Connecteu-vos amb nosaltres

Inici

Democracy International: el procés d'independència a Escòcia és "sobretot perfecte"

COMPARTIR:

publicat

on

referèndum-zdj2El proper referèndum a Escòcia 18 2014 setembre és un model exemplar de com afrontar el procés de separació. Aquest és el resultat d'una valoració de Democracy International, que ha analitzat el cas escocès elaborant els tres principals reptes als referèndums d'independència.

En primer lloc, en combinar la legitimitat amb la legalitat, el referèndum a Escòcia és legal I legítim. Això es deu al fet que el Regne Unit i Escòcia van acordar la celebració del referèndum i van crear l'Acord d'Edimburg. "Aquest acord entre ambdues parts és de lloar, ja que va establir un marc legal sòlid", va dir Bruno Kaufmann, membre de la junta de Democracy International, que va observar el procés del referèndum a Escòcia.

En segon lloc, pel que fa a la formació d'un nou estat, els referèndums d'independència plantegen preguntes sobre com tractar qüestions com la determinació de nous límits, la separació dels recursos naturals i els drets de la ciutadania. El cas escocès mostra que una Escòcia independent no assumeix automàticament els drets, obligacions i poders del predecessor. "Què passarà després encara no està del tot clar a Escòcia si guanya el moviment independentista. Encara hi ha punts de vista contradictoris a Edimburg i Londres sobre quins seran els propers passos del procés d'independència. El més important és que pel que fa a la separació dels recursos naturals, Escòcia encara té una gran part de les reserves de petroli i gas. En cas que Escòcia esdevingui independent, ambdues parts han de resoldre aquest punt ràpidament per evitar conflictes", va afegir Kaufmann.

En tercer lloc, pel que fa a la qüestió dels estàndards de referèndum justos, igualitaris i clars, el cas escocès representa un model a seguir sobre com implementar el “Codi de bones pràctiques sobre referèndums” tal com estableix la Comissió de Venècia del Consell d'Europa. “En general, tothom està d'acord que aquesta campanya de referèndum ha estat un bon exemple per a altres països de com organitzar un procés de deliberació i presa de decisions lliure i just. A més, la Comissió Electoral va fer ús de l'enfocament normatiu. Això va garantir la igualtat i l'equitat durant el procés de creació d'opinió i presa de decisions", va concloure Kaufmann en nom de Democràcia Internacional. La coalició global per la democràcia uneix ciutadans compromesos amb la realització de millors formes de democràcia directa d'arreu del món.

L'avaluació completa de Democracy International està disponible al document de posicionament 'Separació desafiant. Aquí tenen tres punts en comú els processos cap a la independència.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències