'un augment unilateral de pesca de l'areng per part de les Illes Fèroe en 2013 que posen en perill la sostenibilitat de la població, la Comissió va adoptar una prohibició d'importar al arengada i el verat UE atrapat sota el control de les Illes Fèroe. També es prohibeix l'entrada als ports dels vaixells de pesca o el transport d'aquest tipus de peixos de la UE. En resposta a aquestes mesures, les autoritats de les Illes Fèroe van iniciar procediments contra la UE dins dels mecanismes de solució de diferències de l'Organització Mundial del Comerç i la Convenció de les Nacions Unides sobre el dret del mar.

El procés de normalització de les relacions pesqueres UE-Illes Fèroe va començar a finals del 2013 quan les Illes Fèroe van acceptar formar part de l’acord entre els estats costaners sobre la gestió del verat per al 2014. Això va permetre un acord sobre els intercanvis tradicionals d’oportunitats de pesca, inclòs l’accés mutu als caladors de l’altre. S'espera que la comprensió permanent sobre l'arengada sigui el final de les disputes i el començament d'una millor col·laboració entre les dues parts.

Com a part de l'acord polític assolit al juny de 2014 (Veure també: IP / 14 / 668) S'entenia que la Comissió presentarà un projecte de Reglament de la derogació de les mesures adoptades en 2013 a un Comitè dels Estats membres. El Comitè es va reunir 31 juliol i no es va oposar a aquest Reglament i, per tant, la Comissió va posar en marxa el procés d'aprovació del projecte de Reglament finalitzat avui.

El present Reglament, i l'aixecament de les mesures de les mesures, entraran en vigor l'endemà de la seva publicació imminent en el Diari Oficial de la Unió Europea.

Comissió Europea

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 231 milions d’euros en prefinançament a Eslovènia

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat 231 milions d’euros a Eslovènia en prefinançament, equivalent al 13% de l’assignació de subvencions del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la implementació de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència d’Eslovènia. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resiliència d'Eslovènia.

El país rebrà 2.5 milions d’euros en total, que consistiran en 1.8 milions d’euros en subvencions i 705 milions d’euros en préstecs, durant la vida del seu pla. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementaran amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU.

L’RRF és el centre de NextGenerationEU, que proporcionarà 800 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes entre els estats membres. El pla eslovè forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Xipre

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 157 milions d’euros en prefinançament a Xipre

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat a Xipre 157 milions d'euros en prefinançament, equivalent al 13% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència de Xipre. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resistència de Xipre.

El país haurà de rebre 1.2 milions d’euros en total durant la vida del seu pla, amb 1 milions d’euros en subvencions i 200 milions d’euros en préstecs. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres.

El pla xipriota forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Bèlgica

Política de cohesió de la UE: Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia reben 373 milions d’euros per donar suport als serveis socials i de salut, les pimes i la inclusió social

publicat

on

La Comissió ha concedit 373 milions d’euros a cinc Fons Social Europeu (FSE) i Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia per ajudar els països amb resposta i reparació d’emergència per coronavirus en el marc de REACT-UE. A Bèlgica, la modificació del PO de Valònia permetrà disposar de 64.8 milions d'euros addicionals per a l'adquisició d'equips mèdics per a serveis sanitaris i innovació.

Els fons donaran suport a les petites i mitjanes empreses (pimes) en el desenvolupament del comerç electrònic, la ciberseguretat, llocs web i botigues en línia, així com l’economia verda regional mitjançant l’eficiència energètica, la protecció del medi ambient, el desenvolupament de ciutats intel·ligents i el baix nivell de carboni. infraestructures públiques. A Alemanya, a l’Estat federal de Hessen, 55.4 milions d’euros donaran suport a la infraestructura de recerca relacionada amb la salut, la capacitat diagnòstica i la innovació en universitats i altres institucions de recerca, així com a inversions en recerca, desenvolupament i innovació en els camps del clima i el desenvolupament sostenible. Aquesta esmena també proporcionarà suport a les pimes i fons per a empreses emergents mitjançant un fons d'inversió.

A Sachsen-Anhalt, 75.7 milions d’euros facilitaran la cooperació de les pimes i les institucions en recerca, desenvolupament i innovació, i proporcionar inversions i fons de treball per a les microempreses afectades per la crisi del coronavirus. A més, els fons permetran inversions en eficiència energètica de les empreses, donaran suport a la innovació digital de les pimes i adquiriran equips digitals per a escoles i institucions culturals. A Itàlia, el PO nacional “Inclusió social” rebrà 90 milions d’euros per promoure la integració social de les persones que pateixen privacions materials greus, sensellarisme o marginació extrema, mitjançant serveis “Housing First” que combinen la prestació d’habitatge immediat amb serveis socials i laborals habilitants. .

anunci

A Espanya, s’afegiran 87 milions d’euros al PO del FSE de Castella i Lleó per donar suport als autònoms i als treballadors que tenien el contracte suspès o reduït a causa de la crisi. Els diners també ajudaran a les empreses afectades a evitar acomiadaments, especialment en el sector turístic. Finalment, els fons són necessaris per permetre que els serveis socials essencials continuïn de manera segura i per garantir la continuïtat educativa en tota la pandèmia mitjançant la contractació de personal addicional.

REACT-EU forma part de NextGenerationEU i proporciona finançament addicional de 50.6 milions d’euros (en preus actuals) als programes de política de cohesió durant el 2021 i el 2022. Les mesures se centren en el suport a la resiliència del mercat laboral, als llocs de treball, a les pimes i a les famílies amb pocs ingressos, així com a establir bases per al futur les transicions verdes i digitals i una recuperació socioeconòmica sostenible.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències