Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Fusions: la Comissió aprova l'adquisició de diversos negocis de Rockwood per part de Huntsman

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

imatgesDesprés d’una investigació en profunditat, la Comissió Europea ha autoritzat, en virtut del Reglament de concentracions de la UE, la proposta d’adquisició per part de Huntsman Corporation de diverses empreses químiques de Rockwood Specialties Group, Inc., ambdues empreses dels Estats Units. La liquidació està condicionada a la desinversió del negoci TR52 de Huntsman. TR52 és el principal grau de diòxid de titani de Huntsman que s’utilitza per a aplicacions de tinta d’impressió (com ara tintes d’impressió utilitzades en envasos flexibles). La Comissió tenia preocupació perquè la transacció, tal com es va notificar originalment, hagués permès a l'entitat fusionada augmentar els preus del diòxid de titani per a les sol·licituds de tinta d'impressió a l'Espai Econòmic Europeu (EEE). Els compromisos que ofereix Huntsman solucionen aquestes preocupacions.

La investigació en profunditat de la Comissió va demostrar que la transacció hauria combinat els dos principals proveïdors de diòxid de titani per a aplicacions de tinta d’impressió, cosa que donaria lloc a la creació d’una posició dominant a l’EEE. La investigació de la Comissió també va mostrar que l'entitat combinada no afrontaria la competència suficient d'altres proveïdors de diòxid de titani, com ara DuPont, Tronox, Kronos, productors d'Europa de l'Est i Àsia, que no tenen el coneixement ni els incentius pertinents per expandir-se al mercat. La Comissió també va trobar que aquest mercat es caracteritza per altes barreres d'entrada, principalment relacionades amb els requisits de coneixements i despeses de capital. Per tant, la Comissió tenia la preocupació de que els clients haurien tingut dificultats per canviar a proveïdors alternatius.

Per fer front a aquestes preocupacions, Huntsman es va oferir a desistir del seu negoci global TR52, incloent la marca TR52, la tecnologia i els coneixements, els arranjaments amb els clients i alguns membres del personal clau. Aquests compromisos eliminen la superposició entre les activitats de Huntsman i Rockwood al mercat de diòxid de titani per a aplicacions de tinta d'impressió a l'EEE. Permetran al comprador del negoci TR52 operar un negoci viable en competència amb l'entitat fusionada i altres participants al mercat. Les empreses s'han compromès a no tancar la transacció proposada abans de concloure un acord vinculant per a la venda del negoci de desinversió a un comprador adequat aprovat per la Comissió.

anunci

Per tant, la Comissió va concloure que l’operació, tal com va ser modificada pels compromisos, deixaria de plantejar problemes de competència. La decisió està condicionada al compliment total dels compromisos.

Fons

El diòxid de titani és un pigment blanc que s’utilitza per blanquejar, il·luminar i afegir opacitat a una gran varietat de productes, com ara marcs de finestres de PVC, revestiments per a automòbils, banyeres, paper, roba, pasta de dents, nata, galetes, etc. La Comissió ja s’ha ocupat de la indústria del diòxid de titani, per exemple el 2009 per a l’adquisició d’actius Tronox per part de Huntsman (vegeu IP / 09 / 1977).

anunci

La transacció proposada es va notificar a la Comissió per a la seva aprovació reguladora el 29 de gener de 2014. El 5 de març de 2014 la Comissió va obrir una investigació en profunditat (vegeu IP / 14 / 220). El 8 de juliol de 2014, la Comissió va informar les parts en un comunicat d’objeccions que la transacció proposada, tal com es va notificar originalment, plantejava serioses preocupacions sobre la competència al mercat pel diòxid de titani per a aplicacions de tinta d’impressió a l’EEE.

La Comissió també va examinar els efectes competitius de l'adquisició proposada als mercats de diòxid de titani per a cosmètics, productes farmacèutics i alimentaris, fibres, recobriments, plàstics i paper, així com els mercats d'alguns subproductes de la producció de diòxid de titani, és a dir, ferrosos sulfat i sals filtrants. La investigació de la Comissió va demostrar que Huntsman continuarà afrontant, després de la fusió, una important competència en tots aquests mercats d'altres participants del mercat, com ara Kronos, DuPont i Precheza.

Empreses

Huntsman és una empresa nord-americana que actua a nivell internacional en la indústria química i especialment en els mercats de pigments (inclòs el diòxid de titani), poliuretans, productes de rendiment i materials avançats.

Rockwood és una empresa nord-americana que actua en el sector de productes químics especialitzats i materials avançats utilitzats amb finalitats industrials i comercials.

Les empreses de Rockwood adquirides per Huntsman cobreixen la producció de diòxid de titani i additius funcionals (empreses operades amb el nom de "Sachtleben"), pigments de color, productes químics per al tractament de la fusta i la protecció de la fusta a Amèrica del Nord, productes químics per al tractament de l'aigua i el subministrament de cautxú recanvis d'automoció (empresa operada amb el nom de "Gomet").

normes i procediments de control de concentracions

La Comissió té l'obligació d'avaluar les fusions i adquisicions de empreses amb una xifra de negoci per sobre de determinats llindars (vegeu l'article 1 de la Reglament de concentracions) I per prevenir concentracions que provoquen de manera significativa la competència efectiva en l'EEE o en una part substancial d'aquest.

La gran majoria de les operacions notificades no plantegen problemes de competència i s'esborren després d'una revisió de rutina. Des del moment en què es notifica l'operació, la Comissió té en general un total de 25 dies hàbils per decidir si es concedeix l'aprovació (Fase I) o per iniciar una investigació en profunditat (fase II).

Actualment hi ha una altra investigació en curs de fusions en fase II oberta el maig de 2014 sobre la proposta d’adquisició de l’operador de cable holandès Ziggo pel grup de telecomunicacions britànic Liberty Global (vegeu IP / 14 / 540). La data límit per prendre una decisió en aquest cas és el 3 de novembre de 2014.

Més informació estarà disponible al competència lloc web, a la Comissió registre de casos pública sota el nombre de cas M.7061. 

EU

Setmana següent: l'estat en què ens trobem

publicat

on

La gran peça fixa d’aquesta setmana serà la declaració del president de la Comissió Europea, von der Leyen, sobre l’Estat de la UE (SOTEU) al Parlament Europeu a Estrasburg. És una presumpció manllevada dels Estats Units, quan el president dels Estats Units es dirigeix ​​al Congrés a principis de cada any per exposar els seus plans (i fins ara ha estat sempre actual) per a l'any següent. 

Sempre em sorprèn la confiança en mi mateix i la creença gairebé indestructible que els Estats Units són la nació més gran de la terra. Tot i que pensar que ets fantàstic ha de ser un estat d’ànim agradable, l’estat dolent dels Estats Units a tants nivells en aquest moment em fa pensar que l’ull excessivament crític que els europeus llancen al seu terreny pot ser una perspectiva més sana. Tot i així, de vegades estaria bé que poguéssim reconèixer els molts avantatges de la UE i ser una mica més "europeus i orgullosos".

És difícil avaluar l’interès que SOTEU exerceix fora dels més compromesos amb les activitats de la UE. Com a regla, els europeus, a part d’un petit grup dels més devots, no es dediquen a la molèstia de saber què tan bona és la UE, ni tampoc a entusiasmar-se per la seva direcció. Tot i que podríem haver reflexionat sobre el contrafactual, el Regne Unit ha proporcionat a tots els ciutadans de la UE una mirada molt clara de "i si?" 

anunci

Mirant on el món, la UE sembla que es troba en un estat més saludable que la majoria - això també té un significat literal aquest any, probablement som el continent més vacunat de la terra, hi ha un pla ambiciós de turbo carregar la nostra economia la seva caiguda pandèmica i el continent han traçat la barbeta i han decidit no fer res més que conduir el món a combatre el canvi climàtic. Personalment, sento un gran creixement d’esperança pel fet que sembla que hem decidit prou col·lectivament amb els que pertanyen a la UE que volen retrocedir sobre els valors democràtics i l’estat de dret. 

Aquesta setmana arribaran diverses propostes de la Comissió: Vestager presentarà el pla per a la "dècada digital d'Europa"; Borrell exposarà els plans de la UE per a vincles amb la regió indo-pacífica; Jourova exposarà el pla de la UE sobre protecció dels periodistes; i Schinas presentarà el paquet de la UE sobre resposta i preparació a les emergències sanitàries. 

És, per descomptat, un ple del Parlament. A part de SOTEU, es debatrà sobre la situació humanitària a l'Afganistan i les relacions de la UE amb el govern talibà; la llibertat dels mitjans de comunicació i l’estat de dret a Polònia, la Unió Europea de la Salut, la Targeta Blava de la UE per a immigrants altament qualificats i els drets LGBTIQ estan a debat.

anunci

Seguir llegint

EU

Setmana per endavant: Forewarned és avantatjat

publicat

on

El vicepresident de la Comissió, Maroš Šefčovič, presentarà dimecres (8 de setembre) el segon informe anual de previsió estratègica de la Comissió. L'informe s'avança una setmana abans del discurs anual del president de la Comissió sobre l'estat de la UE. La iniciativa forma part d’un esforç per garantir que la UE sigui resistent davant de reptes, però també sigui capaç de preparar-se incorporant la previsió en tots els aspectes de l’elaboració de polítiques. L’informe 2021 examinarà les megatendències estructurals mundials cap al 2050 que afectaran la UE i identificarà àrees on la UE podria impulsar el seu lideratge mundial. 

Dimarts (7 de setembre), el comissari Hahn celebrarà una conferència de premsa sobre l’adopció del marc dels bons verds. L’EUGBS (l’estàndard europeu de bons verds) vol ser una “eina robusta per demostrar que financen projectes legítims verds alineats amb el Taxonomia de la UE ”.

Parlament

anunci

Margrethe Vestager, vicepresidenta executiva de l’Era Digital i comissària de competència, es reunirà (6 de setembre) amb els presidents de cinc comitès (INGE, ITRE, IMCO, LIBE, AIDA) al parlament per a un intercanvi d’opinions sobre l’agenda digital. 

El Comitè de Drets de les Dones i la delegació per a les relacions amb l'Afganistan es reuniran per debatre sobre la situació dels drets de les dones i les nenes.

El Comitè especial contra la malaltia del càncer es reunirà dijous (9 de setembre) per reunir-se per debatre l’intercanvi de dades sanitàries i la digitalització en prevenció i atenció del càncer, així com una actualització sobre la implementació de l’estratègia de la UE per a la sostenibilitat dels productes químics en el context de prevenció del càncer.

anunci

El subcomitè de seguretat i defensa debatrà sobre la situació a l'Afganistan, així com un estudi sobre la "preparació i respostes de la UE a les amenaces químiques, biològiques, radiològiques i nuclears (CBRN)" i l'avantprojecte de Sven Mikser (S&D, EE) sobre " Reptes i perspectives per a règims multilaterals de control d'armes i desarmament d'armes de destrucció massiva '. 

Tall

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea donarà la seva opinió sobre la recuperació de 2.7 milions d’euros del Regne Unit per la seva manca d’aplicació d’un enfocament basat en el risc en matèria de control duaner, malgrat les reiterades advertències de l’OLAF, l’oficina antifrau independent de la UE. El fet d’abordar aquest problema també va significar que els fabricants de la UE havien de competir amb els productes poc valorats que arribaven a la UE a través de la UE. La xifra de l'OLAF cobreix els anys 2011-2017. S’esperen altres judicis importants en matèria d’asil (C-18/20, C-768/19).

Consell

Els ministres d’Agricultura i Pesca es reuniran de manera informal de 5 a 7. Els ministres d'Economia i Finances tindran una reunió informal per videoconferència el 6 de setembre i tindran una altra reunió informal els dies 10-11. Com és habitual, l'Eurogrup es reunirà abans de la reunió inclusiva del 10. 

BCE

El Banc Central Europeu tindrà una reunió mensual periòdica dijous, amb una inflació que superarà ara el 2% objectiu, tots els ulls fixats en el que farà el BCE a continuació.

Tunísia

L’alt representant de la UE, Josep Borrell, visitarà Tunísia el divendres (10 de setembre). Al juliol, el president tunisià Kais Saied va destituir el primer ministre i va sospitar que el parlament invocava poders d'emergència davant les manifestacions per dificultats econòmiques i l'augment dels casos Covid-19. La UE ha demanat a Tunísia que respecti la seva constitució i l'estat de dret . 

Seguir llegint

EU

De tornada a l'escola, la mirada del reporter de la UE sobre la setmana que ve

publicat

on

Per a aquells de vosaltres que hàgiu aconseguit fugir per fer unes vacances d’estiu reparadores, ben fet, ho necessitareu. El següent trimestre serà (un altre) ocupat. 

Molta legislació ha començat el seu viatge legislatiu a través de la complexa màquina de presa de decisions de la UE, amb moltes propostes molt carnoses en camí de ser tallades a trossos, tallades a daus i especiades, i finalment llançades a la paella del comitè de conciliació que serà presentada a les cinc de la matinada per un polític amb els ulls obscurs com a triomf de la Presidència guanyada amb força. Entre les novetats hi ha les propostes climàtiques Digital i “Fit for 55”. Les propostes climàtiques prometen ser especialment contundents, ja que ja s'ha acordat la "Llei climàtica" que fixa els compromisos de carboni; trobar un equilibri final entre les propostes requerirà un comerç de cavalls d’una escala fins ara desconeguda.

El cinturó de Brussel·les va estar força inactiu a l’agost fins que els fets catastròfics de l’Afganistan van portar 20 anys d’intervenció occidental a una sortida menys que triomfant, plena de pànic i inglesa. L'Occident es troba en un desgavell desordenat, amb una confiança mínima. La Comissió von der Leyen es va presentar com a "geopolítica", l'administració de Biden va declarar "Amèrica ha tornat!" - i, tanmateix, aquí som. Una cosa que he après és que les coses mai són tan dolentes que no poden empitjorar. El triomf dels talibans i el brutal recordatori que l’ISIS no ha desaparegut ajudaran els qui donen suport als seus ideals en altres llocs. No és una imatge bonica, però Europa i l’Occident en general han de tenir el coratge del seu millor jo que defensa els drets, la democràcia, l’estat de dret i la prosperitat tant a casa com a l’estranger. 

anunci

La setmana vinent els ministres d'Afers Exteriors i de Defensa es reuniran per a consells informals per debatre les conseqüències dels fets recents. La greu inestabilitat més propera al nord d’Àfrica, el Líban i Bielorússia –entre d’altres– i, per descomptat, a l’Afganistan.

Els ministres de Defensa es reuniran per debatre la brúixola estratègica de la UE; l'objectiu és tenir un document complet al novembre; els esdeveniments recents han demostrat que la UE necessita assumir més responsabilitats i accions concertades en matèria de seguretat i defensa.

El dimarts (31 d’agost) hi haurà una reunió extraordinària de ministres de Justícia i Assumptes d’Interior que es reuniran per debatre sobre com tractaran l’inevitable moviment de persones procedents de l’Afganistan, el reassentament a la UE i el suport a aquells països veïns que ja ho han fet. acollit a milions de refugiats que necessitaran més suport financer.

anunci

Estat de dret

És difícil ser un far per a l’estat de dret a l’estranger, si les vostres parts constitueixen alegrement les normes, cosa que em porta a Polònia i Hongria, on l’estat d’estasi s’ha mantingut durant l’estiu.

Von der Leyen va rebutjar els eurodiputats i els experts legals en una carta de cinc pàgines en què es detallava com Hongria havia incomplert sis dels vuit principis de l’estat de dret relacionats amb la despesa del pressupost de la UE i, per tant, hauria de desencadenar la recentment encunyada «condicionalitat de l’estat de dret». mecanisme per evitar l’ús indegut de fons. Von der Leyen va escriure que els eurodiputats no havien aportat proves suficients de les infraccions i que la Comissió "no ha estat cridada adequadament a actuar".

El dia de Polònia el 16 d'agost no va ser un esdeveniment, amb una nova prevaricació per part de la seu central de la Comissió. No es pot evitar pensar que hi ha algú al servei jurídic de la Comissió que tingui la cita de Douglas Adams emmarcada al mur: “M’encanten els terminis. M’encanta el soroll que emprenen quan passen ”.

La Comissió va llançar la llauna pel camí mentre "llegien i analitzaven" la resposta de Polònia. El vicepresident Jourova visitarà Polònia el dilluns (30 d'agost). Els sorolls del ministre de Justícia, Zbigniew Ziobro, no són encoratjadors, ja que fa un tuit recentment que la UE participa en una "guerra híbrida" contra la UE. 

Mentrestant, Eslovènia continua frenant la designació de fiscals a la Fiscalia Europea, amb el primer ministre eslovè Jansa bloquejant les candidatures.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències