Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Galileu: La Comissió Europea demana detalls complets dels problemes de llançament d'Arianespace i l'ESA

COMPARTIR:

publicat

on

Galileo_In-Orbit_Validation_satelliteDesprés que el 22 d'agost no es va injectar els satèl·lits Galileo 5 i 6 a l'òrbita correcta, la Comissió Europea ha demanat a Arianespace i a l'Agència Espacial Europea (ESA) que proporcionin tots els detalls de l'incident, juntament amb un calendari i un pla d'acció per rectificar. el problema.

Segons la informació inicial d'Arianespace, el problema va implicar l'etapa superior del llançador, de manera que els satèl·lits no van ser injectats a l'òrbita requerida.

La Comissió participa en la Junta d'Investigació constituïda per identificar les causes del problema, que està previst que presenti resultats preliminars la primera quinzena de setembre. Aquesta Junta d'Investigació tindrà com a objectiu posar en marxa mesures correctores a nivell d'Arianespace per evitar que aquests incidents es repeteixin en futurs llançaments.

L'ESA ha informat a la Comissió que el seu Centre de Control de Darmstadt (Alemanya) té els satèl·lits sota control, tot i que no estan situats a la posició orbital prevista. La Comissió Europea treballa en estreta cooperació amb l'Agència Espacial Europea per maximitzar les possibilitats d'utilitzar els dos satèl·lits com a part de la xarxa Galileo.

La Comissió ha creat un grup de treball intern per supervisar la situació, treballant en estret contacte amb l'ESA i Arianespace. Tant l'ESA com Arianespace han estat convidats a Brussel·les per presentar els resultats inicials de la seva consulta al comissari europeu d'Indústria i Emprenedoria, Ferdinando Nelli Feroci, la primera setmana de setembre.

Va comentar el comissari Ferdinando Nelli Feroci “El problema amb el llançament dels dos satèl·lits Galileo és molt lamentable. La Comissió Europea participarà en una investigació amb l'ESA per entendre les causes de l'incident i verificar fins a quin punt els dos satèl·lits es podrien utilitzar per al programa Galileo. Estic convençut de la importància estratègica de Galileo i estic segur que el desplegament de la constel·lació de satèl·lits continuarà tal com estava previst".

Antecedents: avantatges dels sistemes de navegació per satèl·lit de la UE

anunci

Galileo és el programa de la UE per desenvolupar un sistema global de navegació per satèl·lit sota control civil europeu. Els senyals de Galileo permetran als usuaris conèixer la seva posició exacta en el temps i l'espai amb més precisió i fiabilitat que amb els sistemes existents actualment. Galileo serà compatible i, per a alguns dels seus serveis, interoperable amb sistemes similars existents, però serà autònom.

La millora de la informació de posicionament i sincronització proporcionada per Galileo tindrà implicacions positives per a molts serveis i usuaris a Europa. Els productes que la gent utilitza diàriament, per exemple, els dispositius de navegació per a cotxes i els telèfons mòbils, es beneficiaran de la precisió addicional que ofereix Galileo. Les dades de navegació per satèl·lit de Galileo també beneficiaran els serveis crítics per als ciutadans i usuaris, per exemple, faran que els sistemes de transport per carretera i ferrocarril siguin més segurs i milloraran les nostres respostes a situacions d'emergència.

Un cop hagi entrat en la seva fase operativa, Galileo també permetrà la introducció d'una àmplia gamma de nous productes i serveis innovadors en altres indústries i generarà creixement econòmic, innovació i llocs de treball altament qualificats. El 2013, el mercat global anual de productes i serveis globals de navegació per satèl·lit es va valorar en 175 milions d'euros i s'espera que creixi durant els propers anys fins a uns 237 milions d'euros el 2020.

La Comissió pretén tenir en funcionament la constel·lació completa de 30 satèl·lits Galileo (que inclou sis recanvis actius en òrbita) abans de finals d'aquesta dècada.

Per fomentar el desenvolupament econòmic i maximitzar els beneficis socioeconòmics esperats del sistema, la Comissió té previst actualitzar el pla d'acció de la UE per a les aplicacions del sistema global de navegació per satèl·lit i proposar noves mesures per promoure l'ús de Galileo.

Des del 2011, quatre satèl·lits Galileo s'han llançat i utilitzats com a part de la fase de validació en òrbita, la qual cosa permet calcular la primera fixació de posició autònoma a partir dels senyals només de Galileo el març de 2013.

El Servei Europeu de Superposició de Navegació Geoestacionària (EGNOS) ja està aportant beneficis pràctics. EGNOS millora la precisió i la fiabilitat dels senyals dels sistemes globals de navegació per satèl·lits existents corregint els errors de mesura del senyal i proporcionant informació sobre la integritat del senyal. EGNOS s'utilitza, per exemple, per la indústria de l'aviació, per proporcionar la precisió de posicionament necessària per a aterratges més precisos, menys retards i desviaments i rutes més eficients a Europa.

Més informació

MEMO / 14 / 509 Preguntes freqüents sobre Galileo, el programa de navegació per satèl·lit de la UE
Galileu a Europa

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències