Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Comissió i EBU prosseguir la col·laboració en la Regió de Veïnatge de la UE

COMPARTIR:

publicat

on

pleLa Comissió Europea i la Unió Europea de Radiodifusió (EBU) treballaran junts per reforçar la independència dels mitjans de comunicació a la regió veïnal europea, després d’una reunió entre l’ampliació i el comissari europeu de política de veïnatge Štefan Füle (A la foto), El president de la UER, Jean-Paul Phillipot, i la directora general de la UER, Ingrid Deltenre.

Les organitzacions han signat i intercanviat cartes per consolidar la seva cooperació a la regió europea de veïnatge, basant-se en la col·laboració existent en el context de la política d’ampliació de la UE.

Philippot va dir: "Les organitzacions de mitjans públics de serveis públics independents i sostenibles són pilars de la llibertat d'expressió i d'un panorama democràtic dels mitjans de comunicació. Les activitats del Programa de col·laboració EBU a la regió de veïnatge europeu seran encara més potents amb el suport de la Comissió Europea ".

Füle va dir: “La llibertat d’expressió, la premsa lliure i els mitjans de comunicació són els pilars d’una democràcia profunda i sostenible, que és un dels objectius bàsics de la política europea de veïnatge. Estic molt content que la Unió Europea de Radiodifusió comparteixi la nostra opinió que per garantir la llibertat d’expressió cal un esforç continu per part de totes les parts interessades.

"Acollo especialment el compromís de la UER en països com Ucraïna o Tunísia que estan experimentant canvis importants. El paper dels mitjans de comunicació i la seva independència és crucial per ajudar aquest procés. M’agradaria confirmar el nostre compromís de cooperar amb la UER en la millora del panorama mediàtic a la regió del barri europeu i avançar en la cooperació que ja ha demostrat ser un èxit a la regió de l’ampliació ”.

En el marc del seu programa de col·laboració, la UER realitza diverses accions dirigides a radiodifusors de serveis públics de la regió d'ampliació i de barris europeus. Entre les accions s’inclouen notablement l’assistència, el suport tècnic i la formació per construir capacitats internes d’independència i sostenibilitat a llarg termini.

Trobareu més informació de fons sobre la política europea de veïnatge a European Commission’s press release.

anunci

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències