Connecteu-vos amb nosaltres

EU

"Portes giratòries": el Defensor del Poble intensificarà la supervisió dels alts funcionaris de la UE

COMPARTIR:

publicat

on

BL5Q9253La Defensora del Poble Europea, Emily O'Reilly, ha demanat a la Comissió Europea que faci més sòlids els seus processos de revisió dels casos de "portes giratòries" per evitar conflictes d'interessos. També ha demanat a la Comissió que publiqui regularment en línia tota la informació rellevant sobre alts funcionaris de la UE, inclosos els seus noms, que surten a treballar fora de l'administració de la UE.

Això arran de les queixes de cinc ONG i de la inspecció per part del Síndic de Greuges de 54 expedients de "portes giratòries". Durant la seva investigació, la Defensora del Poble va trobar deficiències en com es raonen i documenten les decisions sobre els casos de "portes giratòries". No sempre està clar si els funcionaris afectats van proporcionar la informació necessària perquè la Comissió prengués decisions ben informades, ni com es van tenir en compte els comentaris dels seus serveis.

A més, no sempre explica completament per què ha decidit aprovar una sol·licitud per acceptar una oferta de treball. El Defensor del Poble insta la Comissió a corregir aquestes omissions. O'Reilly va explicar: “Els funcionaris tenen el dret legítim a acceptar ofertes de treball quan deixen el servei públic.

“No obstant això, per mantenir la confiança dels ciutadans en la funció pública de la UE, les institucions de la UE han d'enfortir i fer més transparents els seus sistemes de revisió per assegurar-se que aquests moviments no donen lloc a conflictes d'interessos. L'experiència internacional ens ha demostrat que aquest fenomen de les "portes giratòries" de vegades pot tenir una influència corruptora sobre el personal alt, la qual cosa perjudica enormement la confiança del públic. És molt important que ens assegurem que aquesta situació no es desenvolupi a Brussel·les. Reforçaré els meus poders de supervisió en conseqüència".

Els funcionaris que abandonen l'ocupació a la UE han d'informar a la seva institució de qualsevol proposta de nou ocupació durant el període de dos anys després de deixar la seva institució. A més, els antics alts càrrecs no poden fer pressió sobre els seus antics companys durant un període de 12 mesos després de la seva marxa. Les institucions de la UE tenen dret a prendre mesures disciplinàries si un funcionari ocupa un lloc de treball que dóna lloc a un conflicte d'interessos. La Comissió hauria de respondre abans del 31 de desembre de 2014. El text complet de la recomanació del Defensor del Poble és disponible aquí. 

Informe anual del Síndic de Greuges 2013
El Defensor del Poble posa cada cop més èmfasi en qüestions ètiques, com ara els conflictes d'interessos. Les qüestions ètiques són, juntament amb les qüestions relacionades amb la transparència de les institucions de la UE, la participació dels ciutadans en la presa de decisions de la UE i els drets fonamentals, els que més preocupen als ciutadans de la UE. Més informació disponible a la Informe anual del Síndic de Greuges 2013.

El Defensor del Poble Europeu investiga les reclamacions sobre mala administració en les institucions i òrgans de la UE. Qualsevol ciutadà, resident o una empresa o associació de la UE en un Estat membre, pot presentar una reclamació davant el Defensor del Poble. El Defensor del Poble ofereix un mitjà ràpid, flexible i lliure de la solució de problemes amb l'administració de la UE. Per obtenir més informació, feu clic aquí.

anunci

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències