Connecteu-vos amb nosaltres

EU

extensió A7: Primera operació de finançament a Alemanya amb els bons de projecte de la UE

COMPARTIR:

publicat

on

11998910El Banc Europeu d’Inversions (BEI) n’està aportant 170 milions per a un tram central de l’autopista A7, que es finança mitjançant una fiança del projecte. En primer lloc, la BEI is proporcionant a finançament subordinat tram (projecte Llaç Crèdit Millora, (PBCE)) sota la seva Project Bond Initiative, que ha millorat considerablement el perfil de risc for cApital mercat inversors al projecte. Juntament amb institucional els inversorsEl BEI també inverteix in bsegones emeses per contractistes.

ÉsEl primer projecte a implementar sota l’europeu Pprojecte Bond Initiativa in Germany.

El vicepresident del BEI, Wilhelm Molterer, va dir que la conclusió de l'acord de finançament va enviar un senyal important als inversors privats, en particular: "Per fer que la infraestructura europea sigui competitiva, es requereixen inversions d'una escala que el sector públic no pot fer només. La reiterada implementació amb èxit del principi de PPP a la construcció d’autopistes (model A) a Alemanya garanteix la integració competitiva de la indústria de la construcció i els bancs de finançament. En optimitzar el cost del finançament, el BEI sempre ha tingut un paper important en els projectes de PPP. No obstant això, l'A7 és únic en aquest sentit en la mesura que la empresa del projecte llauna finançar-se directament on els mercats de capitals amb el suport de la UE Project Bond Initiative, que beneficia la infraestructura centralitzada projectes millorant la qualificació del empreses del projecte. Iinstitucional els inversors que busquen llarg termini, fiable i atractiu oportunitats d’inversió També beneficiar".

Aquesta operació de finançament es refereix al principal enllaç per carretera entre Dinamarca i Alemanya. Com a part de la transeuropeu rxarxa oad(TEN-T) l'A7 isun component clau de Xarxa de transport d’Europa. Aquest és un dels projectes pilot per a millora del crèdit en virtut del 2020 de la UE Projecte Bond Iniciativa. Això comú instrument dels BEI i la Comissió Europea pretenia facilitar capital finançament del mercat mitjançant bons del projecte només pot ser utilitzat en suport of RTE-T, TEN-E(energia) or TIC banda ampla projectes.

El projecte s’implementarà com a públic-privat associació (PPP) in el sector del transport alemany. perl'element de construcció real a vehicle per a usos especials is creat. Actuacom a contractista general i beneficis de la millora del crèdit instrument. El soci públic és DEGES (Deutsche Einheit Fernstraßenplanungs-und-bau GmbH), que és el promotor del projecte que representa la República Federal d'Alemanya a través dels Estats Federals d'Hamburg i Schleswig-Holstein. DEGES també ho és responsable de la contractació. El contractista és un consorci liderat per la companyia de construcció HOCHTIEF.

El BEI proporciona un préstec subordinat al voltant 90 milions per al projecte, representantaproximadament el 20% del volum del deute sènior mitjançant l’emissió de capital mercatinstruments. El BEI ilaComissió Europea part la risci beneficis de l’instrument sobre una base de cartera. La inversió europea Banc is També una de les claus inversors in la vincle del projecte, al mateix nivell as altre capital inversors.

L'empresa del projecte es paga en funció de la disponibilitat de la infraestructura ("model de disponibilitat"). Per tant, la taxa depèn principalment de l’extensió i la qualitat del tram de carretera que els automobilistes puguin utilitzar. El compliment dels requisits contractuals garanteix que el contractista rep el pagament de la totalitat de la disponibilitat segons s’hagi acordat; en cas d’incompliment, es fa una deducció.

anunci

L'ampliació proposada es refereix a un tram d'aproximadament 65 km de llarg entre la cruïlla de Bordesholm a Schleswig-Holstein i la cruïlla d'Hamburg Nordwest. Aquest tram s’ampliarà de quatre a sis carrils i en un tram de 500 m de llarg a vuit carrils. Durant la fase de construcció, prevista per finalitzar el 2018 com a molt tard, es mantindrà el trànsit. L’ampliació de la capacitat en aquest important corredor europeu (corredor TEN-T 5, Escandinàvia-Mediterrània) facilitarà el que fins ara ha estat un coll d’ampolla del trànsit. Accelerant el flux de trànsit i millorant la seguretat en aquesta artèria econòmica clau, aquest projecte contribuirà significativament a l’economia. La ràpida implementació del projecte com a PPP contribuirà decisivament al seu impacte positiu.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències