Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Declaració del president Barroso després del Consell Europeu

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Barroso"Bona nit,

"Com que és la primera vegada (31 d'agost) que parlo amb vosaltres després d'aquestes cites, permeteu-me felicitar el meu bon amic Donald Tusk i Federica Mogherini per les seves cites. Sé que tots dos són europeus profundament compromesos i estic segur que, juntament amb Jean-Claude Juncker, formaran un gran equip i treballaran activament en les prioritats europees.

"I la creació d'ocupació, basada en el creixement, és, òbviament, el centre de les nostres prioritats. És important que els caps d'Estat i de govern debatran sobre l'ocupació, especialment l'ocupació juvenil, a l'octubre a Itàlia, basant-se en reunions anteriors a Berlín i París.

anunci

"La Comissió Europea garantirà una transició fluida entre aquest i el proper Col·legi de Comissaris. La propera Comissió presentarà les seves orientacions en matèria econòmica aquesta tardor. Estic segur que el Consell Europeu d'octubre alimentarà la discussió perquè el Consell Europeu pugui prendre decisions importants al desembre.

"Viouslybviament, les discussions d'aquesta nit s'han centrat en el deteriorament de la situació a Ucraïna i em limitaré als meus comentaris a això, per descomptat, a donar suport a tot el que el president del Consell Europeu acaba de dir també sobre altres temes importants.

"Hi havia, al voltant de la taula, unitat que si Rússia continua escalant la crisi tindrà un cost elevat.

anunci

"Com l'última vegada, quan vam discutir aquesta qüestió al Consell Europeu, us puc assegurar que la Comissió presentarà ràpidament més propostes de mesures restrictives, tal com el Consell Europeu ens ha demanat per unanimitat que presentem.

"Però les sancions o mesures restrictives no són un propi objectiu. Són instruments per demostrar a la direcció russa que en els 21 anysst segle, el comportament actual no és acceptable, i que els instem a raonar i a treballar constructivament amb la Unió Europea i, per descomptat, també amb Ucraïna. Francament, no té sentit tenir aquest tipus de conflicte o una nova guerra freda. Vaig fer aquest punt extremadament clar una vegada més al president Putin ahir mateix.

"El contrast és massa fort entre els reiterats compromisos de diàleg polític i la realitat dramàtica sobre el terreny. No hi pot haver cap solució militar a aquesta crisi. És hora que tothom es dediqui al negoci de la pau. No ho és massa tard, però el temps s’acaba ràpidament.

"Només amb aquest camí cap a la pau podem abordar de manera creïble els problemes que ens preocupen. La Comissió ha treballat incansablement per desaccelerar la situació i aconseguir solucions negociades mitjançant la mediació de les converses entre Rússia i Ucraïna sobre energia i comerç. En matèria d'energia, hi ha d'haver una solució que garanteix la seguretat del subministrament tant a Ucraïna com a Europa. En matèria comercial, estem preparats per abordar pragmàticament els possibles problemes derivats de la implementació del DCFTA que forma part, com ja sabeu, de l'Acord d'associació.

"Però en aquest Consell Europeu també després d'escoltar el president Poroshenko, puc dir-vos que els líders enviaven un missatge clar que es mantenen darrere del poble ucraïnès i del seu dret a decidir el seu propi futur.

"El nostre suport ja marca una diferència tangible. Les mesures comercials unilaterals que la Comissió va proposar a l'abril han augmentat les exportacions d'Ucraïna a la Unió Europea un 14% des de llavors. Hem desemborsat 600 milions d'euros en ajuda macrofinancera i 250 milions d'euros en pressupostos. I estem disposats a donar suport a Ucraïna encara més.

"Dins de la Unió Europea, donem el suport necessari als productors europeus d'aliments per mitigar les conseqüències de les mesures de represàlia russes.

"Permeteu-me acabar amb una paraula sobre la situació humanitària. Cal protegir els més vulnerables. Cal proporcionar ajuda en coordinació amb les autoritats i sota els auspicis de les organitzacions humanitàries internacionals. La Comissió s'ha compromès 2.5 milions i continua donant suport a les activitats de les autoritats ucraïneses. Gràcies per la vostra atenció."

Comissió Europea

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 231 milions d’euros en prefinançament a Eslovènia

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat 231 milions d’euros a Eslovènia en prefinançament, equivalent al 13% de l’assignació de subvencions del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la implementació de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència d’Eslovènia. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resiliència d'Eslovènia.

El país rebrà 2.5 milions d’euros en total, que consistiran en 1.8 milions d’euros en subvencions i 705 milions d’euros en préstecs, durant la vida del seu pla. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementaran amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU.

L’RRF és el centre de NextGenerationEU, que proporcionarà 800 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes entre els estats membres. El pla eslovè forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Xipre

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 157 milions d’euros en prefinançament a Xipre

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat a Xipre 157 milions d'euros en prefinançament, equivalent al 13% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència de Xipre. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resistència de Xipre.

El país haurà de rebre 1.2 milions d’euros en total durant la vida del seu pla, amb 1 milions d’euros en subvencions i 200 milions d’euros en préstecs. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres.

El pla xipriota forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Bèlgica

Política de cohesió de la UE: Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia reben 373 milions d’euros per donar suport als serveis socials i de salut, les pimes i la inclusió social

publicat

on

La Comissió ha concedit 373 milions d’euros a cinc Fons Social Europeu (FSE) i Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia per ajudar els països amb resposta i reparació d’emergència per coronavirus en el marc de REACT-UE. A Bèlgica, la modificació del PO de Valònia permetrà disposar de 64.8 milions d'euros addicionals per a l'adquisició d'equips mèdics per a serveis sanitaris i innovació.

Els fons donaran suport a les petites i mitjanes empreses (pimes) en el desenvolupament del comerç electrònic, la ciberseguretat, llocs web i botigues en línia, així com l’economia verda regional mitjançant l’eficiència energètica, la protecció del medi ambient, el desenvolupament de ciutats intel·ligents i el baix nivell de carboni. infraestructures públiques. A Alemanya, a l’Estat federal de Hessen, 55.4 milions d’euros donaran suport a la infraestructura de recerca relacionada amb la salut, la capacitat diagnòstica i la innovació en universitats i altres institucions de recerca, així com a inversions en recerca, desenvolupament i innovació en els camps del clima i el desenvolupament sostenible. Aquesta esmena també proporcionarà suport a les pimes i fons per a empreses emergents mitjançant un fons d'inversió.

A Sachsen-Anhalt, 75.7 milions d’euros facilitaran la cooperació de les pimes i les institucions en recerca, desenvolupament i innovació, i proporcionar inversions i fons de treball per a les microempreses afectades per la crisi del coronavirus. A més, els fons permetran inversions en eficiència energètica de les empreses, donaran suport a la innovació digital de les pimes i adquiriran equips digitals per a escoles i institucions culturals. A Itàlia, el PO nacional “Inclusió social” rebrà 90 milions d’euros per promoure la integració social de les persones que pateixen privacions materials greus, sensellarisme o marginació extrema, mitjançant serveis “Housing First” que combinen la prestació d’habitatge immediat amb serveis socials i laborals habilitants. .

anunci

A Espanya, s’afegiran 87 milions d’euros al PO del FSE de Castella i Lleó per donar suport als autònoms i als treballadors que tenien el contracte suspès o reduït a causa de la crisi. Els diners també ajudaran a les empreses afectades a evitar acomiadaments, especialment en el sector turístic. Finalment, els fons són necessaris per permetre que els serveis socials essencials continuïn de manera segura i per garantir la continuïtat educativa en tota la pandèmia mitjançant la contractació de personal addicional.

REACT-EU forma part de NextGenerationEU i proporciona finançament addicional de 50.6 milions d’euros (en preus actuals) als programes de política de cohesió durant el 2021 i el 2022. Les mesures se centren en el suport a la resiliència del mercat laboral, als llocs de treball, a les pimes i a les famílies amb pocs ingressos, així com a establir bases per al futur les transicions verdes i digitals i una recuperació socioeconòmica sostenible.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències