Dia Mundial Humanitari: món necessita herois més humanitaris, diu Visió Mundial

D192-0227-01Opinió

  • A nivell mundial, hi ha més de 60 milions de persones que necessiten ajuda humanitària a tot el món
  • L'augment de la cooperació internacional per protegir els treballadors humanitaris en situació de risc
  • Unió Europea ha de coordinar millor la seva política d'ajuda humanitària amb altres polítiques per assegurar una resposta ràpida i eficaç a la zona de conflicte

Des 2008, Visió Mundial, juntament amb la comunitat internacional celebra el Dia Mundial Humanitari (MSD) en el dia de 19th d'agost. Aquest any, la WHD representa una celebració de l'obra desafiant dels humanitaris a tot el món i ret homenatge al seu coratge, motivació i determinació per ajudar als necessitats.

Juntament amb ONG com World Vision, la Comissió Europea i les Nacions Unides " Oficina de Coordinació d'Assumptes Humanitaris posen l'atenció sobre els treballadors d'ajudes que arrisquen la seva vida a brindar ajuda i assistència a milions de persones que han estat separades per la guerra o els desastres naturals. Els herois humanitaris es necessiten més que mai.

Amb almenys set crisis humanitàries que es desenvolupen a mesura que parlem, a tot el món, aproximadament 60 milions de persones estan exposades a patiments immensos. En general, les persones més pobres, més marginades i vulnerables del món, especialment els nens, pateixen més. Milers de treballadors amb desinterès treballen cada dia per resoldre aquests desastres humanitaris i hem de celebrar aquells que arrisquen la seva vida i treballen amb l'esperit de fer bé per a les comunitats que serveixen i, sovint, viuen o viuen a prop.

Lucy Amatikide Murunga, Visió Mundial Kenya treballador humanitari és un d'ells: "El major desafiament és tenir una trobada de primera mà amb tant de patiment. Les imatges pertorbadores veurem a les víctimes afectades pel desastre també segueixen a turmentar ", va dir Murunga.

"En l'últim any, hem estat testimonis d'un alarmant augment en el nivell d'atacs, fins i tot contra treballadors humanitaris, que sovint tenen un gran risc per ajudar les comunitats que ho necessiten i que mereixen ser protegits", va dir Visió Mundial de Brussel·les i Representant Marius Wanders UE . "Al mateix temps, per primera vegada en la història, l'ONU ha classificat de forma simultània quatre grans crisis humanitàries (República Centreafricana, Sudan del Sud, Síria i l'Iraq) com el nivell 3, el nivell més sever. Aquesta situació única s'estén la capacitat del sector humanitari fins al límit, no només en termes de recursos financers o tècnics necessaris però sobretot en termes de recursos humans ".

La Unió Europea ha anat en gran mesura per fer front a aquestes crisis i, recentment, la Comissió Europea es va comprometre a assignar altres 5 milions per donar suport a les operacions a Gaza pels socis humanitaris clau. Com un dels majors donants d'ajuda humanitària a la població palestina, la UE ha de insistir que el dret internacional humanitari es respecta en els territoris palestins ocupats i garantir la lliure circulació de persones i mercaderies, especialment per a les agències d'ajuda perquè puguin oferir l'alleujament d'una manera oportuna i eficient als més necessitats.

Els humanitaris s'enfronten als mateixos riscos que la comunitat local que ajuden. Només a 2013, els treballadors d'ajuda de 460 es van veure afectats per atacs i 34% d'ells van morir, segons les Nacions Unides. Per aquest motiu, WHD és una oportunitat per reconèixer els riscs als quals estan exposats els treballadors d'ajuda, agrair-los el seu heroisme i demanar una major cooperació internacional per protegir les comunitats de zones de conflicte, especialment nens i dones, així com els herois humanitaris del món .

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , , , , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Desastres, EU, EU, Drets humans, L'assistència humanitària, finançament humanitària, Opinió

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *