Connecteu-vos amb nosaltres

ampliació

ampliació de la UE a 2014 i més enllà: Avenços i reptes

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

1-870x370En un conjunt d’informes anuals adoptats el passat mes d’octubre a la 8, la Comissió Europea ha avaluat els progressos realitzats durant els darrers anys pels països que desitjaven unir-se a la UE als Balcans Occidentals i a Turquia, i els reptes a seguir.

Presentació del paquet d'ampliació anual, comissari Stefan Füle said: "Fa cinc anys, ens vam proposar enfortir la credibilitat i el poder transformador de la política d'ampliació. Vam posar un èmfasi especial en tres pilars: l'estat de dret el 2012, la governança econòmica el 2013 i aquest any, exposem noves idees per donar suport a la reforma de l’administració pública i el reforç de les institucions democràtiques. Avui dia aquest enfocament està donant els seus fruits. El procés és creïble i aporta resultats concrets mitjançant reformes que transformen gradualment els països afectats, millorant l’estabilitat al nostre veïnatge immediat. millor preparats per a l'entrada a la UE i per a les responsabilitats dels membres ".

Fonaments primer

anunci

L’estratègia d’ampliació adoptada confirma l’enfocament basat en els fonaments: l’estat de dret, la governança econòmica i la reforma de les administracions públiques.

L' Estat de Dret és el centre del procés d’ampliació: els països interessats han d’afrontar qüestions com la reforma judicial i la lluita contra el crim organitzat i la corrupció al principi de les negociacions d’adhesió, per demostrar un sòlid historial de sostenibilitat resultats.

Partint de l’experiència del semestre europeu, la Comissió ha llançat processos de cooperació millorats amb els països de l’ampliació per reforçar-ne la capacitat la gestió econòmica, inclosos els programes nacionals de reforma econòmica, centrant-se en l'estabilitat fiscal i en les reformes estructurals per millorar la competitivitat i el creixement.

anunci

Finalment, la nova estratègia posa especial èmfasi en el repte de la reforma Administració Pública i l'enfortiment de les institucions democràtiques, que continuen sent febles a la majoria dels països de l'ampliació, amb una capacitat administrativa limitada, un alt nivell de politització i una falta de transparència.

Visió general per països

Montenegro ha seguit els passos en les negociacions d'adhesió. Fins ara s'han obert dotze capítols, dels quals dos han estat tancats provisionalment. S'ha iniciat la implementació de reformes de l’Estat de dret. Ara es necessiten resultats tangibles sobre el terreny i seran clau per determinar el ritme global de les negociacions d'adhesió.

L'obertura de negociacions d'adhesió és un punt d'inflexió en les relacions de la UE amb Sèrbia. Ara Sèrbia ha de continuar oferint les prioritats de la seva reforma de manera sostinguda, ja que el ritme de les negociacions dependrà del progrés en àrees clau, sobretot en l’estat de dret i el procés de normalització amb Kosovo. Cal generar un nou impuls en el diàleg entre Belgrad i Pristina per abordar qüestions pendents clau i obrir una nova fase en la normalització de les relacions.

El procés d’adhesió a la UE Antiga República Iugoslava de Macedònia està en un punt mort. Es necessiten mesures per revertir la reculada recent, sobretot pel que fa a la llibertat d'expressió i dels mitjans de comunicació i la independència del poder judicial. Hi ha una necessitat urgent de trobar una solució negociable i mútuament acceptable per al problema del nom. El govern i l’oposició han de prendre mesures per restablir el diàleg polític al parlament.

Albània se li va concedir la condició de candidat al juny com a reconeixement als seus esforços de reforma i als progressos aconseguits per complir la condicionalitat requerida. El país ha de basar-se i consolidar l’impuls de la reforma i centrar els seus esforços a afrontar els seus reptes d’integració de la UE de manera sostenible i inclusiva. Tant el govern com l’oposició han d’assegurar que el debat polític tingui lloc principalment al parlament.

Bòsnia i Hercegovina es manté paralitzat el camí d’integració europea. Després de les eleccions generals d’octubre, serà essencial que el país abordi les reformes socioeconòmiques urgents i progressi en la seva agenda europea.

L’establiment d’un acord d’estabilització i d’associació amb el Kosovo el juliol suposa una fita important en les relacions UE-Kosovo. Ara, Kosovo ha de complir reformes clau, en particular l’estat de dret.

Aplicació de determinats compromisos de reforma per Turquia ha continuat, com el paquet de democratització 2013, i s'han adoptat mesures per solucionar el problema kurd. No obstant això, també hi ha hagut motius per a seriosos dubtes sobre la independència del poder judicial i la protecció de les llibertats fonamentals. Les negociacions d’adhesió actives i creïbles proporcionen el marc més adequat per explotar tot el potencial de les relacions UE-Turquia. L’obertura de negociacions sobre els capítols rellevants sobre l’estat de dret i els drets fonamentals proporcionarà un full de ruta per a les reformes en aquestes àrees clau.

Per obtenir resultats detallats i recomanacions sobre cada país, vegeu Memos:

Montenegro
Sèrbia
L'ex República Iugoslava de Macedònia
Albània
Bòsnia i Hercegovina
Kosovo
Turquia

Fons

MONTENEGRO: Candidat: es va presentar el 2008, va obtenir l’estatus de candidat el 2010. Les negociacions d’adhesió es van obrir el juny del 2012. S’han obert dotze capítols de negociació, dels quals dos es van tancar provisionalment. El procés de selecció es va completar el maig del 2014. Els capítols de l’estat de dret, el capítol 23 (poder judicial i drets fonamentals) i el 24 (justícia, llibertat i seguretat) es van obrir el desembre del 2013, després que Montenegro adoptés plans d’acció integrals per a aquests capítols.

SERBIA: Candidat: es va presentar el 2009, va obtenir l’estatus de candidat el març del 2012. El diàleg facilitat per la UE entre Belgrad i Pristina es va iniciar el març del 2011. El primer acord de principis que regula la normalització de les relacions es va assolir entre Belgrad i Pristina l’abril del 2013. L’impuls de les reformes també s'han revigorat a Sèrbia. El juny del 2013 el Consell Europeu va decidir obrir les negociacions d'adhesió i la primera Conferència intergovernamental sobre les negociacions d'adhesió de Sèrbia es va celebrar el gener del 2014. Les negociacions d'adhesió a la UE ja estan en marxa. L 'examen analític del patrimoni, o procés de detecció, està en curs i està previst que es completi al març. L’acord d’estabilització i associació (SAA) va entrar en vigor a la 1 de setembre de 2013.

L'ANT REPÚBLICA IUGOSLAVA DE LA MACEDONIA: Candidat des de 2005. El país continua complint amb els criteris polítics i es troba en un alt nivell d’alineació amb la UE patrimoni. La Comissió manté la seva recomanació per obrir negociacions d'adhesió, però lamenta els retrocessos dels darrers anys. Es necessita una acció decisiva per abordar les preocupacions sobre la politització i les deficiències creixents pel que fa a la independència del poder judicial i la llibertat d'expressió, de manera que la seva recomanació es pugui mantenir en els propers anys. La responsabilitat del govern i de l’oposició és garantir que el debat polític tingui lloc principalment al parlament i contribueixi a crear les condicions per al seu bon funcionament. La Comissió ha recomanat sis anys seguits d'obrir les negociacions d'adhesió. El Consell encara no ha pres una decisió sobre això. La Comissió considera que si es comencessin a examinar i discutir el Consell sobre el marc de negociació, aquest procés també hauria contribuït a crear les condicions per trobar una solució negociada i acceptada mútuament al problema del nom.

ALBANIA: Candidat: sol·licitat el 2009; va concedir la condició de candidat el juny de 2014, basat en l'avaluació de la Comissió segons la qual Albània va continuar implementant i consolidant reformes, en particular en el poder judicial i la lluita contra el crim organitzat i la corrupció. S'ha continuat treballant en això, amb importants operacions contra delictes relacionats amb les drogues. Per obrir les negociacions d’adhesió, Albània haurà de consolidar i intensificar les reformes en àrees prioritàries clau, sobretot pel que fa a l’estat de dret. La responsabilitat del govern i de l’oposició és garantir que el debat polític tingui lloc principalment al parlament i contribueixi a crear les condicions per al seu bon funcionament.

BÒSNIA I HERCEGOVINA: Potencial candidat: té una perspectiva europea com la resta dels Balcans occidentals. El país continua aturat en el procés d’integració europea, encara que l’Acord d’Estabilització i Associació encara no està en vigor. Els líders de Bòsnia i Hercegovina han de participar decididament en una agenda de reformes completa després de les eleccions generals d'octubre. Han d’abordar les preocupacions socioeconòmiques dels ciutadans i millorar l’eficiència i la funcionalitat de les institucions de tots els nivells de govern, així com la coordinació entre elles, necessària per avançar en el camí de la UE.

KOSOVO: Potencial candidat: comparteix una perspectiva europea amb la resta de la regió dels Balcans Occidentals. El març el diàleg entre Pristina i Belgrad es va iniciar al març. El primer acord de principis que regulen la normalització de les relacions es va assolir entre Pristina i Belgrad a l’abril 2011. Es van concloure les negociacions sobre un acord d’estabilització i associació amb Kosovo i l’acord es va rubricar el juliol 2013.

TURQUIA: Candidat: aplicat el 1987. Les negociacions d’adhesió van començar a l’octubre del 2005; S’obren 14 capítols dels quals un es tanca provisionalment. El capítol 22: política regional i coordinació d'instruments estructurals es va inaugurar oficialment el novembre de 2013. La Comissió subratlla la importància que la UE reforci el seu compromís amb Turquia, de manera que segueixi sent el punt de referència per a les reformes al país.

ISLÀNDIA: Després d'una decisió del govern islandès, les negociacions d'adhesió s'han suspès des del maig 2013.

Més informació

Es poden trobar documents aquí.

Negocis

#EURpower més influent i de confiança que The Guardian, Der Spiegel i Le Monde

publicat

on

L'enquesta anual de la qual són els mitjans de comunicació i els mitjans de comunicació més llegits o vistos per a les notícies sobre temes de la UE - i que es consideren els més influents - es va donar a conèixer a la ComRes / Burson-Marsteller 2017 Enquesta de mitjans de comunicació de la UE sobre el que influeix en els influents.

La directora general de Burson-Marsteller, Karen Massin, i la directora associada de ComRes, Meghan Oliver, van exposar les fonts de notícies i canals de xarxes socials preferits de la Unió Europea utilitzats pels responsables polítics i els responsables polítics de Brussel·les, i com es comparen en influir en les seves decisions.

anunci

L'enquesta va convidar els enquestats a identificar els mitjans de comunicació de la Unió Europea i nacionals que solen llegir o veure, les xarxes socials que utilitzen amb més freqüència i avaluar la influència que aquestes fonts i canals tenen en el seu treball diari.

Reporter de la UE sondejat significativament com a influent a 9%, entre Linked In (12%) i Instagram (7%).

“Per a què serveix el menjar principal Reporter de la UE és que quan es tracta de notícies de la UE, l’enquesta ho demostra Reporter de la UE és més influent (i de confiança) que els títols nacionals com The Guardian, Der Spiegel món.

anunci

"EU Reporter va rebre més vots que aquests tres títols", va dir Dennis Abbot, director gerent de comunicacions de Burson-Marsteller.

"En general, els mitjans de comunicació especialitzats en la cobertura de notícies de la UE, grans o petites, superen els títols nacionals entre els decisors i altres influents de Brussel·les", va dir. "És clar que els responsables polítics volen escoltar les notícies de la font i no a través d'un filtre nacional".

Reporter de la UE era especialment popular com a font de notícies i informació de confiança entre els diputats i altres polítics, tant de les principals notícies en línia com de les xarxes socials.

Pel que fa a l'ús de xarxes socials, els agents d'influència de la UE diuen que fan servir Facebook. Gairebé dos terços (63 percentatge) diuen que l’utilitzen almenys una vegada per setmana, seguit de Twitter YouTube (tots dos 53 percentatge), LinkedIn (37 percent) i Instagram (17 percent).

Les dades destaquen que els eurodiputats en particular afavoreixen Facebook, amb nou de cada deu (93%) que diuen que utilitzen la xarxa almenys una vegada per setmana. POLITICO i la BBC són els mitjans de comunicació més llegits o vistos per part dels responsables polítics i dels formadors d’opinió a Brussel·les - i els lectors d’aquests dos han augmentat des de l’anterior enquesta de mitjans de la UE, publicada el gener de 2016.

Prop de dos terços dels influents de Brussel·les diuen que llegeixen POLÍTIC almenys un cop per setmana. Més de la meitat diuen el mateix sobre la BBC.

Gairebé la meitat dels enquestats van llegir el document Financial Times The Economist. Euronews, que no estava inclosa a l’enquesta anterior, és vist o llegit per més d’un terç dels responsables polítics i els responsables de l’opinió

Parlant en el moment de llançar l'enquesta, Karen Massin va comentar: “La Unió Europea ha estat al centre dels principals esdeveniments polítics i el canvi tumultuós de l'any passat, per la qual cosa no és cap sorpresa veure increments significatius dels lectors entre els mitjans de comunicació de la UE. L’augment de l’ús de mitjans socials per part d’Influencers, especialment a través de YouTube i LinkedIn, és un altre resultat sorprenent. Els resultats subratllen que per fer sentir la vostra veu a la conversa de Brussel·les, heu de pensar integrats i relacionar-vos amb els mitjans de comunicació i les xarxes socials. "

La directora associada de ComRes, Meghan Oliver, va afegir: "Va ser fantàstic tornar a associar-se amb Burson-Marsteller a Brussel·les per entendre la influència dels mitjans de comunicació sobre els influents de Brussel·les. És interessant notar que el nombre de lectors de molts títols ha augmentat aquest any. Al mateix temps, el consum no necessàriament correlacionar-se amb la influència: els lectors per si sols no garanteixen la interacció amb els influents ".

Seguir llegint

ampliació

#Georgia La integració de la UE és lògic, sense Abkhàzia i Ossètia del Sud

publicat

on

georgiàAmb l'Acord d'Associació entre la UE i Geòrgia signat en 2014, el procés d'integració real de Geòrgia sembla haver entrat plenament en vigor, escriu Olga Malik.

D'acord amb el comunicat de premsa de la Comissió Europea, l'Acord d'associació entre la UE i Geòrgia de l'1 de juliol de 2016 Geòrgia i la UE haurien de crear una àrea de lliure comerç profunda i completa (DCFTA), eliminar els aranzels i les quotes duaneres entre si i arribar a viatges sense visats. Tbilisi, de fet, ha mostrat una política d’integració exemplar cap a la UE. Per exemple, Geòrgia va imposar visats per a ciutadans asiàtics i africans, independentment de les possibles pèrdues de la seva indústria turística per la sol·licitud de la UE, el pas que els funcionaris de la UE no van ignorar. Segons el comissari de la UE per a la política veïna, Johannes Hahn, que va parlar a la 13a conferència internacional anual, Georgia's European Way, a Batumi a principis d'aquest estiu "malgrat la votació del Brexit, la UE seguirà compromesa amb els països socis del seu veïnat".

No obstant això, parlant de la integració de Geòrgia a la UE, els diplomàtics i funcionaris de la UE sovint se centren en el dilema territorial de Geòrgia amb Abkhàzia i Osetia del Sud. De fet, ja que no formen part de Geòrgia, aquests territoris constitueixen l'obstacle clau tant per a Brussel·les com per a Tbilisi. A causa de la inestable situació política i econòmica, aquestes autonomies són una altra font d'immigrants "no desitjats" per a la UE. El conflicte militar del 2008 i la necessitat de grans inversions financeres a Abjasia i Osetia del Sud van privar aquests territoris d’un creixement econòmic sostenible. Malgrat la proximitat geogràfica i els vincles històrics, les duanes a les fronteres de Geòrgia amb Abkhàzia i Ossètia del Sud operen de manera limitada, mentre que la majoria de georgians que residien en aquestes autonomies van tornar.

anunci

Després de la signatura de l'Acord d'Associació de Geòrgia va demostrar la seva lleialtat i obediència als requisits de la UE en cada pas del camí: l'estabilitat política; creixement de l'economia, la seguretat social i un entorn propici per al sector privat. No obstant això, per obtenir la mateixa lleialtat de Brussel·les i Washington i per arribar a l'exempció de visats Tbilisi haurà de renunciar als territoris veïns d'Abkhàzia i Ossètia del Sud.

anunci
Seguir llegint

ampliació

#EuroLat: La major integració entre la UE i Amèrica necessària

publicat

on

eurolat_logoL'aprofundiment de la integració de la UE i Amèrica Llatina és la millor manera de respondre als desafiaments comuns, van acordar parlamentaris de tots dos costats de l'Atlàntic en l'obertura de la novena sessió plenària de l'Assemblea Parlamentària Euro-Llatinoamericana (Eurolat), dimarts a Montevideo (Uruguai). La situació econòmica, les relacions comercials entre la UE i Amèrica Llatina i entre les dues regions i de la Xina, la gestió dels fluxos migratoris i la lluita contra el terrorisme també estan a l'agenda.

"La nostra història i la nostra cultura, els nostres valors compartits han d'impulsar per intensificar les nostres relacions polítiques, comercials i de cooperació", va dir Europeu vicepresident del Parlament Antonio Tajani (PPE, IT), a la inauguració del ple. Tajani va assenyalar els canvis geopolítics en curs a Amèrica Llatina, com el procés de pau a Colòmbia i la incertesa institucional al Brasil. Va subratllar les preocupacions europees sobre l'empitjorament de la situació a Veneçuela i el "deteriorament de la qualitat democràtica" a Nicaragua.

En representació de Parlasur (Parlament del Mercosur), que va organitzar la sessió, el seu president  Jorge Taiana (Argentina) va advertir de les forces que resisteixen la integració a la UE-Amèrica Llatina i va destacar que la combinació d'un desenvolupament sostenible, la justícia social, el benestar i la llibertat només és possible si es basa en un procés d'integració robusta.

anunci

"Hem de reunir les nostres debilitats i les nostres fortaleses, no hi ha manera de sortir sense integració", va dir Requião (Brasil), Copresident del component llatinoamericà d'EuroLat. "Les circumstàncies actuals ens obliguen a cooperar (...) d'aquesta manera afavorirem l'equilibri de poder en l'escenari global", va dir. Requião va denunciar els "trucs" utilitzats per expulsar els presidents elegits democràticament, com al Brasil, i va assenyalar que en tots els casos s'havien negat a seguir els dictats neoliberals.

El copresident europeu de Eurolat, Ramón Jáuregui (S&D, ES), va reconèixer la feina feta per l'Assemblea durant els darrers deu anys per enfortir l'aliança estratègica entre les dues regions. Tot i les diferències, va dir, "en cap altre lloc hi ha més convergència de valors i aspiracions". Jáuregui va instar a promoure els acords comercials bilaterals com a eina clau per al desenvolupament. Va esmentar l'acord de pau a Colòmbia i va anunciar que una delegació d'EuroLat hi aniria la setmana següent al país per avaluar la situació i defensar un vot positiu en el pròxim referèndum.

L'expresident d'Uruguai José Mujica, Qui també va assistir a l'obertura, ha lamentat que malgrat els avenços i els recursos disponibles, no es compleixen les necessitats bàsiques d'una gran part de la població mundial. Va criticar a la creixent concentració de capital i ha insistit que els acords comercials han de millorar les condicions de vida de les persones, no només reduir els costos per a les empreses.

anunci

Finalment, el vicepresident d'Uruguai i president interí Raúl Sendic va acordar que la unitat i la integració de la UE i de l'Amèrica Llatina són essencials. "No podem afrontar els reptes actuals per nosaltres mateixos, necessitem integració i unitat, dins i entre els nostres continents", va dir, i va afegir que aquests "han de resoldre els problemes reals dels ciutadans; en cas contrari, fracassaran ".

 

membres de Eurolat reunions fins dijous al "Palau Legislatiu" de Montevideo, la seu del Parlament uruguaià, parlarà de les resolucions sobre el finançament dels partits polítics, les relacions d'ambdues regions amb la Xina, els aspectes comercials de les negociacions UE-Amèrica Llatina, la creació de d'una agenda digital comuna, la lluita contra la pobresa i les oportunitats i desafiaments de gas d'esquist.

 

Altres temes de debat seran la lluita contra la delinqüència organitzada i el terrorisme, la responsabilitat social corporativa i la lluita contra el treball informal i no declarat. Un grup de treball sobre la migració presentarà una recomanació sobre la migració, el desenvolupament i la crisi econòmica.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències