Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Reacció d'Oxfam a l'audiència de Pierre Moscovici al Parlament Europeu

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

 

2014-05-23_BlogEl 2 d'octubre, el francès Pierre Moscovici (A la foto), Comissari europeu designat per a assumptes econòmics i financers, fiscalitat i duanes, es va enfrontar a una audiència al Parlament Europeu per avaluar la seva idoneïtat per al lloc de treball.

Sotsdirector d'Offam i Campanyes d'Oxfam Natalia Alonso va dir: “Sr. Moscovici va fer una apassionada promesa de promoure els interessos europeus en matèria econòmica i fiscal. Ens complau veure que dóna suport a l'assignació d'alguns ingressos procedents de l'impost sobre transaccions financeres futures, esperem que sigui el més ampli possible per combatre la pobresa i el canvi climàtic.

anunci

"Va destacar diverses vegades la importància de combatre l'evasió i l'evasió fiscals, així com augmentar la transparència fiscal. Malgrat això, Moscovici no va donar suport a una proposta concreta sobre una major transparència per a les empreses multinacionals, com Apple i Starbucks. - per fer llum sobre si "desapareixen" els seus beneficis a l'estranger per pagar impostos baixos o cap.

"Acollim amb satisfacció el compromís del senyor Moscovici de donar a la Unió Europea una veu més forta en les iniciatives fiscals internacionals, com ara la promoció del G20 de millors normes fiscals mundials que fomentin el creixement i augmentin l'ocupació. Però la Unió Europea ha de garantir que aquestes noves normes també beneficiaran els països en desenvolupament, que actualment no es troben a la taula de negociacions. La lluita contra l'esquivament d'impostos és global i la Unió Europea hauria de començar per assegurar-se que les seves polítiques fiscals no obstaculitzen els països pobres a recaptar els diners que necessiten vitalment per lluitar contra la pobresa i la desigualtat ".

·        11 països europeus van acordar el maig de 2014 crear un impost europeu sobre les transaccions financeres el 1 d'agostst de gener de 2016. Les negociacions entre la UE-11 s’aturen en l’escala de l’impost i en el tipus de productes financers que s’han d’incloure. Moltes organitzacions de la societat civil han fet campanyes per garantir que part d’aquests ingressos es destinaran a la solidaritat europea i internacional, com el finançament de serveis públics a Europa i el canvi climàtic i la salut als països en desenvolupament.
·        El juny de l'any passat, la UE va adoptar una legislació que obligarà els bancs i les empreses extractives (petroli, mineria, gas i silvicultura) a divulgar informació sobre on treballen i on paguen els seus impostos. Oxfam demana a la Unió Europea que apliqui els mateixos estàndards d’informació que els bancs (l’anomenat informe per països (CBCR)) a tots els sectors. Feu clic aquí per llegir l'informe del Parlament Europeu sobre l'evasió fiscal, maig de 2013, que demanava la presentació d'informes públics país per país (CBCR).
·        El G20 va ordenar a l'OCDE que presentés un pla d'acció sobre els abusos corporatius de les normes fiscals internacionals que condueixin a "l'erosió de la base i el canvi de beneficis" (l’agenda BEPS). Tot i que Oxfam celebra la voluntat política de reformar un sistema tributari internacional trencat, temem que els països en desenvolupament no es beneficiïn de la reforma actual, ja que no estan associats i no poden abordar les seves prioritats de reforma (informe Oxfam Negocis entre amics).

anunci

Comissió Europea

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 231 milions d’euros en prefinançament a Eslovènia

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat 231 milions d’euros a Eslovènia en prefinançament, equivalent al 13% de l’assignació de subvencions del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la implementació de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència d’Eslovènia. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resiliència d'Eslovènia.

El país rebrà 2.5 milions d’euros en total, que consistiran en 1.8 milions d’euros en subvencions i 705 milions d’euros en préstecs, durant la vida del seu pla. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementaran amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU.

L’RRF és el centre de NextGenerationEU, que proporcionarà 800 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes entre els estats membres. El pla eslovè forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Xipre

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 157 milions d’euros en prefinançament a Xipre

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat a Xipre 157 milions d'euros en prefinançament, equivalent al 13% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència de Xipre. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resistència de Xipre.

El país haurà de rebre 1.2 milions d’euros en total durant la vida del seu pla, amb 1 milions d’euros en subvencions i 200 milions d’euros en préstecs. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres.

El pla xipriota forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Bèlgica

Política de cohesió de la UE: Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia reben 373 milions d’euros per donar suport als serveis socials i de salut, les pimes i la inclusió social

publicat

on

La Comissió ha concedit 373 milions d’euros a cinc Fons Social Europeu (FSE) i Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia per ajudar els països amb resposta i reparació d’emergència per coronavirus en el marc de REACT-UE. A Bèlgica, la modificació del PO de Valònia permetrà disposar de 64.8 milions d'euros addicionals per a l'adquisició d'equips mèdics per a serveis sanitaris i innovació.

Els fons donaran suport a les petites i mitjanes empreses (pimes) en el desenvolupament del comerç electrònic, la ciberseguretat, llocs web i botigues en línia, així com l’economia verda regional mitjançant l’eficiència energètica, la protecció del medi ambient, el desenvolupament de ciutats intel·ligents i el baix nivell de carboni. infraestructures públiques. A Alemanya, a l’Estat federal de Hessen, 55.4 milions d’euros donaran suport a la infraestructura de recerca relacionada amb la salut, la capacitat diagnòstica i la innovació en universitats i altres institucions de recerca, així com a inversions en recerca, desenvolupament i innovació en els camps del clima i el desenvolupament sostenible. Aquesta esmena també proporcionarà suport a les pimes i fons per a empreses emergents mitjançant un fons d'inversió.

A Sachsen-Anhalt, 75.7 milions d’euros facilitaran la cooperació de les pimes i les institucions en recerca, desenvolupament i innovació, i proporcionar inversions i fons de treball per a les microempreses afectades per la crisi del coronavirus. A més, els fons permetran inversions en eficiència energètica de les empreses, donaran suport a la innovació digital de les pimes i adquiriran equips digitals per a escoles i institucions culturals. A Itàlia, el PO nacional “Inclusió social” rebrà 90 milions d’euros per promoure la integració social de les persones que pateixen privacions materials greus, sensellarisme o marginació extrema, mitjançant serveis “Housing First” que combinen la prestació d’habitatge immediat amb serveis socials i laborals habilitants. .

anunci

A Espanya, s’afegiran 87 milions d’euros al PO del FSE de Castella i Lleó per donar suport als autònoms i als treballadors que tenien el contracte suspès o reduït a causa de la crisi. Els diners també ajudaran a les empreses afectades a evitar acomiadaments, especialment en el sector turístic. Finalment, els fons són necessaris per permetre que els serveis socials essencials continuïn de manera segura i per garantir la continuïtat educativa en tota la pandèmia mitjançant la contractació de personal addicional.

REACT-EU forma part de NextGenerationEU i proporciona finançament addicional de 50.6 milions d’euros (en preus actuals) als programes de política de cohesió durant el 2021 i el 2022. Les mesures se centren en el suport a la resiliència del mercat laboral, als llocs de treball, a les pimes i a les famílies amb pocs ingressos, així com a establir bases per al futur les transicions verdes i digitals i una recuperació socioeconòmica sostenible.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències