Connecteu-vos amb nosaltres

EU

La UE proporciona un nou suport per ajudar els migrants i les víctimes del tràfic de persones

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

75-16095El comissari de desenvolupament, Andris Piebalgs, ha anunciat avui (2 d’octubre) un nou projecte per promoure i protegir els drets dels migrants que es desplacen entre països en desenvolupament, per valor de més de 10 milions d’euros. El projecte se centra en dos tipus de migrants: aquells que realitzen treballs domèstics al país destinatari (per exemple, neteja de cases) i aquells que són víctimes de tràfic de persones.

Actualment, molts països en desenvolupament que no disposen de marcs adequats de migració ni de polítiques laborals es basen substancialment en la força de treball dels immigrants per al seu desenvolupament econòmic. Els migrants són vulnerables i susceptibles de ser víctimes de treballs forçats, en particular en sectors com el treball domèstic, atesa la naturalesa "invisible" del seu treball. També representen un objectiu fàcil per a les xarxes de tràfic de persones.

El comissari Piebalgs va dir: "Aquest projecte proposa un enfocament innovador centrat en la migració entre països en desenvolupament. Mostra el compromís genuí i ferm de la UE d’abordar el tràfic de persones i el treball forçat, algunes de les pitjors formes d’esclavitud moderna, i la nostra voluntat de millorar els drets dels migrants de manera més general. I és clar per a nosaltres que ho necessitem treballar amb la societat civil per assegureu-vos que es respecti la dignitat dels migrants ".

anunci

Gràcies al projecte, es proporcionarà assistència i protecció social directa als migrants i les seves famílies. Aquest suport inclourà, per exemple, l'accés a l'assistència sanitària, l'assistència jurídica i mesures de reintegració, com ara formació o serveis d'interpretació. Aquestes mesures concretes s’adaptaran a les necessitats específiques de cada categoria de migrants objecte d’aquesta iniciativa.

El projecte també pretén ajudar les organitzacions de la societat civil (OSC) a protegir millor els drets d’aquests migrants: per exemple, creant una xarxa on totes les OSC puguin compartir les millors pràctiques. Promoure polítiques i legislacions migratòries, laborals i antitractes ben gestionades i donar suport al diàleg amb les autoritats públiques, les associacions d'empresaris i el sector privat, són algunes altres accions que es duran a terme.

El projecte està finançat sota el programa Global Public Goods and Challenges, que forma part de l’Instrument de cooperació i desenvolupament. Serà implementat per la Federació Internacional de Societats de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja (IFRC), dirigit als països d'origen, trànsit i destinació següents:

anunci
  • Etiòpia i Zimbabwe a l’Àfrica

  • República Dominicana, Equador i Hondures a les Amèriques

  • Indonèsia, Nepal, Tailàndia, Kazakhstan, Rússia i Tadjikistan a Àsia

  • Jordània, el Líban i el Marroc a l’Orient Mitjà i el nord d’Àfrica

Fons


L' 'El projecte "Drets dels migrants en acció" s'ha llançat avui en un acte conjunt amb la Federació Internacional de Societats de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja (IFRC), durant el Fòrum de Polítiques sobre el Desenvolupament (que se celebrarà a Brussel·les els dies 1 i 2 d'octubre). L’esdeveniment de dos dies reuneix a les OSC, autoritats locals dels països de la UE i països socis amb representants de les institucions de la UE per debatre, consultar i intercanviar informació i experiències. El comissari de Desenvolupament de la UE, Andris Piebalgs, va pronunciar el discurs d'obertura de l'acte l'1 d'octubre.

Segons el Departament d’Afers Econòmics i Socials de les Nacions Unides (UNDESA), hi ha 232 milions d’immigrants a tot el món. Més de la meitat d’aquests migrants resideixen en països de renda baixa i mitjana i molts països en desenvolupament són alhora països d’origen i destinació dels migrants. Això augmenta la mobilitat regional i mundial i crea oportunitats per contribuir, per exemple, a la reducció de la pobresa i la innovació. Però també requereix una governança eficaç per afrontar reptes com la "fuga de cervells" (migració exterior de persones educades), l'explotació dels migrants i els efectes de la migració sobre la urbanització.

La migració és una prioritat en la política de cooperació al desenvolupament de la UE. Entre el 2004 i el 2013, la Comissió ha compromès més de 1 milions d'euros en més de 400 projectes relacionats amb la migració. Aquest suport s'ha centrat en la creació de capacitats per a la gestió de la migració (per exemple, compartir coneixements, proporcionar formació) amb èmfasi en maximitzar l'impacte de la migració en el desenvolupament.

Per obtenir més informació

Pàgina web de Desenvolupament i Cooperació EuropeAid DG:

http://ec.europa.eu/europeaid/index_en.htm

Lloc web del Comissari Europeu de Desenvolupament, Andris Piebalgs:

http://ec.europa.eu/commission_2010-2014/piebalgs/index_en.htm

Comissió Europea

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 231 milions d’euros en prefinançament a Eslovènia

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat 231 milions d’euros a Eslovènia en prefinançament, equivalent al 13% de l’assignació de subvencions del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la implementació de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència d’Eslovènia. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resiliència d'Eslovènia.

El país rebrà 2.5 milions d’euros en total, que consistiran en 1.8 milions d’euros en subvencions i 705 milions d’euros en préstecs, durant la vida del seu pla. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementaran amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU.

L’RRF és el centre de NextGenerationEU, que proporcionarà 800 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes entre els estats membres. El pla eslovè forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Xipre

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 157 milions d’euros en prefinançament a Xipre

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat a Xipre 157 milions d'euros en prefinançament, equivalent al 13% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència de Xipre. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resistència de Xipre.

El país haurà de rebre 1.2 milions d’euros en total durant la vida del seu pla, amb 1 milions d’euros en subvencions i 200 milions d’euros en préstecs. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres.

El pla xipriota forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Bèlgica

Política de cohesió de la UE: Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia reben 373 milions d’euros per donar suport als serveis socials i de salut, les pimes i la inclusió social

publicat

on

La Comissió ha concedit 373 milions d’euros a cinc Fons Social Europeu (FSE) i Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia per ajudar els països amb resposta i reparació d’emergència per coronavirus en el marc de REACT-UE. A Bèlgica, la modificació del PO de Valònia permetrà disposar de 64.8 milions d'euros addicionals per a l'adquisició d'equips mèdics per a serveis sanitaris i innovació.

Els fons donaran suport a les petites i mitjanes empreses (pimes) en el desenvolupament del comerç electrònic, la ciberseguretat, llocs web i botigues en línia, així com l’economia verda regional mitjançant l’eficiència energètica, la protecció del medi ambient, el desenvolupament de ciutats intel·ligents i el baix nivell de carboni. infraestructures públiques. A Alemanya, a l’Estat federal de Hessen, 55.4 milions d’euros donaran suport a la infraestructura de recerca relacionada amb la salut, la capacitat diagnòstica i la innovació en universitats i altres institucions de recerca, així com a inversions en recerca, desenvolupament i innovació en els camps del clima i el desenvolupament sostenible. Aquesta esmena també proporcionarà suport a les pimes i fons per a empreses emergents mitjançant un fons d'inversió.

A Sachsen-Anhalt, 75.7 milions d’euros facilitaran la cooperació de les pimes i les institucions en recerca, desenvolupament i innovació, i proporcionar inversions i fons de treball per a les microempreses afectades per la crisi del coronavirus. A més, els fons permetran inversions en eficiència energètica de les empreses, donaran suport a la innovació digital de les pimes i adquiriran equips digitals per a escoles i institucions culturals. A Itàlia, el PO nacional “Inclusió social” rebrà 90 milions d’euros per promoure la integració social de les persones que pateixen privacions materials greus, sensellarisme o marginació extrema, mitjançant serveis “Housing First” que combinen la prestació d’habitatge immediat amb serveis socials i laborals habilitants. .

anunci

A Espanya, s’afegiran 87 milions d’euros al PO del FSE de Castella i Lleó per donar suport als autònoms i als treballadors que tenien el contracte suspès o reduït a causa de la crisi. Els diners també ajudaran a les empreses afectades a evitar acomiadaments, especialment en el sector turístic. Finalment, els fons són necessaris per permetre que els serveis socials essencials continuïn de manera segura i per garantir la continuïtat educativa en tota la pandèmia mitjançant la contractació de personal addicional.

REACT-EU forma part de NextGenerationEU i proporciona finançament addicional de 50.6 milions d’euros (en preus actuals) als programes de política de cohesió durant el 2021 i el 2022. Les mesures se centren en el suport a la resiliència del mercat laboral, als llocs de treball, a les pimes i a les famílies amb pocs ingressos, així com a establir bases per al futur les transicions verdes i digitals i una recuperació socioeconòmica sostenible.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències