Connecteu-vos amb nosaltres

EU

UE-Kazakhstan: Nous horitzons

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Nursultan Nazarbaev a la CE

Anticipant la visita del president kazakhstan Nursultan Nazarbayev a Brussel·les el 8-9 octubre, la Comissió Europea està ultimant un nou Acord de col·laboració i cooperació (PCA), que conclou dues dècades de cooperació entre la Unió Europea i Kazakhstan i obre noves perspectives per a futurs esforços. La UE, com a iniciador d’aquest acord, pretén ampliar l’abast d’àrees d’interès mutu que donen suport als esforços de Kazakhstan per a la reforma i la modernització.

"Volem aprofundir i enriquir la relació", va dir el president de la Comissió, José Manuel Barroso. "Les negociacions sobre un nou i ampliat acord sobre col·laboració i cooperació, que hem iniciat, reconeixen la importància de Kazakhstan per a la UE i la nostra sòlida relació estratègica. La UE està compromesa amb l'èxit i la ràpida conclusió d'aquestes negociacions".

anunci

Tant el Kazakhstan com la UE han experimentat importants canvis polítics, econòmics i socials des de la signatura de l'actual PCA el 1995. Aquests canvis han desencadenat una decisió conjunta a nivell polític per millorar les relacions bilaterals. Les negociacions sobre l'acord reforçat es van llançar formalment al juny del 2011. El nou acord crearà una base jurídica millorada per a les relacions entre Kazakhstan i la UE, proporcionant un marc ampli per al diàleg polític reforçat, la cooperació en assumptes interns i de justícia, altres àrees sectorials i la promoció del comerç mutu. i inversions, dinamitzant altres relacions mútuament beneficioses.

L’APC proporcionarà àrees de cooperació més àmplies i més àmplies, incloses les esferes econòmica i financera, l’energia i el transport, el medi ambient i l’agricultura, l’ocupació i els assumptes socials, però també l’educació i la cultura, la investigació i les activitats espacials, la protecció dels consumidors i la cooperació regional.

Els dos socis estan igualment interessats en un nou acord que reflecteixi el compromís d’actualitzar la relació, elevant-la fins a un nivell superior, tot i que la intensitat actual de la cooperació és més que impressionant: la UE representa més del 40% del total estranger de Kazakhstan. comerç. A finals de 2013, el volum d’intercanvi de mercaderies entre Kazakhstan i la UE va superar els 50 milions de dòlars, les empreses europees han invertit en economia de Kazakhstan més de 90 milions de dòlars amb els Països Baixos, el Regne Unit, Itàlia i França en els primers llocs. Les exportacions d'energia de Kazakhstan a Europa van superar el 80%, sent el quart proveïdor d'energia a Alemanya.

anunci

El "Camí cap a Europa" d'Astana i l'Estratègia de la UE per a Àsia Central van permetre a tots dos socis establir una base sòlida per a negociacions avançades per unir-se a l'OMC; posteriorment, el creixent volum de comerç va conduir a la necessitat de facilitar els contactes entre persones i simplificar el règim de visats potenciar els prometedors projectes en àmbits econòmics i humanitaris.

Kazakhstan s'està convertint en un soci cada vegada més apreciat per a la UE, no només econòmicament, sinó com a far d'estabilitat a l'Àsia Central, un model d'estat secular amb tradició de tolerància religiosa.

Una de les seccions de l’Acord - els drets humans i el respecte a l’estat de dret - que és una part integral de la societat moderna que proporciona diàleg obert i pluralisme polític. Una nova APC va més enllà del present acord, subratllant encara més el compromís de les parts per promoure la democràcia, la cooperació en la promoció dels drets humans i l’estat de dret, inclosos els instruments internacionals de drets humans pertinents.

Un nou capítol, "Cooperació de la societat civil", inclourà el compromís de fer polítiques públiques fomentant un major desenvolupament de capacitats, independència i transparència de la societat civil, mantenint-la alhora creativa i vibrant.

A part del respecte als principis democràtics i als drets humans, el principi de l’estat de dret serà un principi general d’aquest acord. Al nou acord s’inclourà un nou títol, “Cooperació en l’àmbit de la justícia, la llibertat i la seguretat”.

"El nou acord sobre una associació millorada entre Kazakhstan i la UE serà integral i reflectirà l'associació existent i madura entre Kazakhstan i la UE, basada no només en interessos comuns, sinó també en valors compartits, en la comprensió mútua, el respecte mutu i ha de proporcionar una base sòlida per millorar la cooperació de Kazakhstan amb els països de la UE a un nivell superior ", va dir el ministre d'Afers Exteriors de la República, Erlan Idrisov. Kazakhstan és l’únic país de l’Àsia Central que ha mantingut aquest tipus d’actes amb la UE. La ronda final es va celebrar a Astana els dies 9 i 12 de setembre del 2014: cal seguir els procediments per a la seva signatura i ratificació.

Xipre

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 157 milions d’euros en prefinançament a Xipre

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat a Xipre 157 milions d'euros en prefinançament, equivalent al 13% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència de Xipre. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resistència de Xipre.

El país haurà de rebre 1.2 milions d’euros en total durant la vida del seu pla, amb 1 milions d’euros en subvencions i 200 milions d’euros en préstecs. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres.

El pla xipriota forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Bèlgica

Política de cohesió de la UE: Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia reben 373 milions d’euros per donar suport als serveis socials i de salut, les pimes i la inclusió social

publicat

on

La Comissió ha concedit 373 milions d’euros a cinc Fons Social Europeu (FSE) i Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia per ajudar els països amb resposta i reparació d’emergència per coronavirus en el marc de REACT-UE. A Bèlgica, la modificació del PO de Valònia permetrà disposar de 64.8 milions d'euros addicionals per a l'adquisició d'equips mèdics per a serveis sanitaris i innovació.

Els fons donaran suport a les petites i mitjanes empreses (pimes) en el desenvolupament del comerç electrònic, la ciberseguretat, llocs web i botigues en línia, així com l’economia verda regional mitjançant l’eficiència energètica, la protecció del medi ambient, el desenvolupament de ciutats intel·ligents i el baix nivell de carboni. infraestructures públiques. A Alemanya, a l’Estat federal de Hessen, 55.4 milions d’euros donaran suport a la infraestructura de recerca relacionada amb la salut, la capacitat diagnòstica i la innovació en universitats i altres institucions de recerca, així com a inversions en recerca, desenvolupament i innovació en els camps del clima i el desenvolupament sostenible. Aquesta esmena també proporcionarà suport a les pimes i fons per a empreses emergents mitjançant un fons d'inversió.

A Sachsen-Anhalt, 75.7 milions d’euros facilitaran la cooperació de les pimes i les institucions en recerca, desenvolupament i innovació, i proporcionar inversions i fons de treball per a les microempreses afectades per la crisi del coronavirus. A més, els fons permetran inversions en eficiència energètica de les empreses, donaran suport a la innovació digital de les pimes i adquiriran equips digitals per a escoles i institucions culturals. A Itàlia, el PO nacional “Inclusió social” rebrà 90 milions d’euros per promoure la integració social de les persones que pateixen privacions materials greus, sensellarisme o marginació extrema, mitjançant serveis “Housing First” que combinen la prestació d’habitatge immediat amb serveis socials i laborals habilitants. .

anunci

A Espanya, s’afegiran 87 milions d’euros al PO del FSE de Castella i Lleó per donar suport als autònoms i als treballadors que tenien el contracte suspès o reduït a causa de la crisi. Els diners també ajudaran a les empreses afectades a evitar acomiadaments, especialment en el sector turístic. Finalment, els fons són necessaris per permetre que els serveis socials essencials continuïn de manera segura i per garantir la continuïtat educativa en tota la pandèmia mitjançant la contractació de personal addicional.

REACT-EU forma part de NextGenerationEU i proporciona finançament addicional de 50.6 milions d’euros (en preus actuals) als programes de política de cohesió durant el 2021 i el 2022. Les mesures se centren en el suport a la resiliència del mercat laboral, als llocs de treball, a les pimes i a les famílies amb pocs ingressos, així com a establir bases per al futur les transicions verdes i digitals i una recuperació socioeconòmica sostenible.

anunci

Seguir llegint

Comissió Europea

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 2.25 milions d’euros en prefinançament a Alemanya

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat 2.25 milions d'euros a Alemanya en prefinançament, equivalent al 9% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (RRF). Això correspon a l'import de prefinançament sol·licitat per Alemanya en el seu pla de recuperació i resiliència. El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla d’Alemanya de recuperació i recuperació. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments en funció de la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla d'Alemanya de recuperació i recuperació.

El país haurà de rebre 25.6 milions d’euros en total, totalment constituïts per subvencions, durant la vida del seu pla. El desemborsament es produeix després de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres. El pla alemany forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resistència i la cohesió a les nostres societats. Hi ha disponible un comunicat de premsa complet aquí.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències