Connecteu-vos amb nosaltres

Negocis

els ferrocarrils europeus: a la pista per al futur

COMPARTIR:

publicat

on

train_and_people1Siim Kallas, parlant a InnoTrans 2014 - Berlín, 23 de setembre de 2014

"Aquesta és la meva tercera vegada que parlo a Innotrans, un esdeveniment que s'ha conegut ràpidament com l'esdeveniment més gran de la indústria ferroviària del món. Moltes gràcies per convidar-me a tornar a Berlín. En el meu primer discurs de fa quatre anys, vaig exposar el meu concepte de crear un Espai Ferroviari Únic Europeu. Aquest concepte es basa en la meva creença en dues coses: primer, Europa sempre ha avançat quan ha eliminat les barreres. Penseu en el mercat únic, la lliure circulació de mercaderies, serveis, persones i capitals. Penseu en els viatges gratuïts, penseu en l’ampliació. En segon lloc, crec en l’eficiència paneuropea. Crec que crear una infraestructura de transport transfronterera que funcioni sense problemes i donar suport als serveis de transport paneuropeus pot beneficiar realment a les persones i a les empreses. idea d'un espai ferroviari europeu únic durant aquests quatre anys entre Innotrans 2010 i avui?

"Primer: tenim el projecte d'inversió en infraestructures més gran de la història de la Unió Europea. El projecte de la xarxa transeuropea de transport, que finalment es va adoptar a finals del 2013, va suposar tres anys de negociacions intensives, de vegades com una batalla, de vegades fins i tot la política d'infraestructures de transport d'Europa ha experimentat un canvi fonamental en el pensament i l'enfocament. Hi ha un enfocament més fort en la innovació i les noves tecnologies. Ara estem pensant menys en projectes individuals i més en una xarxa bàsica de corredors estratègics.

"Hem aconseguit finançament dedicat a la infraestructura per assegurar-nos que es faci realitat. El mecanisme Connecting Europe té tres vegades més diners, 26 milions d'euros, disponibles per a projectes d'infraestructura de transport durant el MFF 2014-2020 en comparació amb el període 2006-2013. Amb aquest nou enfocament, pretenem unir-nos a l'Est i l'Oest i a tots els racons d'una àmplia zona geogràfica. Els ferrocarrils són una part clau de la xarxa que tenim previst construir. De fet, no podríem pensar en un transport transeuropeu que funcioni. Xarxa sense ferrocarril, especialment als nou passadissos que vertebraran el nou TEN-T.

"El gran repte que tenim per davant és ara la implementació d'aquests projectes d'infraestructures. Això requereix compromís, dedicació i voluntat forta de totes les parts interessades. No els podem construir sense els serveis ferroviaris adequats. I l'eficiència guanyada en ferrocarril també tindrà un efecte positiu a la resta de la xarxa de transport. Tot i això, hi ha molt camí per recórrer. Encara no tenim una xarxa ferroviària europea intercontinental adequada, i molt menys un mercat ferroviari europeu únic, més de 20 anys després del primer ferrocarril de la UE iniciativa.

"Quan Vaig estar per última vegada en Innotrans, fa dos anys gairebé el mateix dia, vaig esbossar els meus plans per a la continuació de la reforma al quart paquet ferroviari. És dissenyada per fer front a les principals àrees problemàtiques, per la qual cosa el ferrocarril pot exercir plenament el seu paper en la xarxa de transport europeu integrat del futur. Sense repetir tots els detalls, estic segur que sap que les nostres propostes es van disposar a eliminar els obstacles administratius, tècnics i regulatoris que frenen el sector ferroviari pel que fa a l'obertura dels mercats i la interoperabilitat. Des de llavors, com vostè sap, els estats membres de la UE van arribar a un acord polític sobre el pilar tècnic. Aquest és un seriós pas endavant. Les converses exploratòries poden començar amb el Parlament Europeu cap a un acord en segona lectura.

"Continuen les negociacions sobre les altres propostes. Seria ingenu esperar que siguin fàcils; crec que es pot esperar un bon grau de visions contradictòries en els debats sobre l'obertura del mercat i la governança de la xarxa, per exemple. El paquet va de la mà amb el nostre treball per revitalitzar els ferrocarrils europeus fent un major ús de la investigació i la innovació. Ara estem en condicions d’apropar-nos a aquests objectius, amb la nova col·laboració publicoprivada Shift2Rail que recentment va ser aprovada pels estats membres de la UE. L’espai ferroviari europeu únic depèn del desenvolupament de la política de transports a la Unió Europea.

anunci

"Una pregunta és: - on s'hauria de situar la política de transports? És un repte de perfil baix per a Europa? O hauria de ser igual a altres àrees de política econòmica com l'energia i el mercat digital com a part important del mercat únic? la nostra vida quotidiana depèn de l'accessibilitat, la qualitat de les connexions i dels serveis de transport de mercaderies i de passatgers, cada cop més transfronterers, segons la meva opinió, la política de transport de la Unió Europea és rellevant i important per a tots els nostres ciutadans. Això pot ser una prova que la Unió Europea té un valor afegit per a tothom. Un altre gran dilema és: - basat en solucions on el mercat o mesures contra el mercat? L'obertura del mercat és un element en totes les iniciatives paneuropees. No és un element molt radical; és un element entre d'altres.

"Però sovint, sobretot, les propostes d'obertura de mercats plantegen una resistència ferotge i també són sovint aquests elements els que es dilueixen en els processos parlamentaris i també al Consell. Sovint m'han acusat de ser" massa liberal "en les meves propostes. Considero aquestes Les barreres actuals al funcionament dels mecanismes de mercat pretenen protegir les entitats aïllades, les indústries obsoletes, les empreses privilegiades, els segments aïllats de la indústria del transport i perjudiquen el funcionament de l’economia europea del transport en el seu conjunt.

"L'obertura del mercat pot comportar beneficis clars per a l'economia europea, inclosa la indústria del transport. Dues àrees concretes de beneficis: en primer lloc, aporta més diners privats a les inversions en transport. Hi ha nombrosos exemples d'això. Més inversions aporten més competitivitat mundial, aporten més beneficis, aporten innovació i, sobretot, més llocs de treball. En segon lloc, millora la qualitat dels serveis; ofereix millors preus per als clients, per als passatgers i per als manipuladors de càrrega.

"El gran repte de la política europea de transports és trobar l'harmonia entre les expectatives mediambientals i les esperances de les persones i la realitat econòmica. La Unió Europea tracta de desmantellar les barreres entre les nacions europees. Encara hi ha un munt de recursos nacionals, econòmics, nacionalistes, industrials, barreres emocionals, històriques i burocràtiques en el transport paneuropeu, que encara obstaculitzen la nostra qualitat de vida i la nostra competitivitat.

"Com que aquesta serà la meva última aparició en aquesta important trobada de la indústria ferroviària europea, voldria agrair-vos tot el vostre suport durant els anys i vull agrair el debat bo i obert en aquells casos en què alguns dels sentia que no volia donar suport a les meves opinions. Aplaudeixo molt els esforços que ha fet la indústria per augmentar la seva pròpia eficiència i situar els passatgers i els usuaris de mercaderies al centre de la seva estratègia de desenvolupament. Us animo a continuar en aquests esforços. "

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències