Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Butlletí de notícies per Ple 15 18-setembre (Estrasburg)

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

UE-Parlament-StrasborgDebat i vot decisiu sobre l'acord d'associació UE-Ucraïna
Els desenvolupaments a Ucraïna es debatran el dimarts (16 de setembre) al matí. Al migdia, el Parlament haurà de votar l’acord d’associació UE-Ucraïna, inclòs el seu component de lliure comerç. (Llegeix més: Debat i vot decisiu sobre l'acord d'associació UE-Ucraïna)

 
Els eurodiputats interrogaran el comissari Cioloş dilluns (15 de setembre) a la tarda sobre què pot fer la UE per ajudar els seus agricultors a fer front a l’impacte de l’embargament a la importació russa sobre fruites i verdures, productes lactis i carns de la UE i per evitar col·lapsos del mercat. (Llegeix més: Mesures per ajudar els agricultors de la UE a fer front a l'embargament rus sobre productes alimentaris de la UE)

Iniciativa Europea per a la Joventut: Avanç fins ara

 
Els eurodiputats debatran el dimecres al matí els progressos realitzats fins ara pels estats membres de la UE en la implementació de la Iniciativa Europea per a la Joventut amb representants del Consell i de la Comissió. (Llegeix més: Iniciativa Europea per a la Joventut: Avanç fins ara)

Brot d'Ebola: Com augmentar l'ajuda de la UE?

 
Els eurodiputats, el Consell i la Comissió Europea debatran la resposta de la UE a l'epidèmia d'Ebola que s'estén ràpidament a l'Àfrica occidental (Guinea, Libèria, Sierra Leone, Nigèria i Senegal) dimecres. El Parlament votarà una resolució dijous. (Llegeix més: Brot d'Ebola: Com augmentar l'ajuda de la UE?)

La resposta de la UE a les crisis a l'Iraq, Síria, Líbia i Gaza

 
Dimecres a la tarda els eurodiputats discutiran la resposta de la UE a les crisis humanitàries i de seguretat actuals a l'Iraq, Síria, Líbia i Gaza. Dijous, el Parlament votarà una resolució sobre l'Iraq i Síria, així com resolucions separades sobre Gaza i Líbia. (Llegeix més: La resposta de la UE a les crisis a l'Iraq, Síria, Líbia i Gaza )

El Consell presentarà la seva posició sobre el pressupost de 2015 de la UE

 
La presidència italiana del Consell presenta dimarts la posició dels estats membres de la UE sobre el projecte de pressupost de la UE per al 2015. Propondrà 145.08 milions d’euros en compromisos i 140.00 milions d’euros en pagaments, és a dir, retallades de 522 milions d’euros en fons per a nous projectes i 2.1 milions d’euros en el pagament de factures entrants el 2015. (Llegeix més: El Consell presentarà la seva posició sobre el pressupost de 2015 de la UE )

Ajuts a treballadors acomiadats a Espanya, Països Baixos, Romania i Grècia

 

anunci

Comissió Europea

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 231 milions d’euros en prefinançament a Eslovènia

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat 231 milions d’euros a Eslovènia en prefinançament, equivalent al 13% de l’assignació de subvencions del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la implementació de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència d’Eslovènia. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resiliència d'Eslovènia.

El país rebrà 2.5 milions d’euros en total, que consistiran en 1.8 milions d’euros en subvencions i 705 milions d’euros en préstecs, durant la vida del seu pla. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementaran amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU.

L’RRF és el centre de NextGenerationEU, que proporcionarà 800 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes entre els estats membres. El pla eslovè forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Xipre

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 157 milions d’euros en prefinançament a Xipre

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat a Xipre 157 milions d'euros en prefinançament, equivalent al 13% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència de Xipre. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resistència de Xipre.

El país haurà de rebre 1.2 milions d’euros en total durant la vida del seu pla, amb 1 milions d’euros en subvencions i 200 milions d’euros en préstecs. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres.

El pla xipriota forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Bèlgica

Política de cohesió de la UE: Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia reben 373 milions d’euros per donar suport als serveis socials i de salut, les pimes i la inclusió social

publicat

on

La Comissió ha concedit 373 milions d’euros a cinc Fons Social Europeu (FSE) i Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia per ajudar els països amb resposta i reparació d’emergència per coronavirus en el marc de REACT-UE. A Bèlgica, la modificació del PO de Valònia permetrà disposar de 64.8 milions d'euros addicionals per a l'adquisició d'equips mèdics per a serveis sanitaris i innovació.

Els fons donaran suport a les petites i mitjanes empreses (pimes) en el desenvolupament del comerç electrònic, la ciberseguretat, llocs web i botigues en línia, així com l’economia verda regional mitjançant l’eficiència energètica, la protecció del medi ambient, el desenvolupament de ciutats intel·ligents i el baix nivell de carboni. infraestructures públiques. A Alemanya, a l’Estat federal de Hessen, 55.4 milions d’euros donaran suport a la infraestructura de recerca relacionada amb la salut, la capacitat diagnòstica i la innovació en universitats i altres institucions de recerca, així com a inversions en recerca, desenvolupament i innovació en els camps del clima i el desenvolupament sostenible. Aquesta esmena també proporcionarà suport a les pimes i fons per a empreses emergents mitjançant un fons d'inversió.

A Sachsen-Anhalt, 75.7 milions d’euros facilitaran la cooperació de les pimes i les institucions en recerca, desenvolupament i innovació, i proporcionar inversions i fons de treball per a les microempreses afectades per la crisi del coronavirus. A més, els fons permetran inversions en eficiència energètica de les empreses, donaran suport a la innovació digital de les pimes i adquiriran equips digitals per a escoles i institucions culturals. A Itàlia, el PO nacional “Inclusió social” rebrà 90 milions d’euros per promoure la integració social de les persones que pateixen privacions materials greus, sensellarisme o marginació extrema, mitjançant serveis “Housing First” que combinen la prestació d’habitatge immediat amb serveis socials i laborals habilitants. .

anunci

A Espanya, s’afegiran 87 milions d’euros al PO del FSE de Castella i Lleó per donar suport als autònoms i als treballadors que tenien el contracte suspès o reduït a causa de la crisi. Els diners també ajudaran a les empreses afectades a evitar acomiadaments, especialment en el sector turístic. Finalment, els fons són necessaris per permetre que els serveis socials essencials continuïn de manera segura i per garantir la continuïtat educativa en tota la pandèmia mitjançant la contractació de personal addicional.

REACT-EU forma part de NextGenerationEU i proporciona finançament addicional de 50.6 milions d’euros (en preus actuals) als programes de política de cohesió durant el 2021 i el 2022. Les mesures se centren en el suport a la resiliència del mercat laboral, als llocs de treball, a les pimes i a les famílies amb pocs ingressos, així com a establir bases per al futur les transicions verdes i digitals i una recuperació socioeconòmica sostenible.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències