Connecteu-vos amb nosaltres

Ocupació

El treball forçós: Comissió insta els països de la UE per implementar nou Protocol OIT

COMPARTIR:

publicat

on

8579720929_6c5827abb8_cLa Comissió Europea va proposar al Consell de Ministres de la UE que els Estats membres de la UE fossin autoritzats a ratificar el nou Protocol de l'Organització Internacional del Treball (OIT) Conveni sobre el treball forçós. El Protocol, juntament amb una recomanació complementària, va ser aprovat per la 103rd De la Conferència Internacional del Treball al juny (IP / 14 / 669). Els països que ratifiquen el Protocol de l'OIT es comprometen a impedir la utilització del treball forçós, en particular en el context del tràfic d'éssers humans, per millorar la protecció de les víctimes, i per proporcionar accés a la indemnització. També millora la cooperació internacional en la lluita contra el treball forçós o obligatori.

El comissari d'Ocupació, Afers Socials i Inclusió, László Andor, va dir: "El nou protocol a la OIT Conveni sobre el treball forçós té com a objectiu reforçar la lluita contra aquesta terrible violació dels drets humans i adaptar-lo als desafiaments del 21st segle. Exhorto els estats membres a ratificar aquest Protocol tan aviat com sigui possible, per ajudar a posar fi a aquesta explotació inhumana de treballadors ".

Els estats que ratifiquin el Conveni de l'OIT per a desenvolupar una política nacional i un pla d'acció per a l'eliminació del treball forçós, en consulta amb els treballadors i les organitzacions d'ocupadors. S'han de prendre mesures per prevenir el treball forçós, incloent informant a les persones vulnerables i protegir-los de possibles pràctiques de contractació fraudulentes.

Pel que fa a les víctimes del treball forçat, el Conveni introdueix una obligació de garantir la seva identificació, alliberament, protecció, recuperació i rehabilitació. Altres clàusules requereixen que els Estats ratificadors proporcionin accés a recursos, inclosa la indemnització, a totes les víctimes i que les autoritats competents tinguin dret a no perseguir-les per activitats il·legals que s'hagin obligat a cometre.

Fons

L'OIT estima que més 21 milions de persones a tot el món avui en dia són víctimes de treball forçós o obligatori, que genera US $ 150 milions de dòlars en guanys il·legals per any.

La UE s'ha compromès a promoure els drets humans i el treball decent i per a l'eradicació del tràfic de persones, tant internament com en les seves relacions exteriors. Tots els estats membres de la UE han ratificat les normes fonamentals del treball, inclòs el Conveni sobre el treball forçós. Les disposicions del nou protocol d'aquest Conveni es fan ressò dels principis que preveu la legislació i les polítiques de la UE.

anunci

Una autorització pel Consell cal que els Estats membres a ratificar el Protocol perquè parts d'ella són de competència de la UE. D'altra banda, la pròpia UE no pot ratificar cap instrument de l'OIT, ja que només els Estats poden ser parts en ell.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències