Connecteu-vos amb nosaltres

EU

FEANTSA: "Mostrem als ciutadans què vol dir Europa social per afrontar la sensellaritat junts"

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

homelessman01El dimecres, el mes de setembre de 10, el president electe Jean Claude Juncker va donar a conèixer la seva Comissió: "El que us presento avui és una Comissió Europea, política, dinàmica i efectiva, orientada a donar a Europa un nou començament". 

Per convèncer els ciutadans d’aquest “nou inici”, la futura Comissió haurà de renovar el compromís de la UE de lluitar contra la pobresa i l’exclusió social. Les directrius polítiques del president electe estableixen que "la lluita contra la pobresa ha de ser prioritària". En el futur, la Comissió proposada haurà de demostrar que pot utilitzar les eines a la seva disposició per tenir un impacte real en aquesta lluita.

FEANTSA espera que la futura Comissió tingui el seu paper de suport als governs nacionals, regionals i locals, ONG, ciutadans i altres actors en la lluita contra el sensellarisme, una greu violació dels drets fonamentals que no té cabuda en el futur de la UE. 

anunci

Els comissaris designats s’enfronten a un context difícil. La UE està fora de pista en el seu objectiu de pobresa per al 2020. El nombre de persones en risc de pobresa i exclusió social va augmentar de 114 milions el 2009 a 124 milions el 2012. Per assolir l'objectiu caldria una caiguda a 96.4 milions en sis anys. I l'objectiu està lluny de tota la història. Els indicadors de l'objectiu no capturen la situació de sensellarisme, sens dubte la forma més extrema de pobresa i exclusió. La Comissió calcula que 4 milions de persones experimenten sensellarisme a la UE cada any.

En molts estats membres, el sensellarisme ha augmentat dràsticament des del 2008. Això representa un repte social important amb enormes costos humans, socials i econòmics. Com a comissària designada per a l'ocupació i els assumptes socials, Marianne Thyssen podria jugar un paper clau a l'hora de determinar com avança la UE en matèria de pobresa i exclusió social, inclosa la manca de llar. FEANTSA espera treballar per fer front a l’impacte social de la crisi i garantir que els més vulnerables i exclosos no quedin enrere en la recerca d’ocupació i creixement.

Altres carteres molt rellevants per a la manca d'habitatge inclouen mantenir la Carta dels Drets Fonamentals, Migració i Afers d'Interior, Política Regional, Salut i Seguretat Alimentària, i Educació, Cultura, Joventut i Ciutadania. Segons la Comissió anterior, la UE va adoptar algunes mesures per fer front a la manca d'habitatge, fent que la manca d'habitatge sigui una prioritat temàtica en el context d'Europa 2020 i el Paquet d'Inversió Social (SIP), que va demanar als estats membres que desenvolupessin estratègies integrades per a persones sense llar. 

anunci

La Comissió es va comprometre a millorar les dades sobre les persones sense llar a nivell de la UE i va desenvolupar un marc de política de cohesió que ofereixi noves oportunitats per finançar programes que abordin la situació de les persones sense llar. La futura Comissió tindrà una oportunitat històrica per aprofitar aquesta tasca i donar suport als Estats Units perquè tinguin un impacte decisiu sobre la situació de les persones sense llar. El gener de 2014, el Parlament Europeu va adoptar la seva segona resolució en què es demanava una estratègia de la UE per a sensellarisme.

El Parlament va destacar que la principal responsabilitat de lluitar contra la manca d'habitatge rau en els estats membres, però va instar a la Comissió a desenvolupar una estratègia que els ajudés a través de l'aprenentatge mutu, el seguiment dels progressos, la promoció de la innovació social, la recerca i la mobilització dels instruments de finançament rellevants de la UE. En el context d'enfortir la legitimitat democràtica de la UE, FEANTSA espera sincerament que la nova Comissió respongui a aquesta petició del Parlament. 

Aquest marc comunitari és urgent i ajudarà a demostrar que les institucions de la UE són serioses per afrontar la pobresa i l'exclusió social en el context desafiant actual. Com que els comissaris designats es preparen per a les seves audiències públiques amb el Parlament Europeu, esperem que suportin tenint en compte la situació inacceptable de les persones sense llar a tota la UE, i la necessitat d'associació per promoure els seus drets, la seva dignitat i la seva inclusió en la societat.  

FEANTSA és la Federació Europea d’Organitzacions Nacionals que treballen amb persones sense llar. És un paraigua d’organitzacions sense ànim de lucre que participen o contribueixen a la lluita contra el sensellarisme a Europa. És l’única gran xarxa europea centrada exclusivament en el sensellarisme a nivell europeu.

Xipre

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 157 milions d’euros en prefinançament a Xipre

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat a Xipre 157 milions d'euros en prefinançament, equivalent al 13% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència de Xipre. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resistència de Xipre.

El país haurà de rebre 1.2 milions d’euros en total durant la vida del seu pla, amb 1 milions d’euros en subvencions i 200 milions d’euros en préstecs. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres.

El pla xipriota forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Bèlgica

Política de cohesió de la UE: Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia reben 373 milions d’euros per donar suport als serveis socials i de salut, les pimes i la inclusió social

publicat

on

La Comissió ha concedit 373 milions d’euros a cinc Fons Social Europeu (FSE) i Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia per ajudar els països amb resposta i reparació d’emergència per coronavirus en el marc de REACT-UE. A Bèlgica, la modificació del PO de Valònia permetrà disposar de 64.8 milions d'euros addicionals per a l'adquisició d'equips mèdics per a serveis sanitaris i innovació.

Els fons donaran suport a les petites i mitjanes empreses (pimes) en el desenvolupament del comerç electrònic, la ciberseguretat, llocs web i botigues en línia, així com l’economia verda regional mitjançant l’eficiència energètica, la protecció del medi ambient, el desenvolupament de ciutats intel·ligents i el baix nivell de carboni. infraestructures públiques. A Alemanya, a l’Estat federal de Hessen, 55.4 milions d’euros donaran suport a la infraestructura de recerca relacionada amb la salut, la capacitat diagnòstica i la innovació en universitats i altres institucions de recerca, així com a inversions en recerca, desenvolupament i innovació en els camps del clima i el desenvolupament sostenible. Aquesta esmena també proporcionarà suport a les pimes i fons per a empreses emergents mitjançant un fons d'inversió.

A Sachsen-Anhalt, 75.7 milions d’euros facilitaran la cooperació de les pimes i les institucions en recerca, desenvolupament i innovació, i proporcionar inversions i fons de treball per a les microempreses afectades per la crisi del coronavirus. A més, els fons permetran inversions en eficiència energètica de les empreses, donaran suport a la innovació digital de les pimes i adquiriran equips digitals per a escoles i institucions culturals. A Itàlia, el PO nacional “Inclusió social” rebrà 90 milions d’euros per promoure la integració social de les persones que pateixen privacions materials greus, sensellarisme o marginació extrema, mitjançant serveis “Housing First” que combinen la prestació d’habitatge immediat amb serveis socials i laborals habilitants. .

anunci

A Espanya, s’afegiran 87 milions d’euros al PO del FSE de Castella i Lleó per donar suport als autònoms i als treballadors que tenien el contracte suspès o reduït a causa de la crisi. Els diners també ajudaran a les empreses afectades a evitar acomiadaments, especialment en el sector turístic. Finalment, els fons són necessaris per permetre que els serveis socials essencials continuïn de manera segura i per garantir la continuïtat educativa en tota la pandèmia mitjançant la contractació de personal addicional.

REACT-EU forma part de NextGenerationEU i proporciona finançament addicional de 50.6 milions d’euros (en preus actuals) als programes de política de cohesió durant el 2021 i el 2022. Les mesures se centren en el suport a la resiliència del mercat laboral, als llocs de treball, a les pimes i a les famílies amb pocs ingressos, així com a establir bases per al futur les transicions verdes i digitals i una recuperació socioeconòmica sostenible.

anunci

Seguir llegint

Comissió Europea

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 2.25 milions d’euros en prefinançament a Alemanya

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat 2.25 milions d'euros a Alemanya en prefinançament, equivalent al 9% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (RRF). Això correspon a l'import de prefinançament sol·licitat per Alemanya en el seu pla de recuperació i resiliència. El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla d’Alemanya de recuperació i recuperació. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments en funció de la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla d'Alemanya de recuperació i recuperació.

El país haurà de rebre 25.6 milions d’euros en total, totalment constituïts per subvencions, durant la vida del seu pla. El desemborsament es produeix després de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres. El pla alemany forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resistència i la cohesió a les nostres societats. Hi ha disponible un comunicat de premsa complet aquí.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències