Connecteu-vos amb nosaltres

EU

navegació per satèl·lit europeu, Galileu llança dos satèl·lits més

COMPARTIR:

publicat

on

Galileu-iov-llançamentDemà (21 d'agost) Galileo, el programa de navegació per satèl·lit de la UE, enviarà dos satèl·lits més a l'espai, assolint un total de sis satèl·lits en òrbita. L'enlairament tindrà lloc a l'espaiport europeu prop de Kourou a la Guaiana Francesa, a les 14:31 CET i es podrà veure en directe. aquí. El llançament marca una altra fita per a Galileo com un pas cap a un sistema de navegació per satèl·lit de propietat europea de ple dret. Aquests dos satèl·lits són els primers d'una nova sèrie que és propietat total de la UE. Amb la propera incorporació d'una nova onada d'aquests satèl·lits a la matriu existent, la disponibilitat i la cobertura del senyal Galileo milloraran gradualment i ens acostarà un pas més a la fase plenament operativa del programa. Els satèl·lits que es llançaran demà, Doresa i Milena, van ser nomenats pels dos escolars que van guanyar un concurs de dibuix a tota la UE per nomenar-los.

Comissari d'Indústria i Emprenedoria Ferdinando Nelli Feroci va dir: "El llançament d'aquests dos satèl·lits inicia la fase de plena capacitat operativa de Galileo. Dóna un nou impuls al programa Galileo, un projecte realment europeu que s'ha basat en els recursos dels països de la UE per maximitzar els beneficis per als ciutadans de la UE. Galileo opera en una frontera tecnològica i ofereix aplicacions amb un gran potencial econòmic, donant suport als objectius de creixement i competitivitat de la UE. Ens complau especialment anunciar que a partir del 2015 la UE podrà utilitzar un sistema de llançament Ariane 5 de construcció europea, gràcies a un nou contracte per valor de 500 milions d'euros per a la indústria espacial de la UE."

Avantatges d'un sistema de navegació per satèl·lit de la UE

La millora de la informació de posicionament i sincronització proporcionada per Galileo tindrà implicacions positives per a molts serveis i usuaris a Europa. Productes que la gent utilitza diàriament, per exemple in-cotxe els dispositius de navegació i els telèfons mòbils es beneficiaran de la precisió addicional que ofereix Galileo. Les dades de navegació per satèl·lit de Galileo també beneficiaran els serveis crítics per als ciutadans i usuaris, per exemple, faran que els sistemes de transport per carretera i ferrocarril siguin més segurs i milloraran les nostres respostes a situacions d'emergència.

Ja s'estan obtenint beneficis del Servei europeu de superposició de navegació geoestacionària (EGNOS), un servei complementari a Galileo. EGNOS s'utilitza, per exemple, per la indústria de l'aviació, per proporcionar la precisió de posicionament necessària per a més aterratges precisos, menys retards i desviaments i rutes més eficients a Europa.

Un cop hagi entrat en la seva fase operativa, Galileo també generarà una àmplia gamma de nous productes i serveis innovadors en altres indústries i generarà creixement econòmic, innovació i llocs de treball altament qualificats. El 2013, el mercat global anual de productes i serveis globals de navegació per satèl·lit es va valorar en 175 milions d'euros i s'espera que creixi durant els propers anys fins a uns 237 milions d'euros el 2020.

Propers passos

anunci

La Comissió pretén tenir en funcionament la constel·lació completa de 30 satèl·lits Galileo (que inclou sis recanvis actius en òrbita) abans de finals d'aquesta dècada.

Per fomentar el desenvolupament econòmic i maximitzar els beneficis socioeconòmics esperats del sistema, la Comissió té previst actualitzar el pla d'acció de la UE per a les aplicacions del sistema global de navegació per satèl·lit i proposar noves mesures per promoure l'ús de Galileo.

Fons

Galileo és el programa de la Unió Europea per desenvolupar un sistema global de navegació per satèl·lit sota control civil europeu. Els senyals de Galileo permetran als usuaris conèixer la seva posició exacta en el temps i l'espai amb més precisió i fiabilitat que amb els sistemes existents actualment. Galileo serà compatible i, per a alguns dels seus serveis, interoperable amb sistemes similars existents, però serà autònom.

Des del 2011, quatre satèl·lits Galileo s'han llançat i utilitzats com a part de la fase de validació en òrbita, la qual cosa permet calcular la primera fixació de posició autònoma a partir dels senyals només de Galileo el març de 2013.

EGNOS, operatiu des del 2011, és el sistema europeu per ajudar a millorar el rendiment dels sistemes globals de navegació per satèl·lit. EGNOS millora la precisió i la fiabilitat dels senyals dels sistemes existents corregint els errors de mesura del senyal i proporcionant informació sobre la integritat del senyal.

Més informació

Podeu veure el llançament en directe des de Kourou via aquest enllaç.
MEMO / 14 / 509 Preguntes freqüents sobre Galileo, el programa de navegació per satèl·lit de la UE

Galileu a Europa

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències