Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Galileu: La Comissió Europea demana detalls complets dels problemes de llançament d'Arianespace i l'ESA

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Galileo_In-Orbit_Validation_satelliteDesprés del fracàs el 22 d’agost d’injectar els satèl·lits Galileo 5 i 6 a l’òrbita correcta, la Comissió Europea ha sol·licitat a Arianespace i a l’Agència Espacial Europea (ESA) que proporcionin tots els detalls de l’incident, juntament amb un calendari i un pla d’acció per rectificar el problema.

Segons la informació inicial d’Arianespace, el problema implicava l’etapa superior del llançador, per la qual cosa els satèl·lits no s’injectaven a l’òrbita requerida.

La Comissió participa a la Junta d'Investigació creada per identificar les causes del problema, que es preveu presentar resultats preliminars la primera quinzena de setembre. Aquesta Junta d’Investigació tindrà com a objectiu establir mesures correctores a nivell d’Arianespace per evitar que es repeteixin aquests incidents amb futurs llançaments.

anunci

L’ESA ha informat la Comissió que el seu centre de control de Darmstadt (Alemanya) té els satèl·lits sota control, tot i que no es col·loquen a la seva posició orbital prevista. La Comissió Europea treballa en estreta cooperació amb l’Agència Espacial Europea per maximitzar les possibilitats d’utilitzar els dos satèl·lits com a part de la xarxa Galileo.

La Comissió ha creat un grup de treball intern per controlar la situació, treballant en estret contacte amb l'ESA i Arianespace. Tant l'ESA com Arianespace han estat convidats a Brussel·les per presentar els primers resultats de la seva investigació al comissari europeu d'Indústria i Emprenedoria Ferdinando Nelli Feroci la primera setmana de setembre.

Va comentar el comissari Ferdinando Nelli Feroci "El problema amb el llançament dels dos satèl·lits Galileo és molt lamentable. La Comissió Europea participarà en una investigació amb l'ESA per comprendre les causes de l'incident i verificar fins a quin punt els dos satèl·lits es podrien utilitzar per al programa Galileo. Estic convençut de la importància estratègica de Galileu i confio que el desplegament de la constel·lació de satèl·lits continuarà tal com estava previst ".

anunci

Antecedents: avantatges dels sistemes de navegació per satèl·lit de la UE

Galileu és el programa de la UE per desenvolupar un sistema global de navegació per satèl·lit sota control civil europeu. Els senyals Galileo permetran als usuaris conèixer la seva posició exacta en el temps i l’espai amb més precisió i fiabilitat que amb els sistemes actualment existents. Galileu serà compatible i, per a alguns dels seus serveis, interoperable amb sistemes similars existents, però serà autònom.

La millor informació de posicionament i sincronització subministrada per Galileo tindrà implicacions positives per a molts serveis i usuaris a Europa. Els productes que la gent utilitza diàriament, per exemple, dispositius de navegació al cotxe i telèfons mòbils, es beneficiaran de la precisió addicional que proporciona Galileo. Les dades de navegació per satèl·lit de Galileo també beneficiaran els serveis crítics per a ciutadans i usuaris, per exemple, farà que els sistemes de transport per carretera i ferrocarril siguin més segurs i millorin les nostres respostes a situacions d’emergència.

Un cop hagi entrat en la seva fase operativa, Galileo també permetrà introduir una àmplia gamma de nous productes i serveis innovadors en altres indústries i generar creixement econòmic, innovació i llocs de treball altament qualificats. El 2013, el mercat mundial anual de productes i serveis de navegació global per satèl·lit es va valorar en 175 milions d’euros i s’espera que creixi durant els propers anys fins als 237 milions d’euros estimats el 2020.

La Comissió es proposa que tota la constel·lació de satèl·lits Galileu 30 (que inclou sis en òrbita recanvis actius) en funcionament abans del final d'aquesta dècada.

Per afavorir el desenvolupament econòmic i maximitzar els beneficis socioeconòmics que s’esperen del sistema, la Comissió té previst actualitzar el pla d’acció de la UE per a aplicacions globals de sistemes de navegació per satèl·lit i proposar noves mesures per promoure l’ús de Galileo.

Des 2011, quatre satèl·lits Galileu s'han posat en marxa i s'utilitza com a part de la fase de validació en òrbita, permetent que la primera fixació de la posició autònoma que es calcula en base als senyals de Galileu-només al març de 2013.

El Servei Europeu de Superposició per Navegació Geoestacionària (EGNOS) ja aporta avantatges pràctics. EGNOS millora la precisió i la fiabilitat dels senyals dels sistemes de navegació global de satèl·lit existents mitjançant la correcció d’errors de mesura del senyal i la informació sobre la integritat del senyal. EGNOS és utilitzat per exemple per la indústria aeronàutica, per proporcionar la precisió de posicionament necessària per a aterratges més precisos, menys retards i desviaments i rutes més eficients a Europa.

Més informació

MEMO / 14 / 509 Preguntes freqüents sobre Galileo, el programa de navegació per satèl·lit de la UE
Galileu a Europa

Xipre

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 157 milions d’euros en prefinançament a Xipre

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat a Xipre 157 milions d'euros en prefinançament, equivalent al 13% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència de Xipre. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resistència de Xipre.

El país haurà de rebre 1.2 milions d’euros en total durant la vida del seu pla, amb 1 milions d’euros en subvencions i 200 milions d’euros en préstecs. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres.

El pla xipriota forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Bèlgica

Política de cohesió de la UE: Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia reben 373 milions d’euros per donar suport als serveis socials i de salut, les pimes i la inclusió social

publicat

on

La Comissió ha concedit 373 milions d’euros a cinc Fons Social Europeu (FSE) i Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia per ajudar els països amb resposta i reparació d’emergència per coronavirus en el marc de REACT-UE. A Bèlgica, la modificació del PO de Valònia permetrà disposar de 64.8 milions d'euros addicionals per a l'adquisició d'equips mèdics per a serveis sanitaris i innovació.

Els fons donaran suport a les petites i mitjanes empreses (pimes) en el desenvolupament del comerç electrònic, la ciberseguretat, llocs web i botigues en línia, així com l’economia verda regional mitjançant l’eficiència energètica, la protecció del medi ambient, el desenvolupament de ciutats intel·ligents i el baix nivell de carboni. infraestructures públiques. A Alemanya, a l’Estat federal de Hessen, 55.4 milions d’euros donaran suport a la infraestructura de recerca relacionada amb la salut, la capacitat diagnòstica i la innovació en universitats i altres institucions de recerca, així com a inversions en recerca, desenvolupament i innovació en els camps del clima i el desenvolupament sostenible. Aquesta esmena també proporcionarà suport a les pimes i fons per a empreses emergents mitjançant un fons d'inversió.

A Sachsen-Anhalt, 75.7 milions d’euros facilitaran la cooperació de les pimes i les institucions en recerca, desenvolupament i innovació, i proporcionar inversions i fons de treball per a les microempreses afectades per la crisi del coronavirus. A més, els fons permetran inversions en eficiència energètica de les empreses, donaran suport a la innovació digital de les pimes i adquiriran equips digitals per a escoles i institucions culturals. A Itàlia, el PO nacional “Inclusió social” rebrà 90 milions d’euros per promoure la integració social de les persones que pateixen privacions materials greus, sensellarisme o marginació extrema, mitjançant serveis “Housing First” que combinen la prestació d’habitatge immediat amb serveis socials i laborals habilitants. .

anunci

A Espanya, s’afegiran 87 milions d’euros al PO del FSE de Castella i Lleó per donar suport als autònoms i als treballadors que tenien el contracte suspès o reduït a causa de la crisi. Els diners també ajudaran a les empreses afectades a evitar acomiadaments, especialment en el sector turístic. Finalment, els fons són necessaris per permetre que els serveis socials essencials continuïn de manera segura i per garantir la continuïtat educativa en tota la pandèmia mitjançant la contractació de personal addicional.

REACT-EU forma part de NextGenerationEU i proporciona finançament addicional de 50.6 milions d’euros (en preus actuals) als programes de política de cohesió durant el 2021 i el 2022. Les mesures se centren en el suport a la resiliència del mercat laboral, als llocs de treball, a les pimes i a les famílies amb pocs ingressos, així com a establir bases per al futur les transicions verdes i digitals i una recuperació socioeconòmica sostenible.

anunci

Seguir llegint

Comissió Europea

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 2.25 milions d’euros en prefinançament a Alemanya

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat 2.25 milions d'euros a Alemanya en prefinançament, equivalent al 9% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (RRF). Això correspon a l'import de prefinançament sol·licitat per Alemanya en el seu pla de recuperació i resiliència. El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla d’Alemanya de recuperació i recuperació. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments en funció de la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla d'Alemanya de recuperació i recuperació.

El país haurà de rebre 25.6 milions d’euros en total, totalment constituïts per subvencions, durant la vida del seu pla. El desemborsament es produeix després de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres. El pla alemany forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resistència i la cohesió a les nostres societats. Hi ha disponible un comunicat de premsa complet aquí.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències