Connecteu-vos amb nosaltres

EU

arengada controvèrsia: La UE aixeca les mesures contra Illes Fèroe

COMPARTIR:

publicat

on

20140214La Comissió té avui (18 agost) derogar les mesures adoptades contra les Illes Fèroe a l'agost 2013 següents seva pesqueria insostenible sobre el arengada atlàntic-escandinau. Les mesures imposades en el moment ara seran aixecades a partir d'agost 20 2014.

La decisió es produeix després que es va acordar que les Illes Fèroe a renunciar a realitzar la pesca insostenible i podria adoptar un límit de captures d'arengada en 2014 40,000 en tones. Aquest nivell és considerablement inferior a la de les Illes Fèroe havien adoptat en 2013 i que, d'acord amb les avaluacions científiques actuals, no posa en perill els esforços de conservació dels Estats costanera que comparteix la població.

No obstant això, l'aixecament de les mesures no representa un acord tàcit pel qual la UE 40,000t és la part legítima de la població de les Illes Fèroe. És merament indicatiu del fet que la sostenibilitat de la població ja no està en perill. La decisió és també, sense perjudici de les consultes que tindran lloc a la tardor entre els cinc estats costaners (Noruega, la Federació de Rússia, Islàndia, Illes Fèroe i la UE) sobre el futur repartiment de les accions.

L'aixecament de les mesures representa una pissarra en les relacions de la UE amb les Illes Fèroe, un país vist com un potencial soci estratègic en la pesca pelàgica a l'Atlàntic nord-est. La comissària europea d'Afers Marítims i Pesca, Maria Damanaki, té la intenció de reunir-se amb Vestergaard, ministre de Pesca de les Illes Fèroe, per establir les bases d'una nova era de cooperació.

Fons

Després dels augments unilaterals de la captura de verat per part de les Illes Fèroe el 2010, els intercanvis bilaterals normals de drets de pesca s'havien interromput, fet que va fer que els pescadors d'ambdues parts no poguessin pescar als seus caladors tradicionals a la zona de pesca de l'altre.

Després d'un augment unilateral de pesca de l'areng per part de les Illes Fèroe en 2013 que posen en perill la sostenibilitat de la població, la Comissió va adoptar una prohibició d'importar al arengada i el verat UE atrapat sota el control de les Illes Fèroe. També es prohibeix l'entrada als ports dels vaixells de pesca o el transport d'aquest tipus de peixos de la UE. En resposta a aquestes mesures, les autoritats de les Illes Fèroe van iniciar procediments contra la UE dins dels mecanismes de solució de diferències de l'Organització Mundial del Comerç i la Convenció de les Nacions Unides sobre el dret del mar.

anunci

El procés de normalització de les relacions pesqueres entre la UE i les Illes Fèroe va començar a finals del 2013 quan les Illes Fèroe van acceptar formar part de l'acord entre els Estats costaners sobre la gestió del verat per al 2014. Això va permetre un acord sobre intercanvis tradicionals d'oportunitats de pesca, inclòs l'accés mutu als caladors de pesca dels altres. S'espera que l'enteniment permanent sobre l'arengada sigui el final de les disputes i l'inici d'una millor col·laboració entre les dues parts.

Com a part de l'acord polític assolit al juny de 2014 (Veure també: IP / 14 / 668) S'entenia que la Comissió presentarà un projecte de Reglament de la derogació de les mesures adoptades en 2013 a un Comitè dels Estats membres. El Comitè es va reunir 31 juliol i no es va oposar a aquest Reglament i, per tant, la Comissió va posar en marxa el procés d'aprovació del projecte de Reglament finalitzat avui.

El present Reglament, i l'aixecament de les mesures de les mesures, entraran en vigor l'endemà de la seva publicació imminent en el Diari Oficial de la Unió Europea.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències