Connecteu-vos amb nosaltres

EU

navegació per satèl·lit europeu, Galileu llança dos satèl·lits més

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Galileo-iov-launchDemà (21 d’agost) Galileu, el programa de navegació per satèl·lit de la UE, enviarà dos satèl·lits més a l’espai, arribant a un total de sis satèl·lits en òrbita. L’enlairament es realitzarà al port espacial europeu a prop de Kourou, a la Guaiana Francesa, a les 14h31 CET i es podrà veure en directe aquí. El llançament marca una fita més per a Galileu com un pas cap a un sistema de propietat de navegació per satèl·lit europeu de ple dret. Aquests dos satèl·lits són el primer d'una nova sèrie que està totalment propietat de la UE. Amb la propera incorporació d'una nova onada d'aquests satèl·lits a la matriu existent, la disponibilitat i la cobertura del senyal de Galileu milloraran gradualment i ens porti un pas més a la fase plenament operativa del programa. Els satèl·lits que seran llançats matí, Doresa Milena, Van ser nomenats pels dos nens en edat escolar que van guanyar un concurs de dibuix per a tota la UE que els nom.

Comissari d'Indústria i Emprenedoria Ferdinando Nelli Feroci va dir: "El llançament d’aquests dos satèl·lits inicia la plena fase de capacitat operativa de Galileo. Dóna un nou impuls al programa Galileu, un projecte realment europeu que s’ha basat en els recursos dels països de la UE per maximitzar els beneficis per als ciutadans de la UE. Galileu opera en una frontera tecnològica i proporciona aplicacions amb un enorme potencial econòmic, donant suport als objectius de creixement i competitivitat de la UE. Ens complau particularment anunciar també que a partir de 2015 la UE podrà utilitzar un sistema de llançament Ariane 5 de fabricació europea, gràcies a un nou contracte per valor de 500 milions d’euros per a la indústria espacial de la UE."

Beneficis d'un sistema de navegació per satèl·lit de la UE

anunci

La informació de posicionament i temporització major prestació realitzada per Galileu tindrà implicacions positives per a molts serveis i usuaris a Europa. Productes que la gent fa servir tots els dies, per exemple iN-car dispositius de navegació i telèfons mòbils es beneficiaran de la precisió addicional proporcionada per Galileu. Les dades de navegació per satèl·lit de Galileo també beneficiaran els serveis crítics per a ciutadans i usuaris, per exemple, farà que els sistemes de transport per carretera i ferrocarril siguin més segurs i millorin les nostres respostes a situacions d’emergència.

Beneficis ja estan sent collits des del sistema europeu de navegació per complement geoestacionari (EGNOS), un servei complementari de Galileu. EGNOS s'utilitza, per exemple, per la indústria de l'aviació, per proporcionar la precisió de posicionament necessària per a més aterratges precisos, menys retards i desviaments i rutes més eficients a Europa.

Una vegada que ha entrat en la seva fase operativa, Galileu també es generen una àmplia gamma de nous productes i serveis innovadors en altres indústries i generar creixement econòmic, la innovació i l'ocupació altament qualificat. El 2013, el mercat mundial anual de productes i serveis de navegació global per satèl·lit es va valorar en 175 milions d’euros i s’espera que creixi durant els propers anys fins als 237 milions d’euros estimats el 2020.

anunci

Propers passos

La Comissió es proposa que tota la constel·lació de satèl·lits Galileu 30 (que inclou sis en òrbita recanvis actius) en funcionament abans del final d'aquesta dècada.

Per afavorir el desenvolupament econòmic i maximitzar els beneficis socioeconòmics que s’esperen del sistema, la Comissió té previst actualitzar el pla d’acció de la UE per a aplicacions globals de sistemes de navegació per satèl·lit i proposar noves mesures per promoure l’ús de Galileo.

Fons

Galileu és el programa de la Unió Europea per desenvolupar un sistema mundial de navegació per satèl·lit sota control civil europeu. Els senyals de Galileo permetran als usuaris conèixer la seva posició exacta en temps i espai amb més precisió i fiabilitat que amb els sistemes actuals. Galileu serà compatible i, per a alguns dels seus serveis, interoperable amb sistemes similars existents, però serà autònom.

Des 2011, quatre satèl·lits Galileu s'han posat en marxa i s'utilitza com a part de la fase de validació en òrbita, permetent que la primera fixació de la posició autònoma que es calcula en base als senyals de Galileu-només al març de 2013.

EGNOS, en funcionament des 2011, és el sistema europeu per ajudar a millorar el rendiment dels sistemes globals de navegació per satèl·lit. EGNOS millora la precisió i la fiabilitat dels senyals dels sistemes existents mitjançant la correcció dels errors de mesurament del senyal i proporcionant informació sobre la integritat del senyal.

Més informació

Vostè pot veure en viu el llançament des de Kourou a través aquest enllaç.
MEMO / 14 / 509 Preguntes freqüents sobre Galileo, el programa de navegació per satèl·lit de la UE

Galileu a Europa

Comissió Europea

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 231 milions d’euros en prefinançament a Eslovènia

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat 231 milions d’euros a Eslovènia en prefinançament, equivalent al 13% de l’assignació de subvencions del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la implementació de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència d’Eslovènia. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resiliència d'Eslovènia.

El país rebrà 2.5 milions d’euros en total, que consistiran en 1.8 milions d’euros en subvencions i 705 milions d’euros en préstecs, durant la vida del seu pla. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementaran amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU.

L’RRF és el centre de NextGenerationEU, que proporcionarà 800 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes entre els estats membres. El pla eslovè forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Xipre

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 157 milions d’euros en prefinançament a Xipre

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat a Xipre 157 milions d'euros en prefinançament, equivalent al 13% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència de Xipre. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resistència de Xipre.

El país haurà de rebre 1.2 milions d’euros en total durant la vida del seu pla, amb 1 milions d’euros en subvencions i 200 milions d’euros en préstecs. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres.

El pla xipriota forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Bèlgica

Política de cohesió de la UE: Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia reben 373 milions d’euros per donar suport als serveis socials i de salut, les pimes i la inclusió social

publicat

on

La Comissió ha concedit 373 milions d’euros a cinc Fons Social Europeu (FSE) i Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia per ajudar els països amb resposta i reparació d’emergència per coronavirus en el marc de REACT-UE. A Bèlgica, la modificació del PO de Valònia permetrà disposar de 64.8 milions d'euros addicionals per a l'adquisició d'equips mèdics per a serveis sanitaris i innovació.

Els fons donaran suport a les petites i mitjanes empreses (pimes) en el desenvolupament del comerç electrònic, la ciberseguretat, llocs web i botigues en línia, així com l’economia verda regional mitjançant l’eficiència energètica, la protecció del medi ambient, el desenvolupament de ciutats intel·ligents i el baix nivell de carboni. infraestructures públiques. A Alemanya, a l’Estat federal de Hessen, 55.4 milions d’euros donaran suport a la infraestructura de recerca relacionada amb la salut, la capacitat diagnòstica i la innovació en universitats i altres institucions de recerca, així com a inversions en recerca, desenvolupament i innovació en els camps del clima i el desenvolupament sostenible. Aquesta esmena també proporcionarà suport a les pimes i fons per a empreses emergents mitjançant un fons d'inversió.

A Sachsen-Anhalt, 75.7 milions d’euros facilitaran la cooperació de les pimes i les institucions en recerca, desenvolupament i innovació, i proporcionar inversions i fons de treball per a les microempreses afectades per la crisi del coronavirus. A més, els fons permetran inversions en eficiència energètica de les empreses, donaran suport a la innovació digital de les pimes i adquiriran equips digitals per a escoles i institucions culturals. A Itàlia, el PO nacional “Inclusió social” rebrà 90 milions d’euros per promoure la integració social de les persones que pateixen privacions materials greus, sensellarisme o marginació extrema, mitjançant serveis “Housing First” que combinen la prestació d’habitatge immediat amb serveis socials i laborals habilitants. .

anunci

A Espanya, s’afegiran 87 milions d’euros al PO del FSE de Castella i Lleó per donar suport als autònoms i als treballadors que tenien el contracte suspès o reduït a causa de la crisi. Els diners també ajudaran a les empreses afectades a evitar acomiadaments, especialment en el sector turístic. Finalment, els fons són necessaris per permetre que els serveis socials essencials continuïn de manera segura i per garantir la continuïtat educativa en tota la pandèmia mitjançant la contractació de personal addicional.

REACT-EU forma part de NextGenerationEU i proporciona finançament addicional de 50.6 milions d’euros (en preus actuals) als programes de política de cohesió durant el 2021 i el 2022. Les mesures se centren en el suport a la resiliència del mercat laboral, als llocs de treball, a les pimes i a les famílies amb pocs ingressos, així com a establir bases per al futur les transicions verdes i digitals i una recuperació socioeconòmica sostenible.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències